Lifestyle

Tips: Hoe overleef je ‘de gevaren van Primark’?

Als ik een dagje Primark ga shoppen plan ik dat altijd netjes in. Treinkaartjes? Check. Treintijden? Check. Geld? Check. Maar nee, we moeten voor meer opgepast zijn. Primark is namelijk soms echt een slagveld. En dan valt het in Nederland nog mee. Als je de Primark in Londen bezoekt… be prepared!
Er word daar in de winkel zelf omgekleed omdat de rijen daar lang zijn. (En uit ervaring, ja! Echt lang.) En ze dweilen naast stof ook de kleerhangers op de grond op met bezems. Een echte rotzooi daar. Vooral in Oxford Street. Maar ondanks dat is het wel de moeite waard om het te bezoeken. Bij mij is het vaak niet een dagje shoppen maar een dagje Primark haha! Tenzij je natuurlijk even langs de Primark ‘whoopt’.

primark.png

Ik ben zelf al naar een aantal Primarks geweest (Primark-pro, hahaha nee dat slaat nergens op). En het shoppen daar is net wat anders dan de H&M binnen lopen. Daarom leek het me leuk Primark shoptips te geven! Voor als je nog nooit naar de Primark bent gegaan. Dan weet je nu wat je beter wel en niet kunt doen.

Naar welke Primark ga je?

In Nederland zijn er vier Primark’s. Die van Rotterdam, Hoofddorp, Almere en Zaandam. Kijk welke Primark voor jou dichterbij is of makkelijker te bereiken. En denk na of je liever een grotere Primark wilt of dat een kleinere al goed genoeg is voor jou.
Ben je in het buitenland? Bezoek dan de site van Primark! Daar staan alle adressen. Vaak zijn die in Engeland trouwens wel groter.

Ga op rustige tijdstippen.

Vrij dag op op school? Gaan met die banaan! Het zal waarschijnlijk rustig zijn in Primark. Want jij bent lekker aan het shoppen, en de rest moet werken of naar school. Als je niet op zo een dag kan, raad ik je aan om vroeg te gaan. Eigenlijk moet je altijd vroeg gaan..
Rond een uur of elf wordt het druk. En dan vooral bij de sieraden rekken betekend dat duwen en wachten. Irritant, en je kunt het maar beter voorkomen.
Je kunt altijd nog heel vroeg gaan, en dan in de buurt ergens brunchen. Hoef je thuis niet te ontbijten, scheelt ook weer tijd en is het rustig.

primark2.png

Kijk op internet wat je kunt verwachten.

Op Girlscene vind je een forum waar allerlei Primark aankopen worden gepost. Als je kijkt naar de meest recente post zul je zien wat je kunt verwachten. Zo zie je gelijk een beetje de collectie en heb je een beeld van wat er is. Ook zie je misschien dingen die je wilt hebben, dan kun je er in de Primark gelijk naar op zoek gaan. Soms zetten mensen de prijzen er ook bij. Je kunt er ook naar vragen. Dat maakt het makkelijker.

Laat je niet misleiden door de ‘Primark-prijzen’.

Primark ik goedkoop. Ja. Maar als je meer dan 10 tops van 10 euro hebt zit je al boven de 100 euro. Oké, je hebt dan wel veel. Maar denk wel bij alles na ‘Heb ik dit nodig?’
Bij Primark denk je al snel, ‘Oh, toch goedkoop. Kan wel in de tas..’ En dan draag je het nooit. Probeer dit te voorkomen!

Bekijk de kwaliteit.

Dit moet eigenlijk in elke winkel. Maar toch noem ik hem. Bij Primark zijn sommige dingen top kwaliteit. En andere dingen echt flop. Kijk ook of de knoopjes er nog aan zitten! En of de rits het goed doet. Je wilt namelijk niet thuis komen met een rok die niet dicht kan. Oei.

Vergeet de maat niet!

