Travel

Thailand journey

Hoi allemaal!

Vorige week zat ik dus in Thailand en wellicht dat je daar al iets van voorbij hebt zien komen. Vandaag deel ik graag mijn reis journey en mijn aanraders. Ongetwijfeld dat er al enkele van jullie heen zijn geweest (ik las het een en ander al in de reacties) en hey, sharing is caring hè.

Thailand is een prachtig land met een hoop leuke plekken om te bezoeken en vandaag deel ik mijn favorieten. Gebieden als Bangkok en Phuket ken je misschien al en zijn natuurlijk erg populair voor toeristen, maar tijdens mijn weekje weg vertrok ik vooral naar plekken waar je het authentieke Thailand ziet en er geen talloze toeristen voor je neus lopen; van die typische Aziaten met grote DSLR’s die uit de grond lijken te ploppen en maar voor je voeten lopen – niks tegen Aziaten, ben er nota bene zelf een maar je snapt wel wat voor type toerist ik bedoel. –

Zet je schrap voor een laaaaang artikel, want hier komt ook een reisverslag. Pak gerust een kop thee of koffie erbij, maar vooral enjoy. :)

Route

In de map hierboven heb ik onze route aangegeven. De route is niet helemaal precies aangezien Google Maps natuurlijk zelf de wegen kiest en dit zo her en der kan afwijken, maar de punten die staan aangegeven kloppen wel. Daarnaast heb ik de route in deel 1 en 2 gesplitst gezien Google Maps (oh, geweldige software dit) maximaal 10 punten per route geeft.

Klik links op het menu om alle activiteit en accomodaties op een rijtje te zien en eventueel nog een laag ‘uit te schakelen’. Dit kan het kaartje wat overzichtelijker voor je maken.

IMG_9918

Vliegreis

Wanneer ik aan mijn omgeving vertelde dat ik met Aeroflot de Russische vliegmaatschappij vloog – kreeg ik her en der een bezorgde blik. Ik geef toe, wij hebben thuis ook wel eens gekozen om niet met Aeroflot te vliegen aangezien ons dat best tricky leek. Maar dit reisje had mijn blik op de maatschappij behoorlijk veranderd.
Aeroflot kampt met een imago probleem (thanks to de S.U. en onze heer Poetin), maar wat natuurlijk niks zegt over de kwaliteit van het vliegtuig. Het was toch best bijzonder om mee te maken dat je mind dan even anders wordt door zo’n situatie.

IMG_3193

Credits foto: Grietje van Travelgretl, thanks!

Sukhothai

Sukhothai is noordelijk gelegen en vooral bekend om de oude tempelruïnes. In de 13e eeuw was Sukhothai een belangrijke stad en werd het dan ook Koningkrijk Sukhothai genoemd. Destijds heerste Koninkrijk Sukhothai over het gebied dat we nu Thailand noemen en was het erg machtig. Veel rijkdommen werden geïnvesteerd in het bouwen van tempels, waarvan er nog enkele ruïnes van over zijn.

IMG_3159

Mocht je naar Sukhothai gaan, vergeet dan geen bike tour te doen. Sukhothai heeft een prachtige omgeving met rijstvelden en de natuur is prachtig. Wij reden met Sukhothai Bicycle Tours waarbij we ook langs de wat lokalere plekjes kwamen. Zo kwamen we terecht in een kleine schuur waar ze rijst whisky verbouwen. Een lief oud Thais vrouwtje die daar werkt met kratten vol rijst whisky waar ze dagelijks een paar honderd liter maken. Bizar, maar ook heel tof om te zien hoe ze op zo’n kleinschalige manier whisky maken. Geen sprake van destillatie met een brander of destillatiekolf, nee, lekker simpele destilleren door middel van een vuurtje van houd en een krat.
Ook kwamen we langs een houtfabriek waar ze vertelden dat ze met de hele familie aan 1 houten kast werkten. Op de dag dat wij er waren waren ze alleen bezig met het voorbereiden van een feest die avond waarbij ze allemaal vlees aten. Op de foto hierboven zie je hoe alle vrouwen bezig waren met het bereiden van het vlees voor die avond. Nog nooit zoveel vlees bij elkaar gezien.

IMG_3217

Naast het bezoek van dit soort plekjes bracht de tour ons ook bij het Sukhothai Historical Park. Dit park is 70 vierkante kilometer en er zijn zo’n 193 ruïnes, nondeju. Het is prachtig en heel indrukwekkend om dit te zien, zeker de moeite waard. Of je hier nou met de fiets doorheen wilt of met een busje, zeker de moeite waard om de ruïnes (die op de UNESCO lijst staan) te bezoeken.

