Uncategorized

Personal update – augustus 2k16

augustus 28, 2016 | by Jiami


Foto-op-28-08-16-om-19.14-#2Photo booth = liefde.

Het is alweer eeuwen geleden dat ik een persoonlijke update schreef. Goed, nu vind ik het woord ‘persoonlijke update’ altijd behoorlijk tragisch klinken. Laat ik alvast spoilen dat dit geen tragische blogpost wordt. Vroeger schreef ik natuurlijk dagelijks op dit stukje web, wat ik afgelopen tijd redelijk heb los gelaten. Zo nu en dan postte ik er nog een outfitpost op – verreweg omdat ik deze het leukst vind om te maken – en af en toe nog een andere post, maar ik merkte dat het maken van video’s me afgelopen tijd meer heeft gegrepen. Echter, vind ik dat mijn blog voor bepaalde onderwerpen zoals reizen nog wel een mooie toegevoegde waarde heeft en ook voor het delen van foto’s. Niet voor niets dat ik foto’s maken onwijs tof vind – en mijn nieuwe camera helpt daar ook bij. Ok. De photo booth foto’s hierboven zijn dan wel beetje beneden kwaliteit. Moet kunnen. Toch?

Maar goed, ik wilde dus even updaten hoe het verder met het leven gaat. Op sommige momenten, zoals deze, merk ik weer hoe fijn het is om een blog te hebben en zo nu en dan er lekker voor te zitten om wat te schrijven. De zomervakantie is voor mij inmiddels voorbij (de zomer overigens nog niet, want ik zit op het moment van het typen van deze blogpost te braden op zolder). Wat voor mij ook betekend dat ik in het examenjaar beland, wat ik stiekem enorm spannend vind. Nu klinkt het ‘ik vind het spannend’ een beetje op datgene dat ik 5 jaar geleden, toen ik naar de brugklas ging, ook zei. Maar om eerlijk te zijn: ja dat ben ik gewoon wel. Ik ben he-le-maal klaar met school. Nu is het wel heel erg gezellig, maar al het huiswerk, het leren van de woordjes, de grote hoeveelheid lessen waar maar een beetje wordt gekloot, heb ik inmiddels wel gezien. Niet dat het niet leuk is – ik vermaak me prima tijdens de lessen, heb een geweldig stel vrienden en leuke leraren, maar ken je dat gevoel… dat je de middelbare school inmiddels wel hebt gezien? Dat. Precies.

In dat stadia bevind ik me nu dus een beetje. Ik ga er wel vanuit dat ik komend jaar voldoende tijd heb om me te kunnen richten op YouTube en bloggen, maar bijvoorbeeld een weekvlog, daar stop ik komende tijd wel mee. Puur omdat ik saaie vlogs wil voorkomen (hey, leuk ff mn duits les vloggen!!!) en het ook weer een soort rust geeft. Ah joh, dit jaar zie ik wel te overleven. Sterker nog – ik ga er gewoon van genieten. Maar kijk er anderzijds ook naar uit om dat diplomaatje in m’n hand te hebben. Wat ik daarna ga doen, is nog de vraag. Het idee van een paar maanden backpacken heb ik hier aan de eettafel wel eens laten vallen, maar studeren lijkt me ook tof. Het is een beetje kijken hoe het met alles valt te combineren. Ook op YouTube wil ik me kunnen focussen. Dat speelt ook mee, en ik zie het een beetje als een ‘luxe probleem’, dat bij wijs van spreken, een studie minder noodzakelijk maakt. Ach, we zullen zien. Komt wel goed.

Overigens ben ik vandaag ook een laaaange tijd bezig geweest met m’n boek. Ik wil er nog niet teveel over spoilen, maar het wordt tof. Afgelopen tijd heeft het sowieso veel tijd in beslag genomen en het contract is inmiddels ook al enkele maanden geleden getekend. Maar schrijven kost eenmaal veel tijd. Ik hou jullie sowieso op de hoogte en jullie horen spoedig meer. Maar bij deze wil ik even laten weten dat het nog speelt, hihi.

O – en over 2 weekjes word ik 17! Spannend. De tijd vlieg man, verdikkie.

Kleine update van mijn leven en ook de redenen waarom het kan voorkomen dat ik tijdens sommige examen weken opeens van de aardbodem lijk verdwenen. Nu ga ik daar niet vanuit, maar hey, leven zit vol verrassingen hè.

