Uncategorized

Laat ik maar is weer iets van me horen

maart 23, 2016 | by Jiami


Set van 4 op 23-03-16 om 19.39 (compilatie)

Het is hier een tijdje stil geweest, dat klopt. Ik had nog niet geschreven waarom dit het geval was, puur omdat ik toch een beetje bang was voor de reacties en ik niet zo goed wist hoe ik het moest verwoorden. Afgelopen tijd zijn er veel ‘wat is er aan de hand?’ reacties ontstaan, en het leek me dan ook geen gek idee om de hoop bij elkaar te sprokkelen en er goed voor te zitten om eens na te denken over hoe ik dit ga schrijven.

Nee, ik stop niet. No way. Mijn blog is mijn kleine baby’tje. Maar het klopt inderdaad dat ik minder actief ben. De redenen? Het bloggen begon te voelen als een moeten. Hoe leuk ik het ook vind, elke dag een artikel schrijven kost gewoon enorm veel tijd. Rekening houdend met het feit dat ik daarnaast ook nog video’s maak, naar school ga en zo nu en dan ook nog een andere ruimte dan mijn eigen slaapkamertje wil ontdekken. Nu ik afgelopen weken dan ook minder heb geschreven voelde ik ook echt een oase van rust en het voelde ook wel goed om die even te pakken.

Zoals ik al zei, vind ik bloggen gewoon iets minder leuk. Eén van de redenen? YouTube. Precies. Mijn liefde voor het maken van video’s is daarentegen wel gegroeid en misschien hebben jullie dat ook gemerkt. Afgelopen weken zijn er vaak meerdere video’s online gekomen en ik haal zoveel meer voldoening uit het maken van video’s dat ik heb besloten om meer tijd en liefde daaraan te besteden.

Mijn blogje, zal ik na dit kleine dipje zeker nog updaten en zometeen ga ik alweer aan de slag met een nieuw artikel, maar ik geef gewoon eerlijk toe dat mijn tijd nu meer in YouTube zit dan dat ik in mijn blog steek. Die liefde voor jullie en de creativiteit kan ik, voor mijn gevoel, daar meer kwijt. Het is gewoon belachelijk leuk om heel lang aan een video te zitten, die vervolgens te editten en met een ‘HELL YEAH!!! HIJ IS AF’ gevoel vol trots naar m’n beeldscherm te kijken. Zoiets geeft me meer voldoening en plezier dan bloggen. Maar mijn blog, mijn kleine kindje (lol), wil ik nog wel altijd gebruiken voor mijn plekje waar ik zo nu en dan iets van me af kan schrijven, mooie plaatjes deel, outfits deel of een review deel. Ik heb het idee dat ik dan toch op een fijne manier met jullie in contact kan komen en ik zou ook niet zonder kunnen. Soms is het tijd voor iets nieuws en moet je je focussen op wat je echt wilt en leuk vindt, verandering hoeft niet een slecht iets te zijn.

Hopelijk begrijpen jullie dit en vergeet niet dat ik hier zeker nog zal plaatsen, maar dan weten jullie waarom! Voor de rest gaat alles goed met me, mochten jullie ook nog een personal update willen om te horen hoe het voor de rest in mijn leven gaat, just let me know. 🙂

Ik hou van jullie. En wat voelde het fijn om dit te typen, woah.

xo.

 • Nathilde |

  Hey Jiami,

  Ik kan me goed inleven in je verhaal en je YouTube video’s zijn inderdaad ook echt supertof!!! Tof dat je dat zelf ook vindt!
  Wat ik zo leuk vind aan je blog zijn de prach-ti-ge foto’s (!!) en de geweldige outfit posts, je stijl is echt heel mooi en ik merk dat ik jouw stijl steeds meer als een soort voorbeeld voor mijn eigen stijl ga zien 😉
  Ik hoop daarom dat je zulk soort posts nog zult blijven posten én natuurlijk mooie YouTube video’s blijft maken!

  Succes!!

  xx Nathilde

 • Liv |

  Een persoonlijke update over je leven nu, klinkt wel leuk!

