Travel

Landen die ik wil bezoeken

Bij de reisverhalen die mijn vader vertelt, hang ik altijd aan zijn lippen. Overigens niet alleen die van mijn vader hoor – maar ook in general. De wereld is zo onwijs groot en er valt nog zoveel te ontdekken. Waarom zou je enkel op 1 plek blijven? Ik vind reizen super leuk en op mijn 11e gingen we met de familie voor het eerste backpacken, wellicht niet als een diehard door Azië, maar wel door Europa. Ik heb voor mijn leeftijd volgens mij al een hoop landen en werelddelen bezocht, maar dat lijstje mag echt nog wel uitgebreid worden. Vandaag deel ik een rijtje landen waar ik graag heen zou willen. Goeie timing, zo met die vakantie.


IJsland

Over IJsland hoor je de meest prachtige verhalen en de natuur is indrukwekkend. Als ik beelden voorbij zie komen ben ik echt flabbergasted, het lijkt me zo enorm verbazingwekkend. Het bezoeken van de vele bronnen, lavavelden, explosiekraters en tafelvelden lijkt me onvergetelijk. Met een beetje geluk spot je nog een walvis.

Afrika

Kenia vond ik geweldig, ik hou van de Afrikaanse cultuur en de cultuurverschillen. Een prachtig continent en met je handen de ugali (typisch Keniaans gerecht) eten heeft zo ook z’n charmes. Ik mis de luidruchtige matatu’s, de lieve kindjes die aan je voelen of je wel echt blank bent en de krakkemikkige bootjes die bestuurd worden door Afrikanen waarvan je gaat denken dat je elk moment kan gaan zinken. Ik zou naar meerdere landen in Afrika willen, zowel Uganda, Gambia, Ghana, Malawi… ja, love it! Een rondreis door al deze landen lijkt me alles behalve verkeerd.

Peru

Door zowel de geschiedenis als het prachtige landschap lijkt dit me een heel interessant land. Op de een of andere manier heeft het me altijd al aangetrokken. Ik krijg gelijk een beeld van een cultuurrijk (ik vind cultuur heel interessant) land.

Egypte

Wellicht dat Egypte momenteel niet het meest veilige land is – ooit hoop ik dat de politieke omstandigheden beter worden waardoor het land ook veiliger wordt. Mocht de tijd rijp zijn, lijkt Egypte me geweldig. Vooral de hoofdstad met de rijke geschiedenis waar nog zoveel van bewaard is gebleven, maar hey, een keertje duiken lijkt me ook niet verkeerd.

Nieuw-Zeeland

De meeste mensen vinden Australië juist heel interessant, maar op de een of andere manier trekt mij dat niet zo. Persoonlijk vind ik Nieuw-Zeeland veel leuker, het landschap is zo divers en de mensen schijnen heel vriendelijk te zijn. Met een beetje geluk spot ik ook nog een kiwi.

Scandinavië

Scandinavië is een gebied dat me ook erg aantrekt. Vooral Noorwegen lijkt me ge-wel-dig met alle fjorden en ook Finland lijkt me een bezoekje waard (mag ik dan gelijk met husky’s rijden?) Ik zou er niet heel erg lang willen blijven denk ik, maar ooit wil ik ‘m zeker bezoeken.

Japan

Japan lijkt me een heel bijzonder land, puur omdat het een eiland is waar de mensen zo anders leven. In Tokyo alleen al schijnen meisjes in Hello Kitty pakjes rond te lopen, dat jongens dat leuk vinden is ook helemaal niet raar. Kyoto is een stad die me ook erg aanspreekt, dat is dé stad van de geisha’s en nadat ik daar naar een tentoonstelling over was gegaan vind ik dat echt zó onwijs interessant dat ik dat ook eens in het echt wil zien. En niet te vergeten het prachtige land (Japanse tuinen!) en ook het goede eten (sushi!).

En natuurlijk is dit nog lang niet alles. Er zijn nog zoveel landen meer die mooi zijn en het bezoeken waard, dit is slechts een klein lijstje haha! Ik heb gelukkig nog een hoop jaren om dit lijstje te proberen weg te werken en het lijkt me dan ook geweldig om later zelf de wereld rond te reizen.

Waar zou jij graag heen willen?

love,
Jiami


122 reacties op “Landen die ik wil bezoeken”

 1. Robin zegt:

  ik ga in Port Elizabeth stage lopen in september en ik ga dan ook nog naar Kaapstad! Zoveel zin in.

  En ik ben in Noorwegen op uitwisseling geweest. Helaas niet super veel van de natuur gezien.. En ik zat ook niet in het mooiste gedeelte. Wil ooit nog is terug om het Noorderlicht te zien. Lijkt me zo mooi!

