Uncategorized

Wat je van een halve marathon leert

maart 28, 2016 | by Jiami


Bestand_000-(5)

Vorige week liep ik de halve marathon, dit was mijn eerste halve marathon in wedstrijd. Ik had hem qua lengte wel eens getraind, maar omdat je voor wedstrijden altijd 16 moest zijn, mocht ik me nog nooit inschrijven. Echter heb ik wel een hele hoop geleerd in de iets minder dan 2 uur dat ik aan het rennen was. Zoveel zelfs, dat ik de hele terugreis van Utrecht naar Den Haag de oren van mijn vader’s hoofd eraf kon praten met mijn verhalen. Tijd om die ook eens met jullie te delen. Mocht je ooit een (halve) marathon rennen.

 1. Opeens is wildplassen maatschappelijk geaccepteerd. Ik keek even op toen ik enkele mannen van het parcours richting een boom zag rennen midden in de stad Utrecht. Toen ze druk bezig waren met het nodige, snapte ik het. Ok. Focus terug naar de weg. Niemand die ervan opkijkt, geen politieman die er wat van zegt. Mocht je dus ooit willen wildplassen, zoek ff een marathon op.
 2. Plan NOOIT een parcours langs een grote boerderij waar het stinkt naar mest. Dank.
 3. Er bestaan blijkbaar momenten waarop je kan denken ‘laat het aub harder regenen!!!’
 4. Het gemeentebordje van Bunnik is lelijk.
 5. Het lukt me om een spraakmemo tijdens het hardlopen te sturen. ‘Heee.. ja eh, zullen we dat straks bespreken? Mijne is nog niet af, maar dan kijken we hoe we het doen. Kan er nu niet op in want ren een halve marathon.’
 6. Drinken en rennen te gelijk lukt niet. De oplossing? Water in je gezicht plonzen en hopen dat er iets in je mond terecht komt.
 7. Mensen die tegen de stroming in rennen zijn spooklopers.
 8. Ik ben zo niet fotogeniek als ik ren.
 9. Het voelt fuckin’ geweldig om als 16-jarige chick een gespierde bodybuilder in te halen.
 10. Mensen van de zijlijn proberen heel schattig je naam uit te spreken als je aan het rennen bent. Blijkbaar heet ik Jammie. ‘HUP JAMMIE. HUP.’ Lekkere naam hè?
 11. Een halve marathon na een feestje tot 4 uur ’s nachts en een bak ‘voor het geval dat’ naast je bed, blijkbaar kan het gewoon. Een kwartier voor ik weg moest kwam ik m’n bed pas uit en die keer dat ik nog 20 minuten langer mocht blijven liggen, waren de beste van m’n hele leven.
 12. Wat ben ik blij dat ik niet zulke ouders heb die met een wit A4’tje met de tekst ‘HUP [NAAM]’ in Comic Sans met de super fancy WordArt aan de kant mijn naam riepen. Deze oldskool design kwaliteit zorgde voor plaatsvervangende schaamte bij me. (Ookal bedoelen ze het heel lief en is het ergens wel heel schattig).

Untitled-4

In die 1 uur en 52 minuten dat ik rende, heb ik naast deze 12 punten nog een hele hoop andere dingen geleerd. Ik bespaar jullie een lijst van 100 punten want dan zitten we hier morgen nog. Maar nooit verwacht dat rennen zo leerzaam is, zou dit bijna als schoolvak moeten krijgen. Wanneer is de hele marathon?

Oh en muchos gracios naar de bezoekster die deze foto hierboven had gemaakt. Ik had niks door, lol.

Liefs! X

 • Demi |

  Super knap dat je ‘m hebt gelopen Jiami! En geniaal lijstje :’)

 • Yente |

  Wat tof dat je hem hebt gelopen!! Ik lag bij sommige punten helemaal dubbel, ook zo leuk hoe je het verwoord.

 • Emma |

  Heel erg gaaf Jiami!! Ik hoop het in september te kunnen lopen! Je hebt een klein typfoutje gemaakt in deze zin : ‘Blijkbaar het ik Jammie.’ Hihi. Echt heel gaaf, heel leuk om te lezen !

