Uncategorized

‘Kleine’ anorectische overwinningen

oktober 16, 2013 | by Jiami


Hey lieverds! 🙂 Dit is een soort personal update, ja. Ik heb altijd geleerd om optimistisch en positief naar het leven te kijken. De positieve daden die je af en toe mag opschrijven. Zoiets dat je weer verder stimuleert en hopelijk sommige van jullie ook kan inspireren! Misschien ook leuk om te lezen voor andere mensen. Dit zijn namelijk mijn overwinningen die voor vele van jullie als ‘hedendaagse’ dingen kunnen worden gezien. Misschien sta jij er nooit bij stil dat iemand veel meer waarde hecht aan dit soort dagelijkse momenten. Als je zelf een eetstoornis hebt en dit soort artikelen triggerend kunnen zijn, stop dan alsjeblieft met lezen. Ik wil niemand triggeren.

» Toen ik laatst sushi ging eten heb ik NIET geteld hoeveel sushi’s ik op had. Normaal hou ik het allemaal bij in mijn hoofd, maar dat zorgt voor zoveel stress en ‘puinhoop’ in mijn hoofd. Hier kan ik totaal niet mee omgaan. Ik besloot dus om tijdens het sushi eten niet te tellen, maar gewoon te eten op mijn gevoel. Ik vind het nog steeds moeilijk om ‘op gevoel’ te eten. Misschien klinkt het voor jou als de normaalste zaak van de wereld, maar ik vind het moeilijk om naar mijn lichaam te luisteren.

» In Kenia heb ik de meest rare dingen gegeten waarvan ik niet wist hoeveel calorieën het bezat. Voor mij voelt voedsel waarvan ik geen voedingswaarde weet ‘onveilig’. I did it.

» Dit klinkt misschien heel ingewikkeld. Door mijn anorexia had ik last van prestatiedrang (nog steeds een beetje), maar op een moment kwam hier ook faalangst voor wiskunde proefwerken bij. Ik stel voor mezelf altijd hoge eisen door de prestatiedrang en wil vaak minimaal een 8. Door de faalangst die er later bij kwam lukte dit nooit en heb ik laatste keren een dikke 4 gehaald voor wiskunde. Het werd even een ‘chaos’ in mijn hoofd en ik ging zelfs letters achterstevoren (?!?!?!) schrijven… HEEL BIZAR. Bij het laatste proefwerk ben ik eindelijk rustig gebleven! Ik kon echt een gat in de lucht springen. SERIEUS. IK. BEN. ZO. BLIJ! 😀

» Ik heb taart gegeten met mijn verjaardag.

hope

» In Kenia heb ik ook een maand lang niet op de weegschaal gestaan.

» Laatst had ik een broek aan waarin ik me weer even dik voelde. Vervolgens dacht ik: ‘fuck it. dit is mijn lichaam, ik moet er van leren houden en het accepteren’.

» Met gym heb ik niet dwangmatig gesport. Vorig jaar heb ik het hele jaar niet gegymd, maar tot nu toe is het goed gegaan.

» Dit klinkt vast heel ‘stom’. Maar voor mijn ontbijt heb ik altijd 1 standaard bord. Altijd hetzelfde zodat ik weet dat ik elke dag evenveel muesli/yoghurt of iets dergelijks erin heb. Om een ander bord te pakken maakt mij altijd heel angstig. Wat nou als ik opeens een andere grote heb? Uiteindelijk toch maar gedaan. Als ik het nooit doe, zal ik die angst ook nooit overwinnen, besefte ik.

» Als ik weer eens op verkeerde websites beland ga ik vervolgens gelijk weg. Ik weet dat het slecht voor me is en ik wordt getriggerd, vroeger bleef ik nog wel eens hangen, maar dat is toch nutteloos en helpt me niet verder.

» Ik heb een keer mijn bord opgegeven zonder dat ik het lekker vond. Normaal zegt mijn ‘anorexia-gevoel’ dan: ‘eet niet, doe het niet’, maar ik heb het lekker wel gedaan!

» Ik keek laatst in de spiegel en dacht toen eventjes: ‘hey, zo dik ben ik nou ook weer niet’, wel jammer dat ik het niet de hele tijd kon denken toen ik in de spiegel keek, maar de gedachte was er wel.

