Uncategorized

Wat ik afgelopen jaren heb geleerd

mei 6, 2014 | by Jiami


Ik zat net op de bank en besefte me ineens dat ik dit met jullie wil delen. Een post waarin ik vertel wat ik heb geleerd afgelopen jaren. Ik ben jong, dat weet ik. Heel jong en ik heb nog een heel leven voor me. Maar ik luister graag naar andermans levenservaringen en verhalen. Op die manier vind ik dat je het leven op verschillende perspectieven leert te bekijken en dat vind ik interessant. Misschien dat mijn verhaal wel niet heel booming zal zijn zoals Steve Jobs, maar elk verhaal heeft zijn of haar betekenis. Van elk verhaal leer je weer iets anders, dat vind ik mooi. Ik wil daarom mijn gedachte delen. Niet om medeleven of medeleiden te wekken, maar zoals ik al zei, ik hoop dat mensen er iets van opsteken. Iets dat ik graag doe bij andermans verhalen en ervaringen.

hiiii

Ik denk nog vaak na over alle veranderingen en hoe alles een jaar, of 2, of 3 geleden was. Niet omdat ik aandacht of zo zoek. Nee. Nog elke dag wordt ik geconfronteerd met die achtbaantijd. Nog elk moment dat ik eet denk ik erbij na, het zit zo vast. Op het moment dat ik dit typ ben ik erg blij. Het is niet weg natuurlijk, maar het heeft minder invloed op mijn leven. Ik kan nu prima leven zonder de hele dag door bang te zijn om controle te verliezen of te eten. Ik ben daar erg blij mee.

Maar ik kan me de dag van gisteren nog herinneren dat ik naar het ziekenhuis werd gebracht. Dat ik daar in bed heb gehuild omdat de dokter mij verbod dat iemand langs mocht komen. Dat papa of mama in de pauzes van hun werk bij mij kwamen en met mij in de rolstoel (lopen zou teveel energie kosten volgens het ziekenhuis) een ommetje maakte buiten. Dat ik zo blij was dat ik het ziekenhuis bed uit mocht omdat ik weer genoeg energie had om naar de douche in het ziekenhuis te lopen en me een keer niet te wassen met washandjes op het ziekenhuisbed, maar met een echte douche. Ik had destijds alles op camera vastgelegd voor mezelf. Ik verveelde me toen dood aangezien ik mijn bed toen niet uit mocht. De bestanden staan boven op de computer, maar ik heb ze een tijd geleden verwijderd. Ik vond het te naar om terug te zien. (Alleen 1 video staat er nog op, waarin ik droevig vertel dat ik het ontbijt veel te veel vond LOL) De foto hierboven is ook een fragment uit de video die ik destijds over mijn eetstoornis maakte. Dit is ook een van de video’s die ik toen heb gemaakt uit verveling.

Ik denk dat dat mijn dieptepunt was. Ik wil nu niet overkomen als iemand die zichzelf nu heel bijzonder of knap vind. Integendeel zelfs, maar ik wil laten zien dat er in een korte tijd veel kan veranderen. Zolang je er maar voor vecht en je je doel voor je ogen houdt. Dat wil ik eigenlijk vertellen. En dat is iets wat ik heb geleerd afgelopen jaren. Ik vind het allemaal rot dat dat was gebeurd. Maar ik besef me dat als ik dat niet heb meegemaakt ik nu heel anders naar het leven zou kijken.

large (13)

Ik heb veel geleerd van mijn fouten. En geloof me, dat zijn er een hoop geweest. Ik heb veel over mezelf geleerd. Dat ik een onzekere brugpieper was die maar al te graag leuk gevonden wilde worden door iedereen kan ik me goed herinneren. Ik vond het moeilijk om te laten zien wie ik echt was en wat ik echt leuk vond. Ik heb nu geleerd dat je leeft voor jezelf. Je bent met jezelf opgescheept. Je bent 24/7 met jezelf. Hoe rot is het als je in de knoop zit met jezelf? Veel mensen in je omgeving kan het geen fuck schelen, die zijn immers met hunzelf bezig, maar jij zit dan wel mooi opgescheept met jezelf en als je jezelf dan ook nog eens zwaar rot vind. Ja, dat is moeilijk. Begin met het houden en respecteren van jezelf. Vrede met jezelf is denk ik een belangrijk aspect in het leven.

Maar welke les ik me ook nog altijd besef is de les dat het goed komt. Ik denk nog altijd na over alle gebeurtenissen. Een hoop is mij bijgebleven en heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Het stuk hierboven bijvoorbeeld, dat zou ik nooit hebben kunnen schrijven als dit mij allemaal niet was overkomen. En dat vind ik misschien wel de mooiste les. Alles wat er is gebeurd heeft me sterker gemaakt. Gemaakt tot wie ik nu ben. Ik ben niet blij dat het is gebeurd, zeker niet, maar ik ben blij met wat het me heeft gegeven. Een hele hoop wijsheid en kracht die niet te koop is. Ik heb er natuurlijk ook wat voor moeten opgeven. Een hoop geluk destijds, een hoop vrienden (of mag ik ze vrienden noemen? want vele hebben het toch laten vallen, eigenlijk is dat niet zo erg), veel pijn gegeven aan mijn omgeving (het spijt me zo! echt!) en nog meer. Maar ook mijn omgeving is er sterker door geworden. Zo heb ik een hele hechte band met mijn ouders gekregen en hebben we veel over elkaar geleerd. Ik ben dat heel dankbaar. Zo erg dat woorden soms onbeschrijfbaar voelen. Het gevoel dat je samen tegen iets vecht zorgt er ook voor dat je samen sterker bent. Door samen de strijd aan te gaan wordt je er samen sterker van.

Zo heb ik ook geleerd dat als je hard werkt je meer kunt dan je denkt. Toen ik hoorde dat ik niet naar school mocht vond ik dat heftig. Jaren lang had ik dan wel een hekel aan school, maar als ik hele dagen thuis zat werd ik bang. Zal ik wel over gaan? Wat als ik blijf zitten? Opeens werd school heel belangrijk voor me en ik deed mijn best. Ik zat thuis de hele dag in bed en besloot zelf maar de boeken open te slaan en de stof door te nemen. Zelfstandig leren. Ik besefte hoe belangrijk school was. Als zoiets van je wordt afgepakt schrik je. Ik ontdekte dat ik graag leerde en ik ging toen ik terug kwam op school harder werken. Het meisje dat in de brugklas onvoldoendes haalde voor wiskunde omdat ze dacht dat ze ‘er gewoon slecht in was’, haalde opeens allerlei 8’ens en 9’ens omdat ik had geleerd dat als je hard werkt je meer kunt dan je denkt. En ik leerde dat school wel echt belangrijk is. Dat was ook de aanpak van de kliniek. Ze pakte alles van je af, en als je aankwam in gewicht mocht je pas weer dingen van het leven doen. School was afgepakt. Dan pas besef je je hoe graag je naar school wilt. Ik zal nu niet meer zeggen dat ik school ondankbaar ben of haat. Soms moet je eerst in een dieptepunt komen, wil je eruit komen.

Untitled-2

Ik heb geleerd de negatieve momenten te respecteren en daar juist je kracht uit te halen. Ik kan me veel momenten herinneren dat ik vroeger dacht, ‘Dit maakt me sterker, ik wíl sterker worden.’ Waarop ik vervolgens een stuk appeltaart of zo at, haha. Ik kijk niet met een glimlach toe naar de achtbaan, waarin velen van jullie mij afgelopen jaren hebben gevolgd, maar ik kijk wel met een glimlach naar alles wat het me heeft gegeven. Ik wil er mee zeggen dat moeilijke momenten heel moeilijk zijn. Dat je je er doorheen moet slaan en dat het iets is waar je later op kan terugkijken als iets waarvan je hebt geleerd. Het is nutteloos om te blijven treuren om wat er is gebeurd. Door juist je kracht en wijsheid te halen uit de gebeurtenissen denk ik dat je er nog iets mee kunt. En geniet van de mooie dingen die alle nare dingen in het leven je soms brengen, zoals bijvoorbeeld de hechte band met mijn ouders die ik voorheen niet had.

Nog elke dag krijg ik veel mailtjes van meisjes die mailen dat ze het moeilijk hebben. En zij zijn niet de enige. Er zijn zoveel mensen die het moeilijk hebben en vechten, meer dan je denkt. Tegen al die mensen wil ik eigenlijk zeggen dat je door moet blijven gaan met vechten. Dat je je moet beseffen dat alles wat je meemaakt een levensles is en dat het je sterker maakt.

