Q&A

Q&A: Voorbeeldfunctie, fotografie en haat

Ik durf nog geen eens meer te kijken van wanneer mijn laatste Q&A dateert. Laat ik het erop houden dat dat inmiddels alweer lang geleden is. Vandaag beantwoord ik weer een hoop vragen die afgelopen tijd voorbij kwamen, haha. :) Enjoy! X

Welke make-up producten raad je echt aan?

Oei, moeilijk, maar nu ga ik toch een klein lijstje opnoemen haha:
Rimmel Kate Moss lipsticks: meest awesome matte lipsticks
♥ Smashbox oogschaduwbasis: zorgt ervoor dat je oogschaduw echt ge-wel-dig blijft zitten en goed gepigmenteerd is
♥ Benefit ka-BROW! eyebrow cream-gel color: beste wenkbrauwspul ever
♥ I Heart Makeup oogschaduwpalette – Naked Chocolate: mooi budget palette!
Bobbi Brown Smokey Nude: perfect everyday palette met mooie kleuren
♥ Collection 2000 concealer: ’s wereld beste concealer, niet in NL te koop, dus rekende laatste keer toen in in UK was maar liefst 8 stuks af. LOL.

Hoe vaak draag je een kledingstuk voordat je het in de was doet?

Om heel eerlijk te zijn….. elke dag draag ik wel een nieuw setje. Hoewel een spijkerbroek of broek draag ik soms meerdere dagen. Maar hooguit 3.

Als je elke nagel een andere kleur moest geven die permanent zou blijven zitten. Welke zouden dat dan zijn voor elke nagel?

Rood, sowieso rood. En het liefst bordeau, dat vind ik heel mooi. Het is klassiek en past overal bij, anders zou ik voor nude gaan. En al mijn nagels dezelfde kleur, niet al teveel poespas haha.

Wat haat je?

Moet ik heel eerlijk toegeven dat ik zo’n persoon ben dat dingen/mensen niet snel haat. Zo ben ik ook echt heel slecht in boos worden, haha. Al snel heb ik een ‘ok, let it go, waarom zal ik hier uberhaupt mijn tijd aan besteden?’-attitude. Veel dingen vind ik wel prima zoals ze zijn. Maar als er dingen zijn waar ik wel een hekel aan heb is dat liegen (kan ik heeeeel slecht tegen), geplet brood (echt omg), puisten en ongesteld zijn. Vooral dat laatste. Hou op met me.

Welke highlighter en bronzer gebruik je/vind je goed?

Mijn highlighter die ik het meest gebruik in Lightscape van MAC. Super fijne hightlighter! In het begin vond ik hem iets te subtiel, maar als ik hem met mijn vingers aanbreng, vind ik het effect mooi voor alledaags. Mijn favoriete bronzer is de L’Oreal Glam Broze (review hier).

Wat wilde kleine Jiami altijd worden?

Het begon met prinses (gaat me helaas niet meer lukken), daarna pokémon trainster en vrouw van Ash (heb dit ook al opgegeven) gevolgd door dolfijnentrainster, spion (thanks Totally Spies) en daarna een hele lange tijd kinderboekenschrijfster of journaliste!


Welke apps staan erop je scherm als je je telefoon hebt ontgrendeld?

Niet heel veel bijzonders eigenlijk haha: camera, foto’s, notities, app store, instellingen, telefoon, whatsapp, instagram, snapchat, mail, safari, calendars 5 (gebruik ik als agenda) en spotify. Eingelijk een heleboel van mijn meest gebruikte apps.

Wat vind je ervan dat anderen jou als hun voorbeeld zien? Gek of juist hartstikke leuk? Of allebei?

Ergens heel erg gek, maar wel op een lieve manier. In mijn eigen ogen ben ik ‘ook maar gewoon een mens’, en doe ik ook genoeg dingen verkeerd. Maar ik probeer me zelf ook bewust van mijn voorbeeldfunctie te zijn. Zo zal ik bijvoorbeeld nooit een video maken waarin ik, bij was van spreken, rook (sowieso rook ik zelf ook niet hoor, haha). Puur omdat ik ten eerste niet zo ben, ten tweede mensen niet wil aansporen om dit soort dingen ook te doen en ook omdat ik het nog geen eens mag. Goed, nu ben ik ook een mens en zal ik ook niet 100% altijd de meest correcte dingen doen, maar ik ben mezelf er wel bewust van.

