Travel

Op het platteland

IMG_2605IMG_2606Hi all!

Vanochtend stonden we in Guiyang op en vertrokken we van het huis van oma en opa naar Libo. Libo is onder de Chinese mensen in de provincie behoorlijk populair maar op internet en in reisboeken valt er weinig over te vinden, dus is het anderzijds ook nog heel onbekend. Juist alleen maar leuk want dan zijn er niet heel veel toeristen!

Libo is nog relatief voorbij, lees: we waren 6 uur met de auto onderweg. Voor Chinese begrippen is dit natuurlijk heel dichtbij, maar ik ben toch nog een echte kaaskop die dat een behoorlijke afstand vind. Tijdens een rijpauze stopten we echt in middle of nowhere, een beetje waar Libo ook ligt. Libo ligt tussen de bergen en een hele hoop rijstvelden. Toen we midden op een weg stopten hoorde ik allerlei kinderen achter me giegelen en zag ik ze wijzen. Als je als westerling in China komt, moet je vooral niet opkijken als mensen je nastaren of met je op de foto willen.

IMG_2591 IMG_2594 IMG_2597 IMG_2598

Uiteindelijk ben ik zelf naar hen gegaan, stelde me voor en had een kort praatje met ze. Het was een klein gezin dat druiven verbouwden en omg die waren lekker! Mama hield de baby vast en ondertussen was ze bezig met de druiven, de kinderen hielpen en ze waren zo onwijs aardig en gastvrij. Ondanks dat de kinderen ietwat verlegen waren, leken ze heel blij toen we even langs kwamen en vonden ze de foto’s geweldig. Een big smile op hun gezicht toen ze hun eigen hoofd op de display zagen, prachtig is dat. <3

IMG_2605

Dit is een van de mooiere dingen van reizen, nieuwe mensen en nieuwe culturen ontmoeten. Ondanks dat het een kort praatje was en ook de communicatie niet optimaal was is het mooi om te zien hoe ze je met open armen ontvangen en ze met liefde een tros van hun eigen druiven aan je geven.

We blijven 2 dagen in Libo en vertrekken dan weer terug naar Guiyang, zondag gaan we alweer terug. Ah, ga het enerzijds erg missen hier maar anderzijds verlang ik ook weer naar huis. Reizen is geweldig, maar thuis komen ook.

Wat vind jij het mooie (of juist niet mooie) aan reizen?


16 reacties op “Op het platteland”

 1. tessa zegt:

  Wow wat een ontzettend mooie fotos! Echt gaaf dat je je reisavonturen met ons deelt, ik krijg er echt een vakantiegevoel van 😀

  [Antwoord]

 2. Tamara zegt:

  Wat leuk! Super schattige kindjes!

  [Antwoord]

 3. Margot zegt:

  Wat een mooie foto’s weer! En met andere culturen kennis maken vind ik ook altijd erg mooie n bijzonder.

  [Antwoord]

 4. wat een schattige kindjes! Lijkt me het leukste van de hele reis, andere culturen/mensen leren kennen!

  [Antwoord]

 5. Rahma zegt:

  Aahw wat leuk dat je dit met ons hebt gedeeld! Super schattige kindjes!

  [Antwoord]

 6. Luna zegt:

  Wat ik mooi vind aan reizen is dat het je verrijkt in allerlei opzichten. Je krijgt een ruime blik, je leert van nieuwe ervaringen (of ze nou goed of slecht zijn) en het zijn prachtige herinneringen voor later.
  Het mindere mooie aan reizen vind ik persoonlijk dat ik snel last krijg van buikklachten zodra ergens ander ben dan thuis. Beetje door de spanningen vooraf, beetje door ander eten en ander ritme. Meestal is dat alleen de eerste dagen, maar het is en blijft een vervelende bijkomstigheid. En dat ik vooral moeite heb met mijn slaapritme in balans houden, maar buiten dat kan ik erg genieten van een reis! :)

  [Antwoord]

 7. Weer zo’n prachtige foto’s, wauw!

  [Antwoord]

 8. Zoe zegt:

  Hi Jiami! Je hebt altijd hele mooie fotos. Zou ik misschien mogen vragen welke lens je gebruikt? Ik ben op zoek naar een nieuwe lens maar heb niet zo veel verstand van fotografie wat betreft lensen.

  [Antwoord]

 9. Victoria zegt:

  Wat een geweldige ervaring! Ik vind zelf ook het kennismaken met de verschillende culturen en mensen het leukste aan reizen.
  x

  [Antwoord]

 10. Dina zegt:

  Ooh super leuk Jiaam! Die kindjes ook <3 <3

  [Antwoord]

 11. Sally zegt:

  Wat zijn de foto’s leuk gelukt Jiami! Ik ben net terug uit Marokko en ik moet zeggen dat ik het herken; heerlijk dat reizen, maar wat ben ik blij om weer lekker in mijn eigen bedje te liggen. Ik ben het ook helemaal met je eens dat het leuk is om allerlei verschillende mensen te ontmoeten. Zo ben ik langs geweest in een bejaardentehuis, heb ik een praatje gemaakt met mensen van het platteland, een heleboel taxi chauffeurs leren kennen (met allemaal hun eugen interessante verhalen) en nog veel meer. Echt leuk om op terug te kijken. :)

  [Antwoord]

 12. Janita zegt:

  Wat een mooie foto’s!
  Het leukste aan reizen vind ik de andere culturen en de omgeving.

  [Antwoord]

 13. Danielle zegt:

  Ah leuk! En heel herkenbaar ook, deze blonde dame hier heeft in China gewoond en ik heb redelijk wat uitstapjes naar het platteland gemaakt. Mensen vond het altijd ongelofelijk dat ze een witte blonde daar konden zien haha. Ooit liep er echt n heel dorp uit om allemaal naar mij te komen kijken :’)

  Geniet er nog maar even van!

  [Antwoord]

 14. Carlijn zegt:

  aaaaahh….. die kindjes zijn zooo cute! :love: :love: :love: :love: :love:

  [Antwoord]

 15. Sanne zegt:

  Hee jiami , de laatste week van je vakantie in China gevlogd , ik wilde ze terug gaan kijken maar kon ze nergens meer vinden 😉 hopelijk weet iemand waar ze gebleven zijn xx

  [Antwoord]

Geef een reactie

social media

about

Jiami.nl is mijn persoonlijke blog waar ik dagelijks blog over alles wat mij bezig houdt. Van kleding en make-up tot reizen en rondjes rennen. Dit trekt maandelijks zo’n 210,000 unieke bezoekers. Naast het schrijven van blogposts verschijnt er ook elke vrijdag een video. Meer info?
© 2015. All Rights Reserved. Build with ♥ by Jiami Jongejan.