Personal

Laat ik maar is weer iets van me horen

Set van 4 op 23-03-16 om 19.39 (compilatie)

Het is hier een tijdje stil geweest, dat klopt. Ik had nog niet geschreven waarom dit het geval was, puur omdat ik toch een beetje bang was voor de reacties en ik niet zo goed wist hoe ik het moest verwoorden. Afgelopen tijd zijn er veel ‘wat is er aan de hand?’ reacties ontstaan, en het leek me dan ook geen gek idee om de hoop bij elkaar te sprokkelen en er goed voor te zitten om eens na te denken over hoe ik dit ga schrijven.

Nee, ik stop niet. No way. Mijn blog is mijn kleine baby’tje. Maar het klopt inderdaad dat ik minder actief ben. De redenen? Het bloggen begon te voelen als een moeten. Hoe leuk ik het ook vind, elke dag een artikel schrijven kost gewoon enorm veel tijd. Rekening houdend met het feit dat ik daarnaast ook nog video’s maak, naar school ga en zo nu en dan ook nog een andere ruimte dan mijn eigen slaapkamertje wil ontdekken. Nu ik afgelopen weken dan ook minder heb geschreven voelde ik ook echt een oase van rust en het voelde ook wel goed om die even te pakken.

Zoals ik al zei, vind ik bloggen gewoon iets minder leuk. Eén van de redenen? YouTube. Precies. Mijn liefde voor het maken van video’s is daarentegen wel gegroeid en misschien hebben jullie dat ook gemerkt. Afgelopen weken zijn er vaak meerdere video’s online gekomen en ik haal zoveel meer voldoening uit het maken van video’s dat ik heb besloten om meer tijd en liefde daaraan te besteden.

Mijn blogje, zal ik na dit kleine dipje zeker nog updaten en zometeen ga ik alweer aan de slag met een nieuw artikel, maar ik geef gewoon eerlijk toe dat mijn tijd nu meer in YouTube zit dan dat ik in mijn blog steek. Die liefde voor jullie en de creativiteit kan ik, voor mijn gevoel, daar meer kwijt. Het is gewoon belachelijk leuk om heel lang aan een video te zitten, die vervolgens te editten en met een ‘HELL YEAH!!! HIJ IS AF’ gevoel vol trots naar m’n beeldscherm te kijken. Zoiets geeft me meer voldoening en plezier dan bloggen. Maar mijn blog, mijn kleine kindje (lol), wil ik nog wel altijd gebruiken voor mijn plekje waar ik zo nu en dan iets van me af kan schrijven, mooie plaatjes deel, outfits deel of een review deel. Ik heb het idee dat ik dan toch op een fijne manier met jullie in contact kan komen en ik zou ook niet zonder kunnen. Soms is het tijd voor iets nieuws en moet je je focussen op wat je echt wilt en leuk vindt, verandering hoeft niet een slecht iets te zijn.

Hopelijk begrijpen jullie dit en vergeet niet dat ik hier zeker nog zal plaatsen, maar dan weten jullie waarom! Voor de rest gaat alles goed met me, mochten jullie ook nog een personal update willen om te horen hoe het voor de rest in mijn leven gaat, just let me know. :)

Ik hou van jullie. En wat voelde het fijn om dit te typen, woah.

xo.


36 reacties op “Laat ik maar is weer iets van me horen”

 1. Nathilde zegt:

  Hey Jiami,

  Ik kan me goed inleven in je verhaal en je YouTube video’s zijn inderdaad ook echt supertof!!! Tof dat je dat zelf ook vindt!
  Wat ik zo leuk vind aan je blog zijn de prach-ti-ge foto’s (!!) en de geweldige outfit posts, je stijl is echt heel mooi en ik merk dat ik jouw stijl steeds meer als een soort voorbeeld voor mijn eigen stijl ga zien 😉
  Ik hoop daarom dat je zulk soort posts nog zult blijven posten én natuurlijk mooie YouTube video’s blijft maken!

  Succes!!

  xx Nathilde

  [Antwoord]

 2. Liv zegt:

  Een persoonlijke update over je leven nu, klinkt wel leuk!

  [Antwoord]

 3. Sara zegt:

  Ik hou zoveel van jou blog! <3

  [Antwoord]

 4. Demi zegt:

  Je moet gewoon doen waar je je zelf prettig bij voelt, en als dat betekent dat er minder blogposts zijn, so be it. Het is jouw leven en jouw blog! :)

  [Antwoord]

  Jiami Reply:

  <3

  [Antwoord]

