Uncategorized

My life in 20 questions tag

mei 27, 2015 | by JiamiHi!

Op verschillende blogs, waaronder die van Martine en Willemijn, kwam ik de My life in 20 questions tag tegen. Een tag die uit 20 vragen (omg!! surprise) bestaat over jouw leven. Ik vond hem zelf erg leuk om bij anderen te lezen dus besloot hem zelf ook in te vullen.

1. Favoriete kleur?

Bordeaux, for sure. Een prachtige kleur rood die ik heel erg klassiek vind.

2. Favoriet getal?

Al sinds ik 6 jaar ben is dat 4. Dat begon allemaal doordat ik merkte dat ik als we ‘raad het getal’ deden ik met 4 vaak won. Puur toeval, maar destijds leek het voor mij wel hét wondergetal.

3. Droombaan?

Blogger of YouTuber, wat eigenlijk al mijn ‘(bij)baan’ is. Ik doe niks liever dan dit en ik ben heel dankbaar dat ik dit kan doen en hoop er nog lang mee door te gaan. Love my job. Vaak knijp ik mezelf dat ik zoveel leuke en toffe dingen kan en mag doen door en voor mijn blog. Het is zo onwerkelijk, maar zooooo cool!

4. Waar zie jij jezelf wonen in je eentje/op jezelf?

Ik zou het liefst in mijn eentje in Amsterdam wonen, dat vind ik een hele leuke stad en alles is in de buurt. Er is altijd wel iets te beleven en ik vind het fijn om er te zij. Daar zou ik zeker ooit wel een huisje willen, haha.

5. Favoriete manier om te reizen?

Wij hebben thuis geen auto (ook nooit gehad) dus reis al mijn hele leven met het OV. Alhoewel ik soms ook wel heel blij ben dat Nederland een fietsland is, moet je eens beseffen hoe het zou zijn als je geen fiets zou hebben! Super vervelend, seriously, ik kan niet zonder. Ik doe zoveel met dat zwarte (inmiddels al behoorlijk verroeste) ding. Als het overigens echt om verre reizen gaat vind ik vliegen altijd erg leuk. Nét was specialer, alhoewel ik de slaaptrein ook erg leuk vind.

6. Wat doe je graag in je vrije tijd?

Bloggen, video’s maken en hardlopen zijn de dingen waar ik het liefste tijd aan besteed.

7. Favoriete kledingwinkel?

Topshop – volgens mij schreeuw ik echt van de daken dat ik die winkel geweldig vind. Maar ik geef toe: ik kan er uren rondneuzen, vooral die op Oxford Street is zo lekker groot! Wist je dat ze daar op de -1 ook merken als Brandy Melville verkochten? Ik krijg een beetje het idee dat ze soms een soort warenhuis idee willen beginnen aangezien ze ook al make-up en iPhone gadgets van andere merken verkopen.

8. Van wie/welke band zou je graag een concert bijwonen?

Dan ga ik voor The Script al lijkt Imagine Dragons of The Fray mij ook niet verkeerd.

9. Favoriete thee?

Zonder twijfel sterrenmunt thee, dayum! Ik hou heel erg van kruiden thee. Die liefde is ooit begonnen toen iemand ooit zei dat ze fruit thee naar warme limonade vindt smaken en toen ik erover nadacht gaf ik haar groot gelijk en heb ik nooit meer een fruit theetje gehad.

10. Verzamel je iets?

Echt verzamelen niet, maar tja… schoenen of zo. Kan je daar ooit teveel van hebben?

11. Ik kan niet slapen zonder…

Eigenlijk val ik pittig snel en makkelijk in slaap.

12. Als je 1 miljoen euro helemaal voor jezelf kreeg, wat zou je er dan mee doen?

Ik zou een groot deel opzij leggen voor later zoals een huis of reizen, een ander deel beleggen, weer een ander deel zou ik aan een goed doel willen geven en het laatste deel zou ik willen gebruiken om leuke dingen te kopen (als ik toch een miljoen heb is een Céline tas toch geen slecht idee, of wat dacht je van MAC Angel?)

13. Favoriete make-up merk?

MAC, prachtige verpakking, fijne associatie bij het merk, geweldige kwaliteit en gewoon… fijn!

14. Favoriete lekkernij?

Tellen nootjes mee? Ik ben over het algemeen een hartige snack persoon. OF WACHT, rijstwafels met pindakaas. Dat. Is. Zo. Lekker.

15. Favoriete seizoen?

In de herfst zeg ik herfst.
In de lente zeg ik lente.
In de zomer zeg ik zomer.
En in de winter zeg ik zomer.

Tja, ik ben wat dat betreft nogal verschillig en vind alles op de winter na dus leuk.

