My life as Jiami

My life as Jiami – oktober #3

LAJ

Een nieuwe My life as Jiami, elke zondag post ik een overzichtje hoe mijn afgelopen week eruit zag. Ook vandaag is het weer tijd voor zo’n post. Een weekje die zich half afspeelde in Afrika en voor de rest nog even in Nederland, leuke combi.

1

Toen we naar Gambia vertrokken mochten we in het vliegtuig even de cockpit in, woah, hoe vet?! Check al die knopjes! De piloten waren daarnaast ook nog eens heel aardig en boven ons vloog een vliegtuig die ook nog eens op film staat. Heel tof.

Eenmaal aangekomen in ons resort (Senegambia hotel) genoten we van dit prachtige zicht, hoe mooi is dit?

2

Die volgende dag gingen Mark en ik een rondje ’s ochtends barefeet hardlopen. Ik heb nog nooit zo heerlijk hardgelopen in de ochtend met dit prachtige uitzicht, mag ik alsjeblieft nog een keer?

Selfie met het prachtige achtergrond van Gambia, Mark en ik keken een beetje tegen de zon in dus vandaar de mini oogjes.

3

Ook brachten we nog een bezoekje aan de Mandina lodges, deze lodges lagen op het water. Die weerspiegeling in prachtig, wauw. Ultieme plek om een keer te blijven slapen.

Indisch is een geweldige keuken! Ik hou van keukens met een hoop specerijen en smaken en deze is echt verruuuukkelijk! We aten bij Clay Oven, zeker een aanrader. Ze hadden onwijs veel en alles was super goed bereid.

4

De volgende dag brachten we ook nog een bezoekje aan een lokale school, de kindjes maakten blijkbaar voor het eerst kennis met een selfie en de reacties waren verschillend.. haha!

Bij het Tanji Village Museum kwamen we deze boomhut tegen, perfecte boomhut om in te spelen als klein kind. Vroeger probeerde ik er altijd een te maken maar het is me nooit gelukt. Ik werd dan ook heel jaloers op al die perfecte boomhutten op TV.

5

We reden terug met de jeep en kwamen even later vast te staan, op deze foto ging alles nog goed…

Maar toen we dus stil stonden werden we omringd door allemaal kinderen uit de omgeving die op ons af kwamen en waar we liedjes mee zongen en pogingen deden tot gesprekken – wat uiteindelijk toch non-verbale communicatie was. Super gezellig en ook heel erg leuk dat ze dan gewoon onze kant op komen!

6

Deze chocoladepudding met ijs, niet heel gezond maar o zo lekker. Dit was het toetje van Valerie en ik vond hem er zo lekker uit zien dat ik er een foto van wilde voor Instagram (heel erg, I know), maar helaas zag ie er op de foto iets minder lekker uit dan in het echt.

De volgende dag was het alweer tijd voor een lange boottocht om vogels en krokodillen te spotten!

8

Dit lieverdje kwam ik onderweg steeds tegen en wilde steeds m’n handje vasthouden, super schattig!

Ook raakte hij helemaal onder de indruk van Valeria haar camera (en fotokunsten natuurlijk, want damn, she’s goood!)

9

We bezochten ook nog de Gambia Wall Art waar prachtige beschilderde muren stonden. Dit huisje dat er niet meer zo goed aan toe was vond ik ook erg mooi om te zien, hoewel een renovatie zeker geen slecht idee zou zijn, vind ik het ook wel zijn charmes hebben zo.

Tijdens de reis hadden we zo nu en dan een best wel lange busrit dus had ik mijn schoolwerk meegenomen en ging ik aan de slag met wiskunde. Echter hobbelde het busje af en toe en waren mijn o’tjes niet meer zo rond en mijn cijfers een beetje kronkelig, nevermind, de som kwam tenminste uit… haha.

15

Deze jongens woonden in Banjul en tijdens de markt keken ze me de hele tijd aan en uiteindelijk was ik naar ze toe gegaan om even met ze te praten. Hele aardige jongens die buiten gewoon een beetje aan het buiten spelen waren. Vooral om die ene rechts met zijn oogies net boven de schouder van de ander uitgestoken moest ik even lachen. Ze vonden het allemaal heel leuk om een selfie van henzelf te zien, haha!

