Travel

Van Londen krijg je nooit genoeg

november 27, 2015 | by Jiami

IMG_0777IMG_0806

Londen, ik durf bijna niet meer te tellen voor de hoeveelste keer ik er binnenkort heen ga, maar ik heb daarvoor meer dan 1 hand nodig (help). Samen met Marenthe hebben we een paar daagjes Londen geboekt, een paar dagen voor kerst en ik kijk er nu al naar uit! We wilden eigenlijk backpacken door Scandinavië, maar door wat omstandigheden is dat het niet geworden. Vervolgens kozen we een stad die ons leuk leek met kerst en jahoor.. zo kwamen we uit op Londen.

Engeland is een landje dat steeds meer mijn hart veroverd, de cultuur, de mensen, de sfeer… perfect! Sowieso ben ik fan van Brittannië. Hoewel het me vroeger erg ‘saai’ leek, ben ik helemaal van gedachten veranderd toen Ierland me verraste met haar prachtige natuur toen we een paar jaar geleden daar hebben gebackpackt. Heerlijk land. Engeland is ook een van mijn favoriete landen en in het speciaal Londen. Een stad die bruist, dichtbij is en toch net wat spannender dan Amsterdam. Mocht ik ooit de loterij winnen, zou ik er een huisje kopen.

Nu we met kerst gaan ben ik heel benieuwd hoe het is. Ik hoorde dat er in Hyde Park een heel groot kerstfestival is, dus daar ga ik sowieso heen. Twee jaar geleden heb ik daar één van mijn snelste 10KM gerend, dus wellicht dat ik daar ook weer eens een nieuw PR kan neerzetten. Ook wat betreft culturele uitstapjes zijn tips welkom, dat musea in Londen gratis zijn vind ik echt een heeel groot pluspunt dus als jullie nog wat leuks weten, tips zijn altijd welkom! 🙂

 • Manon |

  Ik wil echt zo graag naar London toe. Wij zouden eigenlijk begin December gaan, maar mijn moeder is op dit moment even afgehaakt.

 • Angela |

  Super leuk! Ik ga volgend jaar voor het eerst naar London en ben heel benieuwd hoe het daar is, ik kijk er heel erg naar uit en jouw artikelen over London maken het alleen nog maar leuker!

 • Nynke |

  Wat leuk Jiami! Enjoy 🙂 Kan niet wachten om je verslagje te lezen van hoe het was. Ben zelf nooit in Londen geweest dus ik heb helaas geen tips voor je.

 • ellis |

  Niet echt slim om te zeggen dat Ierland & Groot-Brittanië hetzelfde zijn. Ieren vinden het niet leuk om met de UK vergeleken te worden….

 • Samantha |

  Ik ben er vorig jaar geweest met oud en nieuw. Het is heel erg leuk!! Je zou eens naar station momument moeten gaan. Daar staat een hele hoog monument, een soort toren, waar je voor een paar pond op kan. Het zijn meer dan 300 traptreden maar dan heb je wel een perfect uitzicht. Als je beneden bent krijg je nog een certificaat ook!!

 • maxine |

  Zelf ben ik nog maar een keer naar Londen geweest en dit was helaas maar voor een dag. Ik vind het een mooie stad en ik wil hem zeker nog een keer bezoeken. Ik heb eigenlijk alleen maar geshopt gehad dus tips heb ik niet echt.

 • Emma |

  Nu moet ik dan zeggen dat ik nog nóóit naar Londen geweest ben, shame on me…

 • Marieke |

  Super leuk! Ik ga dit jaar ook met kerst naar Londen voor de tweede keer. Hyde park is inderdaad geweldig rond de feestdagen, er zijn dan allemaal leuke kraampjes en er hangt en super gezellige sfeer. Westfield Mall is ook zeker een aanrader!

 • Laura | Victoriapourtoi |

  Ik begrijp wat je bedoelt met ‘vroeger leek Londen me saai’ want die gedachte droeg ik ook een tijdje met me mee. In tegenstelling tot nu, ik wil doodgraag naar Londen. Net die nederige sfeer spreekt me zo aan! Veel liefs, Laura x

 • Floor Verberkt |

  Hè Jiami! London is inderdaad echt super. Ik ben er net zelf ook voor de vijfde keer geweest. De eerste week dat de kerst versiering er was. En echte aanrader is het schaatsen bij het Somerset House! Echt prachtig! Wel van tevoren kaartjes kopen, anders is het uitverkocht! ! Alvast veel plezier groetjes, Floor

 • Neeltje | Thoughts in Style |

  Ik wil zo graag een keertje naar Londen. Leuke foto’s! X
  http://www.thoughtsinstyle.com/

 • Anna |

  Jaaa, Londen is leuk! Ik zou eigenlijk naar Finland gaan (zoals altijd met kerst!:)) dit jaar. Maar het wordt voor de eerste keer in 10 jaar weer even in Nederland. Vind het wel jammer, ik hou van de Noordere landen ♥ Liefs

 • Elsbet | La Vie Pure |

  Ah, wat een mooie sfeerbeelden Jiami!