 • Sara |

  Ik hou zoveel van jou blog! <3

 • Demi |

  Je moet gewoon doen waar je je zelf prettig bij voelt, en als dat betekent dat er minder blogposts zijn, so be it. Het is jouw leven en jouw blog! 🙂

 • Lisanne |

  Hi Jiami, wat fijn dat je dit schrijft aan ons. Vroeg me steeds al af waarom precies je minder op je blog plaatste. Ik vind het heel jammer, want lees je blog altijd met plezier! Maar ik kan het zeker ook heel goed begrijpen. Ik had zelf ook een paar jaar een blog, maar zo’n jaar geleden voelde het meer als ‘moeten’ schrijven voor mijn lezeressen, dan het voor mijzelf doen. Ik was niet meer tevreden over mijn blog en moest bovendien steeds meer tijd gaan steken in school. Ik ben daarom ook gestopt. Ik moet zeggen dat ik het nu ook wel weer mis. Ik zou dan ook heel graag weer een nieuwe blog starten als ik examen heb gedaan. Content creëeren die ik leuk vind en aan de slag met een mooie lay-out. Daar heb ik zin in! Nu focus ik mij eerst op school, maar ik hoop in de zomer een persoonlijke blog op te zetten. Puur omdat ik van schrijven houd en daarop ook graag foto’s zou delen. In ieder geval iets doen waar mijn passie ligt. Vind het ook heel knap dat jij op die manier kiest voor YouTube. Het belangrijkste blijft toch altijd om datgene te kiezen waar je hart ligt. Veel liefs & btw love your vids ❤ Lisanne

 • Nova |

  Jiami ik snap je helemaal! ik zie ook echt dat je meer aandacht in je video’s steekt! je edit skills worden echt steeds beter! maar ik vind je artikelen nog steeds ook heel erg leuk en hopelijk ga je echt zo door want je bent echt heel goed bezig Jiami! 😘

 • Tessa |

  Normaal comment ik nooit iets, maar als grammarnerd zijnde moet ik je er toch op wijzen dat ‘is’ ‘eens’ moet zijn in je titel. 🙂
  Verder vind ik je heel mooi schrijven voor iemand van 16, you go girl! 😀

 • Cato |

  Ik begrijp je echt compleet!

 • Femke |

  Ik word zo ongelofelijk blijf van jou. Je bent en blijft m’n voorbeeld! X

 • Demii |

  Ik begrijp het en je kan merken dat je veel tijd in je videos stopt! Ze zijn echt leuk, net zoals je blog. Werkt dit niet net zoals bij boeken? Dat je de ene keer in de fase zit van: veel lezen en de andere keer wat minder? Dat je dus de ene keer meer zin hebt in Youtube en de andere keer in de blog? xx

 • Saraya |

  Jij moet doen waar jij jou goed bij voelt, wil jij meer tijd besteden aan youtube dan moet je dat vooral doen :)!
  X

 • Eva |

  Persoonlijke update please! En ik begrijp je volledig Jiaam, maak je geen zorgen en doe vooral je ding <3

 • Yente |

  Heel fijn dat we nu weten wat de reden is. Je moet zeker blijven doen wat jij het leukste vind en rust pakken is ook belangrijk. Lieve Jiami, ga zo door.

 • Marielle |

  Jeetje je verhaal klinkt erg herkenbaar. Ik denk dat elke blogger daar wel eens last van heeft. Je moet het doen uit passie dat is ook waaruit je de beste blogpost voor mekaar krijgt. Neem gewoon even je rust en je zal zien die blog passie groeit vanzelf weer:) en ondertussen blijf ik je gewoon volgen!

 • Lindsey Beljaars |

  Fijn, even zo’n persoonlijke update!

 • Caitlyn |

  Gelijk heb je, als het van moeten is dan kun je beter een stap terugdoen. Enkel dingen doen waar je gelukkig van wordt en ik kan me goed inbeelden dat de combo school-sociaal leven-youtube-blog te veel is.
  xx

 • Elien |

  Ik dacht al wel, waar zit Jiami? Ik bleef wel altijd, elke dag een kijkje nemen op je blog, je bent gewoon té tof! Maar ik lees ook veel liever artikels die met liefde zijn gemaakt en waar je ook trots op bent 🙂

 • Mariska |

  Je moet je zeker niet verplicht voelen, maar bloggen is toch heel leuk om te doen? Hoop meer van je te lezen!

 • Ymke |

  Als jij je daar beter bij voelt, go for it girl ! Ik heb het al hartstikke druk met alleen school, echt knap hoe jij dat doet. En natuurlijk moet het geen ‘moetje’ worden
  x

 • Demi |

  Ik snap je helemaal! Ik heb dat soms ook, dat ik toe ben aan wat rust. Vooral met elke dag een artikel, school, sport, werk en een sociaal leven vind ik het wel eens lastig waardoor ik het meer zie als ‘moeten’, inderdaad. Maar maak je geen zorgen! Je YouTube filmpjes kijk ik met veel plezier, net als dat ik je blogs met veel plezier lees!