16. Slaap je met je deur open of dicht?

Dicht.

17. Waarom ben je begonnen met bloggen?

Als klein meisje vond ik het maken van websites geweldig en deed ik dat al wel eens. Zo’n 2/3 jaar geleden verveelde ik me en besloot ik om weer ‘ns een site te maken. Et voilá, Lifesplash kwam daaruit. Nooit verwacht dat dit zo zou uitpakken aangezien al die eerdere sites na 2 weken niet meer werden ge-updated (oeps).

18. Heb je een abonnement op (een) tijdschrift(en)?

Nee, haha.

19. Wat deed je afgelopen nacht om 00.00 uur?

Samenvattingen schrijven voor school, haha.

20 Favoriete parfum?

Angel van Thierry Mugler, inmiddels alweer aan mijn 2e falcon begonnen. Wat een heerlijke en bijzondere geur. Vroeger vond ik hem minder lekker, maar ik begin hem steeds lekkerder te vinden.

Heb je een eigen blog of YouTube kanaal ben je natuurlijk vrij om hem over te nemen! Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd naar jouw favoriete parfum. Welk geurtje draag jij graag?

xoxo,
Jiami.

 • Celeste |

  Ah wat een leuke post! Deze vragen blijven super leuk, krijg gelijk zin om ze ook te beantwoorden haha! Haha wat grappig trouwens van die seizoenen, bij mij is het andersom. In de winter zeg ik zomer, in de herfst zeg ik lente, in de lente zeg ik herfst en in de zomer zeg ik winter haha. Ik weet ook niet waarom.

 • Myrthe |

  Ik bezoek al bijna een jaar dagelijks je blog, en toch zaten er nog weetjes bij die ik niet wist over jou! Leuk om je op deze manier beter te leren kennen! En het moet toch even gezegd worden: die eerste foto is zo mooi!

 • Camilla || tintedlips |

  Wat een leuke tag is dit ook! Toen ik hem zag bij Willemijn en Martine nam ik hem ook meteen over, haha. Mijn favoriete parfum is de Japanese Cherryblossom fragrance mist van The Body Shop.

 • kelly caresse |

  Wat een super leuke tag dit! Ik denk dat ik ‘m over ga nemen! Tof dat je eigenlijk je droombaan al hebt, en dat is je echt gegund!

 • Anniek |

  Leuk leuk! Blijft grappig om dit soort tags van allerlei verschillende bloggers met verschillende persoonlijkheden te lezen. Zo leer je mensen toch weer een beetje kennen, voor zover dat écht kan via internet! Mijn favoriete geur is op dit moment (heb hem 5 minuten geleden opgespoten 🙂 ) Amazing Grace van Philosophy, heerlijk. Echt zo’n fris/bloemige geur, perfect voor in de ochtend <3

 • Danielle |

  Erg leuk om deze tag te lezen. Je hebt de vragen leuk beantwoord! Mijn favoriet parfum is Alien van Thierry Mugler. Ookal vind ik Garden of Eva van Benefit en Simply You van Esprit ook echt heerlijk.

 • Liset - Beautydagboek |

  Heel erg leuk om te lezen! Ontzettend fijn dat jij nu al je eerste stappen hebt gedaan naar je droombaan. En zie hoe dat uitgepakt heeft, super goed! Jij kan denk ik zo na je school/studie fulltime aan de slag :).

 • Jis |

  Wat leuk om te lezen! Die foto’s ertussen vind ik ook heel mooi…
  Liefs, Jis

 • Denise |

  Het blijven ontzettend leuke vragen, ik heb deze tag geloof ik ook al eens ingevuld! Zo tof wat je bereikt hebt met je blog, ga zo door girl! <3

 • Tessa | Raspberry & Ripped Jeans |

  Wat een super leuke tag is dit! Die ga ik ook invullen binnenkort! En ja, in Amsterdam zou ik ook maar al te graag op mezelf wonen, en een concert van The Script lijkt me inderdaad geweldig! Grappig, ik herken me in veel antwoorden van jou! 🙂 Liefs

 • Anna |

  Leuke antwoorden heb je gegeven!

 • Femke |

  Wat ontzettend leuk om dit allemaal over je te lezen Jiami. De meeste dingen wist ik wel van je -of tenminste: had ik wel verwacht- maar ontzettend grappig om te lezen dat je zo onverschillig bent over je favoriete seizoen. En wat je vannacht om 00.00 deed. Zelf vind ik bordeauxrood ook een súpermooie kleur. Enne: mijn favoriete parfum is Oh Lola van Marc Jacobs 🙂

 • Florentine |

  Super leuke tag !

