Travel

The Great Wall

IMG_1410IMG_1427 IMG_1446
Zaterdag zouden we een bezoekje brengen aan de Chinese Muur, maar doordat het de hele dag regende hebben we het verplaatst. Uitglijden op de muur; gegarandeerd. Zo’n 10 jaar geleden was ik al eens naar de muur geweest maar nog voordat we het eerste torentje bereikt hadden riep ik dat ik niet meer wilde. Mama zei dat ik nog even door moest zetten, en hoe eigenwijs ik toen was riep ik als 4-jarige: ‘Nou, dan ga ik zelf wel naar beneden!’ En toen ik de trap af liep, ging mijn moeder me uiteindelijk achterna. Kortom: ver ben ik toen niet gekomen. Oh en eigenwijs was ik ook.

Deze keer gingen we met een kabelbaan een deel omhoog en waren we dus al gelijk een stuk of 10 torentjes voorbij waren. Uiteindelijk hebben we er nog een stuk of 10 gelopen en hebben we het hoogst veilige punt gehaald. Verder wilden we niet, want dan kwamen we bij het deel dat nog niet gerenoveerd was en dat zou gevaarlijk kunnen worden.

IMG_1372IMG_1426

Het is echt prachtig en zo nu en dan moest ik oppassen dat ik niet zou uitglijden omdat de stenen nat waren. Het had een geregend en het was een badhair day geworden, maar gelukkig hield dit ook weer na een uurtje op. Schuilen kon alleen in de torentjes, maar we zijn gewoon door gegaan. Stiekem kwam ik wel ietwat uitgeput aan (en dat terwijl mijn conditie toch ook weer niet zo slecht is). Na het hoogste punt hebben we van het uitzicht genoten en daarna zijn we weer zo’n 15 torentjes terug gelopen en terug gegaan naar ‘de grond’. Op de foto’s zie je overigens hoe enorm mistig het was. Ergens vind ik dit ook weer een mooie sfeer geven. Doordat we vroeg in de ochtend waren gegaan, was het ook nog is redelijk rustig. Fijn!

Op het moment dat ik dit type zit ik op het vliegveld van Beijing met een vertraagde vlucht naar Kunming, de hoofdstad van de provincie Juannan. Deze provincie is bekend door de vele minderheden die er leven. China heeft een heleboel minderheden en in deze provincie woont bijna de helft van alle soorten minderheden. Heel interessant en kijk ernaar uit om die te zien! Daar verblijven we even en reizen we rond, waarna we later naar de provincie van mijn opa en oma reizen. Keep you posted! X

lots of love,
Jiami


45 reacties op “The Great Wall”

 1. lonneke zegt:

  Oh wauw, prachtige foto’s Jiami!

  [Antwoord]

 2. Suzanne zegt:

  Prachtige foto’s! Ziet er heel erg mooi uit

  [Antwoord]

 3. Margot zegt:

  Wat een mooie foto’s! Die mist heeft wel wat inderdaad.

  [Antwoord]

 4. Caitlyn zegt:

  Wauw, dit ziet er echt zo mooi uit! De mist maakt het zo’n sprookjesachtige sfeer, echt indrukwekkend.
  xx

  [Antwoord]

 5. Anne zegt:

  Wauw hele mooie foto’s!! Daar zou ik nog graag naar toe willen en ik moest echt lachen bij het stukje waar je een koppige 4-jarige was.
  Veel liefs

  [Antwoord]

 6. Lynn zegt:

  Het is echt super mooi daar
  Hoelang is zon stuk tussen 2 torentjes ongeveer? Ik heb geen idee 10 meter of een paar kilometer :love:

  [Antwoord]

 7. Anna zegt:

  Wauw zo mooi! Ik wil ook nog een keer heel graag naar de chinese muur! Leuk Jiami! Veel Liefs

  [Antwoord]

 8. Nynke zegt:

  Wat een prachtige foto’s!!! Ben stiekem wel een beetje jaloers 😉

  [Antwoord]

 9. Wauw, wat een mooie foto’s! De Chinese muur staat zeker op mijn bucketlist!

  [Antwoord]

 10. Merel zegt:

  De foto’s zien er erg mooi uit! Lijkt me heel erg gaaf om een keertje naar de Chinese muur te gaan! Nog een fijne vakantie toegewenst!

  [Antwoord]

 11. Emma zegt:

  Wat een prachtige foto’s, inderdaad een mooi effect met die mist! Ik zou heel graag nog een keer naar de Chinese Muur willen :)
  X Emma

  [Antwoord]

 12. tessa zegt:

  Heel erg mooie foto’s! Met wie ben je hier eigenlijk? Liefs

  [Antwoord]

 13. Vita zegt:

  Heel mooi en bijzonder de Chinese muur, ik zou er ook wel heen willen :)

  [Antwoord]

 14. Kim zegt:

  Wat een prachtige foto’s! :)

  [Antwoord]

 15. Joyce zegt:

  Wow, het ziet er inderdaad heel mooi uit door de mist! :love:

  [Antwoord]

 16. Wat een prachtige foto’s!

  XO

  [Antwoord]

 17. Haha, dat verhaaltje van jou als vierjarige had mij ook nog kunnen overkomen. Ik ben zelf ook vrij eigenwijs geweest (nu nog), haha. En wat prachtig die mist over de muur, wauw! Je hebt mooie plaatjes geschoten hoor Jiami!

  [Antwoord]

 18. Wat een prachtige mystieke foto’s. De Chinese Muur staat nog op mijn travel wishlist!!

  [Antwoord]

 19. Stephanie zegt:

  Wat een mooie foto’s! Lijkt me echt heel gaaf om daar eens te kunnen lopen. Die mist geeft inderdaad wel een mooi effect zo :)

  [Antwoord]

 20. Carolien zegt:

  Wauw, wat een prachtige plaatjes. De mist geeft het echt een mystiek sfeertje. Stiekem ben ik erg jaloers op je vele mooie reisverhalen!

  [Antwoord]

Geef een reactie

social media

about

Jiami.nl is mijn persoonlijke blog waar ik dagelijks blog over alles wat mij bezig houdt. Van kleding en make-up tot reizen en rondjes rennen. Dit trekt maandelijks zo’n 210,000 unieke bezoekers. Naast het schrijven van blogposts verschijnt er ook elke vrijdag een video. Meer info?
© 2015. All Rights Reserved. Build with ♥ by Jiami Jongejan.