Ik ben ook nog maar een klein meisje. Misschien niet met zoveel levenservaring als oma, maar de kleine ervaring die ik heb heeft mij iets geleerd wat ik jullie wil vertellen. Ik vond het persoonlijk ook een beetje moeilijk om deze post te schrijven, maar ik hoop in ieder geval dat sommigen van mijn fouten kunnen leren. Ik maak ook veel fouten, en heb er een hoop gemaakt. Maar hoop dat andere mensen niet dezelfde fouten maken en we van elkaar kunnen leren. Er zullen ongetwijfeld nog een miljoen tegenslagen komen. Voor jou en voor mij. Ik neem aan dat de meeste bezoekers nog lang niet bejaard zijn, dus we hebben beiden nog een heel leven voor ons. Ooit komen er nog wel moeilijke momenten, maar besef dan alsjeblieft dat je je erdoorheen kunt zetten en dat het je sterker maakt. Dat je er op een dag naar kunt terug kijken als een ‘zwarte periode’ die je ook veel mooie dingen heeft gegeven. Uiteraard heeft het ook voor littekens gezorgd (ik denk nog elk eetmoment na), maar blijven treuren daarom heeft geen zin. Zolang ik daar maar aan werk en ik de mooie dingen die het mij heeft gegeven koester denk ik dat ik er veel meer uit haal. En het me sterker maakt.

Love,

Jiami.

 • Janneke | Beautyroad |

  Wat een mooi artikel zeg, en het is zo mooi om te lezen wat je ervan hebt geleerd. Knap dat je dit met anderen deelt!

 • martina |

  prachtig en knap geschreven Jiami!

 • Dita |

  Wat knap en mooi geschreven meid

 • Lisa |

  Mooi verhaal Jiami! Dit had ik denk ik nét ff nodig, motivatie!!

 • Laura |

  WAUW! Meer weet ik niet te zeggen 🙂

 • Marlon |

  Ik vind het heel knap dat je er nu zo goed mee om gaat. Goed van je dat je er zo open over bent. Ik weet zeker dat je heel veel meiden op deze manier helpt!

 • Lotte |

  Jiami ik wil even één ding zeggen: je bent wél knap en bijzonder. Het is hartstikke knap hoe jij er zo snel weer bovenop bent gekomen door zo hard te vechten. Het is je gelukt en daar mag je súper trots op zijn! Goed dat je dit schrijft, je zult er vast een hoop meiden mee motiveren om ook door te blijven vechten. X

 • Sofie |

  Ik ben er stil van, wat mooi geschreven en goed verwoord.

 • Dani ❤ |

  Jiami, Jij bent een geweldige meid! Je kan echt trots op jezelf zijn! Ga zo door! Jij bent een voorbeeld voor veel meiden! xxxxx

  we love you Jiami!

  ❤❤❤❤❤❤

 • Shirley |

  Aan het begin van je artikel dacht ik meteen: ” Oh nee, dit wil ik niet lezen”, omdat ik geconfronteerd word met de waarheid. De harde waarheid. Ik heb dan het gevoel dat ik mezelf moet accepteren. Dat ik later blij kan zijn met wat ik nu mee maak. Ik zit nu met tranen in mijn ogen, te denken aan je woorden. Ze hebben me aan het denken gezet en ik hoop dat ik er wat mee kan, echt waar. Lieve Jiami, dank je wel dat je zo sterk bent, en geef alsjeblieft niet op.
  Xx Shirley

 • Kirsten |

  Wauw Jiami!
  Erg mooie blogpost, en je mag hartstikke trots zijn op jezelf want je bent prachtig!!!!

  Liefs <3

 • Kelly caresse |

  Wauw vanaf het eerste woord van dit artikel tot het einde wist je me te raken. Wat heb jij veel geleerd al in je jonge leven en wat vind ik het knap hoe je naar jezelf kunt kijken en kunt inzien wat er anders kon maar ook wat je vast wilt houden, diepe bewondering voor jou! Heel veel liefs en kracht voor de toekomst gewenst

 • Dorine |

  Wauw, zo mooi geschreven en ontzettend wijze levenslessen! Ik vind het zo knap dat je dit zo kan schrijven en het met ons wil delen. Dankjewel, ik denk dat je heel veel mensen -inclusief mijzelf- hiermee zal helpen en dat het een duwtje in de goede richting zal zijn.

 • Matleen |

  Wauw ontzettend mooi artikel, je mag trots op jezelf zijn! x

 • Anniek |

  Wauw Jiami, wat mooi geschreven. En ook heel goed dat je dit deelt, zodat wij hier ook van kunnen leren! En fijn dat je er nu op terug kunt kijken met het gevoel van: ik heb er iets van geleerd, en nu doe ik het anders, heel mooi!

 • MySimplySpecial |

  Wat een mooi stuk! Ik vind het knap hoever je al bent gekomen!

 • Made By Carlijn |

  Heel erg mooi geschreven!

 • Meike |

  Wauw Jiami echt mooi geschreven! Echt knap van je dat je er zo over kan schrijven.
  x

 • femketje |

  erg mooi geschreven!

 • Cecily |

  Zelf heb ik een depressie gehad waar ik iets meer dan een jaar geleden uitgekomen ben en herken wat je schrijft heel sterk.
  Toen ik uit mijn depressie kwam moest ik een manier vinden om me te uitten en ben gaan dichten. Eerst alleen voor mezelf, maar toen ik vorige zomer op Crossroads muziekweek was heb ik de gedichten voor het eerst durven delen en vervolgens ook de rest van mijn verhaal. Een vriendin van mij zei mij toen dat ik een gedichtenblog moest beginnen op wordpress en dat heb ik gedaan. Inmiddels ben ik 1 van de 100 winnaars van de wedstrijd doe maar dicht maar en komt mijn gedicht in de doemaardichtmaar 2014 bundel! 😀
  Ik zou voor geen goud willen stoppen met dichten en merk hoeveel het me kan helpen in moeilijke tijden.
  Ik merk ook dat God (ik ben christen) deze zware tijd voor mij gebruikt heeft om me te vormen tot wie ik nu ben en zoals Hij mij in Zijn plan wil gebruiken.
  Hoewel ik niet blij ben met wat er gebeurt is heb ik er geen spijt van en ben blij met wat ik ervan heb geleerd en wie ik erdoor ben geworden.

  En heel even over wat je zei over je leeftijd: Sta niemand toe dat hij vanwege je jeugdige leeftijd op je neerkijkt, maar wees voor de gelovigen een voorbeeld in wat je zegt, in je levenswijze, in liefde, geloof en zuiverheid. 1 Timoteüs 4: 12 😉

 • Beautydagboek |

  Een heel mooi geschreven artikel Jiami! Wat je hebt meegemaakt is zeker niet iets wat je iemand toewenst, maar het heeft je zeker gemaakt zoals je nu bent. Op jouw jonge leeftijd heb je al veel meegemaakt, maar ook levenservaring opgedaan waar je al veel van hebt geleerd. Ik heb respect voor je, hoe je alles doet, hoe je ermee omgaat en de volwassenheid en wijsheid die je met je meedraagt op deze leeftijd. Dat het maar heel goed met je mag gaan Jiami :).

 • Manon |

  wat bijzonder om te lezen ik denk dat veel meiden jou als voorbeeld kunnen zien!

 • Suzanne |

  Wat heb je dit prachtig geschreven. Je bent een sterke meid, je mag trots zijn op wat je hebt bereikt. Topper!

 • Lauriëtte |

  Wat een prachtig mooi openhartig artikel met een mooie boodschap. Dit gaat misschien heel stom klinken, maar je bent echt al een stuk volwassener dan 14, ik was echt nog niet zo wijs op die leeftijd! Op de moeilijke momenten zelf lijkt een uitweg altijd zo ver weg, maar het is inderdaad zoals jij zegt, achteraf kijk je er op terug en is het een zwarte periode. Het komt wel goed 🙂 x

 • OurAwesomeStyle |

  Wauw, Jiami! Ik heb diep respect voor je dat je hier zo eerlijk over durft te zijn. Echt heel knap! X

 • Emma |

  Lieve jiami, zo knap dat je dit drurft te delen met je lezers! Toen ik het las werd ik er stil van maar, in mijn hoofd was het niet stil. Ik dacht er over na en nog steeds denk ik er over na. Ondanks ik nu een heel mooi leven heb, heb ik er wel heel veel van geleerd! Dankjewel hiervoor!

  Kisses, Emma

 • Liza |

  Heel bijzonder geschreven.
  Wat kun jij trots zijn op jezelf!

 • Naomi |

  Heel erg mooi geschreven <3

 • Laura |

  Mooi gezegd meis!

  Vond het fijn om eindelijk eens in het echt te kunnen zeggen hoe trots ik op je ben 🙂

 • Desmain |

  Wauw, erg mooi geschreven! Wees trots op jezelf!

 • Teske |

  Ik weet niet precies waarom, maar je artikel ontroerde me enorm en ik heb een traantje gelaten. Ik vind jou zo bijzonder en sterk, Jiami. Als ik dit lees besef ik hoe lang ik je al volg en hoe blij ik ben als ik weer een overwinning bij je zie. Dit soort dingen mogen eigenlijk niet bij kinderen van jouw leeftijd gebeuren vanwege hoe heftig ze zijn, maar ze gebeuren wel en ik denk inderdaad dat jij er alleen maar sterker en wijzer uit bent gekomen. Heel veel kusjes.

 • Natascha |

  Wat een super mooi artikel, en op sommige punten zo herkenbaar! Goed dat je er zo open over bent en volgens mij heb jij echt heel veel geleerd, knap!

