Travel

Nog even wat oude fotootjes

februari 6, 2016 | by Jiami


IMG_1719 IMG_2669 IMG_2663IMG_2587 IMG_2304 IMG_2000 IMG_1693 IMG_1785 IMG_1855 IMG_1913 IMG_1946 IMG_1544 IMG_1537 IMG_1446

Je kent het wel. Het ‘wegwerpmapje’ waar je allemaal foto’s in doet waar je ooit, misschien over 200 jaar, nog een keer naar moet kijken om ze te selecteren. Precies. Dit overkwam mij dus. Mijn computer gaf elke keer maar weer de melding dat de schijf zo vol zat en ik werd elke keer weer geconfronteerd met het feit dat ik mijn mapjes eens moest uitruimen…

Maar die 400 foto’s…..

selecteren en bewerken…..

zucht….

Wow uitstelgedrag. Ja, zo kun je het noemen, maar I finally did it!!! En omdat ik het heerlijk vind om verhalen en foto’s met jullie te delen, gooi ik deze ook nog eventjes online. De foto’s zijn van afgelopen zomer in China. Het is een land dat ik destijds enerzijds afschuwelijk vond – iedereen spuugt op straat en om de bus in te gaan doe je wedstrijdje beuken met je ellebogen-, maar nu ik er op terugkijk vind ik het toch wel een prachtig land. De cultuur is zo onwijs interessant, de geschiedenis is indrukwekkend en dan nog niet gesproken over de natuur.

Bij deze nog wat oude kiekjes. Veel foto’s van mensen overigens, want ik vind mensen het leukste dat er is om te fotograferen. Mensen spreken, zonder te praten, op foto’s. Ze vertellen.

 • Laura | Victoriapourtoi |

  Wauw, wat een mooie foto’s! Je hebt trouwens gelijk over dat van mensen fotograferen. Ik doe dat ook het allerliefst. Een landschap geeft een gevoel weer. Mensen spreken dat gevoel juist uit. En er is niets interessanters dan dat.

 • Lisa |

  Zelf kom ik uit China dus ik vind deze foto’s echt geweldig mooi. Die foto van die moeder met haar kind <3 Echt een heel mooi intiem moment om vast te leggen.

 • Rosanne |

  Wat een prachtige foto’s! Ik begrijp precies wat je bedoelt met dat de foto’s een verhaal vertellen. Je hebt dat verhaal ook op een mooie manier vast weten te leggen op foto. Ik vind vooral de foto van moeder met haar kind indrukwekkend. Je ziet dat er heel veel liefde tussen hen is!

 • Nienkeee |

  hEEEEL ERG MOOI! Ik vind dat stiekem wel het leukste wat er is hoor; foto’s kijken! Maar dat uitstelgedrag is ook wel herkenbaar haha xxx

 • Nienkeee |

  Wat een supergoede kwaliteit zeg!!! Jaloers! Ik ga voor mijn verjaardag een camera vragen voor foto’s (geen video’s), welke raad je aan?

  xxxxxxx

 • Charlot |

  Wauuw je foto’s zijn altijd zo mooi gemaakt! Als je achtergrond zo wazig is, is dat gewoon door instellingen van je camera of is bewerk je je foto’s zo?

 • Larissa |

  Wauw, wat een prachtige foto’s! Ik heb ook vrij weinig met China, maar ik vind wel altijd dat foto’s veel zeggen over de cultuur. Deze foto’s geven je toch weer een andere kijk op China. Heel mooi! Liefs!

 • Fleur Sophia |

  Ze zijn stuk voor stuk prachtig en bijzonder!

 • Rahma |

  Hele mooie foto’s! X

 • Anouk Spruit |

  Wauw, wat een mooie foto’s. Toevallig heb ik eergisteren hetzelfde gedaan, zelfs van vakanties die gewoon alweer twee jaar geleden zijn. Ik vind het altijd een rotklus, terwijl ik fotograferen juist weer heel erg leuk vind!

  Welke lenzen gebruik jij vaak als je op vakantie bent? En film je tegenwoordig meer of ben je nog steeds veel aan het fotograferen?

 • Liz |

  Mooie foto’s (zoals altijd 😉) en mooi gezegd die laatste zin!

 • Demi |

  Wat een prachtige foto’s heb je er gemaakt Jiami!

 • Emma |

  Wat een gave foto’s Jiami! Ik zou heel graag eens naar China willen, de natuur is er zo te zien prachtig<3 X

 • Laura - Dagelijkse hap |

  Wow, prachtige foto’s! China leek mij nooit een mooi land om heen te gaan (mensenrechten enzo…), maar deze foto’s reken me wel echt!

 • laura |

  wauw wat een mooie foto’s! je moet echt iets gaan doen met fotografie! (niks moet natuurlijk haha). Maar je hebt echt talent!
  X

 • Jessica |

  Wat een prachtige foto’s

 • Daniek |

  Super mooie foto’s!

 • Susan |

  wauw! prachtige foto’s

 • Lisa |

  Prachtige foto’s!

 • Niroda |

  wow ik heb in laos geloof precies zo’n foto gemaakt als jij bij dat heeeele grote meer, i guess great minds think alike 😉

 • heidi |

  Wat een mooie foto’s zijn het.

 • Emma |

  Ja, wat een prachtige foto’s ! Wauw…

 • ellen |

  wat een mooie foto’s!

 • Merel |

  Ik word altijd zo blij van dit soort artikelen, die foto’s zijn echt zo prachtig! Ik wil zelf ook heel graag naar china (of Japan) dus dat maakt het gewoon extra leuk

 • unicorn |

  wauw… het zijn echt supermooie foto’s als ik ze zie heb ik zo zin om naar China toe te gaan
  glittertjes***

 • Hanne |

  Prachtige foto’s… Zou je pretty pleas eens in een artikel/tutorial kunnen tonen hoe jij je foto’s bewerkt? Het zou een enorme inspiratiebron zijn voor denk ik velen onder ons. Liefs

 • Hallo!

  Ik ben Jiami Jongejan, een 18-jarig meisje uit Amsterdam. Op deze blog deel ik mijn liefde voor fashion, reizen en fotografie. ♥

  Archief

  YouTube

  Favourites