18

Ons laatste avonddiner. We hadden een beetje haast en de mannen Mark en Gijs waren we kwijt. We hadden afgesproken bij het restaurant dus stuurde ik maar een groepsfoto in de groepsapp: ‘Hey jongens, we wachten’, haha. En voor we het wisten waren ze alweer bij ons terecht.

10

Eenmaal in Nederland thuis gekomen was het tijd om te klussen. Ik verhuis van kamer en de zolder wordt mijn nieuwe stekje, we zijn bezig met het filmen van een best wel toffe serie ervan die echt groots wordt aangepakt.. so stay tuned!

Ook hopte ik nog even langs de NOS omdat ik hun NOSkort fragmenten mocht inspreken. Ik kreeg daarnaast ook nog een rondleiding op het hoofdkantoor en een bezoekje aan de studio’s, heel erg leuk om een keer te zien. :)

11

Zaterdag was het tijd om te filmen voor een campagne dus liep ik met een koffertje door Amsterdam, lol. Wat een heerlijke stad is dat trouwens.

12

Tijdens het filmen werden we verwend met deze heerlijke chocolade mousse (alleen ben ik zelf geen grote chocolade vreter). En aan het eind van de dag haalde ik bij De Broodzaak op Centraal Station nog mijn favoriete broodje daar: oude kaas met mosterd saus! Dayum <3

Ziezo, dat was het weer voor deze week. Een fijn weekje vakantie en morgen ga ik weer aan de bak. Nu ik dit type kijk ik al bijna met een somber gezichtje naar mijn stapel schoolwerk hiernaast, maar dat komt allemaal wel goed. Voor ik het weet ben ik er doorheen. Daarnaast heb ik volgende week nog een shoot en staan er afspraken. Ik heb expres gekozen om niet al teveel afspraken te plannen omdat ik de laatste tijd gewoon wat moeier en wat ziekerig ben.

Ik ben gisteren nog even snel langs de huisarts gehopt omdat ik na terugkomst van de reis erg veel last van mijn stoelgang kreeg en op een avond ook opeens koorts en het even niet lekker meer ging. Zelf vreesde ik een beetje voor malaria (ik had geen tabletten). Inmiddels gaat het al beter, maar ik moet alert blijven. De huisarts gaf aan dat als ik nu weer een koortsaanval krijg, ik per direct naar het ziekenhuis moet. Ik heb er zelf wel goede hoop in hoor, maar even alert blijven dus. :)

xoxo,

Jiami


26 reacties op “My life as Jiami – oktober #3”

 1. Emilia zegt:

  Zo gaaaf en interessant je reis naar Gambia! En respect dat je gewoon je huiswerk ging maken tijdens een lange busrit. Ik vind het altijd zo knap hoe jij elke minuut van de dag nuttig besteedt! Heel tof. En niet ziek worden hoor Jiaam, ik hoop dat het niets ernstigs is! Sterkte <3

  [Antwoord]

  Jiami Reply:

  Ahw, dankjewel lieve Emil! <3

  [Antwoord]

 2. Karin zegt:

  Gambia lijkt me super leuk! Mooie foto’s, en hopen dat je geen aanval krijgt..

  Liefs

  [Antwoord]

 3. Kim Phi zegt:

  De foto’s met de kindjes zijn echt super schattig, vooral die ene over de schouders! Hopelijk knap je aankomende week weer op en krijg je niet een aanval!

  [Antwoord]

 4. Anouk zegt:

  Wauw hele leuke foto’s van Gambia. Wat tof dat je dat mag doen! Veel succes nog met je schoolwerk <3

  [Antwoord]

 5. Robin zegt:

  Waaauw, Afrika lijkt me zo gaaf! Ik ben nu ook bezig met verhuizen van m’n oude kamer naar zolder die minstens 2 keer zo groot is, dus dat is wel niceee :)
  Wel balen dat je je niet zo lekker voelt! Hopen maar dat t niks ergs is! Doeei, xo

  [Antwoord]

  Jiami Reply:

