Beauty

Test: Wonderolie voor lange en sterke wimpers?

Allereerst: ik ben terug van het ziekenhuis. De zusters vonden dat ik goed mijn best deed met eten en mijn lichaam was niet in levensgevaar. Mijn hartslag, tempratuur, gewicht etc. was natuurlijk wel laag maar ik zat niet meer in een fase waarin mijn hart elk moment kon stoppen met kloppen. Ik moet thuis nog wel rustig aan doen en mag nog steeds niet naar school en veel bewegen. Maar ik ben al dolgelukkig dat ik ben ontslagen in het ziekenhuis! Dat betekend dat ik weer vaker post!

Ik hoorde het af en toe voorbij komen. Wonderolie zorgt voor mooie, volle wimpers. De ene persoon geloofde het en zei dat het klopte. De ander was er juist helemaal tegen. Uit nieuwsgierigheid ben ik zelf naar de Etos gegaan en een flesje gekocht. Tijd om het uit te testen! Want to be honest… wie wilt nou geen mooie, lange, volle wimpers?

Je kunt een flesje wonderolie op verschillende plekken kopen. Ik denk dat internet en de drogisterij de meest voor de hand liggende plekken zijn. Zelf heb ik mijn olie bij de Etos gekocht. Het flesje bevat 100 ml en kost 2,45. Het lag in het schap van de medicijnen en je kunt het dus niet bij de cosmetica o.i.d. vinden. Als je wonderolie koopt moet je op de ingrediënten letten. Het is belangrijk dat het enige ingrediënt Ricinus communis is. Dan weet je zeker dat het 100% wonderolie is.

Wonderolie word ook wel ricinus- of casterolie genoemd. Het is een vette olie die komt uit de zaden van de ‘wonderboom’. De olie krijgt men door het pletten en persen van de bonen van deze plant.  Deze boom groeit in warme en tropische gebieden zoals Brazilië en India. Deze plant is een van de oudste geneeskrachtige planten die we kennen. Het schijnt zelfs dat de Egyptenaren de zaden als giften in graven meegaven. Het oude Griekse en Romeinse rijk zou de olie gebruiken voor de heilzame eigenschappen. Of dit waar is kan ik moeilijk bewijzen, maar het lijkt mij erg realistisch.

Wonderolie staat in Nederland vooral bekend om de laxerende werking. Vandaar dat het bij de drogisterij ook onder het schap medicijnen te vinden is. Maar wonderolie wordt ook voor andere dingen gebruikt. Zo heb ik het een keer als olie in zeep gemaakt zodat het beter schuimt. Voor je lichaam is deze olie ook verzorgend. Heel speciaal is het niet vergeleken andere oliën, maar het is zeker niet verkeerd.

Er gaan geruchten rond dat wonderolie je wimpers sterker en langer zou maken. Het zal namelijk de haargroei stimuleren. Hier was ik erg nieuwsgierig naar en googled me suf naar het antwoord. Was het nou waar? Of niet? Er waren zooooveel verschillende meningen en het was nergens duidelijk. Wetenschappelijk bewezen is het ook niet. En tja, daar zat ik dan met lege handen. En toen besloot ik zelf op onderzoek uit te gaan. Want de info die je zoekt, kun je ook zelf creëren en de wereld in brengen!

Ik heb een maand lang elke avond mijn wimpers voor het slapen gaan met deze olie ingesmeerd. Hoe? Ik heb een oud mascaraborsteltje gepakt en die schoon gemaakt. Ik dipte hem in de olie en bracht de olie aan op mijn wimpers met het borsteltje. Net een soort mascara dus! Het is wel heel belangrijk dat je je mascaraborsteltje goed schoonmaakt. Ik heb het met shampoo en lauw water gedaan en dat werkte prima. Je kunt overigens ook een wattenstaafje gebruiken en het daarmee op je wimpers smeren.