 • Susanne |

  Wow wat mooi geschreven. Ik kan eigenlijk niet meer zeggen dan dat ik het er 100% mee eens ben. In het begin dacht ik vaak: waarom ik? wat heb ik misdaan? waar heb ik dit aan verdiend? Maar nu, nu ik er écht af ben kan ik zeggen dat ik er zo veel van heb geleerd. Wij (en nog vele anderen) hebben zoveel zelfkennis gekregen en zoveel ervaring opgedaan. Je zal dat nu en straks ook zeker merken. Dan denk je als mensen (jaja, ik had het zelfs met vriendinnen!) over iemand zitten te roddelen: Jeetje, laat iemand in z’n waarde, jij weet niet wat achter die persoon zit.

  ‘Ik ben niet blij dat het is gebeurd, zeker niet, maar ik ben blij met wat het me heeft gegeven’
  En dit is gewoon helemaal waar, ik kan er niets meer aan toevoegen!

 • Juliette |

  Wow! Echt een mooi artikel! Goed dat je er zo kan over schrijven!

 • Eline |

  Heel knap dat je er zo open over schrijft! Je hebt het echt heel mooi geschreven!!

 • Jaimy en Laura |

  Jee, ik kreeg kippenvel van de eerste foto. Wat heb je dit mooi geschreven. Ik denk (en ik hoop) dat veel meiden iets aan jouw verhaal hebben!

 • Alix |

  Wauw Jiami! Heel mooi geschreven, echt oprecht en puur. Ik denk dat jouw verhaal een inspiratie is voor veel jonge meisjes. Ga zo door! 🙂

 • Kimberly |

  Iedere keer na jouw persoonlijke artikelen ben ik sprakeloos. Maar ik wilde wel graag reageren om gewoon nog even een hart onder de riem te steken. Ik ben zo trots op je!

 • Hester |

  Goed dat je je gedachten deelt Jiami! Ik denk er precies zo over na. Heb ook echt wel wat vervelende dingetjes meegemaakt en sommige met ‘littekens’ zoals jij ze noemt waar ik nu nog steeds wat van merk maar toch kan ik dan ‘blij’ zijn dat het is gebeurd omdat ik er zoveel voor terug heb gekregen.

 • Tessa |

  Wauw jeetje meid wat kan jij toch wijze woorden spreken! Je bent inderdaad nog heel jong, maar je hebt ook al behoorlijk wat meegemaakt! Je bent een fantastische meid! ga zo door <3

 • Femke |

  Wauw! Mooi geschreven! Je hebt al zo veel meegemaakt op zo’n jonge leeftijd en je bent zo sterk. Knap dat je er zo open over bent. Xx Femke

 • Tessa | Raspberry & Ripped Jeans |

  Je hebt al zoveel meegemaakt terwijl je nog maar zo jong bent dat is echt vervelend maar je hebt wel dingen van geleerd. Heel mooi artikel!

 • Amelie |

  Echt een heel mooi artikel, wat veel mensen zal inspireren en helpen. Ondanks dat je nog zo jong bent, heb je veel meegemaakt en een goed verhaal te vertellen. Respect Jiami!

 • Nora |

  Wat ontzettend knap geschreven en wat ben je sterk <3

 • Justine |

  Ik heb diepe respect voor je. Ik vind het zo knap hoe je jezelf erdoorheen hebt gevochten en hoe je er mee om gaat én hoe je er zo openlijk en krachtig over kunt vertellen. Ik vind het heel knap. Jij bewijst maar weer dat leeftijd maar een getal is en dat je altijd wijze levenslessen kunt leren. Meid je bent een topper!

 • Elise |

  wauw prachtig geschreven, knap dat je het zo deelt. Ik herken zeker stukken in het verhaal. Ik ken je verder natuurlijk niet maar hey genezen is mogelijk. Als ik je op video’s zie dan zie ik een enorm sterk meisje!

 • S |

  Wat ontzettend mooi geschreven! Wauw
  Ik kamp zelf nu met automutilatie. Heel confronterend om dit te lezen dan idd, vooral dat vrede hebben met jezelf. Toch weet ik dat ik het kan overwinnen 🙂 En wauw, je bent zo sterk <3 prachtige post
  X

 • Bo |

  wauw ik vind het echt knap dat je dit allemaal vertelt en er zo eerlijk over bent. ik heb echt zo veel respect voor je, je vertelt het gewoon allemaal en liegt er niet over. als ik deze stukjes op je blog lees bewonder ik je zo erg ik vind het echt knap van je dat je dit vertelt je bent echt super sterk en ik heb zoveel respect voor je (ik ben ook blij voor je dat het nu beter met je gaat)

 • Isabel |

  Wauw, wat prachtig geschreven!

 • Myrte |

  wauw jiami, je schrijft zo ontzettend mooi, ik heb daarom ook zeker een traantje gelaten. Je bent een sterk, mooi, lief meisje en je mag zeker trots op jezelf zijn. Bedankt dat je zo positief bent, we waarderen het allemaal!

  xx :love:

 • Annemijn |

  Lieve Jami,
  Wat ontzettend mooi geschreven! respect.
  xx

 • Marije - BakingBeautyNL |

  Mijn zusje is ook door zo’n hel heengegaan en ik heb het dan ook van heel dichtbij meegemaakt. Ik begrijp enigszins hoe moeilijk en vreselijk heftig dit allemaal is en wat een gevecht het is om er weer bovenop te komen. Respect hiervoor lieve en mooie meid!

 • Mandy |

  Wat heb je dit ontzettend mooi geschreven Jiami. Ik kan niets anders zeggen dat ik ontzettend veel respect voor je heb en dat ik het onwijs knap vind hoe jij je deze strijd aan bent gegaan! Je bent echt een mooi persoon, van binnen en van buiten!

 • Esmee |

  Wauw, super mooi artikel. Heb echt respect voor je Jiami, en het is heel inspirerend om dit te lezen. x

 • Is |

  Whow Jaimi.. mooi geschreven! Ik was er even stil van! En wat Lotte ook zegt ‘jij bent wel knap en bijzonder’, daar heeft ze helemaal gelijk in! Je bent hartstikke knap en bijzonder. Je inspireerd mij enorm en echt ik heb zo veel respect voor je, hoe je er allemaal
  mee omgaat! Ook dat je er zo open over praat vind ik echt heel knap!

  Heel veel liefs en heel veel sterkte!
  xxx

 • Marijn |

  wauw Jiami, wat knap dat je hierover schrijft! ik heb heel veel respect en ik vind het ontzettend knap van je! En.. jij bent goed zoals je bent! Nog heel veel sterkte als het even wat minder gaat! 😉

 • Ramona |

  Wauw, je bent zo’n sterk persoon!
  Ik las het en was eventjes stil..
  Het is opzo goed dat je erdoorheen bent gekomen en nu dit doet en ook zo mooi kan schrijven!
  Lieve Jiami I LoveYou❤️❤️❤️

 • Kim |

  Erg mooi geschreven. Fijn ook voor jezelf denk ik om dit even te verwoorden en kwijt te kunne <3

 • Anna |

  Wat een kracht straalt er uit dit bericht Jiami! Echt heel knap ook dat je er zo open over bent. Daardoor krijg je ook veel reacties van andere meiden die hetzelfde moeten meemaken. Ik hoop wel dat andere meiden met een eetstoornis hier hulp bij zoeken, bijvoorbeeld via http://www.humanconcern.nl, want je hoeft het niet alleen te doen! Liefs, Anna

  • Karlijn |

   Helaas heeft HumanConcern op dit moment een intakestop 🙁
   Maar inderdaad, denk niet dat je het alleen hoeft te doen, iedereen verdient hulp, wat je probleem ook is! Het feit dat jij ermee zit en blijkbaar niet gelukkig bent maakt dat het wel degelijk ernstig genoeg is, ook al denk jij misschien van niet. Met de juiste hulp om je heen kun je alles overwinnen!

   Heel mooi verhaal Jiami, ik ben blij dat je er inmiddels zo over kunt denken, dat betekent dat het goed met je gaat! Je bent met je 14 jaar al een ontzettende inspiratiebron voor veel meisjes!
   Ik vind je prachtig en heel bijzonder!

 • Natasja |

  Heftig. En wauw. Gewoon wauw.