 • Jennifer |

  Heel herkenbaar! Daarom ben ik laatste gestopt met bloggen, al begin ik nu wel een beetje het ‘plaatjes’ delen te missen. Of ik het weer ga oppakken, ik weet het niet. Youtube is op dit moment zoveel leuker.

 • Elsbet | La Vie Pure |

  Je hebt gelijk, doe waar je je het beste bij voelt en wat jij het leukst vindt! Het is nooit leuk om iets te ‘moeten’ doen van jezelf!

 • kim van 't hof |

  Hi Jiami,
  dat bloggen als een verplichting gaat voelen hebben meerdere bloggers, dat maakt ook niet uit. Ik wilde alleen even wel zeggen dat ik het heel erg leuk om jouw blog te lezen en door jou ben ik ook begonnen met bloggen. Daarom zou ik het ook heel jammer vinden als je helemaal stopt of maar een keer in de week een artikel plaatst.
  Liefs,

  Kim.

 • Nynke |

  Je moet doen waar je zelf het meest gelukkig van wordt ;).
  Had je blogposts stiekem al wel een beetje gemist hoor, maar ik weet zeker dat iedereen alle begrip heeft voor jouw keuze.
  Liefs

 • Zara |

  Heey Jiami,
  Ik had het al een soort van door omdat je steeds vaker videos online zette in plaats van blogs. Zelf wil ik ook een youtube profiel maken alleen heb ik geen idee hoe je die videos moet bewerken zou je een video willen opnemen en dan daarin laten zien hoe je jouw videos bewerkt.

  Xxzaraa

 • Lifemaud |

  Wat goed dat je er zo eerlijk over bent. Ik vind het zelf heel jammer dat veel bloggers toch steeds meer met Youtube en minder met hun blog doen, maar ik snap het volledig. Gelukkig stop je niet en ik zal zeker nog vaak terugkomen om te kijken of er wat nieuws is!

  Keep up the good work,

  xoxo

 • Britt |

  Net als beautygloss. veel YouTube-fragment gaan minder bloggen

 • My Linh |

  Hoewel ik snap wat je bedoelt met “bloggen voelde als een moet”, is Youtube in mijn ogen ook gewoon onderdeel van jouw blog. Ik zie het dus ook helemaal niet als verandering. Meer als een content “update” (video’s ipv tekst) 😀 Succes, Jiami!

 • Suzanne |

  Ik snap het heel goed. Het moet niet voelen als moeten. Ga goed voor jezelf naar wat je wilt en hoe je het wilt en probeer de lol weer terug te vinden.

 • Yentl |

  Vandaar 🙂
  Wij hebben uberhaupt geen reden om een ‘boze reactie’ of iets dergelijks achter te laten, dat zou erg egoïstisch zijn
  Jij moet doen waar jij je goed bij voelt! Ik kijk uit naar je video’s, Keep going lieverd!

  X

 • chantal |

  hi jiami,

  jiami wat ben je leuk! je blogs en video’s zijn zo leuk om te zien! <3 ik hoop je ooit te meeten, je bent een voorbeeld voor me, omdat ik later ook iets wil doen met technologie en coden, en omdat ik heel veel kan leren van jou in je video's! je kledingstijl is ook supertof, iloveyou <3

  xoxo chantal

 • Lili |

  Jiami, een tijdje gelden wilde ik alles hetzelfde als jij. Maar toen ik daar mee bezig was merkte ik dat ik helemaal niet gelukkig was. Je moet gewoon doen waar je gelukkig van wordt, dan worden wij ook alleen maar gelukkiger. En dan maakt het niet uit hoe vaak er een artikel online komt, als ze maar met liefde zijn geschreven. Groetjes,
  door jou gelukkige Lili

 • JuulTjuh 💋 |

  Oh, was dat het… Ik vind het wel jammer, ik ben superfan van je blog en dan vooral van je Fashionposts. Maar ik hoop super dat je toch nog weer een keer een Fashion blogje maakt! 😆 Succes! 😁

 • Hallo!

  Ik ben Jiami Jongejan, een 18-jarig meisje uit Amsterdam. Op deze blog deel ik mijn liefde voor fashion, reizen en fotografie. ♥

  Archief

  YouTube

  Favourites