IMG_9987

Die avond sloten we af met een plons in het zwembad in ons Le Charme Sukhothai Resort waar ik al eerder over schreef. Een prachtig en heerlijk resort wat wel iets weg heeft van een paradijsje. De resorts in Thailand zijn erg goedkoop vergeleken met de overnachtingen in plekken in Europa. Je betaalt voor een all-inclusive vaak rond de 30 euro. Tipje dus! :) De bediening is heel aardig, de sfeer van het resort is prettig en ik bleef mijn ogen maar uitkijken. Het was een plekje waar je alleen maar van zou kunnen dromen. Zo mooi.

IMG_0088

phetchabun-30may2015-024

Credits foto: Harry Betist

Phitsanulok, Loei & Phetchabun

Na ons bezoek aan Sukhothai vertrokken we verder naar Phitsanulok, deze heeft wellicht niet zo’n rijke geschiedenis als Sukhothai maar dat bederft te pret niet. In Phisanulok bevind zich de Kaeng Sopha Waterfal in het Thung Salaeng Luang National Park. Deze waterval is wellicht geen hele grote die je altijd in films ziet, maar wel een erg mooie die een prachtige ligging heeft in het nationale park. Sowieso is de natuur in dit gebied om van te genieten, veel bergen, her en der een rijstveld en veel groen.
phetchabun-30may2015-134
Die nacht verbleven we in het Rain Forest Resort wat hier niet heel ver vandaan ligt. Op onze terugweg bezochten we nog enkele lokale marktjes die we onderweg tegen kwamen wat zeker een tip is om te doen! Vooral op dit soort plekken waar minder toeristen komen is het voor de inwoners iets bijzonderder om westerlingen tegen te komen.

Kijk dan ook niet op als mensen vragen of ze een foto van je mogen, ze doen je overigens niks en het Thaise volk is over het algemeen heel vriendelijk en gastvrij.

Fun fact: op de lokale markt verkopen ze ook durian, een fruitsoort dat op sommige plekken verboden is omdat het zó erg stinkt. Dit soort bordjes vind ik stiekem wel een beetje ironisch, moet je nagaan hoe erg het stinkt. 

IMG_0310IMG_0237IMG_0271

Een van de dingen die ik het mooist vond was het Phu Hin Rong Kla National Park. Dit is een nationaal park die in de provincies Loei, Phisanulok en Phetchabun liggen. Dit beschermde gebied ligt tussen beboste bergen en het is een prachtig en uniek landschap. Het landschap is vrij divers, er lagen vroeger vulkanen waardoor er sowieso nog vulkanische resten zijn en je dat ook aan het landschap kunt zien. Loop je iets verder door (eventueel een klein grotje door) kom je terecht bij een stel bananenbomen en nog verder heb je uitzicht over een prachtig gebied en sta je op een stel hobbelige stenen. Prachtig! De 2 uur durige wandeling was zeker de moeite waard, love this.

Niet heel ver van het park ligt Phra That Si Song Rak Dan Sai. Een boeddhistische stoepa gebouwd in c. 1560 door Loatiaanse en Thaise koningen. De naam van de stoepa betekent “Stoepa van de Liefde van de twee naties”. Uiteraard is het de bedoeling om je schoenen uit te doen. Op warme dagen kunnen de tegels pittig heet zijn en ik was gelukkig niet de enige die op sommige stukjes rende omdat ik mijn voeten anders zou verbranden. Goed om te weten is dat je geen rood moet dragen als je hier heen wilt, dan mag je namelijk niet naar binnen.

Chiang Khan

Chiang Khan is een klein plekje in het noorden van Thailand wat onder de Thaise bevolking populair is, maar je zult er weinig westerlingen vinden. Het plekje ligt aan de Mekong rivier waar je uitzicht hebt op Laos.

IMG_0452

De huizen in het stadje zijn voornamelijk van hout en je kunt er veel streetfood halen. Vooral ’s avonds is het druk op straat en voelt het alsof je een beetje over de boulevard wandelt. Er zijn een hoop straatartiesten, kleine winkeltjes open en er hangt een hele gezellige sfeer.

’s Ochtends vroeg kun je gerust ergens op straat je dag beginnen met een ontbijtje en bij een local wat eten. Brood zullen ze waarschijnlijk niet hebben, maar een typisch Thais ontbijtje is ook zeker niet verkeerd. Als Hollander misschien wel even wennen om een warm ontbijtje te eten, maar als je toch al in Thailand bent. 😉 Chiang Khan is een van de hoogtepunten van de trip voor mij, wat een heerlijk plekje is dit! Vergeet ook geen boottochtje te doen op de Mekong, je vaart dan langs Chiang Khan en aan de andere kant Laos. Stiekem best leuk, toch?