 • Kim |

  Wauw, mooi geschreven zeg en wat knap dat je dit zo deelt! Ik weet zeker dat een heleboel mensen hier iets aan hebben 🙂

 • Femke |

  Wauw, prachtig geschreven. Je bent echt een sterk meisje. Ik heb superveel respect voor je, ik heb je op de beautygloss party gemeet en we hebben ook een foto samen met de andere femme leden. Je was superlief. Ga zo door ❤️

 • Malin |

  Echt heel mooi geschreven Jaimi, ik vind het knap dat je zo sterkt bent en dat je er over schrijft. Je bent echt een voorbeeld voor mij, omdat je zo sterk bent en niet opgeeft. Ik heb heel veel respect voor je en je bent wel knap en bijzonder! x

 • Marloes |

  Ah Jiami ik vind jouw instelling zo knap! Echt geweldig hoeveel sterker je bent geworden en dat je het allemaal deelt met je lezers. Ik denk dat je heel veel meisjes hebt kunnen helpen! You go girl! ❤️

 • Loïs |

  Wauw Jaimi, je hebt dit echt prachtig geschreven! Je bent echt een voorbeeld voor mij en veel andere meiden. Ik heb echt veel respect voor je dat je zo’n vreselijke ziekte als anorexia hebt overwonnen! Ik haal altijd heel veel motivatie uit dit soort artikelen en het helpt mij om weer positief te blijven. Ik hou van je kusjes Loïs :love:

 • Lotte |

  Potverdorie Jiami, wat heb ik toch verschrikkelijk veel respect voor jou gekregen. Toen we elkaar ontmoetten was ik bang, heel bang dat het niet meer goed zou komen in je koppie. Je was toen zo vreselijk opgesloten in je eetstoornis. Ik kan me nog herinneren dat je buiten op het muurtje voor het gebouw zat bij MFT en dat je weigerde naar binnen te gaan. Echt van: ‘Nee. Ik ga niet. Uh uh, echt niet. Bekijk het maar.’ Dat was natuurlijk vreselijk de eetstoornis, maar ik zag wel enorm veel strijdkracht in je, alleen gebruikte je die kracht toen op de verkeerde manier.

  Als ik dat vergelijk met nu, heb je inmiddels al zo’n zo’n zo’n enorm lange weg afgelegd. Je hebt je kracht omgezet om anderen te helpen, je blog op de kaart te zetten en te veranderen van een dood rupsje in een prachtige krachtige vlinder. En daar kan ik alleen maar zo reuze trots op zijn. Je bent 14 jaar, maar je hebt een enorm leven achter je liggen. Geen wonder dat mensen verbaasd zijn als je vertelt dat je ‘nog maar’ 14 bent. Ik ben dan 19, maar merk totaal geen leeftijdsverschil wanneer we samen zijn. Je bent een geweldig leuke meid en ik ben heel blij dat ik je heb leren kennen en heb mogen zien veranderen in die vlinder. Ho, traantjes in mijn ogen nu, haha.

  Je bent een enorm krachtig, mooi, puur en bewonderingswaardig persoon. Koester dat, want daar zijn er niet veel van op de wereld. F*ck die eetstoornis, wij zijn sterker!

  Liefs, Lot

 • Apollonia |

  Mooi geschreven, je bent erg wijs voor je leeftijd 🙂 En ik ben het ook volkomen met je eens!
  Liefs

 • evelien |

  Mijn vriendin heeft nu een eetstoornis en ik ga dit sowieso samen met haar weer lezen, ik hoop dat ze hier inspiratie en moed uit kan halen.. xjes!

 • Kristien |

  Petje af Jiami!

 • lynn |

  Heel veel respect voor jou Jiami!
  :love:

 • Jorien |

  Jeetje Jiami, wat heftig allemaal! Knap dat je dit deelt en laat zien dat er ook genoeg positieve dingen zijn waar je in moeilijke tijden kracht uit kan halen, ook al moet je daar echt heel hard naar zoeken. Je bent er in ieder geval een sterk persoon door geworden en goed om te lezen dat je hierdoor zoveel jonge meisjes inspireert!

 • Luna |

  Woow ik kreeg hier echt kippevel van je hebt nu al een heftig leven achter de rug! Dat verdient zon meisje als jij helemaal niet! Xxx

 • Es |

  Wauw Jiami, hele mooi blogpost!
  Heel inspirerend en erg mooi geschreven!

 • Svenja |

  Ik vind het zo knap dat je ondanks dat je zo een nare tijd hebt gehad, er ook weer van hebt geleerd. Nog mooier & knapper dat je dit zo mooi kan verwoorden en met ons, je lezers, deelt. Op deze manier stimuleer/inspireer je ook weer andere, die nu misschien in een moeilijke periode zitten! Je bent een topper!

 • beautyinsideandoutNL |

  Wat prachtig geschreven ! Heel veel respect voor jou :kiss:

 • De Zuinige Student |

  Je bent wel heel jong maar je hebt meer levenswijsheid dan veel mensen die meer dan 2x zo oud zijn dan jij! Ik heb diep respect en bewondering voor jou en de manier waarop jij jezelf hebt overwonnen.
  Mooi geschreven en fantastisch om te zien dat je een bron van inspiratie bent voor je leeftijdgenoten.

 • Rachel |

  wauw je hebt inderdaad al het één en ander meegemaakt meis.. knap dat je het zo verteld aan ons en al je volgers! Ik vind dat je het erg mooi en duidelijk hebt omschreven en fijn dat je sommige mensen met hun problemen kan helpen! liefs x

 • Steffi |

  Wauw, je hebt het zo mooi geschreven. Diep respect en je artikel heeft me echt aan het denken gezet. Ik denk dat iedereen wat aan je artikel heeft! Liefs

 • Rijkje |

  Jiami, dankje. Je slaat zeker de spijker op zijn kop.
  Ik heb dit zelf ook echt heel erg gemerkt, ik was zo erg in de knoop met mezelf. En ik heb net zoals jij deze levenslessen hierdoor begrepen, en ben daar ook heel erg dankbaar voor.
  Ik hoop dat je in jouw eigen bubbel met vrolijkheid en kracht mag blijven, en dat niemand, vooral jezelf niet, die laat spatten!

  Love, Rijkje.

 • Quinty |

  Wauw, heel mooi geschreven. Je mag trots op jezelf zijn. Je hebt veel meegemaakt en ik heb bewondering voor je hoe je ermee omgaat. Blijf zo doorgaan, je komt er wel, dat weet ik zeker x

 • Elena |

  Wat een mooi artikel!! Wat je allemaal mee hebt gemaakt is niet niks, maar je zegt zelf dat het je sterker heeft gemaakt en dat je er veel van geleerd hebt. Omdat jij je verhaal met ons wilde delen kunnen wij er ook nog veel van leren. Ik heb echt bewondering voor je en wees trots op jezelf, want je hebt al zo veel bereikt op deze leeftijd en dat kan niet iedereen zeggen van 14! ( en ik dus ook niet;))
  -xx-

 • Tina |

  Dit is weer zo mooi hé, echt. Ze zouden dit gewoon moeten uitdelen op scholen en leerlingen verplichten om het te lezen, want serieus, mooie tekst omg ja. Ik ben blij dat je dit gepost hebt.

 • Isabel |

  Wauw Jiami. Jouw verhaal is echt heel inspirerend, je bent zo sterk en je hebt het echt heel erg goed gedaan. Ik vond het leuk om jouw verhaal te volgen op je blog en te zien dat je steeds maar sterker werd en dat het steeds beter ging. Het is een vervelende manier om het te leren, maar ik ben blij dat je nu helemaal jezelf durft te zijn en dat je er zo veel van geleerd hebt. Zoals je zelf al zei, je bent niet blij dat het gebeurd is maar wel met hoe je er weer uitgekomen bent. Het heeft je wel gemaakt hoe je bent.

  Ik heb echt heel veel respect voor hoe je je verhaal op internet zet, het is zo persoonlijk en je geeft jezelf eigenlijk helemaal bloot in dit stuk. Ik bewonder je om je kracht en om wat je doet voor anderen.

  Net als jij ben ik een puber dus zit ik ook soms in de knoop, gaat het soms niet goed en maak ik veel fouten maar ik weet dat het wel weer goed komt en dat het goed gaat als je er voor vecht. Soms twijfel ik en dan is een tekst als deze precies wat je nodig hebt… Echt heel erg bedankt Jiami <3

 • Rianne |

  Wow.. wordt hier echt stil van
  Zo mooi beschreven!
  Eecht respect en mooi dat je er zoveel uit hebt gehaald.
  ik denk zeker dar veel mensen hier iets aan zullen hebben! Liefs

 • Marije |

  Wat een mooi stuk, wauw. Dankjewel voor dit, je bent echt een inspiratie voor mij. En dat je nog bij elk eetmoment na denkt, vind ik niet heel erg gek. Dat is een kwestie van tijd, dat moet slijten. Vergeet niet dat je 2 jaar geleden ongeveer nog zo diep zat. In die tijd van daar naar waar je nu staat, is echt heel knap. Ik ben heel erg trots op je. x

 • Lara |

  Heel erg mooi geschreven Jiami, wat goed dat je dit al zo beseft en ook kan opschrijven echt heel erg knap.

 • Emma |

  Lieve Jiami,
  Ik zit hier met tranen in m’n ogen dit te lezen, want oh, wat herken ik mezelf hierin.
  Echt, ik ben zo erg dankbaar, dat er mensen bestaan zoals jij. Ik weet niet precies hoe en wat ik moet zeggen, zoveel emoties.. sorry.
  Je bent bewonderenswaardig sterk, ik heb diep respect voor je. We zijn allebei even oud, allebei 3vwo en juist daarom raakt dit artikel me zo. Daarom ben jij mijn ultieme voorbeeld, I love your perfect imperfections Jiami!
  Nogmaals, bedankt. Voor alles, gewoon voor hoe je bent.
  Heel veel liefs,
  Emma

 • Romy | Big Cozy Sweater |

  Wat een ontzettend mooi artikel Jiami! Ik vind je een topper!