 • Elsbet | La Vie Pure |

  Heel leuk! Zo leren we jou weer wat beter kennen! ♥

 • Brechtje Polman |

  Wederom een superleuke blogpost Jiami! Sommige dingen eist ok onderhands al over jou, maar alsnog vond ik het erg leuk om te lezen. Ik ga deze tag ook doen op mijn site denk ik!
  Liefs x

 • Brechtje Polman |

  Wow, daar ging even wat mis! Ik bedoelde met: ‘eist ok onderhands’ eigenlijk ‘wist ik inmiddels’. Sorry voor de verwarring, ben pas net wakker en ging gelijk op mijn mobiel om alle nieuwe blogposts af te gaan (waaronder die van jou dus). X

 • Margot |

  Leuk om te lezen en zo leer je iemand toch weer wat beter kennen!

 • Neeltje | Thoughts in Style |

  Wat een leuke tag! Ik denk dat mijn favoriete geurtje er eentje is van vroeger… Ik weet helaas niet hoe hij heet maar op de flacon staan schattige olifantjes 🙂
  http://www.thoughtsinstyle.com/

 • Naomi |

  Ik draag graag the body mists van TBS! Ik vind deze tag zo leuk, heb hem zelf ook gedaan!

  x

 • Amber |

  Wow we hebben best veel gemeen haha! Leuke tag, in denk dat ik hem ook ga doen!

  xxx Amber

 • Fleur |

  Wat leuk om zo meer over je te weten te komen!

 • Nicole |

  Wat een leuke tag! Het lijkt me echt een drama als Nederland geen fietsland zou zijn. Ik zou niet weten hoe ik dan naar verschillende plekken moet reizen. Met de bus is niet alles bereikbaar en een auto heb ik niet haha. Gelukkig zijn er fietsen!

 • beautifulday4makeup |

  Bordeaux is echt een prachtige kleur

 • Evie |

  Hele leuke tag, alhoewel heel veel wist ik al !!
  Volg je n beetje hardcore, haha
  Fijne dag ❤️

 • Rowan II My Pink Fairytale |

  Heel leuk om je via zo’n tag toch weer een beetje beter te leren kennen! En oh, ik vind bordeaux ook zó’n mooie kleur!

 • larissa |

  Mijn favoriete parfum is la vie est belle, ik heb al 3 flessen opgemaakt (oops), maar tegenwoordig ruik ik de geur bij mezelf niet meer dus het wordt tijd dat ik eens een ander geurtje kies.

 • Julia |

  MOLECULE 01

 • Joyce |

  Leuk om te lezen! Fijn dat het maar 20 vragen zijn, als het teveel vragen zijn is mijn aandacht altijd zo verdwenen. Maar dit is precies goed!

 • Noor |

  Acqua di gio is van Armani vind ik een heerlijke geur! Hmm, ik ben nu al bezig aan mijn 4de fles 🙂

 • Didem |

  Oehh leuke en interessante tag 🙂
  Ik wist een paar dingen al, ik bedoel uh BORDEAUX ROOD, duhhh.
  Maar van dat parfum Angel heb ik toevallig nog nooit gehoord,
  interessant!

  Liefs,
  Didem

 • sabine |

  Weetje wat zo lekker is?? Banaenchips ( gedroogde banaan) oohh gawd dajum<3
  Dat moest ik ff kwijt <3 :love:

 • Charlotte |

  wat een leuke tag!! Ik ga hem in de komende weken ook zeker een keertje doen!
  Mij favoriete parfums zijn Daisy van Marc Jacobs voor overdag en Flower van Kenzo voor ’s avonds.
  Groetjes

 • April | April's Life Blogs |

  Zo’n leuke tag! Deze ga ik waarschijnlijk binnenkort overnemen.. :p

 • Yvet |

  Hele leuke tag! Mijn favoriete parfum is Scarlett van Cacharel, perfect voor in de lente/zomer!

 • Inez |

  Ik dacht dat ik de enige was, ik hou zo erg van rijstwafel met pindakaas.
  LOVE IT SO MUCH!

 • Khadija |

  Superleuk! Ik ga die zeker overnemen (wel even vertalen nvdr.)

  Mijn favo parfum is mijn Issey Miyake L’eau D’Issey. Love it

 • Kim |

  Leuk om zo weer wat meer over je te weten te komen! 🙂
  Mijn lievelingsgetal is 7, precies om dezelfde reden als waarom 4 jouw lievelingsgetal is, haha.