Dit laatste plaatje wilde ik heel graag delen. Deze vind ik echt onwijs bijzonder, héél herkenbaar en deed mij iets. Ik weet niet wat het jullie doet, maar ik vind hem gewoon zo…. indrukwekkend.

Deze ‘kleine’ (oké, voor mij best groot, maar toch het woord ‘kleine’ omdat het kleine details in het leven zijn) wilde ik graag met jullie delen! Ik hoop dat sommige van jullie er wat inspiratie uit hebben kunnen halen, want hey, geeft niet op! Het is en blijft een lange weg, maar geloof in jezelf. Stay strong. Liefs, Jiami. X

YouTube – Bloglovin‘ – Twitter – Facebook – Instagram

 

Tags:
 • Ilse |

  Mooi geschreven!

 • Simone |

  Jiami, je bent zo prachtig! Het is voor mij zo moeilijk voor te stellen dat jij over jezelf kunt denken dat je dik bent. Je bent juist superslank, je hebt een prachtfiguur, waar zelfs nog wel wat kilo’s bij kunnen en dan ben je nog steeds superslank. Ik ben voor mijn gevoel twee keer zo zwaar als jij en over mij zeggen mensen al dat ik heel slank ben, moet je nagaan! Het komt allemaal goed. Misschien helpt het ook om het feit dat je eten op je bord krijgt wat meer te waarderen? Want eigenlijk is het bestwel bijzonder dat we in zo’n maatschappij leven waarin het kunnen kopen van voedsel zo vanzelfsprekend is, daar kun je maar beter van genieten!
  Ik hoop dat wat ik zeg niet stom is en juist averechts werkt, maar ik meen het wel. Er is niets “dik” aan jou, je hebt een prachtfiguur en ik vind het supergoed dat je al deze dingen al hebt overwonnen!

 • femketje |

  erg mooi artikel 😀 you go girl!

 • Maureen |

  Wauw, wat een mooi artikel, ik ben echt ‘trots’ op je! Je nieuwe lay-out vind ik trouwens heel erg tof, ik heb al veel te lang niet gereageerd maar ik blijf trouw je blog lezen, je bent echt een geweldig, talentvol en mooi meisje! :love:

 • Sofie |

  Wauw, wat fijn om te lezen! Je bent super goed bezig 🙂

 • Kimberley |

  Wat fijn om te lezen dat je zoveel overwinningen hebt gehad de laatste tijd. Het is voor mij inderdaad moeilijk voor te stellen hoe het voor iemand met anorexia is, maar als het voor jou een overwinning is dan is het goed toch! Je mag er heel tevreden mee zijn 😀

 • Noes |

  Wat fijn dat het zo goed met je gaat <3

 • Judith |

  Ik denk dat iedereen die dit leest hartstikke trots op je zal zijn,
  net als ik!
  You can do it girl!
  Xxxx

 • Kimberly |

  Ik ben ook echt trots op je! Het lijkt me heel moeilijk om deze dingen te overwinnen, maar jij doet het! Je bent echt een topper! <3 Ga zo door meis!

 • Esmay |

  Ik ben suuuupertrots op jou kind!! Serieus. <3
  En verder weet ik eigenlijk niks te zeggen, ik vind het gewoon zo goed van je!

 • Lisanne |

  Wow jiami! Best dapper dat je dit allemaal op je blog durft te zetten. Ik vond het echt heel interessant om te lezen en ik ben super blij voor je dat het steeds beter gaat!
  Xx Lisanne :kiss:

 • Pien |

  Heel mooi geschreven! Je doet het toch maar eventjes!

 • June |

  Lieve Jiami,
  Mooi geschreven meid!
  Super dat het nu weer zo goed gaat en dat je de positieve kanten weer kan inzien!!
  Zet’ m op!
  Je bent echt een voorbeeld voor me.
  Xx<3 😀

 • Eline |

  Heel goed geschreven, stoer! Je kan trots op jezelf zijn! Niet vergeten: even a journey of a 1000 miles begins with one step 🙂

 • Martina |

  Je kan ontzettend trots op jezelf zijn, geweldige overwinningen 🙂

 • Vera |

  Erg inspirerend dit! Mooi geschreven en ben vooral heel trots op jezelf 🙂

 • Sophie |

  Fijn om te lezen! Dit zijn echt prachtige stappen:)

 • Rhodé |

  Hey Jiami, echt supermooi! Je hebt echt gevochten en dat moet je zeker blijven doen <3

 • Ruth |

  Indrukwekkend om te lezen als je zelf niet goed weet wat anorexia doet met je. Heel goed geschreven stukje en ik denk dat mensen door zulke artikels ook anorexia beter gaan begrijpen. Wat knap dat je die dingen hebt overwonnen, ik weet zeker dat veel mensen trots op je zijn!