 • Emma |

  Lieve Jiami,
  Ik zit hier met tranen in m’n ogen dit te lezen, want oh, wat herken ik mezelf hierin.
  Echt, ik ben zo erg dankbaar, dat er mensen bestaan zoals jij. Ik weet niet precies hoe en wat ik moet zeggen, zoveel emoties.. sorry.
  Je bent bewonderenswaardig sterk, ik heb diep respect voor je. We zijn allebei even oud, allebei 3vwo en juist daarom raakt dit artikel me zo. Daarom ben jij mijn ultieme voorbeeld, I love your perfect imperfections Jiami!
  Nogmaals, bedankt. Voor alles, gewoon voor hoe je bent.
  Heel veel liefs,
  Emma :love:

 • Lynn |

  Wow! Wat een geweldig mooie post. Ik heb echt respect dat je dit zo met andere kan delen, je zult echt heel veel meiden hiermee weer hoop en motivatie geven. Respect! Echt waar!!

 • Jess |

  Dit doet me erg denken aan deze quote “You can’t fly unless you let yourself fall”

 • Frederiek |

  Wauw heel mooi geschreven!
  Respect :kiss:

 • Anne-Marèl |

  Wauw Jiami! Wat ontzettend knap & mooi geschreven

 • Sanne |

  Wauw, écht mooi geschreven! Jij hebt voor een 14-jarige al best wat meegemaakt. Natuurlijk niet zoveel als oma, maar meer dan de gemiddelde 14-jarige. Jij hebt een hele moeilijke tijd doorgemaakt en je eetstoornis overwonnen. I’m proud at you!

  xxx

 • Demi |

  Wauw.. Met tranen in mijn ogen lees ik dit.. Ik vind het zo knap hoe je dit schrijft en dat je het met ons durft te delen. Elk woord dat je schrijft komt bij me binnen, soms denk ik ook wel is van, pff moeilijk dit en dat. Maar als ik dit artikel dan lees, denk ik, ik heb het lang niet zo moeilijk als jou. Wauw meis, echt heel mooi geschreven, respect! Je hebt een moeilijke tijd doorgemaakt en je eetstoornis overwonnen. Keep your head up princess, your tiara is falling. Go on girl. You’re strong enough and a beautiful girl! I’m proud of you! Liefs, Demi :kiss:

 • Vy |

  Wauw, prachtig geschreven Jiami! Ik vind het dapper van je dat je dit durft te delen aan je lezers, respect! I’m proud of you.

  Liefs, :kiss:

 • Joëlle |

  lieve Jiami,
  Ik wil even zeggen dat ik vind dat je dit heel mooi geschreven hebt. Endat ik het heel knap vind dat je dit zo met je lezers durf te
  delen.
  respect :love:

 • Roos |

  Soms, heel soms, als ik een filmpje van je bekijk of een artikel lees, voelt het bijna voor mij alsof ik op de blog van een succesvolle zakenvrouw ben. Iemand waarvan je, als je een jaar of acht bent, bij denkt: zo wil ik later worden! Sterk, maar ook kwetsbaar. Iemand die weet wat ie wil en wat ie niet wil. Je bent een jonge meid die een moeilijke tijd hebt gehad en waar je zelf, met een beetje hulp van anderen, uit bent gekrabbeld. En kijk eens waar je nu bent!? Naar mijn zeggen doe je niet onder bij de grote, ‘volwassen’ beautyblogs hier in Nederland. Ook al ben je nog maar veertien, ik kijk tegen je op en denk met mijn zestien jaren: ik wil ook zo worden zoals jij. Misschien hebben we niet dezelfde passie, of uiten we het anders, maar groter en beter in iets worden waar jijzelf blij van wordt. Ik denk dat het niet uitmaakt wat je doet, of wat je passie ook is. Tennis, tekenen, muziek of beauty. Als je doet wat jou happy maakt en ermee doorgaat en niet opgeeft kom je een heel eind! Heel wat meiden (en boys) nemen jou als voorbeeld, en dat is wat jou, denk ik, zo succesvol maakt. Je bent niet perfect, en dat geef je toe. Je laat ons zien dat je leert van je fouten en dat het niet erg is om ze te maken. Misschien zijn die fouten niet fijn, maar later kun je zeggen dat je er iets van geleerd hebt, en dat je die fout niet nog een keer maakt.
  Jij bent, en ik spreek nu denk ik voor veel meer mensen, een inspiratie voor mij. Zo kan het dus ook!
  Wat ik eigenlijk wil zeggen na dit veel te lange verhaal ;-), je doet het fantastisch! En die laatste stapjes? Die komen er wel. Zoals jij naar de wereld en naar jezelf kijkt kunnen vele mensen nog wat van leren.
  Ga zo door meid! Ik kijk elke keer weer uit naar een nieuwe post!
  Liefs <3

 • Robin |

  Bedankt! Bedankt dat je dit hebt geschreven want het maakt me echt sterker. En ik vind het echt heel stoer van je dat je dit alles zo durft te zeggen en dat je er door heen bent gekomen. Ik vond je blog op http://www.teskuh.nl want ik volg teske’s blog en daar schreef ze een stukje over jou. Ik ben meteen gaan kijken en ik vind je blog echt super. Ik keek je filmpjes op youtube al wel maar je blog had ik nog nooit gezien. Maar ik vind je echt een sterke meid!
  Liefs, Robin.

 • Beau |

  Ik ben sprakeloos, Jiami. Ik volg je eigenlijk helemaal niet maar je hebt me echt stil gekregen met dit artikel. Wat een prachtige, krachtige jonge vrouw ben jij zeg. Diep respect voor jou en je mooie adviezen die je ons mee wil geven <3

 • Laura |

  Wauw heel knap dat je dit met iedereen wil delen. Ik heb veel respect voor jou en wat je hebt meegemaakt.
  De dingen die je zegt, dat je de mooie dingen uit iets negatiefs moet halen, zijn heel inspirerend!

 • Ella Huizinga |

  Lieve lieve Jiami,

  Ik reageer bijna nooit maar wauw wat heb ik veel respect voor je. Je inspireert zoveel mensen. Door jou blijven we sterk. Zoveel meiden met een eetstoornis (waaronder ik) mogen zo blij met je zijn. Je helpt ons zonder dat je het door hebt. Er zijn zoveel mensen die je willen meeten. Ook op de beautygloss party ben je al met zoveel mensen op de foto geweest. Het houd je sterk en jij houd ons sterk. Je kan alles vertellen aan ons. Keep strong Girl. Je bent ook zo leuk :). Elke keer kom je weer op mijn scherm met je leuke hoofd en dan word ik weer helemaal blij. Meisje je betekend zoveel voor mij en waarschijnlijk ook voor heel veel andere mensen.

  Dikke knuffel en kus Ella. <3

 • chantalle |

  je hebt het perfect geschreven! en het is knap dat je het durft.
  het is natuurlijk niet makkelijk. ik heb ook een eetstornis maar jou verhalen geven me weer een beetje hoop!

  echt heel erg bedankt!

  liefs, x

 • Melissa |

  Wauw wat een prachtig artikel. En ik kan nog steeds niet geloven dat jij zo jong bent.. 14! Je komt al zo volwassen over! Trots op jou dat jij het artikel online hebt gezet, terwijl je het heel moeilijk vind. Topper! that is

  Ik heb het ook niet altijd makkelijk gehad, ik zat ook heel vaak met mijzelf in de knoop.. heb wel momenten gehad dat ik dood wou.. maar ik was/ben bang voor de dood dus dat was nooit een optie maar ik ben heel blij dat mijn ouders en m’n zusje me zo goed hebben geholpen. Ik heb 1 goede vriendin aan over gehouden maar de rest .. WEG.. gelukkig heb ik wel nieuwe vriendinnen… maar ik ben blij dat ik ook wat aan mezelf heb gedaan.. als ik zo was als 5/6 jaar terug dan was ik nog niet zo ver gekomen als nu..

