Uncategorized

Review: Dr. Wu BB cream

Ik heb van familie uit Hong Kong een pakketje voor mijn verjaardag gekregen met allerlei spullen vanuit hun land. Ze weten dat ik make-up leuk vind dus gaven ze ook een Aziatische BB cream mee. Ik heb dan het geluk dat mijn huid er goed uit ziet en het eigenlijk niet zo zeer nodig heb. Maar toch wilde ik hem voor jullie reviewen! Ik weet namelijk dat de zoektocht naar een goede BB cream best moeilijk is.

bbcream1.png

Algemeen: Let’s introduce de Dr. Wu BB cream. Op de website van Dr. Wu vond ik een stuk Engelse tekst over deze BB cream. Die tekst verteld onder andere dat de BB cream zorgt voor een natuurlijk uitziende dekking, bescherming tegen UV-stralen, hydraterende werking, langdurige bescherming en reparatie van een droge en gevoelige huid. Het belooft ook een hydraterende werking, UV-bescherming, en het terug brengen van een gezonde jeugdige huid. Hij belooft erg veel. Net zoals altijd ben ik interessant naar de ingrediënten in het product. Tijd om dat lijstje eens te onderzoeken!

bbcream7.png

Ingrediënten:
Aqua: water.
Titanium Dioxide: zorgt voor de werking van minerale zonnebrand.
Cyclopentasiloxane: silicoon.
Propylene Glycol: houdt vocht vast.
Ethulhexyl Methoxycinnamate: beschermt huid tegen UV-stralen.
Cyclohexasiloxane: silicoon.
Butylene Glycol: houdt vocht vast.
Dimethicone: silicoon.
Glycerin: houdt vocht vast.
Ethylhexyl Salicylate: beschermt huid tegen UV-stralen.
Dimethicone/PEG-10/15 Crosspolymer: silicoon
Talc: bindmiddel en zorgt voor mat effect.
Triethylhexanoin: maakt de huid zacht.
Lauryl PEG-8 Diemthicone: silicoon
Sodium Chloride: verdikkingsmiddel.
Iron Oxides: zorgt voor de kleur.
Disteardimonium Hectorite: geeft vorm en structuur.
Sodium Citrate: citroenzuur, werking ervan weet ik niet.. sorry!
Aluminum Hydroxide: verbergt oneffenheden en wekrt huidbeschermend.
Triethoxycaprylysilane: silicoon.
Streatic Acid: emulgator en werkt verzachtend.
Camellia Oleifera Seed Oil: olie van de Camellia Oleifera zaden plant.
Aloe Barbadensis Leaf Juice: verbeterd je uitstraling en verminderd schilfering en maakt je huid veerkrachtig.
Allantoin: huidbeschermend.
Soluble Collagen: werkt tegen rimpels.
Hydrolyzed Hyaluronis Acid: houdt vocht vast en werkt huidverzorgend.
Codium Tomentosum Extract: antioxidant, werkt verzachtend en als emulgator.
Tocopheryl Acetate: vitamine E
Piper Methysticum Extract: verbeterd je uitstraling en verminderd schilfering en maakt je huid veerkrachtig.
Ascorbyl Tetraisopalmitate:  vorm van vitamine C, antioxidant, werkt verzachtend, huidverzorgend en als emulgator.
Methylparaben: parabeen
Ethylparaben: parabeen
Propylparaben: parabeen
Butylparaben: parabeen

Er zitten dus enkele siliconen in. Hier baal ik van. Als je een gevoelige huid hebt moet je dus wel een beetje oppassen. Persoonlijk kan mijn huid prima tegen siliconen en heb ik zelf nergens last van. Ook zitten er parabenen in. Deze ingrediënten geven mij geen big smile op mijn face. Een beetje teleurstellend. Van sommige ingediënten zoals Ethylhexyl Salicylate word ik dan weer wél blij. Bescherming, woehoe!

