Travel

Mijn ervaring met Srprs.me


Een tijdje geleden ging ik samen met Sophie naar Lissabon. Deze prachtige stad bezochten we zonder dat we het ‘wisten’. Dat we daar terecht zouden raken was voor ons een grote verrassing. Het enige wat we wel wisten is dat we naar een locatie in Europa gingen. Hoe we in dit avontuur belandde? Dat ging met de organisatie Srps.me en hoe dit precies werkt? Yes, daar ga ik het vandaag over hebben.

Ervaar onze reis…

Als YouTuber doe ik niets liever dan mijn hele reis vastleggen op video natuurlijk. Alle 4 de dagen heb ik gevlogd voor jullie en dan zie je precies hoe alles is gegaan. Dat geeft misschien nog een net wat beter beeld van de hele reis – en het land – dan dat ik in een blogpost kan omschrijven. Ik heb de 4 video’s geëmbed, maar ga ook nog even dieper in over de kwaliteit van de reis(organisatie).
Hoe gaat alles te werk?

Je kunt uit verschillende type reizen kiezen, zo heb je Broke (de budget versie), Sunsation (waarbij je gegarandeerd naar een zonbestemming gaat), Adventure (waarbij je een lange en hoogstwaarschijnlijk verre reis maakt) en nog een paar andere. Op die manier kun je toch nog een beetje bepalen wat voor soort reis je wilt maken zodat het type vakantie wel bij je past. Wij zijn uiteindelijk met het pakket Broke gegaan.

Je accommodatie is afhankelijk van het type reis. Als je voor Broke kiest, slaap je in een hostel, bij Sunsation in een luxer hotel en bij adventure is het allemaal nog de vraag of je wel een accommodatie geregeld krijgt of dat je zelf de uitdaging aan moet gaan om het een en ander te regelen.

Een week voor vertrek krijg je per mail een link naar een site gestuurd met de actuele weersverwachting van je bestemming. Op die manier beland je niet met je bikini in Groenland of juist met je een paar Uggs en dikke winterjas aan het strand in Griekenland. Daarnaast krijg je te horen rond welk tijdstip je op het vliegveld moet zijn. Met die info moet je het toch echt even doen.

Schermafbeelding 2015-09-10 om 20.57.58

Per post wordt er een kaart opgestuurd die je op het vliegveld moet openen. Hier kun je een code krassen en deze code kun je op je mobiel invullen. Als je de opengekraste code invult op een door Srps.me doorgestuurde site, staat jouw bestemming in beeld en worden alle gegevens zoals vluchtnummer en adres van je hotel naar je gemaild.

Met het vluchtnummer en ticketnummer kun je op het vliegveld inchecken. Easy peasy. Opzich was alles prima geregeld en verliep het soepel bij ons.

Onze bestemming? Lissabon!

Eenmaal op bestemming

Ben je eenmaal aangekomen op bestemming, moet je zelf op zoek naar je hotel. Het adres heb je al ontvangen en vaak kun je met een taxi gelijk naar je hotel. Persoonlijk vind ik het heerlijk om zelf op onderzoek te gaan.

De accommodatie die wij hadden lag geweldig centraal en daar hadden we een hoop geluk mee! We belandde in het ‘The 7 Hotel’ en ook daar zag alles er netjes uit. Fijne kamers, goed personeel en we werden goed verzorgd.

Het enige waar we tegen aan liepen was dat ze aan de balie van het hotel een boeking/betalingbevestiging van de accommodatie wilden. Deze hadden wij zelf natuurlijk niet want het hotel had Srps.me geregeld. Na een mailtje kregen naar Srps.me over dit geval was het daarna al gelijk geregeld en opgelost. Ondanks dat er geen locale coördinator aanwezig is – wat bij veel reisorganisaties wel het geval is -, kun je wel altijd goed bij ze terecht. Voor de rest ging alles prima z’n gangetje. We kregen veel tips van jullie binnen en daar hebben we veel aan gehad! Door ook gesprekjes aan te knopen met locals en te vragen naar ‘hotspots’ kom je ook heel ver.

Achteraf

Het meest bijzondere aan de hele reis is dat je het gevoel ervaart van ultieme vrijheid. Geen vervelend toeristenboekje die alles voor je voorschrijft, een bestemming waar je open staat voor nieuwe ontdekkingen en je merkt dat je zelf ook al snel wat losser en meer ‘hakuna matata’ wordt.

Een ander voordeel van Srps.me vind ik dat het betaalbaar is, mijn vriendinnen waren ook gelijk enthousiast en doordat het allesbehalve duur is (duur is natuurlijk relatief, maar je € 100 voor een vliegticket en overnachting kom je niet veel tegen) maakt het het nog aantrekkelijker. Dit zou ik zo nog een keer doen voor spontaan een paar dagen weg met mijn vriendinnen, of sterker nog: iets dat ik gezamenlijk cadeau zo geven aan een van mijn vriendinnen.

Mijn ervaring? Amazing, ik wil nog een keer naar bestemming onbekend. Wellicht dat ik volgende keer wel de adventure wil proberen om te kijken hoe dat bevalt en op nog gekkere maar juist uitdagendere plekken te komen. Voor mensen die dat weliswaar eng vinden ivm taal kun je safe spelen en juist voor een city trip gaan zodat je zeker weet dat je je met Engels redt, maar geef mij volgende keer maar een avontuur. Ik sta er helemaal klaar voor.