IMG_0472

In de buurt van Chiang Khan heb je het Phu Tork viewpoint. Wij waren zo gek om om 5 uur ons bed uit te komen, met een tuc tuc naar het viewpoint te gaan en daar de zonsopgang te bekijken. Ondanks dat we enorme wallen hadden, hebben we er wel van genoten. Wat is het mooi! Je hebt vanaf het viewpoint ook uitzicht op het gebied om Chiang Khan.

We verbleven in het Chic Chiang Khan waar je uitzicht had op de Mekong. Het resort is gelegen aan een van de drukste straten van Chiang Khan. Het is een straat met een rechte weg en je kunt de winkels lekker afstruinen daar.

IMG_0785

We vertrokken later naar de Sirila Farm Tent Camp. Ik geef toe dat ik een huge WiFi craver ben en toen ik te horen kreeg dat we hier back to basic zouden leven (lees: geen elektriciteit) was het toch even afkicken. Heel slecht, ik weet het, excusez moi. Het idee van deze boerderij is toch wel heel uniek en bijzonder! Ik schreef er al eerder kort over en zal dit verblijf ook niet snel meer vergeten. Dit is een geweldige tip voor mensen die totaal even iets anders willen dan normaal. Out of je comfort zone.
IMG_0710

In de buurt van de boerderij bevind zich de Monkey Mountain. Hier vind je wilde apen die gerust een bommetje nemen in het mini-zwembadje dat voor hen is aangelegd. Pas op met het meenemen van eten want je weet maar nooit of ze je bijten – en apen in Thailand kunnen nog wel eens ziektes meedragen.
IMG_0828
IMG_0860

Samen met Hjalmar (links met gestreepte top), Koen (daarnaast) en Ruud (zwarte top) op de foto met de schoolkinderen.

Vlakbij het tentenkamp kun je in en rondom het stadje Wang Saphung een fietstour doen. 2 fietstouren klinkt wellicht een beetje saai, maar deze fietstour is heel anders vergeleken met die van Sukhothai. Daar kwamen we langs de prachtigste gebieden, maar hier kwam je ook veel door de dorpjes daar. Je rijdt langs huisjes waar de bewoners buiten met familie van het zonnetje genieten en zwaaien als ze je langs zien komen fietsen. Stiekem voelde ik me een beetje Beatrix die maar een beetje terug zat te zwaaien. Maar de inwoners daar lachen je tegemoet en vinden het alleen maar leuk om je te zien!

Tijdens onze fietstocht (die geregeld was via het tenten kamp) kwamen we ook langs een hoop rubberbomen, een kleine rijstfabriek en een lokale school. Ook de kinderen op de lokale school ontvangen je met open armen en het is geweldig om te zien hoe zij reageren als je hen alleen al een high five geeft. Big smile.

IMG_0900

IMG_0957

Een eindje verderop van Wang Saphung vind je het in het Thung Salaeng Luang National Park, Huai Krating Reservoir. Op een prachtig meer gelegen tussen de berg kun je een vlot huren om daar een middagje op te varen. Er komt nog een Thai langs op een bootje om wat heerlijk typisch Thais eten te brengen en voor de rest kun je gewoon genieten van het prachtige uitzicht en als je wilt een sprong uit het vlot in het water te nemen. Men vergelijkt deze plek ook wel met ‘klein Zwitserland‘. Ook dit vond ik een van de toppunten! Heerlijk is dit. De plek is nog vrij onbekend onder toeristen en je komt er bijna alleen Thaise mensen tegen.

Via het vliegveld in Udon Thai vertrokken wij weer terug naar Bangkok waar we terug met Aeroflot naar Nederland vertrokken. Eenmaal aangekomen in kaaskoppenland geniet ik nog heel erg na van dit prachtige land. Zou zeker nog een keer terug willen en dan nog meer leuke plekjes ontdekken.


Voor nog meer sfeerimpressies van dit weekje kun je de video hierboven bekijken. Veel genoemde plekken komen in mijn vlog voor en de vlog is ook redelijk op chronologische volgorde.

Bij deze mijn tips in Thailand, ik ben heel benieuwd of jij wel eens in Thailand bent geweest en wat jij van het land vindt en of je nog tips hebt.

With love,
Jiami


37 reacties op “Thailand journey”

 1. Liselotte zegt:

  Wauw! Het ziet er écht heel mooi uit!!!