 • Caitlyn |

  Ik ben onder de indruk en ik kan me inbeelden dat het echt heel goed voelt om zo’n grote bodybuilder in te halen.
  xx

 • Cato |

  Wat knap dat je dat hebt gedaan!

 • femketje |

  gaaf dat je dat gedaan hebt ;D

 • Elena |

  Haha, heerlijk om te lezen dit!!
  Het gemeentebortje van Bunnik is lelijk. Zo droog😂

 • Tamara |

  Wauw wat leuk en gaaf dat je dat hebt gedaan! En leuk om te lezen:)

 • Neeltje | Thoughts in Style |

  Wat gaaf dat je een halve marathon hebt gelopen! Dit lijstje maakte me echt aan het lachen haha. X
  http://www.thoughtsinstyle.com/

 • Saskia |

  Zo leuk dat je de halve marathon hebt gelopen, wil ik ook nog een keertje doen! En wow, 1 uur en 52 min, dat is hartstikke snel!
  Xx

 • Naomi |

  Wat gaaf dat je dit hebt gedaan! Ik ben ook weer bezig met hardlopen, maar ik kan nog geen 5 km haha.

  x

 • Nienke |

  Haha, geniaal. Lig in een scheur. Maar Jiami, je mag trots op jezelf zijn! Wauw, ik ben een jaar jonger maar zie mezelf dit echt niet doen, wat een kracht heb jij. Lots of love!

 • Rosa |

  Wow, superknap dat je gewoon 2 uur achter elkaar kan rennen! Ik ben ook bezig met hardlopen, en dit geeft me weer genoeg motivatie om door te gaan.

  Xx
  I

 • Manon |

  Wat tof dat je dit hebt gedaan!

 • Debby |

  Zooo knap hoor, dat zou ik je echt niet nadoen. Vond 10 kilometer een paar jaar terug wel mooi geweest, dat was meteen het einde van mijn hardloopcarrière hahaha. Goed bezig, en jouw humor is heerlijk.

 • Elsbet | La Vie Pure |

  Haha, wat grappig om te lezen dit! Proficiat met je tijd!

 • Eilish |

  Respect hoor, ik ren nog geen kilometer haha

 • Laura - Dagelijkse hap |

  Ik vind het echt ongelofelijk knap van je! Ik lig al op apegapen als ik de trap op moet lopen haha xD (beetje overdreven, maar scheelt niet veel)

 • vera |

  Wauw, supergoed dat je hebt meegedaan! Ik hou echt van je humor, haha. x

  • vera |

   Hoe is het je gelukt om het op te bouwen dat je zover kan rennen? Ik ben ook bezig met hardlopen en het lijkt me echt fantastisch om ook zoiets als dit te bereiken 🙂

 • Nicole |

  Super knap dat je dat gedaan hebt zeg! Lijkt me een hele toffe ervaring.

 • Maria |

  Erg leuk om te lezen!!! 😀

 • Nathalie |

  Haha grappig dat je de omgeving zo bewust hebt meegemaakt. Ik liep vorig jaar mijn eerste halve marathon en kan me echt zo weinig meer herinneren van de omgeving! Ging als een roes voorbij! Maar het was super!! Ps. Je hebt een mooie tijd gelopen!

 • Larissa |

  Wat een mega leuk lijstje, haha. Zo kom je nog is wat te weten van een marathon ;).

 • Nathilde |

  Super goed gedaan! Wil in de zomervakantie (of erna ;)) ook beginnen met hardlopen, heb je misschien nog tips (voor het rennen zelf, maar ook de kleding bijv. of wat je van te voren kunt eten)

  xx
  PS: lijkt me alleen niet zo slim als je weet dat je zo’n marathon hebt om dan naar een feestje te gaan de vorige nacht 😉 maar das mijn mening haha

 • Hallo!

  Ik ben Jiami Jongejan, een 18-jarig meisje uit Amsterdam. Op deze blog deel ik mijn liefde voor fashion, reizen en fotografie. ♥

  Archief

  YouTube

  Favourites