Travel

Rainy day at the park

IMG_1324 IMG_1330 IMG_1334 IMG_1340IMG_1314
IMG_1314
Slenterend door Beijing waar we allerlei tempels bezoeken, zijn ook een hoop mooie parken te vinden. Parken die Vondelpark ver overtreffen. Parken met een prachtige historie waar ook oude keizers hebben gelopen (moet je even nagaan hoe oud). Het park waar het Zomerpaleis in staat, het buitenverblijf van enkele keizers, is verreweg mijn favoriet door de combinatie van mooi architectuur en natuur. Maar ben je op zoek naar een rustiger park is dat geen aanrader door de vele (Chinese) toeristen die er rond lopen (met alle rondrennende kleine kinderen).

Een van mijn favoriete parken is Tiantan. Dit park ligt ten zuiden van de Verboden Stad. Ten opzichten van de Verboden Stad lag er een park ten oosten, noorden, westen en zuiden (Tianan dus). Elk park had een betekenis en er werd geboden voor bijvoorbeeld een goede oogst. Niet alle 4 de parken bestaan nog. Opvallend is dat het in de tijd werd gebouwd waarin men dacht dat de aarde vierkant was en de hemel rond. Zo is het park zelf vierkant, wat verwijst naar de aarde, en de tempel die erin staat rond, die verwijst naar de hemel. Niet voor niets ook dat het ‘The Temple of Heaven‘ heet. Een prachtig park waar zelfs de geur van bomen je tegemoet komt en waar ik graag een rondje zou hardlopen. En wat is het grooooot; 267 hectare.

Overigens hadden we wel goed de regen te pakken gekregen.  Het ene moment was het droog en nog geen 5 minuten later kwam het met bakken uit de hemel vallen (ok; hemel en Temple of Heaven, wat een ironie). Iedereen die schuilde onder het dichtsbijzijnde gebouw tot de regen weg was.

IMG_1295

Mocht je in China komen, zal je je ook verbazen over het ‘straatleven‘. Het aantal eettentjes op de boulevard is niets bij het aantal dat je hier ziet. Eten is hier echt een sociaal iets en de rijkere gaan met gemak dagelijks uit eten. Voor een bak noodles – en dan heb ik het echt over een grote bak – ben je dan ook slechts 14 yen kwijt (zo’n 2 euro), waardoor men ook sneller uit eten gaat.

Maar naast dat straatleven moet je je ook zeker niet verbazen over de schakende mensen op straat. Oude mensen die gerust een potje kaarten spelen of schaak is heel normaal. Voorbijgangers die er zomaar bij gaan staan om te kijken en zich met het spel bemoeien hoort er ook bij. Niemand die ervan op kijken en de voorbijgangers, totaal vreemden, denken gewoon mee. Heel bijzonder en tof om te zien. Zelf ook even bij staan kijken en toch wel bijzonder om te zien hoe ze schaken op een straat, desnoods met een lap stof als schaakbord.

Als laatste nog enkele foto’s van mijn outfit in het artikel gezet, op vakantie vind ik een jump/playsuit altijd zo fijn en chill zitten. Deze kwam ik hier tegen en ik vond hem zo mooi dat ik hem heb gekocht. Heel blij mee. :)

lots of love,
Jiami


jumpsuit Gelano
schoenen Converse
tas Lulus

37 reacties op “Rainy day at the park”

 1. Celeste zegt:

  Wat een prachtige foto’s! Die regen maakt de foto’s echt heel bijzonder op de een of andere manier. Het voegt echt iets moois toe. Ben helaas nog nooit in China geweest (staat wel op mijn wishlist), en ben ook erg benieuwd naar de cultuur en het straatleven. Het lijkt me zo anders dan in Nederland en daarom juist zo mooi. Wat grappig al die schakende mensen haha, maar wel heel leuk!

  [Antwoord]

 2. Margot zegt:

  Mooie outfit en leuk om zo meer over China te leren!

  [Antwoord]

 3. Nynke zegt:

  Oh wat ziet het er prachtig uit daar! Wauw! Weer een nieuw land op m’n travel-bucketlist 😉
  Enjoy!

  [Antwoord]

 4. Wauw, wat een prachtige foto’s! Het lijkt me zo gaaf om een keer naar Beijing te gaan! Ik vind je outfit ook echt heel tof trouwens! Liefs

  [Antwoord]

 5. alexa zegt:

  ahh toffe outfit en mooie plek!

  [Antwoord]

 6. Suzanne zegt:

  Erg leuke outfit! Ondanks de regen is het toch een hele mooie outfit post geworden.

  [Antwoord]

 7. Desiree zegt:

  Ongelooflijk mooie foto’s Jiami! Alweer! Outfit staat je goed en wat leuk om zo wat te weten te komen over China! Heel gaaf

  [Antwoord]

 8. Marjolein zegt:

  Hele mooie foto’s, wauw! Lijkt me ook een hele bijzondere plek. Wel jammer van de regen haha, maar ach. Leuke outfit had je aan!

  [Antwoord]

 9. tatum zegt:

  Heel leuk om te lezen over alle parken vet Gaaf e wat een mooie foto’s

  [Antwoord]

 10. Cindy zegt:

  Wauw! Leuke blogpost 😆
  Door de regen en de wat grauwere kleurtjes, komen de kleuren van je outfit echt super mooi naar voren!
  Ben erg benieuwd hoe het zou zijn om een keertje naar Beijing te gaan, aangezien ik zelf ook half chinees ben :)

  [Antwoord]

 11. Wauw, wat maak je toch mooie foto’s ! Lijkt me een bijzondere plek.

  [Antwoord]

 12. Stephanie zegt:

  Wat een mooie foto’s! Het regende zo te zien wel echt even flink hard! En leuke outfit :)

  [Antwoord]

 13. Maaike zegt:

  Onwijs leuke jumpsuit! En alweer ontzettend mooie foto’s <3

  [Antwoord]

 14. Rahma zegt:

  Hele mooie foto’s, die regen die je ziet maakt geeft de foto’s ook wel weer iets haha. Vind de jumpsuit ook heel leuk!

  [Antwoord]

 15. Nicole zegt:

  Wat een prachtige fotos zeg. Zelfs in de regen ziet het er daar nog super mooi uit! Je outfit is ook echt super tof.

  [Antwoord]

 16. Felicia zegt:

  Wat mooi :)
  Ik vind dat jij echt de ultieme travelblogger zou zijn omdat je zo mooi over landen weet te vertellen en foto’s maakt die mij bij blijven.

  [Antwoord]

 17. Romy zegt:

  Leuke outfit en mooie foto’s! Je mag best lachen hoor 😉 ♥

  [Antwoord]

 18. anna zegt:

  Wat een mooie outfit, die kleuren staan je goed! En wat tof dat die ouderen gewoon spelletjes spelen op straat, mooi om te zien dat het daar zo normaal is.

  [Antwoord]

 19. Wat leuk om meer over de cultuur van China te weten te komen! En je jumpsuit vind ik erg mooi!

  [Antwoord]

 20. Haoning zegt:

  omggg.. echt jaloersss…
  je kan echt super mooie foto’s
  maken en bewerken

  [Antwoord]

Geef een reactie

social media

about

Jiami.nl is mijn persoonlijke blog waar ik dagelijks blog over alles wat mij bezig houdt. Van kleding en make-up tot reizen en rondjes rennen. Dit trekt maandelijks zo’n 210,000 unieke bezoekers. Naast het schrijven van blogposts verschijnt er ook elke vrijdag een video. Meer info?
© 2015. All Rights Reserved. Build with ♥ by Jiami Jongejan.