 • anoniem |

  ik ga binnenkort voor de tweede keer naar Londen en ik vind het zo’n leuke stad! Eigenlijk precies wat jij zegt. ik heb het geluk dat m’n zus in Londen woont en daar kan overnachten ipv de dure en niet al te schone hotels hahaha
  X

 • Carmen Jardin |

  Aaahh ik ben nog nooit in Londen geweest ;( Maar ik kan je wel vertellen dat je echt een keer in Scandinavië moet gaan backpacken. Daar is het ook zooooo mooi! Ik zal er zelfs gaan wonen, maar dat is helaas niet door gegaan

 • Elles [3lles] |

  Ik wil in mijn leven sowieso nog naar Londen. Een soort citytripje, in een hotel overnachten en dan elke dag wandelen door de stad, terrasjes pakken. Love it!
  Xoxo

 • Josefine |

  Aah wat leuk! Ik ben afgelopen jaar voor oud&nieuw naar Londen geweest (was toen mijn derde keer). Fantastisch, aftellen met duizenden mensen langs de Thames 🙂 Vijf jaar geleden ging ik rond Kerst; in dit seizoen is Londen echt magisch.
  Enjoy!

 • wendy |

  Wat leuk! Ik ben in de zomervakantie naar Londen geweest echt een top stad.
  En toevallig heb ik daar een paar dagen een artikel over geschreven waarin ik 5 tips deel voor Londen. Camden town is sowieso een aanrader! Alvast veel plezier x

 • Jennifer |

  London is geweldig, vooral met kerst! In Hyde park is met kerst Winter Wonderland en er is een supergrote schaatsbaan en een reuzenrad (bedoel niet de eye) Zeker een aanrader. Ps. Ierland valt niet onder Brittannië

 • Katrien |

  Ik ben in 2014 voor de eerste keer naar Londen geweest en ik wil zo graag terug! Ik ben echt verliefd geworden op de stad, het is zoals je zegt echt een bruisende stad en ook een echte stad voor jonge mensen. Hopelijk kan ik volgende zomervakantie met een paar vrienden terug naar Londen gaan! Veel plezier alleszins! X

 • VeerlePlume |

  Tof! Londen lijkt mij echt een geweldige stad, leuke sfeer (vooral met Kerst!)… Ik wil er echt nog een keer naartoe!

 • Quinty |

  Ik heb misschien de kans om in mei met werkweek naar Londen te gaan! Helaas is het nog niet helemaal zeker, maar de kans is er wel. Londen staat al jarenlang op mijn lijstje om naartoe te gaan. Maar helaas… Ik krijg mijn ouders niet zover om er een keer heen te gaan.

 • Streetstylewoman |

  klopt is suppperduper leuk. ik ben er vorig weekend ook geweest en je kumt er hele gave (outfit) foto´s maken, ook zeker wat ik daar o.a. gedaan heb haha!

  http://www.streetstylewoman.wordpress.com

 • Denise |

  Londen is inderdaad zo tof, ben er ook al een aantal keren geweest maar Londen met kerst staat toch echt nog op mijn bucketlist. Alvast heel veel plezier!

 • Britt |

  Londen is ge-wel-dig! Heel erg veel plezier alvast 🙂

 • Amy-Denise |

  Leuk! Ik vind Londen ook een geweldige stad, ben er twee keer geweest tot nu toe. Wil er zeker vaker heen!

 • Emma |

  Wauw, ik wil wel mee haha. Ik ben verliefd op Londen, ook al ben ik er nog maar één keer geweest, dat was genoeg om er verliefd op te worden. :’) Met Kerst lijkt me het ook een geweldige stad! Veel plezier!<3
  X Emma

 • Mona |

  Hi Jiami,
  Ik wil heel graag naar je “verhuizen met Jiami”-serie kijken, maar ik kan de video’s niet afspelen. Wat kan ik daar aan doen?

  X, Mona

 • Demi |

  Wat leuk dat je weer naar Londen gaat!

