Mijn ervaring met een surfkamp in Marokko

9 januari, 2018

In Nederland is surfen helaas niet zoals we het ons altijd voorstellen. Het lekkere weer, de geweldige golven en de tropische vibe die het om haar heen heeft hangen. Daarom is een surfkamp daar een perfecte oplossing voor. Je combineert surfen met vakantie. Of je nou net een beginner bent in surfen, of inmiddels al een pro. Bij een surfkamp kan je je surf skills verbeteren terwijl je ook heerlijk tot rust komt. Afgelopen periode was ik op reis geweest met Solidsurfhouse, een surfkamp in onder andere Marokko, Bali en binnenkort ook Sri Lanka. In deze blogpost vertel ik mijn ervaring.

Waarom op een surfkamp?

Wellicht vraag je je misschien af, waarom zou je dan eigenlijk op een surfkamp gaan? Je kunt toch prima zelf je surfplank pakken en de zee in gaan? Ja, dat kan. Maar de vraag is of dat verstandig is. Veel mensen onderschatten hoe moeilijk surfen is en hoeveel tijd je er in moet steken voordat je het daadwerkelijk onder de knie hebt. Daarnaast komt er ook het een en ander qua veiligheid bij kijken. Als beginneling zomaar de zee in gaan om te surfen, is alles behalve verstandig. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden. Juist op zo’n surfkamp krijg je alle tips en begeleiding die je nodig hebt om te leren surfen – of je skills te verbeteren. Op een surfkamp zijn namelijk altijd surfleraren aanwezig die jouw helpen, verstand hebben van het gebied waar je surft en ervoor zorgen dat je niet in gevaar komt.

Daarnaast is het natuurlijk ook een hele toffe ervaring. Je zit op een kamp, ontmoet andere mensen, bent tegelijkertijd in een mooi en ander land en je verbetert je surf skills. Het hele kamp an sich is natuurlijk al een experience.

Locatie van jouw surfkamp

Surfen kan op enorm veel plekken over de hele wereld. Je kunt geweldige golven pakken in Bali, Hawaï, Australië… ga zo maar door. Over de hele wereld zijn er enorm veel surfkampen waar je terecht kunt. De keuze van jouw bestemming kun je natuurlijk zelf bepalen. Je kunt het natuurlijk ook combineren met een vakantie om lekker tot rust te komen of om het land verder te verkennen.

Ik ben zelf naar Marokko gegaan, naar Taghazout. Deze plek staat bekend als een toffe surfspot en er zijn in deze omgeving dan ook voldoende mogelijkheden om goede golven te pakken. Sowieso staat Marokko bekend om haar goede surfspots en de prachtige omgeving. Alleen al surfen in dit land, is waanzinnig.

Wat doe je op zo’n surfkamp?

Uiteraard is het vanzelfsprekend dat je surft op zo’n kamp. Maar daarnaast worden er vaak nog activiteiten daarnaast georganiseerd, dit verschilt erg per kamp.

Tijdens mijn verblijf bij het Solidsurfhouse, was er een mogelijkheid om elke dag te surfen. Hierbij kon je kiezen uit een ochtendshift en/of een middagshift. Iedereen in het surfhouse kon zich inschrijven voor welke shift hij/zij wilde doen, of er voor kiezen om een dagje rust te nemen.

’s Ochtends start je vaak met een ontbijt in het house zelf. Daarna is het tijd om je spullen te pakken en met zijn allen naar de surfspot te gaan. De mensen van het surfhouse zoeken voor de dag een spot waar de golven goed zijn waar je vervolgens met de hele groep naar toe gaat. Eenmaal aangekomen op het strand is het uiteraard tijd om de golven te pakken. De leraren geven tips, uitleg en tijden het surfen begeleiden ze je hoe jij beter kunt worden. Vaak wordt de groep gesplitst in beginners en ervaren surfers om op die manier iedereen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden en helpen.

Na de surfsessie is het tijd om terug te gaan naar het surfkamp en kun je een beetje chillen. Vaak zijn er in het surfhouse verschillende activiteiten die je zelf kunt doen. Zo was er bij ons een zwembad, een tv, een pooltafel etc. Wij hadden bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om ’s middags een massage in te boeken, om na het surfen al onze spieren lekker los te krijgen. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld de omgeving te verkennen, of lekker te zonnen. Je hebt alle vrijheid om zelf te bepalen wat je wilt doen.

’s Avonds werd er bij ons altijd op het surfkamp gekookt. Zo zaten we met de hele groep ’s avonds te eten, dronken we wat drankjes, was er zo nu en dan wat live muziek tijdens het eten en was het vooral heel erg gezellig. Op zulke momenten leer je anderen van de groep ook kennen – wat enorm tof is. De groep is namelijk erg divers, maar juist dat iedereen zo into surfen is, maakt het juist een bijzonder iets.

Bij Solidsurfhouse werden ook zo nu en dan tripjes naar steden in de omgeving gepland. Hier kon je je dan voor inschrijven. Enorm tof, want zo maak je je reis nog iets diverser!

Mijn ervaring

Persoonlijk vond ik het heel tof om op een surfkamp te zitten. Je surft in een prachtige omgeving, steekt ondertussen iets op van de cultuur daar en merkt ook dat je mega veel progress maakt in het surfen. Het feit dat je begeleiding mee hebt, zorgt er niet alleen voor dat je het veel sneller onder de knie krijgt maar is ook verstandig bij een sport als surfen die niet altijd veilig is. Vooral in het buitenland kan begeleiding een pré zijn voor beginners. Daarnaast is de sfeer op zo’n surfkamp enorm tof omdat je nieuwe mensen ontmoet, waarbij iedereen sowieso iets gemeen heeft: ze houden van surfen.

Mijn ervaring bij Solidsurfhouse was ook erg positief. De locatie was top, de mensen daar waren heel aardig en ook de surfsessies waren heel fijn. Tijdens mijn verblijf heb ik mijn surfskills ook goed opgekrikt en heb ik veel geleerd van de begeleiders daar. Daarnaast was de sfeer ook erg tof en vond ik de combinatie van buitenland en surfen top.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go top