 • Carmen |

  Ik draag graag de Amber Romance Body Mist van Victoria’s Secret of de Michael Kors Sexy Amber! Super leuk artikel Jiami! Love

 • Emma |

  Superleuk om te lezen!<3

 • Eline |

  Zo leuk om te lezen dit! Leren we je een beetje beter kennen 🙂 Mijn signature geurtje was altijd Lady Million, maar sinds ik in Parijs woon voor mijn stage (sinds februari) is het La Vie Est Belle geworden! Past er zo goed bij, hahaha! X

  http://elineous.blogspot.nl/

 • Miriam |

  Wat leuk om te lezen! En inderdaad, schoenen kan je niet genoeg hebben hoor! (vertel m’n vriend dat ook ff…) ;p

 • Anna |

  Leuke tag! :love: Ik ga volgend jaar in januari naar Imagine Dragons 🙂

 • Lisa |

  Heel leuk om te lezen, ik vind parfums zoals die van Daisy Marc Jacobs wel lekker 🙂

 • fenna |

  whaaaaaa The Script 😀

 • sophie |

  Hee, leuke post!
  Imagine dragons komt maar nederland! Ticketverkoop is al begonnen x

 • Eline |

  wat leuk om dit te lezen als je even een pauze neemt tussen je huiswerk

 • Anne-Lotte |

  Haha leuk artikel! Ik ga de tag ook maar overnemen denk ik 🙂
  Liefs :love:

 • Thanh Mai |

  Super mooi meisje ben jij ❤️❤️❤️

 • Eva |

  Ik ben pas ook een site begonnen en ik het begin uploaden ik heel veel! Maar de laatste weken hebben we m een beetje verwaarloost maar ik vind het zo leuk om te doen! Mijn favoriete parfum blijft cool water David off

 • Demi |

  Leuk artikel! Er blijven altijd dingen die ik nog niet over je weet, al volg ik je blog al een dikke 2 jaar. Ik vind de parfum van de Zara over het algemeen heel erg lekker, vooral zara 11 corso vittorio emanuele milano. Ik ga de tag zeker overnemen! :love:

 • Luka Gribnau |

  Leuke tag Jiami! Het ziet er weer verzorgd en duidelijk uit en je schrijft zo fijn! 🙂

 • Sanne |

  heey jiami,
  super leuk artikel! mijn favoriete parfum is zonder twijfel bruno banani de paarse flacon, daar heb ik al 4 flacons van opgemaakt :love: :$ hihi.
  xx

 • Quinty |

  Deze tag ga ik zeker overnemen! Ik heb hem zelfs al ingepland, hahaa.

 • Megan |

  Erg leuk artikel! Ik vind The Script helemaal geweldig en ik hoop dat je snel naar een van hun concerten kunt. Mijn favoriete parfum is de ‘Back Star’ parfum van Avril Lavigne. Hij ruikt zooo lekker!

 • Simovic-Vuceljic Natasa |

  Wat heb je deze tag leuk ingevuld 🙂 Mijn favoriet op dit moment is Lancome La Vie Est Belle, mijn mama heeft me er verslaafd aan gemaakt aloewel ik onlangs een tester vond in huis ook van Lancome maar dan Tresor Midnight Rose en die heeft ook een heerlijke geur 🙂 Liefs! x

 • Chantal |

  Hai, Jiamie,
  Leuke tag zeg!
  Kijken jullie ook op mijn site, hard aan sparen voor eigen domeinnaam;)
  xChantal

 • Lilly |

  Heb je nog andere naast je YouTube?

 • Tag: My life in 20 questions | Welcome for the ride |

  […] weer een tag waarin jullie me een beetje beter leren kennen. Ik kwam deze tag tegen bij Jiami en vond het leuk om ook eens te doen, tags zijn sowieso altijd leuk :). De slimmeriken onder […]

 • nathalie |

  hoooi jiami !!
  ik heb de tag ook gedaan en jou er in genoemt hij is echt super leuk !!! :love:

 • My life in 20 questions tag | With Love Written |

  […] Hallo lieve vriendjes! Vandaag heb ik een tag voor jullie. Jullie zullen mij weer een beetje meer leren kennen. (Zo grappig als ik dit tip! Ik heb nog 0 bezoekers!) Lees maar snel verder! Oh ja! Ik vond hem bij Jiami. […]

 • My life in 20 questions tag | |

  […] Jiami kwam ik deze tag tegen, ik vond de vragen ontzettend leuk. Dus ik besloot om ze over te nemen. […]

 • Xaar's Wereld |

  Ik vind deze tag leuk om te lezen! Ik heb hem voor mijn eigen blog (xaarwereld.blogspot.com) ook gedaan. En ik hoop dat mijn lezers er wat aan hebben. En helaas kan ik niet tegen een parfum.

 • Luna |

  Wat een leuke tag!! ik ga hem zeker doen op mijn blog!

  liefs Luna xoxo

 • Hallo!

  Ik ben Jiami Jongejan, een 18-jarig meisje uit Amsterdam. Op deze blog deel ik mijn liefde voor fashion, reizen en fotografie. ♥

  Archief

  YouTube

  Favourites