IMG_1160

Ik heb me altijd al afgevraagd of je extensions niet voelt zitten als je gaat slapen?

Voor diegene die het nog niet weten, ja ik heb extensions. Deze heb ik een tijdje terug laten zetten (check hier de video). Tot op de dag van vandaag ben ik er nog steeds heeeel blij mee! Ik vind het resultaat erg mooi en na de laatste behandeling – een kleuring – liep de kleur nog mooier over. Ik kan er echt alles mee doen en om de 6 weken moet ik langs de kapper om het vlechtje, waarmee ze in mijn haar vast zitten, op te hogen. Want in die 6 weken zakt het een beetje en merk je ook dat ze iets losser komen te zitten. Voor de rest heb ik er noooit last van! Ok, als je met je hand door mijn haar gaat, zul je wel een vlechtje voelen waar de extensions aan vast zit, maar dat is het. Ook kost het wassen iets meer tijd, maar anderzijds: krullen blijven met gemak 3 dagen zitten nu. Ik vind het heel chill.

Ik vraag me af waarmee je je foto’s bewerkt en met wat voor filter. Vind het prachtig.

Allereerst, heel erg bedankt! Lief dat je ze mooi vind, haha. Ik gebruik voor mijn foto’s altijd Adobe Lightroom en gebruik dan een van de filters die je van VSCO kunt krijgen. Ze hebben speciale pakketten voor Lightroom gebruikers. Je kunt ze hier vinden. Dit zijn filters die gekoppeld zijn aan bijv. Canon, Nikon en Leica. Ik vind ze persoonlijk een heel erg mooi en natuurlijk effects geven.

Ziezo! Dat waren weer een hele hoop vragen van afgelopen tijd. Ik hoop dat jullie zo’n blogpost Q&A weer eventjes leuk vonden. In de reacties kun je nog een vraag achterlaten voor volgende keer, en die mag werkelijkwaar over vanalles gaan. Of het nou gaat over bloggen, YouTube, school, sporten, schildpadden, Kylie Jenner of politiek… haha, laat gerust achter joh. Binnenkort zal ik weer een Q&A schrijven en neem ik de vragen mee.

lots of loveeee.

x


16 reacties op “Q&A: Voorbeeldfunctie, fotografie en haat”

 1. Lily zegt:

  Wat is je leukst/mooiste herinnering van toen je nog klein was? :)

  [Antwoord]

 2. Nynke zegt:

  Yaaay Jiami is back! Ik blijf toch echt het meest fan van je blog. Je schrijfstijl is zo leuk en al je foto’s zijn prachtig. Over voorbeeldfuncties gesproken ;).
  Ik vind het helemaal mooi dat je de laatste tijd weer zo vaak iets op je blog plaatst. (Het is niet dat ik je filmpjes niet leuk vind hoor, maar ik ben meer van de blogs.)

  [Antwoord]

 3. Tess zegt:

  Wie is je favo celeb en waarom?

  [Antwoord]

 4. Chantha zegt:

  Hey Jiami!

  Ik wil heel graag een eigen site beginnen, want ik heb nu een blog via wix.com. Ik weet dat je volgens mij een eigen domein, webruimte en eigen server nodig hebt..?! Maar hoe komen bloggers aan die mooie thema’s? En hoe begin je een eiegn blog (/site) zonder dat je dat via een andere website doet en er in mijn geval ‘.wix.com’ bij staat?

  Zou jij misschien een keer willen uitleggen hoe je echt vanaf het begin moet beginnen?

  Liefs x

  [Antwoord]

 5. Hele leuke post was dit om te lezen! Ik heb wel een klein vraagje welke “kleine” blogs volg je en wat moet een blog hebben wat het voor jou interessant maakt?

  [Antwoord]

 6. Larissa zegt:

  Leuk artikel, Jiami! Ik herken het ‘haten’, aah.