  • Jiami |

   Dankje Ruth! Ik wil sowieso meer begrip creëren aangezien de ziekte vaak genoeg niet goed begrepen wordt. (Wil ook even kwijt dat ik je gravater prachtig vind!)

 • Suzanne |

  Wauw Jiami, dat zijn nog eens dingen waar je trots op mag zijn. Stapje voor stapje, maar allemaal de goede kant op! Ik ben in ieder geval trots op je.

 • Saffira |

  Wauw, ik vind dit eigenlijk allemaal grote overwinningen en ik vind het heel knap dat je dit durft en wil delen 🙂 ga zo door!
  X Saffira

 • Dionne |

  Heel mooi geschreven, wat goed van je!

 • Kirsty |

  Wat supergoed van je dat je dit met ons deelt en wat een grote overwinningen! Je noemt ze misschien klein, maar het zijn al die kleine dingen samen die toch een groot verschil kunnen maken. Ga zo door meid!

 • Guusje |

  Heel mooi geschreven..! :love: Ik vind het echt knap van je! 😉 Ga zo door xxxxx Respect … :love:

 • Tessa |

  Super dat het weer wat beter gaat! Kleine stapjes die de goede richting in gaan je mag trots op je zelf wezen!

  xx Tessa

 • Nadieh |

  Wow! Wat vindt ik dat knap van je.
  Ik vindt het zo raar om te beseffen dat die kleine dingen een super grote stap voor je zijn.
  Maar des te meer respect hebik voor je .
  Dat wou ik even zeggen.
  This girl is on fire!! 😛
  Xx

 • miranda |

  Keep up the good job girl. You’ll get there.. 😉

  Liefs,
  Miranda

 • Maaike |

  Ik ken je niet eens persoonlijk, maar toch wil ik het even zeggen: ik ben zo trots op je Jiami!

 • Beautydagboek |

  Dit zijn juist hele grote overwinningen voor jou! Ik ben trots op je dat je het allemaal hebt gedaan meid, ga zo door!

 • Laura |

  Goed bezig meissie! 😀

 • Tjuly |

  Heel goed! Fijn om dit soort berichten te lezen!

 • Hester |

  Ik vroeg me pas al af hoe het nu met je ging en ik ben blij te horen dat het al wat beter gaat! Anorexia is eigenlijk gewoon een parabool, je voelt je ‘veilig’ met anorexia en dan moet je over de enorm hoge drempel heen om het los te laten, maar als je dat eenmaal gedaan hebt, gaat het veel beter met je! Dat heb ik in elk geval zelf een beetje ervaren, het is het waard om voor te vechten. En ik vind je nu nog veel mooier dan een, twee jaar geleden, je bent veel volwassener en volgens mij zit je ook beter in je vel. 🙂
  In de zinnen ‘Wat nou als ik opeens een andere grote heb?’ moet het trouwens ‘grootte’ zijn, in ‘Ik weet dat het slecht voor me is en ik wordt getriggerd’ ‘word’ en in ‘Ik heb een keer mijn bord opgegeven zonder dat ik het lekker vond’ ‘opgegeten’.

 • Sophielif |

  aahw lieve jiami ik ben zo trots op je! je bent echt een van de sterkte personen die ik ken <3

 • Mariette |

  Super goed zeg! Het is inderdaad raar om die dingen te beseffen, maar voor jou zijn ze echt een stuk groter dan voor mij. Knap werk :).

  Liefs, Mariette

 • Manon |

  Fijn dat het goed met je gaat! Erg leuk om te lezen dit.

