Tips voor goedkope vliegtickets

22 juli, 2017

Een van de grootste kosten van een reis, blijven toch altijd de vliegtickets. Tips voor goedkope vliegtickets en hoe je hier op kan besparen komen dus altijd van pas. Hoewel er heel veel ‘mythes’ en geruchten rond gaan over wanneer vliegtickets nou het goedkoopste zijn, hieronder enkele tips hoe jij een budget reisje kunt regelen.

Het grootste geheim? Flexibiliteit

Als je écht goedkoop wilt reizen, is er 1 key woord. Flexibiliteit. Er zijn heus wel goedkope tickets, maar vaak net op de tijden en dagen dat het niet lekker uitkomt. Als je niet gebonden bent aan bepaalde dagen, zijn er voldoende deals waarbij je voor € 300 al in Azië terecht komt. Tja, dat dat dan net in maart is waarop het zo druk is op werk, of je überhaupt niet weet of je dan wel beschikbaar bent; maakt het moeilijk. Echter kan deze flexibiliteit er wel voor zorgen dat je een heleboel euro’s kan besparen.

Tips voor goedkope vliegtickets

Hou bepaalde websites in de gaten

Er bestaan een hele hoop websites die elke dag bezig zijn met het bijhouden van de beste vliegdeals. Een retourtje New York voor € 250? Yes. It is possible. Dagelijks verschijnen er vaak nieuwe deals op die zij spotten bij de airlines, of juist deals die zij zelf maken zoals Travelbird doet. Hou in ieder geval vaak onderstaande websites in de gaten. Van all-inclusive deals tot enkel vliegtickets, zij speuren vaak een hele hoop pareltjes voor je op.

Alternatieve luchthavens

Hoewel Amsterdam, Rotterdam en Maastricht wel lekker Hollands en daardoor dichtbij klinken; hoeven ze niet per se dichtbij te zijn. Woon je in het oosten? Dan is Dusseldorf wellicht dichterbij dan Amsterdam. Bekijk ook eens de prijzen voor bepaalde vluchten vanaf deze luchthaven. Ook Brussel kan een goed(koper) alternatief zijn.

Op sommige websites hebben ze speciaal kaarten waarop je de prijzen van bepaalde luchthavens kunt bekijken. Ideaal!

Tips voor goedkope vliegtickets

Houd nieuwsbrieven in de gaten

De websites op bovenstaand lijstje, houden veel nieuwsbrieven en updates over goedkope vliegtickets. Schrijf je hier voor in! Sommige websites hebben zelfs speciale WhatsApp services waar je je voor kunt aanmelden, zodat je een appje krijgt als er een goede deal bij zit. Ideaal.

Zoeken, zoeken en zoeken

Het gaat ook om vooral veel vergelijken. Is 2x een enkeltje niet goedkoper dan een retourtje? Of is de ene website niet goedkoper dan de ander? Hoe zit het met de tussenvluchten? Wellicht een ander vliegveld in het land van bestemming, om vervolgens daar een trein te nemen? Ze zeggen niet voor niets; er leiden meerdere wegen naar Rome. Précies. 🙂

Tips voor goedkope vliegtickets

Kies voor de functie ‘overal’

Websites als Paperflies, bieden de optie om als bestemming ‘overal’ aan te vinken. Er zal een kaart verschijnen waar je allerlei verschillende bestemmingen ziet, waarbij je ook alle bijbehorende prijzen ziet. Op die manier zie je in een oogopzicht welke bestemmingen goedkoop zijn.

Zet een prijsalarm aan

Sommige websites zoals Skyscanner bieden de mogelijkheid om een prijsalarm aan te zetten, hiermee krijg je automatisch een berichtje zodra de tickets die jij zocht opeens goedkoper zijn geworden. Ideaal. Check deze ook, want wie weet maakt dat het verschil.

Met een beetje geluk en geduld spot je er de pareltjes uit. Het vinden van goedkope tickets blijft altijd een ingewikkelde zaak want het is afhankelijk van zoveel verschillende factoren, maar het is zeker niet onmogelijk. Veel succes!

1 comment

  1. Comment by Nienke

    Nienke Reply 8 december, 2017 at 16:23

    Bedankt voor de handige tips. Het is echt vaak een hel om een ticket te vinden voor een aangename prijs in een bepaalde periode. Helaas zitten de meeste mensen vast aan bepaalde periodes. Maar ik denk dat jouw tips het zoeken toch wel iets makkelijker moet maken.

    [Antwoord]

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go top