 • Renate |

  Ieder geval heel veel plezier in Londen! Ik ben er vorige zomer ook geweest en ik had juist verwacht dat het mijn favoriete stad zou worden en dat ik er zou willen studeren, maar uiteindelijk viel het mij een beetje tegen. Ik vond het zeker een leuke stad, maar ik hou meer van Parijs en Rome!

 • Lifetimes |

  Wat leuk dat je naar Londen gaat met kerst! Ik was het eerst ook van plan, maar helaas doet de GGD niet aan kerstvakanties voor stagiaires, haha. Volgend jaar misschien. Xx

 • Irem |

  Hoe kan je goedkoop naar Londen gaan in dekerstvakantie?

  • Ymke |

   hoe verder je van het centrum zit, hoe goedkoper. Je kan ipv een hotel ook een appartement huren van mensen die even weg zijn. Veel goedkoper en heb je meteen een keuken.

 • Donna |

  Ik ga ook met de kerst naar londen toe! Misschien zie ik je wel. Ik hoop het sowieso wel, wanneer ga je? Xx

 • Elena |

  Jiami, wat ben ik toch jaloers op je wat jouw prachtige reizen betreft! 🙂 Ik zou zo graag een keertje naar Londen gaan, en misschien is het volgend jaar wel zover.
  De Harry Potter studio’s een keer bezoeken lijkt me heel gaaf!
  Liefs <3

 • Anne-lotte |

  Hey,
  Aahhhh ik hou ook echt heel veel van Londen! Ben nu al 4 keer geweest en wil echt nog vaker.
  Xoxo

 • Olivia |

  Leuk artikel! Ben helemaal verliefd op Londen!! Ben er nu al 3 keer geweest maar nog lang niet uitgekeken. De sweer, de mensen, de monumenten echt alles is leuk!

 • Ymke |

  Aah, ik ben ook mijn hart in Londen verloren. Gelukkig mijn moeder ook 😉
  Met kerst is de sfeer gewoon geweldig, alleen wel nóg drukker.
  xYmke

 • Yentl |

  Oeeh Londen!
  Wat grappig, toen ik nog in groep 8 zat en m’n Engels docent voor de zoveelste keer over ‘hoe geweldig Engeland is’ vertelde, dacht ik ook jaja saaaai… Saai
  Maar sinds de 3e/4e klas is mijn nieuwsgierigheid naar Londen héél erg toegenomen.

  Anderhalve maand geleden ben ik dan ook met een lief vriendinnetje samen een week naar Londen gegaan. En wat was het AWESOME.
  De sfeer, de mensen, de vriendelijkheid, de toeristche plekjes, musea, de taal, het makkelijke reizen, de winkels (!!!) alles was ver boven mijn verwachtingen.
  Ik kan gerust zeggen dat ik verliefd ben geworden op Londen 🙂

  Heeel veel plezier! Geniet ervan samen

  X

 • Simone |

  Hoi jiami!
  Super leuk verslagje, ik ga met kerst ook naar Londen ( nog noooit geweest ) dus ook niet veel tips wat wij gaan doen met 1e kerst is fietsen want dan is het niet druk op de weg! Wat ook leuk is om in de Londen eye te gaan want dan zie je alle kerst lichtjes van boven af?! Alvast heel veel plezier & een dikke 💋

 • Laura |

  Aah zo leuuk! Ik ga binnenkort ook en ik kan echt niet wachten :0

 • Evelien |

  Aah superleuk, ik kan niet wachten op je verslag :).
  Ik ga in februari eindelijk weer eens een keertje. Als je maar een beetje van Harry Potter houdt zou je de Harry Potter Studio tour kunnen checken, ik ben nog nooit geweest maar vriendinnen van mij zijn heel enthousiast!

 • Marlies |

  Heel even melden dat ik je blog heel leuk vind, maar ook even een vraagje. Want hoe heb je die kaart gedaan? Het ziet er zo mooi uit! XXX

 • Alice |

  Heyy jiami, ik hoop dat je dit nog leest en reageerd :)))
  Ik wil eigenlijk heel grAag net als jij met een vriendin een paar daagjes naar londen, lijkt me super!!
  Maar ik heb ff een vraagje: heb jij hier zelf voor gespaard of betalen jouw ouders dit of gedeeltelijk? Want het is best duur en ik vroef me gewoon af hoe jij dat had gedaan qua kosten 🙂

  Xalice

 • Hallo!

  Ik ben Jiami Jongejan, een 18-jarig meisje uit Amsterdam. Op deze blog deel ik mijn liefde voor fashion, reizen en fotografie. ♥

  Archief

  YouTube

  Favourites