Ok, enough over mij. Hoe staat het met jullie? Jij ook alweer lerende, aan het werk of totaal iets anders? 🙂

Heel veel liefs,
Jiam

O en nog een van m’n favoriete liedjes. Gewoon, omdat het kan. Aurora is the best.

 • Nayomie |

  Heel veel succes met je examenjaar. Achteraf valt het allemaal mee. Been there, done that. Maar goed dat is makkelijk gezegd haha.

  Gek vraagje maar naar aanleiding van je vraag over hoe alles gaat, heb je tijd om een keer te spreken over je eetstoornis? Ik zit in hetzelfde schuitje, en ben wel benieuwd hoe jij het gemanaged hebt. 😳
  Liefs. X.

 • Sara |

  Yaay ik zit ook in 6 vwo… Paar maanden geleden moest ik er echt niet aan denken om in mn laatste jaar te zitten want ik vond het veel te snel gaan. Maar nu ben ik het al zat :(. Vrienden zijn leuk maar ik heb allemaal ook wel gezien… Maar we can do this!

 • Angela |

  Succes met het examen! Gaat je zeker lukken 🙂 ik ben benieuwd wat het wordt, backpacken of studeren 🙂

  Zelf zit ik nu in 3 vwo (man wat heb ik nog lang te gaan haha) en ik moet een profiel keuze gaan maken. Aan de ene kant leuk maar ik moet er niet aan denken verkeerd te kiezen!

 • Silvana • SimplySilvana.nl |

  Ah men, wat ben ik blij dat ik klaar ben met de middelbare school, hehe. Ik ga het examenjaar van de kunstacademie in, en inderdaad, wat gaat de tijd snél. Ik kan me mijn eerste schooldag nog herinneren alsof het gisteren was, jeetje. Ben héél benieuwd naar wat je uiteindelijk na je school gaat doen! 🙂

 • jia-feng |

  ahhh ik ga ook naar mijn examenjaar, maar dan havo 5, ben nu al bang :((

 • Robin |

  Succes in het examen jaar! Ik weet nog dat ik het heel spannend vond maar het niet zoveel voorstelde..
  Ik ga dit jaar afstuderen dus dat is ook heel spannend!

 • Lisanne |

  Hi Jiami, wat fijn om weer eens zo’n update te lezen! Ik heb afgelopen schooljaar eindexamen vwo gedaan. Vond het vooral rond maart/april spannend worden, maar hey ik ben ook geslaagd. 🙂 Dus bij jou komt het ook zeker weten goed! Zelf ga ik volgende week aan het hbo beginnen. Vind ik stiekem ook best een beetje spannend, maar heb er ook enorm veel zin in! En, vandaag ben ik na anderhalf jaar eindelijk weer begonnen met bloggen. Daar ben ik zo enthousiast over! Ik voel me momenteel super goed en excited voor alles haha! Ben benieuwd wat het jaar 2016-2017 mij gaat brengen. Heel veel succes gewenst voor iedereen aankomend schooljaar! ♥

 • Dana |

  Heel veel succes met het examenjaar meis! You can do it 😀

 • Chantha |

  Wauw Jiami, je bent dan gewoon pas 17 als je straks je vwo dikoma in je handen hebt!

  Heeel veel succes, ik zou vwo al niet eens kunnen en dan al helemaal niet met yt en je blog erbij. Echt super goed van je, respect!

  X

 • Nynke |

  Wauw Jiami, zo tof dat je in je examenjaar zit nu. Zelf vond ik dat het leukste jaar van de middelbare school. Heel veel succes alvast het komende jaar, ik weet zeker dat het je gaat lukken!
  En ik ben zooo benieuwd naar je boek. Kan niet wachten om er alles over te horen. Stiekem heb ik al een paar ideetjes wat het kan worden, maar dat zijn nogal uiteenlopende dingen ;).

 • Yentl |

  Whooo examenjaar, exciting! Ik ook 🙂
  Op school voelt het allemaal redelijk hetzelfde maar er staat nét dat beetje meer druk achter. Maar het gaat sowieso goed komen, ook voor jou! Motivatie en inzet is keyyy
  Bijna 17? Spannend haha! In dezelfde maand word ik 18 yaay, 19 september it is!
  Ga je nog wat leuks doen met je verjaardag? 🙂

  Liefs,
  Yentl

 • Rianne |

  Leuk om dit even weer te lezen Jiami. Lange tijd niks van je gelezen of gehoord dus een update was wel even leuk om te lezen!
  Zelf begin ik straks aan mijn 2e opleiding, Naar de kunstacademie! Nog wel lekker vormgeving hoor haha, dat is echt mijn ding. Ik woon nu bijna 4 maanden samen, met mijn vriend en 2 superschattige kittens.