Meer info? Website srps.me


29 reacties op “Mijn ervaring met Srprs.me”

 1. Daphne By D zegt:

  wat leuk dat jullie het zo gezellig hebben gehad. Ik ben toevallig afgelopen week ook weg geweest met srprs.me en we hebben al besloten dat we volgend jaar weer gaan!
  X

  [Antwoord]

 2. Dionne zegt:

  SPRS.me lijkt mij zo tof! Heel leuk om te lezen!

  [Antwoord]

 3. Jolijn zegt:

  Hee Jiami, na het lezen van dit artikel ging ik naar de sprs.me website, en daar staat dat je bij het Broke pakket geen privékamer hebt. Jullie hadden wel een tweepersoons kamer toch? Hadden jullie gewoon geluk of kon je dit aangeven?

  [Antwoord]

  sidni Reply:

  dit kun je extra bijkopen.

  [Antwoord]

 4. Oh wat klinkt dit echt geweldig om te doen 😀 Ik wilde al een reis via hun boeken, maar nu wil ik het nog meer!!

  [Antwoord]

 5. Stephanie zegt:

  Heel tof concept is het! Leuk dat je erover verteld :)

  [Antwoord]

 6. Rahma zegt:

  Het lijkt me heel leuk om hiermee een keer op vakantie te gaan! En super tof dat je eindbestemming Lissabon was!!

  [Antwoord]

 7. Anniek zegt:

  Aah, dit lijkt me toch zo vet! Gewoon lekker op reis gaan zonder dat je van tevoren weet waarheen. Een beetje avontuur is nooit verkeerd :) Fijn dat jullie er zo van genoten hebben, prachtige foto’s heb je ook gemaakt!

  [Antwoord]

 8. Emma zegt:

  Het lijkt mij ook super gaaf om mee te maken!

  [Antwoord]

 9. Het concept is heel erg leuk, maar toch zou ik het niet zo gauw doen, haha. Ik wil gewoon me ergens op kunnen verheugen en alvast wat info over de bestemming/locatie inwinnen :). Maar ik kan me voorstellen dat als je graag verrast wilt worden (voor een relatief goede prijs), het heel erg tof kan zijn.

  [Antwoord]

 10. Margot zegt:

  Ik blijf het een leuk concept vinden en fijn dat jullie het ook zo leuk hebben gehad!

  [Antwoord]

 11. Linda zegt:

  Dit lijkt mij echt zo onwijs leuk, je koffer inpakken terwijl je jou bestemming niet eens weet! Heel erg tof dat je dit hebt mee mogen maken en dit lijkt mij echt een perfect cadeau voor mijn vriend. Mijn wanderlust hartje gaat er in ieder geval zeker harder van kloppen <3

  [Antwoord]

 12. Ah ik wil dit zelf ook zo graag doen! Lijkt me ge-wel-dig ♡

  [Antwoord]

 13. B ritt zegt:

  Hey, door jou en Sophie zijn in en me vriendin hard aan het sparen en willen we de Multi city gaan doen in de herfst vakantie. Ben echt benieuwd en kan niet wachten hihi Dus bedankt x

  [Antwoord]

 14. Rose zegt:

  Super leuk het ziet er prachtig uit😍!
  Ik heb een vraag als jij een fujifilm instax mini zou kopen welke kleur zou jij dan kopen (je kan kiezen tussen wit, zwart, licht blauw, licht geel em licht roze)?

  [Antwoord]

 15. Romy zegt:

  Echt ontzettend gaaf!!! Dat is wel echt iets wat ik aan mijn ‘bucket list’ moet toevoegen! Echt heel tof dat je dit (voor je blog?) mocht doen! Nu nog even een standaard vraagje: Weet iemand hier welke vlogcamera Jiami gebruikt?? xx

  [Antwoord]

 16. Super leuk dat jullie het zo gezellig hebben gehad! Dit lijkt mij erg gaaf

  XO

  [Antwoord]

 17. Vita zegt:

  Wauww, het is echt super handig bedacht. En nog leuk om te doen, omdat je nog niet weet waar je heen gaat en dat is extra leuk en spannend :). Mij lijkt het echt eens leuk om dat ook eens te gaan doen met vriendinnen!

  [Antwoord]

 18. Ise zegt:

  Ik wil sowieso nog een keertje naar Lissabon en een reis met srps.me lijkt me ook erg leuk 😀

  [Antwoord]

 19. Rosanne zegt:

  Wat lijkt mij dit gaaf zeg! Ik vind het echt een heel tof concept!

  [Antwoord]

 20. Ellen zegt:

  Leuk artikel! Misschien moet je er de volgende keer even op letten wat de spelling is van de organisatie, want volgens mij is het officieel ‘srprs.me’, maar jij schrijft het overal anders 😉 (in de url staat bijvoorbeeld ‘srsp.me’, en ergens anders ‘srps.me’)

  [Antwoord]

Geef een reactie

social media

about

Jiami.nl is mijn persoonlijke blog waar ik dagelijks blog over alles wat mij bezig houdt. Van kleding en make-up tot reizen en rondjes rennen. Dit trekt maandelijks zo’n 210,000 unieke bezoekers. Naast het schrijven van blogposts verschijnt er ook elke vrijdag een video. Meer info?
© 2015. All Rights Reserved. Build with ♥ by Jiami Jongejan.