  [Antwoord]

 2. Kristine zegt:

  wat een geweldig reisverslag!! Ik hou echt heel veel van reizen. Z|elf ben ik naar Vietnam geweest, maar eigenlijk lijkt het er niet zo heel veel op:) Het ziet er echt heel mooi en heel erg leuk uit! Ik ben benieuwd hoe het zo is gekomen dat je met deze mensen bent gegaan? xx

  [Antwoord]

 3. Kimberly zegt:

  Wauw, Jiami, wat heb je een prachtige reis gemaakt! Ik zou dolgraag nog ooit zoiets willen doen, zeker omdat de plekken waar je bent geweest niet zo toeristisch zijn. Ik heb drie maanden in Nepal gewoond (en drie maanden in Uganda) en dan leer je het echte leven in dat land kennen en niet alleen de toeristische plekken. Gaaf he???

  [Antwoord]

 4. Esther zegt:

  Super leuk verslag en wát een gaaf filmpje! :-)

  [Antwoord]

 5. Ilse zegt:

  Echt super leuk om te lezen en gave video!

  [Antwoord]

 6. Wat een prachtige foto’s zeg! Echt heel leuk om te zien

  XO

  [Antwoord]

 7. Wat heb je er een prachtig verslag van gemaakt. Ik ben zelf nog nooit in Thailand geweest, maar ik heb er wel al veel over gelezen.

  [Antwoord]

 8. Wauw wat een avontuur Jiami! Het ziet er allemaal zo mooi uit. Thailand staat zeker nog op mijn travel bucketlist :)
  http://www.thoughtsinstyle.com/

  [Antwoord]

 9. Dionne zegt:

  Wat een leuk artikel! Dit lijkt mij echt een ontzettende gave reis!

  [Antwoord]

 10. Eline zegt:

  Wat een leuk artikel is het geworden om te lezen zeg! En wat is Thailand prachtig. Ik wil er zo graaf ooit ook nog eens maar toe

  [Antwoord]

 11. Minou zegt:

  Wat super mooi zeg! Ik zou er ook wel heel graag heen willen, lijkt me heel leuk om met een goede vriendin te doen..

  [Antwoord]

 12. Kim zegt:

  Je hebt echt een prachtige reis gemaakt. Zou ik ook wel willen, zulke mooie plekken allemaal!

  [Antwoord]

 13. Emma zegt:

  Heerlijk verslag dit, ik waande me voor even in Thailand! Ik kan me voorstellen dat je het ontzettend naar je zin hebt gehad<3 En wat een prachtige foto's, de natuur is zo mooi daar!
  X Emma

  [Antwoord]

 14. Lisa zegt:

  Wat enorm gaaf zeg Jiami. Vooral die watervallen bij Phitsanulok1

  [Antwoord]

 15. Eline zegt:

  Wat een onwijs leuke post! Ziet ernaar uit dat je genoten hebt. Ik heb een vriendin die op het moment zes maanden stage loopt in Bangkok, en zij heeft het ook helemaal naar haar zin! Lijkt me zo mooi om ooit eens te gaan. X

  [Antwoord]

 16. Rahma zegt:

  Heel leuk artikel, ben zelf ook van plan om ooit nog naar Thailand te gaan, lijkt me echt prachtig! Je vlog is ook echt heel erg leuk!

  [Antwoord]

 17. Sofie zegt:

  Super gave reis heb je gemaakt zeg! Maar ik heb een vraag, had je niet gewoon naar school gemoeten? Aangezien je nog jong bent en er (voor zo ver ik weet) geen vakantie is? Xx

  [Antwoord]

 18. Dorothee zegt:

  Hey
  Ik vroeg me af je bent toch met een reisorganisatie geweest, zo ja met welke dan? En hoe? Ik ben een fan van reizen houd heb ik dat nog niet veel kunnen doen ik vind het echt een top verslag super tof!

  [Antwoord]

 19. Anna zegt:

  Geweldige foto’s!

  [Antwoord]

 20. Evie zegt:

  Wauuww, dit lijstje onthoud ik!

  [Antwoord]

Geef een reactie

social media

about

Jiami.nl is mijn persoonlijke blog waar ik dagelijks blog over alles wat mij bezig houdt. Van kleding en make-up tot reizen en rondjes rennen. Dit trekt maandelijks zo’n 210,000 unieke bezoekers. Naast het schrijven van blogposts verschijnt er ook elke vrijdag een video. Meer info?
© 2015. All Rights Reserved. Build with ♥ by Jiami Jongejan.