bbcream1.png

De bb cream krijg je eruit door in het tube te knijpen. Op zich vind ik dit een prima systeem. Je moet wel opletten dat je niet te hard knijpt waardoor je in 1x teveel krijgt. Maar dat is vanzelfsprekend, haha. Voor de rest vind ik de verpakking vrij praktisch. Je kunt hem makkelijk in je tas meenemen zonder dat hij bijvoorbeeld breekt. De tube ziet er niet echt aantrekkelijk uit, heel simpel en ook wat saai. Maar ik vind dat persoonlijk no problem. Als hij maar goed zijn werk doet… In de tube zit 40 mililiter. Dit is best wel veel en ik weet zeker dat je hier ook lang mee kan doen!

bbcream6.png

Werking: De BB cream lijkt een beetje op foundation. Hij is niet heel erg waterig maar juist meer crème achtig wat ik persoonlijk fijn vind. Je hebt namelijk ook BB creams die best wel waterig zijn. Deze Dr. Wu BB cream hoort zéker niet in dat rijtje. Hij is vrij dik. Doordat hij wat crème achtig is zal je misschien denken dat hij moeilijk uitsmeert maar dat is niet zo. Ik vind hem juist wel prettig werken.

bbcream1.png

Op de foto hierboven zie je hoe hij dekt. Links heb ik een smiley getekend op mijn hand en rechts heb ik er een laagje bb cream over gedaan. De laag is niet heel erg dik en je ziet dat hij goed dekt. De smiley is nog een beetje te zien maar hij is best goed bedekt. Woh, ziet er goed uit right? Op de rechterfoto lijkt hij te glimmen maar dat komt door de lichtval. Als ik nu naar mijn hand kijk(waar de BB cream nog op zit) is hij mooi mat. Ook op mijn gezicht glimt hij niet. Nog een pluspunt!

bbcream4.png

bbcream5.png

Resultaat: Oké, het is moeilijk bij mij om te zien omdat ik weinig puistjes en oneffenheden heb. Ik zal zeggen: goed kijken haha! Vooral bij mijn wangen en voorhoofd zie je een verschil. Je ziet dat mijn huid een stuk egaler is. Net wat boven mijn wenkbrauwen en rondom mijn neus is het normaal een beetje rood. Maar wanneer ik de BB cream op heb ziet dat er al veel beter uit. Sowieso ben ik van mijzelf best wel bleek maar je ziet dat wanneer ik de BB cream op heb ik er gelijk een stuk gezonder uit zie. Ik ben eigenlijk heel enthousiast over deze BB cream. Hij past ook erg goed bij mijn huidskleur. Ik heb ooit een testertje van de Garnier BB cream gebruikt maar die maakte mij nóg bleker. Deze BB cream geeft mij juist een mooie en natuurlijke gezonde glow. Loooove it! De BB cream blijft bij mij de hele dag zitten. Na een paar uur word de dekking wel minder en dat vind ik een nadeel. Hij dekt nog wel goed, maar toch wel minder. Ondanks dat nadeel ben ik heel tevreden over deze BB cream!

Voordelen:
– Fijne tube.
– Crème-achtig/dik
– Goede dekking.
– Maakt de huid mooi egaal.
– Mooi mat.
– SPF28

Nadelen:
– Verkooppunten.
– Prijs.
– Tube is niet echt aantrekkelijk.
– Dekking word na een paar uur minder.
– Enkele ingrediënten.

Verkooppunten: Dit is een moeilijke. Ik heb een tijdje rond gegoogled naar enkele verkooppunten. Je kunt hem in ieder geval bestellen op de website van Dr. Wu zelf. De webshop verzend ook naar Nederland en kost daar $32. Op eBay is er een verkoper die allerlei BB creams verkoopt waaronder ook deze (bekijk de shop). Hij is ook te koop op Amazon. Mijne komt uit de Sasa in Hong Kong, dus iemand die zin heeft in een vliegretourtje voor deze BB cream? haha.

Conclusie: Deze BB cream zorgt ervoor dat je huid er mooi egaal, mat en gezond uit ziet. Hij bedekt alle oneffenheden en bevat ook nog eens goede eigenschappen. Het product bevat wel enkele nadelen maar ondanks dat vind ik hem héél fijn!

Aanrader: Ja! Ik raad deze BB cream écht aan. Ik weet er eerlijk gezegd weinig negatiefs over te vertellen. Dat hij best duur is, dat klopt. Maar hij is zeker je geld waard. Ondanks dat er een paar ingrediënten inzitten waar ik niet blij van word ben ik heel positief over dit product.