Je smeert de olie op zowel je wimperwortels als de puntjes aan. Het schijnt dat je het ook voor je wenkbrauwen kunt gebruiken en het daar ook de haargroei zou stimuleren. Dit heb ik niet getest. Maar ik denk dat als het met mijn wimpers zal werken, het voor de wenkbrauwen ook geldt!

Hierboven zie je mijn wimpers voor het gebruik van de olie. Zonder krultang, mascara of whatever. Puur naturel. Hieronder zie je een foto na ongeveer een maand.

Echt langer zijn ze jammer genoeg niet. Of ze sterker zijn? Volgens mij wel. Ik kan me nog wel herinneren dat mijn wimpers vroeger erg zacht aanvoelen. Nu heb ik meer het gevoel dat er in de haartjes meer kracht zit. Alsof ze meer ‘veren’. Als ze sterker zijn zal het dus betekenen dat mijn wimper uitval minder is. Nu ik erover na denk kan het best zijn dat mijn wimperuitval iets minder is geworden. Alhoewel er af en toe nog wel iets uit valt.

Of je op de foto ook kunt zien of ze sterker zijn vind ik moeilijk te zeggen. Je ziet misschien wel dat ze er iets dikker uit zien. Vooral als je goed kijkt bij de wortels. Het zijn vooral de bovenste wimpers die er wat dikker uit zien – daar heb ik eerlijk gezegd ook wat dikker gesmeerd, haha. Ik baal er van dat ze niet langer zijn geworden. Maar voor mijn gevoel zijn ze wel steviger en dat zorgt ook weer voor minder wimper uitval. Ik vind ze wel voller. Yes, that makes me happy! Je ziet ook dat er meer haartjes zijn bijgekomen. Vooral bij de zijkanten. Ik ben wel blij dat ik de wonderolie heb getest. Zo weet ik in ieder geval hoe ik mijn wimpers sterker en voller krijg. Het geeft geen wonderbaarlijke veranderingen, maar er is zeker wel verschil.

Conclusie: Wonderolie verlengt niet je wimpers niet maar maakt ze wel sterker en voller.


78 reacties op “Test: Wonderolie voor lange en sterke wimpers?”

 1. Elke zegt:

  Oké, dit lijkt me toch wel de moeite waart om te proberen. :)

  [Antwoord]

 2. Nadine zegt:

  ‘Helpt de ontlasting op gang te brengen’. Interessant artikel! Je hebt van jezelf al lange wimpers, echt mooi! :)

  [Antwoord]

 3. Daphne zegt:

  Klinkt goed! En ik vind het kanp dat je het een maand hebt volgehouden. Als ik niet snel verbetering zou zien, zou ik het denk ik gaan vergeten 😛

  [Antwoord]

  Jiami Reply:

  Haha, ik heb hem gewoon naast mijn nachtcrème gelegd. Die smeer ik elke dag, tja dan vergeet je het niet haha!

  [Antwoord]

 4. Femke zegt:

  Het resultaat vind ik best mooi, ze zijn inderdaad niet echt veel langer, maar dat ze steviger zijn kun je zien! Handig artikel is het, misschien ga ik de olie ook eens proberen! (trouwens: fijn dat je terug bent uit het ziekenhuis!! YEAH) :)

  [Antwoord]

 5. Esmay zegt:

  Haha, zoals iemand al zei: knap dat je dat kan volhouden haha 😛
  Maar ik heb zelf niet echt sterkere wimpers nodig, ik wil ze eerder langer haha 😛

  [Antwoord]

 6. debora zegt:

  Gefeliciteerd met je ontslag meis, dat moet toch weer een beetje een opluchting zijn lijkt me ?

  Hoe duur is de wonderolie, of lees ik daar nu overheen ? 😉

  [Antwoord]

  Jiami Reply:

  Haha, ja een heeerlijke opluchting! 😀 Een flesje van 100 ml kost 2,45. 😉

  [Antwoord]

 7. Lisanne zegt:

  Goede review zeg! Alleen een beetje jammer dat het niet heel veel effect heeft.

