Waarom Popoyo het bezoeken waard is

28 oktober, 2017

Tijdens mijn reis was ik eerst van plan om naar San Juan el Sur te gaan, hier zou ik de laatste paar dagen aan het strand kunnen chillen en nog een beetje surfen. Echter kwam ik tijdens het reizen van veel locals en medereizigers te horen dat Popoyo, een strand ietwat ten noorden van San Juan el Sur wellicht een nog toffere plek zou zijn. En zo veranderde mijn plannen.

Toen men zei dat Popoyo minder toeristisch was en het strand minder druk was – bedoelen ze dan ook echt minder druk. Eenmaal aangekomen in Popoyo had ik letterlijk een strand voor me alleen. Popoyo zelf ligt dan ook ietwat afgelegen, voor een supermarkt moest ik zeker 20 minuten lopen en een bank was enkel per tuctuc te bereiken.

Maar de rust op dit strand en de geweldige golven waren het helemaal waard. Ik moet eerlijk toegeven dat ik over het algemeen geen strand fan ben, maar Popoyo heeft ergens mijn hart gestolen. Een perfecte plek om tot rust te komen en eventjes op te laden.

San Juan el Sur of Popoyo?

Het verschil met San Juan el Sur? San Juan el Sur staat vooral bekend om haar feesten (de welbekende sunday funday) en is meer highclass dan Popoyo. Ben je dus in voor een feestje, dan zou San Juan el Sur wellicht een betere optie zijn. Het is uiteraard maar net wat je prettiger vindt.

Qua locatie zijn ze allebei het beste te bereiken vanuit Rivas. Vandaaruit rijden er meerdere bussen per dag naar San Juan el Sur. Voor Popoyo is het aan te raden om een taxi vanuit Rivas (wij gingen zelfs vanuit Ometepe met de taxi omdat dit net zo goedkoop was als de lokale bus) aangezien Popoyo met de bus heel moeilijk te bereiken is. Vanuit Popoyo zelf is het wat makkelijker om een shuttle via je hostel te regelen die dan naar Rivas of San Juan el Sur gaat.

Verblijf

Voor mij voelde Popoyo in ieder geval als een magisch plekje waar ik me helemaal thuis voelde. Een van de redenen was wellicht ook gezien de prettige locatie waar ik daar verbleef. Tijdens mijn reis verbleef ik in Cafe con Leche, een bed & breakfast van twee Canadeze broers. Cafe con Leche deed me enorm denken aan een strandhuisje (het strand is op loopafstand) en ook de sfeer die er hangt voelt heel huiselijk. Beneden was er 1 grote tafel waar iedereen aan zit en eet (elke avond is het family dinner, waar je je voor kan opgeven om met z’n allen te eten), buiten kun je hangen in de hangmatten en het hele team voelt als een familie aan die je van harte verwelkomt.

Nog nooit heb ik me zo thuis gevoeld op een andere plek, dit strandhuisje was zo verschrikkelijk fijn. Hoewel je in Popoyo toch een beetje een ‘middle of nowhere’ gevoel kunt krijgen, kreeg ik hier als stadsmens desondanks een heel fijn gevoel.

Al met al is Popoyo dus zéker een aanrader als je op zoek bent naar een rustig strand, een perfecte locatie om te surfen en een nog ietwat onbekende plaats onder de toeristen. Je zit weliswaar een beetje in een gat, maar juist dat maakt het een perfecte plek om goed tot rust te komen.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go top