 5. Lisanne zegt:

  Hi Jiami, wat fijn dat je dit schrijft aan ons. Vroeg me steeds al af waarom precies je minder op je blog plaatste. Ik vind het heel jammer, want lees je blog altijd met plezier! Maar ik kan het zeker ook heel goed begrijpen. Ik had zelf ook een paar jaar een blog, maar zo’n jaar geleden voelde het meer als ‘moeten’ schrijven voor mijn lezeressen, dan het voor mijzelf doen. Ik was niet meer tevreden over mijn blog en moest bovendien steeds meer tijd gaan steken in school. Ik ben daarom ook gestopt. Ik moet zeggen dat ik het nu ook wel weer mis. Ik zou dan ook heel graag weer een nieuwe blog starten als ik examen heb gedaan. Content creëeren die ik leuk vind en aan de slag met een mooie lay-out. Daar heb ik zin in! Nu focus ik mij eerst op school, maar ik hoop in de zomer een persoonlijke blog op te zetten. Puur omdat ik van schrijven houd en daarop ook graag foto’s zou delen. In ieder geval iets doen waar mijn passie ligt. Vind het ook heel knap dat jij op die manier kiest voor YouTube. Het belangrijkste blijft toch altijd om datgene te kiezen waar je hart ligt. Veel liefs & btw love your vids ❤ Lisanne

  [Antwoord]

 6. Nova zegt:

  Jiami ik snap je helemaal! ik zie ook echt dat je meer aandacht in je video’s steekt! je edit skills worden echt steeds beter! maar ik vind je artikelen nog steeds ook heel erg leuk en hopelijk ga je echt zo door want je bent echt heel goed bezig Jiami! 😘

  [Antwoord]

 7. Tessa zegt:

  Normaal comment ik nooit iets, maar als grammarnerd zijnde moet ik je er toch op wijzen dat ‘is’ ‘eens’ moet zijn in je titel. :)
  Verder vind ik je heel mooi schrijven voor iemand van 16, you go girl! 😀

  [Antwoord]

 8. Cato zegt:

  Ik begrijp je echt compleet!

  [Antwoord]

 9. Femke zegt:

  Ik word zo ongelofelijk blijf van jou. Je bent en blijft m’n voorbeeld! X

  [Antwoord]

 10. Demii zegt:

  Ik begrijp het en je kan merken dat je veel tijd in je videos stopt! Ze zijn echt leuk, net zoals je blog. Werkt dit niet net zoals bij boeken? Dat je de ene keer in de fase zit van: veel lezen en de andere keer wat minder? Dat je dus de ene keer meer zin hebt in Youtube en de andere keer in de blog? xx

  [Antwoord]

 11. Saraya zegt:

  Jij moet doen waar jij jou goed bij voelt, wil jij meer tijd besteden aan youtube dan moet je dat vooral doen :)!
  X

  [Antwoord]

 12. Eva zegt:

  Persoonlijke update please! En ik begrijp je volledig Jiaam, maak je geen zorgen en doe vooral je ding <3

  [Antwoord]

 13. Yente zegt:

  Heel fijn dat we nu weten wat de reden is. Je moet zeker blijven doen wat jij het leukste vind en rust pakken is ook belangrijk. Lieve Jiami, ga zo door.

  [Antwoord]

 14. Marielle zegt:

  Jeetje je verhaal klinkt erg herkenbaar. Ik denk dat elke blogger daar wel eens last van heeft. Je moet het doen uit passie dat is ook waaruit je de beste blogpost voor mekaar krijgt. Neem gewoon even je rust en je zal zien die blog passie groeit vanzelf weer:) en ondertussen blijf ik je gewoon volgen!

  [Antwoord]

 15. Fijn, even zo’n persoonlijke update!

  [Antwoord]

 16. Caitlyn zegt:

  Gelijk heb je, als het van moeten is dan kun je beter een stap terugdoen. Enkel dingen doen waar je gelukkig van wordt en ik kan me goed inbeelden dat de combo school-sociaal leven-youtube-blog te veel is.
  xx

  [Antwoord]

 17. Elien zegt:

  Ik dacht al wel, waar zit Jiami? Ik bleef wel altijd, elke dag een kijkje nemen op je blog, je bent gewoon té tof! Maar ik lees ook veel liever artikels die met liefde zijn gemaakt en waar je ook trots op bent :-)

  [Antwoord]

  Jiami Reply:

  lief lief lief!!! <3

  [Antwoord]

 18. Mariska zegt:

  Je moet je zeker niet verplicht voelen, maar bloggen is toch heel leuk om te doen? Hoop meer van je te lezen!

  [Antwoord]

 19. Ymke zegt:

  Als jij je daar beter bij voelt, go for it girl ! Ik heb het al hartstikke druk met alleen school, echt knap hoe jij dat doet. En natuurlijk moet het geen ‘moetje’ worden
  x

  [Antwoord]

 20. Demi zegt:

  Ik snap je helemaal! Ik heb dat soms ook, dat ik toe ben aan wat rust. Vooral met elke dag een artikel, school, sport, werk en een sociaal leven vind ik het wel eens lastig waardoor ik het meer zie als ‘moeten’, inderdaad. Maar maak je geen zorgen! Je YouTube filmpjes kijk ik met veel plezier, net als dat ik je blogs met veel plezier lees!

  [Antwoord]

Geef een reactie

social media

about

Jiami.nl is mijn persoonlijke blog waar ik dagelijks blog over alles wat mij bezig houdt. Van kleding en make-up tot reizen en rondjes rennen. Dit trekt maandelijks zo’n 210,000 unieke bezoekers. Naast het schrijven van blogposts verschijnt er ook elke vrijdag een video. Meer info?
© 2015. All Rights Reserved. Build with ♥ by Jiami Jongejan.