 • My Linh |

  Hey meid, wat super goed van jou! “1 standaard bord” voor je ontbijt en angst hebben voor een ander bord is echt niet stom. Ik kan goed begrijpen dat je je vasthoudt aan 1 bord, omdat je daarmee alles in “controle” hebt. Hoewel ik zelf geen anorexia heb (gehad), zijn er wel dingen waardoor ik je goed begrijp. ik vind het “leuk” om dit soort posts van jou te lezen. Gewoon, om te zien dat het goed met je gaat en dat je in een lift zit 🙂 Okay, de lift gaat niet altijd omhoog en soms misschien zelfs een stukje omlaag, maar dat geeft niet. That’s life. We kunnen niet altijd alles “goed” doen; dat zijn robots, geen mensen 😉 Little steps go a long way. You go girl ^^

  • Jiami |

   Dankjewel, haha. Ik snap wat je bedoelt met de lift, voor mij ook interessant om terug te lezen omdat ik zelf ook vooruitgang boek en dat ook weer motiveert. 🙂 Gelukkig zijn we ook geen robots en zijn imperfecties oké. Zo is de mens nou eenmaal.

 • Sophie |

  Ik herken mij in heel veel dingen, en ik vind het super van je dat je jezelf zo aan het overwinnen bent. Keep up the good work, echt waar! Echt super dat je jezelf in de spiegel accepteert en fuck it op de goede manier denkt :$

 • Cato |

  Ik. Ben. Zo. TROTS op je ! Je bent een voorbeeld voor héél veel meiden (en vast ook jongens), en je verdient het om net zo’n grote blog te worden als Teske of Vera! Je bent al aardig opweg, de comments lijken zich wel te verdubbelen per blogpost 😉 Ik volg je blog nu al best lang en van dit soort artikelen wordt ik helemaal warm van binnen, alsof ik het verhaal van een vriendin lees. Klinkt gek, maar het komt denk ik omdat je zo open schrijft en praat in je video’s. :love:

  • Jiami |

   Ik moet ook eerlijk zeggen Cato, ik vind het ook altijd elke keer weer leuk om je naam bij de reacties te zien. Als ik het lees dan herken ik je inmiddels, zo onwijs tof! Ik merk ook echt al dat je me lang volgt en dat voelt zo bijzonder. Maar ik hoop ook om te groeien, maar dat kost tijd hè, we zien het wel. 🙂 Pinky promise dat ik mijn best zal doen.

 • Miranda |

  Super mooi geschreven. En jij kan dit, girl!

 • Charmain |

  Prachtig geschreven, knap dat je het met iedereen deelt. Jiami ik wil even tegen je zeggen: je hebt een prachtig figuur!

 • Demi |

  Wat fijn om dit te kunnen lezen 🙂 Zelf heb ik nooit een eetstoornis gehad en eerlijk gezegd ( en deze klop ik echt af ) heb ik ook nog nooit echt iets heel ergs in mijn leven meegemaakt. Je schrijft een aantal keer: dit is voor jullie misschien moeilijk om te begrijpen. Maar geloof me : dat is het echt niet. Ik begrijp je juist hartstikke goed en kan alleen maar heel erg trots en blij voor je zijn! 🙂
  Liefs, Demi

 • Frances |

  Super mooi om te lezen. Knap van je!

 • Sylvia |

  Klinkt als hele mooie stappen vooruit, erg knap 🙂 Ga zo door meis!

 • Demi |

  Heel knap!

 • Rianne |

  Goed om te horen Jiami, ik ben echt trots op je ˆˆ
  Ik vind het altijd zo fijn om te lezen hoe je vooruit gaat en dat je zo’n sterk mens bent geworden!

  Toppie 😆

  xx Rianne

 • Kiki |

  Wauw wat een mooie overwinningen Jiami!

 • heartshapedrosepetals |

  Mooi artikel en je hebt echt al veel bereikt, knap! Heel veel succes nog 😀

 • Minou |

  Heel knap dat je dit kan :love:

 • MySimplySpecial |

  Wat fijn! Ook de ‘kleine’ dingen zijn belangrijk!

 • Jolijn |

  leuk!
  Alleen is het vandaag toch geen 10 oktober??

 • S |

  mooi artikel, heel erg herkenbaar en motiverend. je geeft me weer een beetje kracht om door te gaan.
  ik heb echt respect voor alles wat je al overwonnen hebt! :kiss:

 • Renate |

  Een heel mooi artikel en het is leuk om te zien dat het steeds beter met je gaat! en ik vind trouwens je nieuwe layout ook prachtig!

 • Ilse |

  Proficiat! Je bent echt al ver gekomen! Mag je best trots op zijn.
  Ik hoop dat je zo andere meiden met een eetstoornis kan inspireren ook.

