Wat te doen in Nicaragua, 5 must do’s!

11 oktober, 2017

Nicaragua heeft voor het kleine landje best wel veel verschillende activiteiten. Al lijkt het af en toe enkel ietwat eenzijdig met alle vulkanen, maar er is zoveel meer te beleven. Hieronder een overzicht met 5 must do’s die je zeker niet moet overslaan!

1. Overnachten bij een local gezin in Mariflor

Treehuggers in Estelí biedt verblijven in een lokaal gezin in Mariflor, een natuurpark niet ver van Estelí af, aan. Je kunt hier een gezin kiezen waar om te verblijven. Het natuurgebied Mariflor bestaat uit verschillende communities, waarbij in elke community zo’n 20 families zitten. Elke familie verbouwd haar eten en drinken en een groot deel daarvan verkopen ze ook weer.

Het is enorm interessant om de verhalen van al deze lokale gezinnen te horen. Tijdens mijn verblijf had ik een verschrikkelijk lief gezin welke hele interessant verhalen vertelde over hoe hun leven was, de geschiedenis van Nicaragua en je krijgt de manier van leven van deze mensen mee. Gedurende je verblijf kun je ook helpen met allerlei dagelijkse taken die zij doen zoals het rollen van tortilla’s, het melken van koeien of het plukken van groente. Een iets minder doorsnee uitje, maar mega bijzonder.

2. Met een board van de Cerre Negro af boarden

De Cerre Negro heet niet voor niets Cerre Negro, vertaald is het namelijk Zwarte Heuvel. Deze vulkaan is de jongste vulkaan van Nicaragua en daar kun je met een board vanaf boarden. Wát een geweldige ervaring! Er zijn op de wereld maar weinig plekken waar je dit kunt doen, gezien er maar een paar van zulke vulkanen zijn. Mag ik nog een keer?

Je hiket eerst de vulkaan op, om vervolgens met je board er keihard vanaf te gaan. Dit. Is. Zo. Cool. Klik hier voor meer info over de het boarden.

3. Overnachten op de Telica vulkaan

Als je behoefte hebt aan een iets bijzondere overnachting, overnacht dan eens op de Telica vulkaan! Je kunt bij deze actieve vulkaan kamperen waarbij je een nog grotere kans hebt om magma te zien en kun je ook de prachtige zonsopgang en zonsondergang aanschouwen met de andere vulkanen op de achtergrond. Prachtig! Lees hier meer over overnachten op de Telica vulkaan.

4. Een bezoekje aan Ometepe

Het eiland Ometepe lijkt net een apart wereldje, maar dan wel met een Nicaraguaans tintje. Dit eiland dat grotendeels uit vulkaan bestaat is niet groot qua bevolking, maar is wel rijk aan prachtige natuur en vulkaan! De mensen zijn hier overigens enorm vriendelijk en vredig en er zijn een hoop dingen op het eiland te beleven. Van het kajakken tussen de alligators tot oude muurtekeningen van de Indianen bekijken.

5. Surfen op het rustige Popoyo

Nicaragua is een geweldig land om te surfen. De golven zijn erg goed en de stranden zijn gelukkig niet zo druk als wij in Scheveningen gewend zijn. Bezoek San Juan el Sur als je het wilt combineren met een goed feestje, of ga naar het rustigere Popoyo waar je het strand voor jezelf hebt. Nog niet helemaal into surfen? Neem hier gerust een lesje en je zult zien dat je het al snel onder de knie hebt.

Al met al, voldoende om te doen dus. Wat lijkt jouw het leukste om te doen?

2 comments

 1. Comment by Kikki

  Kikki Reply 14 oktober, 2017 at 09:35

  Super toffe post! Er staat alleen wel het ‘koeien van melken’ haha.

  [Antwoord]

 2. Comment by Veerle

  Veerle Reply 14 oktober, 2017 at 16:29

  Ik ga dit jaar in Maart, vanuit Amerika een vrijwillegerstrip in Nicaragua doen! We gaan een school bouwen 🙂 tof artikel!

  [Antwoord]

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go top