  Eerlijk, ja ik vind het ook wel spannend. Ik hoop dat je dit leest ^^

 • Styleteen |

  Jaaa Jiami eindelijk weer een artikel. Ik zit dagelijks je blog te checken wanneer er weer eens iets online komt en ja het is weer zover. Super leuk om te lezen & succes in je examenjaar! Liefs

 • Lotte |

  oeh echt een leuk liedje!

 • Laura | Victoria |

  Ergens vind ik het zo ontzettend jammer dat je blog nu op een laag pitje staat aangezien ik, naast Teske & Vera, jou meenam in mijn dagelijks rondje op internet. Elke dag checkte ik wel eens je blog 🙂 Maar ik ben blij dat je meedeelt om definitief te stoppen, dat zou ik echt sneu vinden! Ik wens je alvast veel succes in je examenjaar <3

 • Roos | Soitsrose |

  Wow tof nummer zeg en je wilt niet weten hoe razend nieuwsgierig ik naar je boek ben!

 • J. |

  Super leuke blog en ik kijk echt zooo uit naar je boek! Super veel succes dit jaar en ik weet zeker dat je het kan als je het echt wilt!
  X.

  http://jshotinthedark.wordpress.com

 • Betty |

  Ahw meissie, ik herken je gevoel helemaal. Twee jaar geleden zat ik in mijn vwo examenjaar en ik was het ook HELEMAAL zat. Zelfde mensen, zelfde fietsroute, zelfde schoolgangen for 6 years long is just killing.
  Maar hey, des te opgeluchter je bent als je eenmaal dat telefoontje krijgt dat je het gehaald hebt.
  Als advies voor reizen: er zijn eigenlijk 2 momenten dat je dit prima kan doen als je wilt gaan studeren. Inderdaad tussen je middelbare school en bachelor in (wat denk ik het leukst is, want je bent maar jong en loopt in principe maar een jaar ‘achterstand’ op, dus als je begint met studeren ben je net zo oud als de rest of zelfs jonger) of je kan een jaartje reizen tussen je bachelor en master in. Ik zou zeggen, zoek op tijd je mogelijkheden uit, want alles lukt als je op tijd planned!

  Succes dit jaar

 • Helene |

  Oh wat leuk van die personal update! Ik ben echt super benieuwd naar je boek. Echt spannend. Oh en aurora is echt goed! Ik luister ook echt altijd naar haar liedjes. Als je haar goed vind, moet je zeker eens zoeken naar de groep: Glass animals. Ze zijn zowat hetzelfde genre vind ik en ze zijn ook echt goed 🙂

 • Luka |

  Hi Jiami!
  Ik snap je precies over school, ik zit nu in 5 Havo en ga ook m’n examens doen dit jaar en ik vind het ook erg spannend al weet ik dat het wel goed komt als ik m’n best maar doe.
  Heel veel succes dit jaar!
  XO

 • Calista |

  Aurora´s liedje Running with the wolves is echt 1 van mijn favoriete!!! <3 X

 • Inez |

  Hoi Jiami, wat een toffe update, vind het altijd even leuk om te lezen hoe het er in iemand anders zijn leven aan toe gaat. Mij lijkt het ook super vet om na mijn middelbare schooltijd te gaan backpacken (een wereldreis maken). Maar omdat je foto’s maken zo leuk vind is de foto-academie misschien iets voor jouw haha. Of journalistiek, omdat je zoveel bezig bent met You-Tube en met je blog. Veel succes in de examenjaar!!

  -X-

 • Evy |

  Misschien zit je er helemaal niet op te wachten, maar de opleiding communcation & multimedia design past (denk ik dan) bij je! Al is backpacken natuurlijk wel iets verleidelijker haha.

 • Hallo!

  Ik ben Jiami Jongejan, een 18-jarig meisje uit Amsterdam. Op deze blog deel ik mijn liefde voor fashion, reizen en fotografie. ♥

  Archief

  YouTube

  Favourites