  Verder staat nieuw zeeland en italie/griekenland hoog op mn lijstje.

  [Antwoord]

 2. Selina zegt:

  Ik wil zelf ook nog heel graag naar Japan.

  [Antwoord]

 3. Sanne zegt:

  Ik zou super graag naar Zweden of Ijsland willen! Het lijkt me daar zo prachtig!

  Loveyou Jiami❤️

  [Antwoord]

 4. Jiske zegt:

  deze zomer ga ik 3 weken naar Japan! Weet nu al dat het een aanrader is! Ook ben ik in Gambia geweest daar zou ik zeker heen gaan het is echt heel leuk en interressant daar !

  [Antwoord]

 5. Liselotte zegt:

  Ik zou denk ik het liefst nog een keer naar afrika gaan maar als het kon zou ik mijn hele leven willen reizen!! 😉

  [Antwoord]

 6. Nienke zegt:

  Mooie lijst! Alles in zuid Amerika is echt mijn droom!

  [Antwoord]

 7. Eline zegt:

  Ik zou heel graag naar Scandinavie willen en Amerika of Canada. Hrt lijkt me zo tof om een poosje in het buitenland te wonen of studeren. Gelukkig zijn er genoeg opties

  [Antwoord]

 8. Maud zegt:

  Mij lijkt het heel leuk om te backpacken door de VS. Ook lijkt mij backpacken door Nieuw-Zeeland, dat heeft mijn tante aan het begin van dit jaar ook gedaan. Ze verteld me altijd verhalen en dan droom ik helemaal weg 😀
  Liefss

  [Antwoord]

 9. Dita zegt:

  Mooi lijstje. India kom ik vandaan en hoop ik nog regelmatig terug te kunnen. Ook Afrika lijkt me fantastisch en Amerika. We zijn al in New York geweest. Dit was geweldig!

  [Antwoord]

 10. Suzanne zegt:

  Nieuw Zeeland lijkt mij ook heel spectaculair om te bezoeken. Hierover heb ik ook geweldige verhalen gehoord.

  [Antwoord]

 11. Wat een mooi lijstje! IJsland lijkt me ook super mooi! Ik vind het ook altijd zo geweldig als mensen reisverhalen vertellen! Het lijkt me heel gaaf om allemaal verschillende plekken van de wereld te zien! Liefs

  [Antwoord]

 12. Angela zegt:

  Echt super leuke post! Ik vind reizen ook super leuk en Peru en Japan wil ik ook graag een keer naartoe!♡

  [Antwoord]

 13. Nausikaa zegt:

  Waarschijnlijk een beetje cliché, maar ik wil zo graag eens naar New York, gewoon eens ervaren hoe het daar is lijkt me fantastisch!

  [Antwoord]

 14. Tea zegt:

  IJsland hoort ook bij Scandinavië :) maar het lijkt mij ook super tof om die landen te bezoeken!

  [Antwoord]

 15. Anne zegt:

  Ik zou een keer naar curaçao willen, of malta ofzo dat lijkt me echt super mooi daar!!

  [Antwoord]

 16. Scandinavië en Egypte zijn ook zeker landen waar ik ooit nog een keer heen wil. Mooi lijstje heb je opgesteld!
  http://www.thoughtsinstyle.com/

  [Antwoord]

 17. Marit zegt:

  Wow ja prachtige landen! Ik zou ook wel een keer naar Indonesië en Griekenland willen. Maar dat vinden mijn ouders vast te duur :(
  Dit jaar ga ik wel naar Noorwegen (helaas vindt mijn broertje dat niet heel leuk; hij wilt liever naar Spanje)
  x Marit :love:

  [Antwoord]

 18. Ise zegt:

  Uganda moet je zeker bezoeken!! Ik heb er vier maanden geleefd en vond het geweldig. Zou het liefst meteen terug gaan 😉

  En verder ook een mooi lijstje hoor!

  [Antwoord]

 19. Anne zegt:

  Ongeveer dezelfde landen! Leuk om te lezen hoor :)

  In de zomer ga ik eerst nog naar Thailand. Zin in!

  [Antwoord]

 20. Marleen zegt:

  Ik zou heel graag een keer naar Nieuw-Zeeland willen. Daar is het zo mooi :love:

  [Antwoord]

Geef een reactie

social media

about

Jiami.nl is mijn persoonlijke blog waar ik dagelijks blog over alles wat mij bezig houdt. Van kleding en make-up tot reizen en rondjes rennen. Dit trekt maandelijks zo’n 210,000 unieke bezoekers. Naast het schrijven van blogposts verschijnt er ook elke vrijdag een video. Meer info?
© 2015. All Rights Reserved. Build with ♥ by Jiami Jongejan.