Dit hoor ik ook vaak. Iemand die vond een item zo leuk, en hup gelijk in het mandje. Het probleem? Ze keek niet op de maat en heeft S, dat terwijl ze maatje M nodig heeft. Zonde..

Pashokjes? Hell no.

De rijen van de pashokjes zijn bijna altijd heel lang. Toen ik voor het eerst in Londen kwam en een vrouw midden in de winkel zich zag omkleden was ik verbaasd. Like whut? Ik dacht dat ze al haar kleding ging uit doen, maar gelukkig deed ze dat niet. Onder haar kleren had ze een zwart basic topje en legging aangetrokken. Als je zelf in de Primark bent en de rijen zijn lang, kun je naar een hoekje in de winkel kruipen. Trek een topje en legging (onder je andere kleren) aan. Vervolgens pas je alle kleren. Let er wel op dat de bewaking dit soms niet toe laat. De ene keer zeggen ze er iets van, de andere keer niet.

Vlakbij de grens

In de reacties gaf Rosie nog de volgende tip: voor de meiden die in het Oosten van het land wonen. Ga shoppen bij de Primark in Essen. Essen ligt Venlo en schuin boven Düsseldorf.

Geniet!

En het meest belangrijke, geniet! Shoppen moet leuk zijn. En speur lekker de winkel rond. Zoek je maatjes lekker op. En als je in de paskamerrij staat.. ga dan niet alleen staan! Samen met je vriendin(nen) of moeder kun je lekker kletsen. Dan vliegt de tijd. Want bereid je maar voor op een lange, lange rij.


Primark Nederland weergeven op een grotere kaart

Heb jij nog Primark shop tips? Of do en don’ts?

bron: 1 2


133 reacties op “Tips: Hoe overleef je ‘de gevaren van Primark’?”

 1. Tessa zegt:

  super leuk artikel en handige tips. Wij gaan ook altijd heel vroeg is echt een goede tip!

  [Antwoord]

 2. Ashleey zegt:

  Heel herkenbaar en wat een origineel artikel zeg echt te leuk! Jij hebt eigenlijk alle tips al genoemd!

  [Antwoord]

 3. jasmijn zegt:

  Handige tips! Ik woon heel dichtbij de Primark dus als ik het te druk vind ga ik de volgende dag gewoon nog een keer haha :).

  [Antwoord]

 4. Sofie zegt:

  Haha, wat een leuk artikel! Ik heb echt een Primark verslaving :)

  [Antwoord]

 5. Ingeborg zegt:

  Jaa dit is handig! Vooral de maat even na kijken, want bij de Primark hangt nog wel is een te grote maat aan een té klein hangertje.

  [Antwoord]

 6. Emilia zegt:

  Hahaha wat een leuk artikel! Goed bedacht, je hebt inderdaad wel tips nodig voor je naar de Primark gaat. Ik kom er zelf eigenlijk nooit meer, omdat ik niet tegen die drukte kan. Ik wil gewoon op m’n gemak kunnen shoppen in een nette, overzichtelijke winkel. En dat is bij de Primark een beetje moeilijk hihi. Maar ik heb gehoord dat die in Zaandam een stuk rustiger is, dus misschien dat ik ooit weer een poging waag 😀

  [Antwoord]

 7. Martina zegt:

  Sommige dingen Zijn erg herkenbaar haha :)
  Ik probeer toch wel bewuste aankopen te doen daar al is dat soms moeilijk!

  [Antwoord]

 8. Marieke zegt:

  Haha dit kan ik héél goed gebruiken, ik zal het de volgende keer voordat ik naar de Primark ga weer doorlezen en dan hopen dat ik niet extreem gestresst door de winkel zal lopen :)

  [Antwoord]

 9. Nathalie zegt:

  Erg handige tips! Zelf ben ik al een paar keer naar de primark in Zaandam geweest. En bij enkele tips ben ik zelf er al achtergekomen. Maar inderdaad erg handig voor de mensen die nog nooit naar de primark zijn geweest!