 • Pascale |

  hee jiami,
  wauw! je hebt dit echt zo mooi geschreven. jij bent een grote inspiratie voor me. ik ben trots op je jiami! liefs, pascale :kiss: :kiss:

 • Julia |

  Waauw echt super mooi geschreven! Knap dat je dat durft! ♡ :kiss:

 • Michelle |

  Wauw, ik heb niet snel bewondering voor mensen, maar voor jou echt heel erg. Ik volg je blog al sinds het begin zo ongeveer, en ik weet nog hoe intrigerend ik je verhaal toen al vond. En om dit nu te lezen, dat vind ik echt geweldig, hoe je er zo op terug kan kijken. Je bent WEL bijzonder. Er zijn zoveel meisjes die doodgaan aan anorexia. Dat klinkt verschrikkelijk en dat ís het ook, alleen jij hebt gevochten en overwonnen en dat is echt super knap. En dat je dan ook nog zo erover kan praten is alleen nog maar beter.
  Groetjes een lezeres :love:

 • Nienke |

  Wauw Jiami, echt heel mooi geschreven !! x

 • Tanja |

  Wauw, super mooi geschreven! En ik heb echt super veel bewondering voor je! :kiss:

 • Kim |

  Jiami, ik wil graag alleen even zeggen dat ik super trots op je ben<3

 • Martine |

  Oh jiami, wat kijk ik toch tegen je op, ook al zijn we even oud. Ik vind het echt knap dat je hebt kunnen dealen met je eetstoornis en dat het toch nog goed is gekomen! Ik hoop echt dat je niet terugvalt in je ‘oude’ gewoontes, keep going on! <3

 • aliyah♡ |

  Ik heb dat filmpje van de bovenste foto ook gezien. Ik vind jou echt een sterke meid!! Ik herken die dingen egt meteen bij mezelf, dat je je zelf niet liet zien. Dat had ik ook! De mensen wisten niet hoe je echt was! Terwijl dat het belangerijkste is! Ik krijg gewoon bijna tranen in mijn ogen! Xxx stay strong everyday! Geniet van elke minuut van je leven!♡♥♥♡♡♥ kusjes aliyah♡♥♡

 • Amisha |

  Dit was echtt eenn superr mooiie blogpostt k reageer eigelyk nooit maar k zit nu echt met tranen in mn ogen om ditt, ookall is het maar een blogpost ik heb er supeer veel van geleerdd. Ik kyk egt naar je op om hoe je in het leven staaat! Alles wat er is gebeurd heeft je alleen maar sterker gemaakt♥️ Luvvyouu jiamii enn je bent egt geweldig zoals je bent!! Je inspireert echt super veel mensen met deze blogpostt

 • Lara |

  Lieve Jiami,

  Dit artikel ontroerde me echt, vooral ook omdat ik zelf nu in een moeilijke periode zit. Ik heb namelijk last van een angststoornis. Maar door dit artikel besef ik dat dit niet zo blijft, dat ook ik eruit kom. En misschien wel het belangrijkste dat dit me alleen maar sterker maakt.

  Ik vind het heel knap van je dat je dit wilt delen, en ik heb dan ook heel veel bewondering en respect voor je.
  Ga zo door want je kunt het echt!!!

  Liefs

 • sharon |

  Jeetje, indrukwekkend & inspirerend artikel. Mooi hoor!

 • Eline |

  Heel mooi geschreven! 🙂 Ik vind het dapper van je dat je je gevoelens en gedachten over je achtbaan steeds met ons deelt en ik heb veel bewondering voor je dat je er weer bovenop gekomen bent en vooral hoé! Want kijk nou eens wat een prachtige meid je bent en wat een inspiratie je voor anderen bent!

  Heel veel liefs,
  Eline

 • rosanne |

  Wauw Jiami wat heb je dat dat mooi geschreven! Ik vind het onwijs knap dat jij je verhaal zo aan ons durft te vertellen en heb ontzettend veel respect voor je!
  Je bent echt een voorbeeld voor mij!
  Xx

 • Aniek |

  Wauw, Jiami, ik heb zoveel respect voor jou!

 • Manon |

  Wauw Jiami, ik ben erg trots op je dat je dit allemaal durft te zeggen en dat je er ook bovenop bent gekomen. Blijf zo door gaan :love:

 • Kimberley |

  Wat een onwijs mooi stuk.
  Slik.
  Ben er even stil van, hoor.

  Wat een enorm indrukwekkend verhaal en wat onwijs gaaf dat je jezelf staande houdt!

 • Britt |

  jij bent zo ver gekomen in een korte tijd en of je daar trots op moet zijn.
  Ik blijf er stil van en zo goed dat je er door heen bent gekomen.
  Jiami wat heb ik toch veel respect voor je. ♡

 • Justine |

  Jiami, ik vind het zo bijzonder hoe wijs je al bent. Ik heb heel veel respect dat deze woorden uit een 14-jarig meisje komen, je hebt veel meer meegemaakt dan goed is voor een meisje van 14, maar met wat je hebt meegemaakt probeer je ook wat aan te hebben. Prachtig!

 • Marjolein Evelien |

  Lieve Jiami, bedankt voor het delen van dit persoonlijke kijkje in jouw leven. Xx

 • Elsbet | La Vie Pure |

  Oh, dit is zo ontzettend mooi en moedig geschreven! Jiami, jij bent zo sterk! Ik heb zelf ook anorexia gehad, maar stilaan ben ik weer de oude aan het worden, en inderdaad, het is zoveel beter nu! Echt knap, Jiami! :love:

 • lotte |

  zo knap van je om dit te schrijven!
  het geeft me meteen weer moed.
  ook met wat je vertelde dat je mag dragen wat je zelf mooi vind.
  ik vind je geweldig!

 • Malou |

  Jij bent zo zo zo sterk, wauw! Echt waar Jiami, ik kan het niet in woorden uitdrukken. Ik ben zelf bijna 23 jaar maar ik kijk echt tegen je op. Leeftijd zegt helemaal niets, echt niet. Je hebt zo veel kracht en talent in je, dat is niet te geloven. Je bent al zo ver gekomen in je leven en je gaat nog zo veel verder komen, we gaan echt van jou horen later op een veel grotere manier dan nu al, met je blog. Veel liefs!

 • Carien |

  Heel mooi artikel! En super knap dat je er zo over schrijft en het wilt delen. Ik denk dat veel meiden er wat aan hebben. What doesn’t kill you makes you stronger!

 • Amy |

  Heel, heel mooi geschreven Jiami. Ik lees je blog en bekijk je filmpjes al een tijdje, maar reageer niet zo vaak. Toch wilde ik even de tijd nemen dat ik het knap vind hoe je alles beschrijft en zo dapper bent, terwijl je nog super jong bent! Ik denk dat je een grote inspiratie bent voor veel meisjes, niet alleen met je (toch wel heftige) “verleden” maar ook met je manier van schrijven, het sterk zijn, je verdiepen in je passie, je blog, in je school. Nogmaals, mooi geschreven (:

 • marla |

  Wauw.
  Echt zo mooi hoe je dit vertelt. Ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen, maar ik vind je een heel bijzonder en sterk meisje.

 • Lisanne |

  Heel erg mooi artikel, Jiami. Wauw. Ik heb hier haast geen woorden voor. Je hebt het allemaal super goed verwoord. Het is best gek om te beseffen hoe lang ik jou eigenlijk al volg en wat jij in die tijd hebt meegemaakt. Jij bent zo sterk. Ik ben trots op je! Dit is een heel motiverend en inspirerend voor een heleboel ander meiden. Dankjewel dat je dit met ons deelt!

 • Anke |

  Lieve, lieve schat,

  Ik ben zo ontzettend trots op je en dat zegt denk ik wel genoeg. Ga ervoor, want jij – jij kan de wereld aan en van jou horen we nog.

 • Cherissa Blans |

  Wat onwijs mooi geschreven lieve Jiami! Ik ben er even stil van. Je bent nog zo jong maar zo volwassen voor je leeftijd, ik heb heel veel respect voor jou. Ik kan alleen maar aan je vragen, blijf zo mooi en vrolijk als je nu in het leven staat, maar dat gaat volgens mij wel goed komen met jou.. 🙂

  Heel veel liefs!

 • Lotte |

  super mooi geschreven!

 • Shirley | lovingyourlife.nl |

  Wauw, jiami wat een mooi artikel. Je bent een super sterk meisje echt een voorbeeld voor vele andere. Hoe jij tegen het leven aan kijkt is zo mooi!

 • Andrea |

  Ik laat normaal nooit een reactie achter, maar ik vind dit heel mooi geschreven. En heel erg bedankt. Ik heb een heel zwaar jaar achter de rug en moet over een paar dagen aan mn eindexamens. Ik heb heel wat keren gehad dat ik het niet meer zag zitten en wilde opgeven, maar dit laat me steeds meer realiseren dat het me eerder wél gelukt is om iets te doen, als ik er maar hard voor werk. En dat ga ik nu doen. Ik ga niet opgeven, want ik weet dat het vechten beloond zal worden.

 • Nuria |

  Je kan echt heel erg mooi schrijven. Ik denk dat je hier heel erg veel mensen mee helpt , het is zo motiverend. Je bent echt een inspirerend persoon en ik ben eigenlijk wel een heel klein beetje trots! Ik besef me nu eigenlijk hoe lang ik je al volg nu ik dit lees, en hoe erg je vooruit gegaan bent. Liefs , xx

 • Roos |

  Mooi en heel moedig! Een mooi artikel voor iedereen, of iemand nou een ziekte heeft of niet.

 • June |

  :love: Dankjewel voor deze tekst, onwijs fijn om zoveel positiviteit te lezen als ik me zelf even wat minder voel 😉

 • Marie |

  Heel veel respect voor jou en je overwinning in de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte. Wat je heb al veel levenswijsheid verkregen. Ik weet zeker dat er heel veel mensen geholpen zijn door je openheid over wat je allemaal meemaakt, over de zware maar ook de mooie kanten van het leven.

 • Sanne |

  Wow, ik heb eens een zin gehoord die me altijd is bijgebleven: je bent er nog lang niet, maar je bent een stuk verder dan gisteren. Jij bent daar het bewijs van! Jij bent zo sterk geworden en ik vind het fijn dat je die ervaring met ons wilt delen. Hele mooie tekst! X

 • Denise |

  Zo’n mooi stuk! Ik vind het echt bewonderenswaardig hoe je je jezelf zo helder kan uiten op zo’n leeftijd :). Ik vind het mooi dat je dit deelt, want je blog wordt zoveel bezocht dat ik denk dat je hier ontzettend veel jonge meiden mee kan helpen. You go girl :)! Veel geluk!