 • Anne Solveig |

  Wat goed van je zeg 🙂

 • Jana Vmh |

  Heel leuk geschreven 🙂 Knap van je<3

 • Nora |

  WAT MEGA FANTASTISCH GOED!!!
  Het is zo tof om te horen dat het steeds beter en beter met je gaat! Ik volg je blog nu toch al een tijdje (al ongeveer een jaar) en het is zo leuk om te zien hoe je erop vooruit gegaan bent! 😆

 • Manon |

  Ooh, lieve Jiami, hoe jij nou kunt denken dat je dik bent. Je bent fantastisch, en daarbij komt ook nog eens dat je een prachtig figuur hebt. Je bent superslank, en ik bewonder je omdat jij (in mijn ogen) echt jezelf durft te zijn. Je trekt aan wat je wilt en dat zorgt ervoor dat je een grote inspiratiebron voor me bent!

  Je bent zo’n mooi, lief meisje en absoluut niet dik. De hele wereld kan het zien, en ik hoop jij op een dag ook.
  Liefs :love:

 • Ella Nola |

  Wauw, heel inspirerend voor mij. Bij de meeste dingen denk ik juist wel zo. Ik wil hier graag van af, maar dat lukt niet zomaar. Ik ben hier wel mee bezig! Dankjewel, nu weet ik dat ik zo niet de enige ben die over dingen denkt! Dikke X

 • Debby |

  Goed van je! Waar een wil is, is een weg. Die is niet altijd makkelijk, maar je komt er wel! You go girl 🙂

 • Ginny |

  Mooi geschreven! Ik kan me wel indenken wat je bedoelt, ook al heb ik zelf nooit een eetstoornis gehad (en anders eerder één van niet weten wanneer ik moet stoppen met eten).
  Heel knap van je dat je zo kan denken! Ik ben blij dat het al zoveel beter gaat en je hebt dit vast al vaker gehoord, maar je bent echt heel mooi zoals je bent! Ik denk dat er zoveel meisjes jouw figuur wel willen hebben.

 • Lotte |

  Wauw, echt mooi geschreven
  Stay strong :kiss:

 • luka |

  wauw, zo mooi geschreven! :love:

 • Maud |

  Lieve Jiami.
  Ik vind het zo mooi dat je dit hebt durven schrijven, dat je die dingen hebt durven doen.
  Ik vind ook je blog ontzettend leuk, ik bewonder je echt.
  Ik hoop dat je stapje voor stapje meer van je lichaam gaat houden.
  Je bent echt al heel veel vooruit gegaan.
  Ga zo door, Jiami!
  Je bent geweldig!
  :kiss:

 • Carola |

  Wat goed dat je dit hebt opgeschreven.
  Je doet het echt goed! En je mag trots op jezelf zijn!!
  Take care!

 • Isa |

  Wauw Jiami!
  Echt ontzettend mooi geschreven, je mag echt heel trots zijn op jezelf! :love:
  Ik volg je blog nog niet zo heel lang maar zat al heel snel in mijn ‘dagelijkse blogs om te lezen rijtje’
  Je nieuwe lay out is trouwens ook heel mooi, knap hoe je dat allemaal doet, ook de foto’s die je maakt zijn superprofessioneel 😀
  Je inspireert mij echt en ik ben zeker niet de enige! :$ (ik vond dit een leuke smiley en toen zag ik later dat het zo’n bloos smiley was in tekentjes, maar je inspireert echt haha:))
  xxx isa

 • Anna |

  Goed geschreven! We zijn (denk ik) allemaal trots op je en ik hoop dat het zo goed blijft gaan!
  :love:

 • Kelly |

  Wat een mooi artikel heb je hiervan gemaakt. Je bent een prachtige meid, ik hoop dat het zo goed blijft gaan! :love:

 • Ashleey |

  Wat een super goed artikel! Ik word blij als ik dit lees 😀

 • Saloua |

  lieve jiami,
  ik ken je niet goed (ik lees alleen elke dag je blog).
  maar je bent een prachtige meid. :love: Het is goed om te horen dat het zo goed gaat. ik snap je problemen heel goed. trouwens het is helemaal niet ‘stom’ van dat bord.

  xoxoxoxoxoxoxoxoxo Sal :kiss:

 • Kim |

  Mooi geschreven! En zet die ‘klein’ echt maar tussen aanhalingstekens, want dit zijn echt wel goede grootse overwinningen! You go girl 🙂

 • Rianne |

  Goeie overwinningen hoor :)! Ik vind jou sowieso heel sterk overkomen op je blog enzo, ik denk dat je echt een voorbeeld bent voor heel veel meisjes!
  En die foto van deze post, zegmaar, vind ik echt heeeel mooi!