  [Antwoord]

 10. Priscilla zegt:

  Ik ben er al een tijdje niet geweest, vroeger kwam ik er bijna elke dag! Ik deed daar namelijk schoonmaakwerk in de ochtenduren en omg wat een bende was het altijd! Maar ik hield er meestal weinig aan over, want alles wat ik verdiend had gaf ik er bijna direct weer uit XD

  [Antwoord]

 11. Nicole zegt:

  Altijd handige tips om de oorlog der Primarken te overleven 😉 Ik ga in de voorjaarsvakantie naar de Primark in Almere, daar ben ik nog nooit geweest, maar hij schijnt heel groot en vrij netjes te zijn. Dus ben benieuwd!

  [Antwoord]

 12. Lizzy zegt:

  Heel leuk en orgineel artikel! :) Zelf ben ik alleen in London naar de Primark geweest. Ga op rustige tijdstippen is erg belangrijk! Ik ben daar namelijk mijn vriendinnen kwijtgeraakt, en dat was geen pretje!

  [Antwoord]

 13. Goeie tips. Ik was een keer in de Primark in London en het was inderdaad een gekkenhuis. Ik wist niet wat me overkwam.

  [Antwoord]

 14. Sara zegt:

  Leuk artikel! Ik deed al die zaken al, omdat het echt nodig is bij die winkel 😀 Ik geloof dat Zoella ook ooit een post/video heeft gemaakt daarover ^^

  [Antwoord]

 15. Rosa Moda zegt:

  Haha, echt een leuk artikel!
  Handige tips!!

  [Antwoord]

 16. Gera zegt:

  Haha die titel :)!
  Leuk artikel!

  [Antwoord]

 17. Kimberly zegt:

  Handig deze tips! Vooral op rustige tijdstippen gaan is een heel goed artikel! Wat ik zelf ook altijd doe is een topje en legging aandoen, als de paskamers dan zo rampestamp vol zijn en een te lange rij er is, pas ik wel eens gewoon in de winkel, het mag niet, maar om 2 uur in de rij te staan om 2 jurkjes te passen vind ik iets teveel.

  [Antwoord]

 18. Rosie zegt:

  Mijn tip: voor de meiden die in het Oosten van het land wonen. Ga shoppen bij de Primark in Essen. Deze Primark is super groot en absoluut geen slagveld. Lekker rustig winkelen, i love it!

  xo Rosie

  [Antwoord]

  X Reply:

  Ik hoorde van vriendinnen dat het in Essen ook wel erg druk is… Valt het wel mee?? Ik wil graag nog een keer met mijn moeder naar de primark! Als ik naar Essen ga zit ik ongeveer 1 uur in de auto.. Hoe laat moeten we dan weg?
  X

  [Antwoord]

  Eline Reply:

  De Primark in Essen kán druk zijn. Het hangt natuurlijk af van de dag en tijdstip dat je gaat. Maar over het algemeen valt Essen wel mee en het is er heel netjes. Ik ga toevallig morgen voor de 2e x er naar toe! De primark in Essen heeft 6 (!) verdiepingen en is wel heel groot, maar heeft heel veel aanbod! Ik zeg doen! :love:

  [Antwoord]

 19. Laura zegt:

  Zo herkenbaar ‘oh, is toch goedkoop..’ haha. Ik gooi altijd vanalles in mijn tas! Maar vaak ga ik dan uiteindelijk nog even uitrekenen voor hoeveel geld ik kleding heb gepakt en wat ik nou écht mooi vind.

  [Antwoord]

Geef een reactie

social media

about

Jiami.nl is mijn persoonlijke blog waar ik dagelijks blog over alles wat mij bezig houdt. Van kleding en make-up tot reizen en rondjes rennen. Dit trekt maandelijks zo’n 210,000 unieke bezoekers. Naast het schrijven van blogposts verschijnt er ook elke vrijdag een video. Meer info?
© 2015. All Rights Reserved. Build with ♥ by Jiami Jongejan.