  Ps: gefeliciteerd met je ontslag uit het ziekenhuis! 😉

  [Antwoord]

 8. yakman zegt:

  Dikker en steviger is ook wel erg goed :). Vooral als je slappe wimpers hebt die niet gekruld blijven met een niet goede wimperkruller ^^.

  [Antwoord]

 9. My Linh zegt:

  Allereerst: good to have you back 😉 ik heb bewondering voor je wilskracht om beter te worden!

  Wat fijn dat je dit hebt getest! Toevallig heb ik er al een tijdje aan gedacht om wonderolir te kopen, maar nu ik zie dat t niet echt werkt (behalve versterken) ga ik dat niet meer doen. Thanks! 😀

  [Antwoord]

 10. Emilia zegt:

  Ah wat fijn dat je weer thuis ben meid, super goed! :)
  Ik had nog nooit van wonderolie gehoord eigenlijk, jammer dat het je wimpers niet langer maakt. Dat zou ik wel willen hihi. Slim bedacht trouwens, om het met een oud mascaraborsteltje aan te brengen! X

  [Antwoord]

 11. Lotte zegt:

  Jeeej, je bent weer helemaal terug! Leuk voor je bezoeksters, maar nog veel leuker voor jouzelf <3. Goede review, goed dat je 't een maand hebt volgehouden. 't Lijkt me niet meteen een wondermiddeltje, maar als je wimpers er sterker van worden is dat toch wel iets goeds.

  [Antwoord]

 12. Vera zegt:

  Sterkere en vollere wimpers is juist waar ik naar op zoek ben, dus misschien maar eens zo’n flesje bij etos gaan halen dan 😉

  [Antwoord]

 13. Nina zegt:

  Leuk artikel dit! Ik had er zelf nog nooit van gehoord, maar ik denk dat ik deze wonderolie maar eens ga aanschaffen. Alle beetjes helpen, toch?

  xxx

  [Antwoord]

 14. Sara zegt:

  Klinkt goed! Misschien toch maar eens de moeite doen om het te proberen 😀 En wat fijn om te horen dat het beter met je gaat!

  [Antwoord]

 15. sasori zegt:

  gelukkig ben je uit het ziekenhuis! en jammer dat de olie niet voor verlenging helpt 😉

  [Antwoord]

 16. Esmée zegt:

  Fijn dat je uit het ziekenhuis bent!

  Ik had eerlijk gezegd nog nooit gehoord daarvan, jammer dat het niet helemaal werkt :)

  Liefsss

  [Antwoord]

 17. Zoë zegt:

  Haha grappig dat we op dezelfde dag iets over dezelfde olie posten! 😉 Goede review

  [Antwoord]

 18. Vintagirie zegt:

  Wat fijn dat je weer thuis bent! Welcome home 😀 Leuk artikel met de achtergrond van de olie en zo. Ik zou het niet zo snel proberen, want ik zal na twee avonden al geen zin meer hebben om het erop te smeren 😛

  [Antwoord]

 19. Krissi zegt:

  Hmm is wel leuk om eens te proberen en sterkere wimpers zijn altijd wel handig hé! Leuk weetje :)

  [Antwoord]

 20. Josephine zegt:

  Dit heb ik ook een keer geprobeerd, maar het werkte totaal niet! Helaas :(

  [Antwoord]

Geef een reactie

social media

about

Jiami.nl is mijn persoonlijke blog waar ik dagelijks blog over alles wat mij bezig houdt. Van kleding en make-up tot reizen en rondjes rennen. Dit trekt maandelijks zo’n 210,000 unieke bezoekers. Naast het schrijven van blogposts verschijnt er ook elke vrijdag een video. Meer info?
© 2015. All Rights Reserved. Build with ♥ by Jiami Jongejan.