 • Danique V. |

  Echt ontzettend mooi geschreven, ik heb het met een glimlach gelezen! Echt onwijs knap van je :love:

 • Annebelle |

  Wauw, wat goed van je dat je dit allemaal zo open durft toe te geven. Dit zorgt er ook voor dat je een grote inspiratiebron bent voor anderen!

 • Naomi |

  Wat een mooi artikel.. Heel knap dat van je dat je zover bent gekomen!!

 • Jonne |

  Dit hoor je natuurlijk dagelijks en ik ben natuurlijk maar 1 op de 75 reacties.
  Zelf heb ik geen enkele ervaring met anorexia (gelukkig, alleen boeken als je dat ,mee mag rekenen. Toch wilde ik even zeggen dat ik echt met je mee leef eigenlijk ,en het super knap van je vind! you makes me simile!

  liefs.
  Jonne :love:

  • Jiami |

   Je bent misschien 1 op de 75 reacties, maar elke reactie telt voor mij. 🙂 Dankjewel Jonne, jij maakt mij ook aan het lachen haha.

 • Lisa's Beautybabbels |

  Wauw, wat knap! Mooi artikel. Je bent zo goed bezig 🙂 Wat goed.

 • Marlijn |

  you go girl ! ik werd zo blij van het lezen van dit artikel. elk meisje heeft dingen waar zij aan werkt en het is eigelijk wel heel mooi om te delen.

  liefs Marlijn

 • Noa |

  Wat goed van je Jiami, ik ben trots op je :love:
  xx Noa

 • Lotte |

  Hoi! Ik zag je in het hoe over leef ik….- tijdschrift, zo ben ik op je blog gekomen en ik vindt je blog super leuk, echt heel tof!
  Liefs, Lotte

 • Marloes |

  Je bent een sterk en inspirerend meisje! Je kan trots zijn op jezelf 😀

 • Lotte |

  Ah Jiami, ik ben zo blij dat het zo goed met je gaat! Ik volg je al best lang en vind het zó tof om te zien dat je zo sterk bent en uit deze shit hebt kunnen komen. Natuurlijk, er zijn nog stappen om te zetten, maar je bent echt al heel ver! Je noemt dit dan wel ‘kleine overwinningen’, maar al die kleintjes bij elkaar vormen samen wel een hele grote overwinning. Superknap van je, ik ben mega trots op je.

 • faye |

  he, ik vind het echt mooi geschreven, je kan heel goed schrijven en verhalen maken. ben blij dat het steeds beter gaat. en je inspireert me echt met dit en alle anderen artikelen. heel erg bedankt voor alles!
  x faye

 • Soesja |

  Ah, you go girl! Supermooi artikel, en inderdaad bijzonder te beseffen dat dingen die ik als normaal zijn voor anderen helemaal niet zo vanzelfsprekend gaan. Laat mij en anderen ook weer de kleine dingen waarderen denk ik!

 • Malene |

  Thank you for your comment on my blog! I liked your blog verdy mutch, so i will strat reading it! It was Nice that you had the Application to change the Language so i can read it in Norwegian ;D

 • Michelle |

  Echt óngelofelijk knap dat jij dit allemaal hebt bereikt, ik kan me natuurlijk niet voorstellen hoe je je eerder gevoeld hebt, maar dit zijn echt geweldige resultaten!

 • The Beauty Suitcase |

  Wat knap dat je je ziekte met iedereen hebt durven delen zeg! Ik denk dat jonge meisjes die het zelfde meemaken hier heel veel kracht uit kunnen halen. En voor jou: stay strong, je komt er wel! Ontzettend goed die volgens jou ‘kleine’, maar eigenlijk best GROTE stappen die je gemaakt hebt!