 • Myrthe |

  Heeii
  Je raakt me erg met dit verhaal. Ik heb ook wel dingen meegemaakt waar ik niet trots op ben maar dat betekend niet dat ik nu niet trots op mijzelf kan wezen en als ik eerlijk ben voel je bijna eem goede vriendin voor me hoe je eerlijk verteld en zo mensen wil helpen hoe wijs je bent ik dacht dat je ouder was maarcje bent gewoon net zo oud als ik terwijl jou zo wijs bent en gewoon weet wat je doet ik heb respect voor je dat is eigelijk wat ik wol zeggen xx

 • Luana |

  Wauw, kippenvel, en zelfs wel een traantje weg getikt. Wat ontzettend mooi geschreven Jiami! Je kan echt trots zijn op jezelf. Ik weet zeker dat je hier heel veel mensen mee helpt en ook mij. Het is heel fijn om zo´n positief stuk te lezen, ik zal hier zeker aan terug denken, in tijden dat ik me rot voel en het even niet goed gaat. Ik vind het prachtig dat je dit kan, en durft te delen. In een woord, super!

  Liefs Luana :love:

 • Robin |

  Ik ben trots op je ♥

 • Laura |

  Jij moet een boek gaan schrijven! :p jou stijl en jou persoonlijkheid is zo leuk!

  Liefs,

 • Marleen |

  Ik reageer normaal nooit, maar ik moet toch even zeggen dat ik super veel respect voor je heb en het erg knap vindt dat je hier zo open over bent! Zoals eerder gezegd: je bent dan misschien ‘nog maar 14’, maar je bent zoveel wijzer geworden door deze (vervelende) gebeurtenis. Iedereen krijgt ooit een levensles (of meerdere) waar hij/zij veel uit kan halen. Jij hebt nu al een hele belangrijke gehad en ik denk dat dit je zóveel sterker maakt. Keep up the good work, jij komt er wel 🙂

 • Marleen |

  Super mooi geschreven! Ik vind helemaal niet dat je pas over levenslessen kan schrijven als je oud en verschrompeld bent. Je leert altijd!

  -xxx-

 • Sophie |

  Wauw, wauw, wauw. Ik vind het zó mooi en tof dat je dit artikel schrijft. Dit helpt jou denk ik niet alleen, maar ook heel veel andere meiden. Ook meiden die het niet heel moeilijk hebben met eten en zo. Ik vind het zo mooi dat je gewoon hier staat, dit artikel hebt geschreven, en super veel hebt gedaan en bereikt. Echt, ik heb respect voor jou Jiami!

 • Laura |

  Met veel bewondering lees ik dit artikel. Ik krijg er echt tranen van in mijn ogen, omdat jou verhaal me zo enorm raakt. Ik bewonder je kracht en doorzettingsvermogen. Het heeft je duidelijk sterker gemaakt en daar mag je trots op zijn. Dat je nog maar 14 jaar bent, maakt niet dat jij geen levenservaring mag hebben. Laat mensen nooit op je neer kijken omdat je nog jong bent. Iedereen heeft zo zijn eigen verhaal, dat maakt wie we zijn en wie we worden. Jij gaat nog een hoop bereiken in je leven, dat weet ik zeker!

 • Flo |

  Ik ben een stille genieter. Maar ik moest hierop reageren. Wat mooi geschreven! Ik ben echt geraakt en bewonder je 🙂

 • ymke |

  hoi,
  ik wil je eigenlijk wel medelijden geven. ik weet hoe moeilijk het is als je wel er alleen voor staat. ik heb dan geen eetstoornis. ik heb een allergie. een koud water allergie. eerst geloofde niemand me. totdat ik flauw viel op de gang in de school. ik was nat en koud. het was heel erg eng. dat was ook de eerste keer dat ik flauw viel. het is nu 2 jaar geleden. toen iedereen me wel geloofde kreeg ik medelijden. ik wou het helemaal niet want o dat meisje is zo zielig en ze kan niet tegen water. maar ik heb er wel veel van geleerd ik weet nu dat ik moet opletten. maar ik heb nu een nog sterkere band met me vriendinnen dan eerst. ik ben daar super blij mee. ik weet niet waarom ik dit vertel maar ik voel me nu opgelucht en dat ik het aan iemand kwijt kan ook al lees je het niet ik ben er toch wel blij om dat ik dit vertel. aan jou jiami. als je dit gelezen hebt wil je dan iets achterlaten. en alsjeblieft laat dan ook een tip achter. dankje!
  liefs,
  ymke

 • Maartje |

  Jiami, na al deze reacties gelezen te hebben word ik er ook ontroerd van. Ook van je artikel. Ik vind het zo knap dat je zoveel goede dingen ervan geleerd hebt! I’m so proud of you! <3

 • Roozie |

  Een heel mooi verhaal, mooi geschreven ook! :$

 • marit |

  Wow jiami! Ik heb echt super veel respect voor je ! Je bent echt super sterk! Xxx

 • Hilly |

  Wauw Jiami, wat een mooi artikel! Het is zo leuk om te zien dat je nu zo positief bent, dat is echt iets om trots op te zijn!
  Ik heb zelf ook een eetstoornis gehad dus ik weet ongeveer hoe je je voelt. ( Niet precies want iedereen ervaart het anders ) Bij mij is het allemaal goedgekomen en ik ben blij dat het nu ook goed met jou gaat!
  Je hebt me heel erg geïnspireerd. Dankjewel.
  Ik heb echt super veel respect voor je x

 • Neeltje |

  Wauw, je hebt dit echt perfect beschreven. Ik vind het zo ongelofelijk knap dat je eigenlijk als 14 jarige meisje al zulke wijze lessen en woorden deelt met het gehele internet (wat eigenlijk de hele wereld is). Het is ook goed om te lezen dat het nu wel super goed met je gaat en dat je je goed voelt want dat is natuurlijk het belangrijkste. And don’t forget, always stay strong :love:
  Als je weer een moment mee maakt waarbij je je heel down voelt, gewoon dit weer terug lezen want dit komt volledig uit jezelf en dit kan alle negatieve gedachten makkelijk overwinnen x

 • Nienke |

  Wow super mooi jiami

 • Anouk |

  Mooi. Ik heb er geen ander woord voor. Mooi hoe je omgaat met wat er is gebeurd, en hoe je anderen helpt door je eigen ervaringen te delen. Ik ben trots op je, ookal heb ik je nooit echt ontmoet.

 • tessa |

  Wauww, zo’n mooi artikel en ook heel erg mooi verwoord! Het is zo begrijpelijk wat je allemaal schrijft. Ik hoop dat je meer van deze artikelen online gaat zetten, anderen kunnen hier namelijk heel veel van leren.

  x

 • Demi |

  Weer heel mooi geschreven! x

 • Jill |

  Tranen in mijn ogen na het lezen van dit artikel, ik vind je een powerwijf! Je bent als een voorbeeld voor me, en dat met zo’n leeftijd. Ik ben trots op je!

 • charlotte |

  hoi,
  super mooi geschreven, ik hoor gewoon de stem als ik het verhaal lees ookal ken ik je alleen via youtube. ik kan er ook veel mee want ik heb geen zelfvertrouwen meer en ik heb geen leuke vriendinnen (naja eentje) meer in mijn leven maar ik denk dat je me heel erg hebt geholpen ik ga er voor dankjewel oja van dat school ik hou ook de laatste tijd van school elke dag leren leren maar bedankt
  en groetjes charlotte :$

 • Jente-Nudelipsticks |

  Dit is echt zo een prachtig artikel! Ik vind het super dat je zo open durft te zijn, dat zou niet iedereen kunnen.

 • Ashleey |

  Wauw Jiami!! Wat heb je dit bijzonder mooi omschreven. Ik heb vroeger ook iets heel naars meegemaakt, maar eigenlijk herken ik alles wat jij nu zegt en laat je me denken dat ik inderdaad ook heel veel geleerd heb de laatste jaren, X

 • Amber |

  Wauw Jiami, je mag echt super trots zijn op jezelf!
  Helaas herken ik wat dingen uit dit artikel (teveel) maar jij bent echt
  een inspiratie. Ga zo door! Je bent het waard, en mooi zoals je bent!
  :kiss:

 • Judith |

  Wauw Jiami, wat ontzettend tof geschreven!
  Het heeft me echt geraakt en moed gegeven om door te zetten in de moeilijke periode waar ik nu in zit.
  Je hebt helemaal gelijk, na een zware periode kan je er later op terug kijken dat je er zeker iets van geleerd hebt!
  Ga zo door meid!

 • Agneta |

  Echt prachtig geschreven en ik denk dat het erg inspirerend is voor vele van je lezers. Je mag trots zijn op het feit dat jij hebt weten te leren van deze toch die je hebt doorgemaakt en nog steeds doormaakt. Ik wens je alle het goede toe in de wereld en vooral heel veel positieve momenten.