Beoordeling:


41 reacties op “Review: Dr. Wu BB cream”

 1. Lisette zegt:

  Klinkt goed! Maar ik hou het maar bij me dagcreme en foundation haha.

  [Antwoord]

 2. Emilia zegt:

  Die klinkt echt heel fijn, en de dekking ziet er ook super goed uit! Ik durf zelf alleen geen BB-cream meer te gebruiken, omdat ik er de laatste keer niet zo goed op reageerde :(. X

  [Antwoord]

 3. Loulou zegt:

  Dit lijkt me fijn! Het is alleen een beetje lastig om een wat donkere bb cream te vinden. Misschien dat ik hier toch maar eens naar opzoek ga want ik ben nu wel erg benieuwd 😀

  [Antwoord]

 4. Sandra zegt:

  Wauw, deze lijkt me echt superfijn!

  [Antwoord]

 5. Hester zegt:

  Net zoals jij vind ik het bij mezelf niet echt nodig, maar hij ziet er wel goed uit!

  [Antwoord]

 6. Esmay zegt:

  That’s looking good! Op jouw huid zie ik niet zo veel verschil, maar op je hand wel met dat cute poppetje hihi! 😀
  Tof dat je familie in Hong Kong hebt wonen trouwens!

  [Antwoord]

 7. Kimberly zegt:

  Jammer van die siliconen, maar het resultaat is wel erg mooi!! 😀

  [Antwoord]

 8. Marjolein zegt:

  Lijkt mij best een fijne bbcream!

  [Antwoord]

 9. Nina zegt:

  Leuke revieuw! Boffen dat je familie daar hebt!
  En wat ben je toch een knap meisje!

  xo Nina

  [Antwoord]

 10. Angel zegt:

  Hij ziet er echt mooi uit en wat ben jij moooi! :)

  [Antwoord]

 11. Nikita zegt:

  Leuk, maar wel spijtig van de producten.
  Ik zal eerlijk gezegd nooit producten uit China bestellen omdat de overheid de beautyproducten+make-up laat testen op dieren… Dat is voor mij de grootste afknapper

  [Antwoord]

  Jiami Reply:

  Aan zoiets heb ik nooit gedacht. Ik weet niet of deze op dieren zin getest? Het product is in Korea gemaakt. Ik vind het wel een hele goede gedachte van je, daar ga ik voortaan maar ’s bij stilstaan. <3

  [Antwoord]

 12. Suus zegt:

  Klinkt goed en het staat je erg mooi :) Voor nu houd ik het nog wel even bij mijn eigen foundation

  [Antwoord]

 13. Lyanne zegt:

  Klinkt erg goed inderdaad! Ik ben alleen veel te blij met mijn BB cream van L’Oreal. 😉

  [Antwoord]

 14. Trâm zegt:

  Hij staat je goed :) Maar ik heb al een ‘bb cream’ dus ja

  [Antwoord]

 15. Woow, wat een goede dekking en wat leuk dat je dit opgestuurd kreeg van je familie 😀

  [Antwoord]

 16. Liliane zegt:

  Je huid straalt ervan! 😀
  Moest lachen om de smiley die je had getekend hahaha, mallerd 😉
  Beetje jammer van al die silliconen alleen!
  Wat ik me verder afvroeg, is dit de enige kleur die er bestaat of zijn er meerdere?

  [Antwoord]

  Jiami Reply:

  Smileys zijn leuk haha! Die siliconen zijn jammer hè, maar ik vind de werking echt zó goed. Ook dit is de enige kleur (jammer genoeg). :(

  [Antwoord]

 17. Saar zegt:

  Mooie dekking, en wat een mooie wing bij je liner, oh my dat wil ik ook kunnen -^o^-
  Love.

  [Antwoord]

Geef een reactie

social media

about

Jiami.nl is mijn persoonlijke blog waar ik dagelijks blog over alles wat mij bezig houdt. Van kleding en make-up tot reizen en rondjes rennen. Dit trekt maandelijks zo’n 210,000 unieke bezoekers. Naast het schrijven van blogposts verschijnt er ook elke vrijdag een video. Meer info?
© 2015. All Rights Reserved. Build with ♥ by Jiami Jongejan.