  [Antwoord]

 7. Wat goed dat je beseft dat je een voorbeeldfunctie hebt! Dat vind ik zo fijn aan jouw, je bent zo begaan en verantwoordelijk. En ja inderdaad, je foto’s zijn telkens prachtig :) Ik had dit soort artikeltjes gemist, happy to be back! X

  [Antwoord]

 8. Style Teen zegt:

  Jiami waarom ben je zo leuk??????????? Je bent zo een goed en mooi persoon. Respect en liefde voor jou!

  [Antwoord]

 9. Ella zegt:

  Hi jiami!
  Je bent echt een super youtubster/blogger en stiekem ook mijn voorbeeld, ik kijk altijd meteen als je een filmpje hebt geüpload en lees regelmatig je blog, ik vind het het heel erg knap hoe je alles doet door jou ben ik sinds kort ook een blog begonnen, er kijken niet veel mensen op maar dat maakt mij niet uit ik vind het namelijk heel tof om te doen! Dus zou je alsjeblieft een kijkje willen nemen en zeggen wat je er van vond of gewoon op deze reactie willen reageren want dat lijkt me heel erg gaaf
  Groetjes Ella (14)
  ( als je het wilt zien kun je naar Google gaan en dan naar jouwweb ella’s blog)

  [Antwoord]

 10. Hi jiami!
  Leuke blog post! En heel eerlijk moet ik zeggen dat jij eigelijk wel mijn voorbeeld bent, ik vind alles zo knap wat je doet en ik kijk altijd meteen je video’s en bligposts! Door jou ben ik zelf ook een blog begonnen afgelopen vakantie,
  Hij steld nog niet super veel voor maar ik vind het gewoon heel erg leuk om te doen zou je alsjeblieft een kijkje willen nemen? Of gewoon op deze reactie te reageren?
  Groetjes Ella (14)
  Als je mijn blog wilt bezoeken dan kun je naar google gaan en dan naar jouwweb ella’s blig en dan kom je er!

  [Antwoord]

 11. Lois zegt:

  Hi Jiami ! Ik vraag me af waar je die super leuke kopere stalen mandjes vandaan hebt van de foto ?? Xx Lois

  [Antwoord]

 12. Leuk om te zien dat je zulke professionele Adobe-programma’s gebruikt, schijnt namelijk erg ingewikkeld te zijn

  [Antwoord]

 13. Lotte zegt:

  Hey!!
  Wat fijn om weer een blog te lezen, want eigenlijk vind ik dat toch echt het leukste. Je vlogs op youtube zijn ook heel tof, maar ik ben zelf gewoon niet zo’n vlogpersoon en vlogfan en ik vind het erg leuk om jouw schrijfsels te lezen. Waar ik wel heel benieuwd naar ben, is wat jij volgend jaar gaat doen, als je je vwo-diploma hebt. Ga je dan studeren, neem je een tussenjaar of ga je je (nog meer) focussen op youtube…?!
  Ook had ik nog een vraag; volgend jaar ga ik op tussenjaar en ik heb ‘slechts’ een systeemcamera, maar ik wil al redelijk lang ook een spiegelreflex. Aangezien ik al het geld wat ik verdien spaar voor mijn tussenjaar heb ik geen geld voor een spiegelreflex. Weet jij misschien een winkel of website waar je voor redelijk weinig een hele goede (tweedehands of nieuwe) camera kunt kopen?
  Liefs Lot

  [Antwoord]

 14. Roos zegt:

  Yes een Q&A, altijd leuk! Je maakt ook echt zo’n mooie foto’s. Voor Kerstmis ga ik dezelfde camera als jij vragen!

  [Antwoord]

 15. Teddy zegt:

  Wat een leuk artikel! Oh die collection concealer is echt het beste ooit! Wanneer ik weer naar Londen ga, sla ik die sowieso in

  [Antwoord]

 16. Julia zegt:

  Wat is het mooiste wat jouw poit overkomen is? Bij mij jou ontmoetten❤️😘

  [Antwoord]

Geef een reactie

social media

about

Jiami.nl is mijn persoonlijke blog waar ik dagelijks blog over alles wat mij bezig houdt. Van kleding en make-up tot reizen en rondjes rennen. Dit trekt maandelijks zo’n 210,000 unieke bezoekers. Naast het schrijven van blogposts verschijnt er ook elke vrijdag een video. Meer info?
© 2015. All Rights Reserved. Build with ♥ by Jiami Jongejan.