  Ah, wat leuk, veel succes met de verhuizing! :) En dankjewel Robin. X

  [Antwoord]

 6. Wat vervelend dat je ziek werd, ik hoop dat het niet terugkomt!

  [Antwoord]

  megan Reply:

  Wat een gaaf en inspirerend land is Gambia en wat mooi geschreven artikel.👍Hoop dat je niks ernstigs heb ❤

  [Antwoord]

  megan Reply:

  Wat een gaaf en inspirerend land is Gambia en wat mooi geschreven artikel.Hopen dat je niks ernstigs heb

  [Antwoord]

 7. Dionne zegt:

  Wat een gave week heb je gehad! Heel cool!

  [Antwoord]

 8. Vera zegt:

  Suuperlijke blogpost weer! Haha grappig, ik herken je huiswerk gewoon, Dit is dus wat ik in het 4e of 5e van het VWO ook moest maken. Formule van de afgeleide opstellen als ik het goed heb. Wiskunde A toch?

  XXX

  [Antwoord]

  Jiami Reply:

  Haha, wat grappig! Afgeleide inderdaad, dit is wiskunde B! :)

  [Antwoord]

 9. Darlene zegt:

  Ben je niet ingeent tegen malaria? 😮

  [Antwoord]

  Jiami Reply:

  Tegen malaria kun je je niet inenten, helaas.

  [Antwoord]

 10. Dana zegt:

  Super leuk om te zien en hopelijk knap je snel weer op!

  [Antwoord]

 11. Emma zegt:

  Wauw, prachtige foto’s uit Gambia! Ik heb al je vlogs ook met veel plezier gekeken! Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe kamer! En wat gaaf dat je voor de NOS mocht inspreken! Een hele eer!

  [Antwoord]

 12. Ah echt zo cute de foto’s van Gambia! Nu hopen dat je geen koortsaanval meer krijgt…
  http://www.thoughtsinstyle.com/

  [Antwoord]

 13. Bella zegt:

  Aah lijkt me geweldig met die kindjes en dat uitzicht! Druk weekje kun je wel zien zeg, jeetje! Enorm leuk, zoals altijd. 😊

  [Antwoord]

 14. Neelke zegt:

  Het ziet er uit als een heerlijk weekje vakantie, maar nog best druk! Pas op dat je niet ziek word, ik hoop dat je je snel weer wat fitter voelt!
  http://www.thedutchchronicles.com

  [Antwoord]

 15. Priscilla zegt:

  Ontzettend fijne foto’s! Afrika lijkt me een waanzinnige ervaring. Superleuk ook dat je stukjes mocht inspreken voor NOS.

  [Antwoord]

 16. Kayleigh zegt:

  Wat tof om de foto’s van je reis te zien 😮 En ik hoop dat alles oke gaat met je gezondheid!

  [Antwoord]

 17. lulu-may zegt:

  echt hele leuke foto’s van Gabia!
  Ik vraag me alleen af waar die super leuke coltrui vandaan komt? h
  xx

  [Antwoord]

 18. anne zegt:

  Hihi wat grappig, ik heb zelf net het onderwerp afgeleide opstellen afgelsoten met een toets haha

  [Antwoord]

 19. Tamara zegt:

  Wat een geweldige en toffe dingen heb je weer gedaan! Heerlijk! En hopen dat je niet ziek gaat worden!

  [Antwoord]

 20. René zegt:

  Zeer mooie reportage over een bijzonder land.

  Ook bij weekje verblijf, in een malariagebied, is een profylaxe onontbeerlijk. De malariaparasiet is een sluipmoordenaar die al bij 1 besmette muggenbeet je lichaam insluipt en veel schade aanricht.
  Jiami toch!

  [Antwoord]

Geef een reactie

social media

about

Jiami.nl is mijn persoonlijke blog waar ik dagelijks blog over alles wat mij bezig houdt. Van kleding en make-up tot reizen en rondjes rennen. Dit trekt maandelijks zo’n 210,000 unieke bezoekers. Naast het schrijven van blogposts verschijnt er ook elke vrijdag een video. Meer info?
© 2015. All Rights Reserved. Build with ♥ by Jiami Jongejan.