Taghazout, een van de beste surfspots ter wereld

10 januari, 2018

Marokko staat niet alleen bekend om haar prachtige cultuur, steden en het weer, maar ook om een van de betere surfspots. Het stond persoonlijk al heel erg lang op mijn lijstje nadat ik enorm veel tips kreeg van mensen dat deze plek echt een place to go was, wat betreft surfen. Om deze redenen bracht ik een bezoekje aan Taghazout waar ik bij Solid Surf House een week lang verbleef om mijn surfskills op te krikken en de meest prachtige surfspots bezocht. 

Surfen in Taghazout

Taghazout is een klein drop in de baai van Agadir en is vooral bekend doordat het een bekende surfbestemming is. Of je nou in de zomer gaat of in de winter, de golven zijn er het hele jaar door. Perfect dus als jij in de winter even wilt ontsnappen van de kou in ons landje, of als je in de zomer juist toe bent aan een fijne vakantie. Afgelopen jaren zijn er een hoop surf camps geopend op Taghazout en de sfeer die er hangt is dan ook heel erg relaxed. Er rijden zelfs bussen waar op staat ‘let’s go surfing’, dit hele dorp lijkt wel in een soort van ‘surfvibe‘ te zitten, wat het erg uniek maak. Maar ook voor mensen die geen fan zijn van surfen, is het ideaal. Je kunt er namelijk ook erg goed yoga’en of de authentieke marktjes afstruinen. De mensen zijn enorm aardig en het is een perfecte spot om tot rust te komen.

Tijdens mijn verblijf in het Solid Surf House maakte ik inderdaad kennis met deze bijzondere plek. Er zijn verschillende surfspots, zodat je niet ver hoeft te lopen, maar wij gingen tijdens het kamp ook vaak op weg naar andere spots die erg mooi waren. Je surft dan opeens tussen de natuur van Marokko, wat een geweldige ervaring is. Op die manier kun je je trip ook wat diverser maken en het verkennen met het land combineren met surfen. Ideaal!

De omgeving

Taghazout is ook een prima uitvalsbasis om wat dagen te surfen en vervolgens ook de omgeving een beetje te verkennen. Vanuit ons surf camp, werden er bijvoorbeeld ook trips naar Essaouira en Marrakech georganiseerd. Zo kun je ook nog wat extra diversiteit aan je trip geven en de rest van het land verkennen. Ook Paradise Valley is een prachtige spot om te bezoeken.

Maar mocht je nou echt toe zijn aan de ultieme rust? Dan kun je er prima voor kiezen om gewoon in Taghazout te blijven en het kleine dorpje rond te lopen. Het lijkt een typisch Marokkaans dorpje en op zoveel hoekjes zijn er prachtige fotogenieke spotjes die schreeuwen om jouw camera. Geniet van de heerlijke Tajine die de bewoners daar maken of breng een bezoekje aan banana village in de buurt. De naam verklapt inderdaad al wat hier in overvloed is. 😉

Kortom, Taghazout is een echte hotspot voor diegene die op zoek is naar een relaxende surfspot, een heerlijke omgeving en ook nog eens een sneufje cultuur. Mocht je benieuwd zijn, ik kan zelf Solid Surf House enorm aanraden voor een verblijf. Ik heb hier een mega fijn verblijf gehad wat de hele reis toch net weer wat fijner maakt.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go top