 • Tessa |

  Wauw jiami…. dit had ik net even nodig. Ik heb echt super veel respect voor je. Je mag zo trots op jezelf zijn! Stay Strong sweetie, want je verdiend echt het allerbeste!

 • Anoeska |

  Wat mooi geschreven zeg, denk dat iedereen hier wel wat van kan leren.

 • Emma |

  Je bent sterk.

 • wendy |

  Hi Jiami,
  Ikvolg je blog nog niet zo lang en ken je alleen via FEMME. Ik heb net je verhalen over je strijd met anorexia gelezen (ja, allemaal) en ik vind het zo mooi.
  Ik kan zeggen dat ik het begrijp maar dat is niet waar, ikvind demanier waarop je schrijftheel mooi enik weetzekerdat je een inspiratie bron bent voor meerdere meisjes. Het lijkt alsof ik een boek aan het lezen ben over jou en je eetstoornis en ik heb er diep respect voor. je hebt hier niet zo veel aan natuurlijk maar ik wilde het toch graag even zeggen, het is geen medelijden wat ik heb want dat vind ik zo zielig klinken maar ik heb heelveel respect voor je dat je op deze leeftijd al zoveel hebt overwonnen.
  Liefs wendy

 • Monique |

  Lieve Jiami,
  Goed dat je ervoor hebt gevochten, voor je eigen leven.
  Ik ben blij dat je dit verhaal na kan vertellen. Ik vind het heel knap dat het je is gelukt!!
  Nog veel succes met wat je nog moet doorstaan!!
  😀 Groetjes, Monique 😀

 • Beaudylle |

  Lieve jiami,
  wat heb je dit mooi verwoord. Wat een heftige periode heb je achter de rug zeg… Ik vind het heel erg knap zoals hoe jij er mee omgaat. Ik vind het ook knap dat je dit met ons wilt delen. Ik ben even oud als jou en ik zou dit allemaal niet trekken. Ik volg je blog iedere dag. En zie in jou wel een voorbeeld. Ik heb erg veel respect voor hoe jij in het leven staat. Ik heb niet echt een tip voor je. Ik wens je wel heel veel geluk, en blijf jezelf! En ik denk dat je een vechter bent en dat je er wel uit komt.
  dikke kus :love:

 • marsha |

  Wat een geweldig artikel! Zo goed dat bijna moest huilen en geloof me, ik huil niet snel. Ik heb enorm respect voor je! Als ik het moeilijk heb ga ik dit artikel zeker weer lezen, zodat er weer moed komt!

 • xxx |

  Wauw. Kippenvel. Wat bewonder ik jou toch, echt waar!
  Ikzelf heb ook een “eetstoornis”(Ugh, iets met niet willen toegeven dat dat de waarheid is, vandaar “…”) en elke dag is het een gevecht. (Terug)vallen en weer opstaan. Doorgaan, twijfelen, breken, aangeven bij de mensen om me heen.. ga zo maar door. Het is loodzwaar. Zo verdomde moeilijk en ingewikkeld. Maar wauw: wat ben jij een motivatie. Echt waar. Je bent goed zoals je bent Jiami. Niemand wilt jou anders.
  Dankjewel voor dit waardevolle artikel.

 • Charlotte |

  Hoi Jiami,
  Wat mooi dat jij dat met anderen deelt wat je de afgelopen jaren geleerd hebt.
  Heel erg knap geschreven en verwoord.
  Groetjes Charlotte.

 • Ivy |

  Wow Jiami, wat heb jij een moeilijke tijd achter je! Echt respect!
  Je hebt dit artikel echt super mooi geschreven!

  Groetjes, Ivy! Xx :kiss:

 • Anniek |

  Super mooi geschreven, Jiami.
  Ik vind dat je de dingen erg mooi verwoord.
  Ik heb er respect dat jij de strijd bent aan gegaam en dat jij dit nu kan schrijven. Ook vind ik het enorm knap dat je dit met iedereen durft te delen.

  Ik hoop voor je dat het steeds beter zal gaan.

  You go girl!

 • Zeliha |

  Ik vind het echt dapper van je dat je dit deelt. Dit soort ervaringen en levenslessen moeten vaker geschreven of bespreekbaar gemaakt worden. Zodat anderen ervan leren vooral degenen die met dit soort problemen kampen. Mooi geschreven! Je mag best trots zijn op jezelf!

  Liefs, :p

  Zeliha

 • E |

  Je bent een ontzettend dappere meid. Ik lees zo sporadisch weer eens even bij en het maakt me zo blij om zo’n post als deze dan te lezen. Ik heb ook Anorexia gehad en weet hoe moeilijk de strijd is. Maar ook hoe sterk je bent als je je daar uit weet te knokken. Daar is heel veel moed voor nodig.

 • Lotte |

  Lieve Jiami,

  Wauw, die post overdonderd me. Ik ken je niet, ik weet niet je hele verhaal en jij weet niet wie ik ben. Maar wat jij allemaal schrijft, het is helemaal waar. En geloof me, ik leer hier meer van dan jij denkt dat iemand er van zou leren. Ik vind het echt geweldig dat jij dit met de wereld deelt. Ik bewonder je als mens en ik vind het super knap van je hoe je met alles omgaat. Dankjewel voor jou blog, elke middag als ik het lees, word ik er weer wat vrolijker van, waardoor ik mezelf ook sterker voel. Dankje. Je kan het girl! Love, Lot

 • love |

  Wauw ik ben echt faaaaaaaan van je blog zou je er een keerb een masker op kunnen zetten

 • Yentl |

  Jiami,
  wauw. wat lijken we op elkaar.
  Het is zo herkenbaar wat ik hier allemaal lees.
  Ik vind het heel mooi om te zien hoe sterk deze ziekte je eigenlijk heeft gemaakt achteraf.
  Hoe het je anders laat denken over bepaalde dingen ook. Ik heb respect voor je Jiami.
  Misschien vindt je het een beetje weird dat ik op een oude blogpost reageer, maar ik wilde dit al een tijdje zeggen.
  Je bent prachtig Jiami, hoe ongeloofwaardig het misschien ook klinkt aangezien de stoornis die je hebt gehad.
  Ik bedoel, ik kan heel goed snappen dat als je jezelf anders ziet dan anderen het heel anders over komt zegmaar. Wow wat een verwarrende zin, haha.
  Maar ik meen het, je bent voor vele jonge meiden een voorbeeld en daar mag je trots op zijn.
  Het is heel lastig om te vechten tegen die constante gedachtes voor, tijdens en na het eten. Daarmee kan ik je helaas niet helpen of iets aangezien het vooral ook geestelijk zit.
  Nogmaals, je bent mooi zoals je bent.
  en laat nooit, maar dan ook nooit het getal op de Weegschaal jou identificeren. Je bent zoveel meer waard.

  Ik wil je geen wijze les geven of iets want ik ben ook maar een klein meisje van 15. haha.
  en waarschijnlijk weet je dit allemaal wel wat ik je vertel. even een reminder.

  Ik wil gewoon eventjes zeggen dat ik je bewonder, dat je mooi bent, je mag er zijn!
  excuses voor deze tè lange reactie.

  Yentl

 • Lieke |

  okee, ik weet eigenlijk niet wat ik wil zeggen, maar ik wil gewoon zeggen hoeveel respect ik voor je heb!

  wauw! ik kreeg gewoon tranen in mijn ogen, zo mooi verhaal over jou leven.
  Ik ben blij dat je het verteld en ik voel me bijna schuldig dat ik me soms niet goed voel, maar wat jij hebt meegemaakt is niet te vergelijken met mijn tegenslagen!

  Hopelijk ga jij zoiets nooit meer meemaken, eigenlijk is dit iets wat je geen enkel mens toewenst!
  Echt Jiami, wauw, respect, je bent mijn voorbeeld (ondanks dat ik ouder ben :p )

  :love:

 • julia |

  lieve jiami ik volg je pas net ik keek het filmpje over je anorexia en ik vond het wel heel heftig dus ik wil zeggen dat ik het goed vindt dat je voor jezelf hebt gevochten -xxxxxxxxxxx- julia :love:

 • Anna |

  Hey Jiami,

  Ik vind het echt superknap dat je zo goed bent hersteld en dit hebt bereikt! Mag ik vragen hoe jij weer op gewicht bent gekomen (bijv. voeding en/of beweging) en hoelang dat ongeveer duurde?

  Liefs Anna

 • Julia |

  Dank je wel voor het delen van jouw gevoelens en geleerde lessen, ik kan mij goed voorstellen dat vele meisjes er moed uit halen. Wil je misschien eens kijken naar www. womenforholiness.org, dit is een website voor christelijke en/of zoekende meisjes en vrouwen met een eetstoornis. Dank je wel. Blessings.

 • Leuke blogpost tips! | Chocellaatje |

  […] jiami.nl – Wat ik de afgelopen jaren heb geleerd […]

 • Hallo!

  Ik ben Jiami Jongejan, een 18-jarig meisje uit Amsterdam. Op deze blog deel ik mijn liefde voor fashion, reizen en fotografie. ♥

  Archief

  YouTube

  Favourites