 • Anke |

  Wow Jiami mooi geschreven! Ik vind het echt heel tof om te zien hoe ver je het hebt geschopt. Je gevecht tegen je eetstoornis maar ook met je blog.
  Ik weet niet of je nog weet wie ik ben of dat je wel weet in welke hoek je het überhaupt moet zoeken maar ik wilde even laten weten dat je een toppertje bent!
  Stay strong x

  • Jiami |

   Ja Anke, tuurlijk ken ik je nog. 🙂 Haha, ik vergeet je niet snel hoor, don’t worry je bent leuk. 😀 En dankje, dankjewel voor je lieve reactie. <3 Ik hoop je snel weer eens te spreken.

 • Ronja |

  Ah love your blog! You look very beautiful 🙂

 • Fabiënne |

  Super om te lezen en goed geschreven!

 • Anne |

  Mooi geschreven. en best appart om stay strong op deze maniercte lezen.
  Mede ex-anorectje.
  XxX

 • Anne |

  Oeps beetje rare zinsopbouw. Ben echt een ramp met typen op mobiel

 • Natasja |

  Wat een mooie, eerlijke post. Voor mij als buitenstaander misschien moeilijk voor te stellen, en daarom des te fijner dat je het hier deelt. Maar volgens mij ben je goed bezig!

 • Nikki |

  Mooi geschreven. Een vriendin van mij heeft jaren anorexia gehad en het heel moeilijk om hier vanaf te komen. Ze blijft altijd wel nadenken met wat ze eet. Blij dat het zo goed gaat met je!

 • Lies |

  Wow meid wat ontzettend goed van je al deze overwinningen! Je mag ook heel erg trots op jezelf zijn, want het zullen echt hele grote stappen geweest zijn voor jou. Ga zo door!

 • Celia |

  Wauw Jiami! Ik ben super trots op je! Ga zo door! Xx

 • Myrte |

  wauw, je bent ontzettend sterk, je komt er wel en iedereen weet dat je het kan! x

 • Saskia |

  Ik vind het heel erg knap hoe je hierover schrijft! Je mag echt heel erg trots op jezelf zijn!!

 • Tirza |

  Wauw! Ik ben heel erg trots op je dat jij al zo ver bent in dit proces wat soms misschien wel eindeloos lijkt. Mijn vriendin is gelukkig ook al een stapje verder want ze voelt zich lichamelijk wat beter nu geestelijk nog!
  Ik vind echt dat je een hele speciale blogger bent omdat je al je persoonlijke verhalen aan ons deelt en ik denk dat het heel belangrijk is dat een blog niet alleen is voor fun maar ook om er iets van op te steken en jij bent daarvan een heel goed voorbeeld!

  Lots of love a big fan!

  • Jiami |

   Dankjewel Tirza, dit vind echt een onwijs bijzondere en belangrijke reactie met een echt bericht erin. Zo fijn om te horen dat je zo naar mij en mijn blog kijkt. Heel bijzonder. Ik wens jouw vriendin veel succes in haar strijd en wens jou ook het beste ermee. 🙂

 • Marije |

  Lieve Jiami, ik ben zo trots op je! Voor jou voelt het als kleine dingen, maar kleine dingen samen zijn grote dingen en daar mag je echt heel erg trots op zijn! Ik hoop ook dat je dat bent 🙂 Zo fijn om te lezen dat het beter met je gaat, keep on going <3 Je bent sterk!

 • Martine |

  Via meneer Ramlal kwam ik op je site. Wat ziet het er mooi uit. Wat een stoere blog. Knap hoe open je bent. Met jouw mentaliteit ga je dit gevecht winnen! Je bent prachtig zoals je bent. Fijne vakantie alvast. Groetjes van je juffie Frans. 😉

 • Anne |

  Ik ben trots op je! Veel kleine dingen worden grote dingen dus keep going, want je bent sterk!

 • Jolien |

  Heel knap van je! Hopelijk kan je het ooit helemaal loslaten.

 • Over van alles en nog wat |

  Mooie overwinningen! Je komt er wel <3

 • Malou |

  Wauw Jiami! Je bent zo goed bezig, ik vind het zo knap <3

 • Naomi |

  Wow, wat ben ik trots op jou. En ik weet precies hoe het voelt, die kleine overwinninkjes? Meid dat zijn gigantisch goede grote overwinningen. Je mag trots op jezelf zijn.
  Je bent een voorbeeld voor velen 🙂

 • simone |

  Haai. ik heb zelf ook een eetstoornis gehad(?) en zit nu in dezelfde fase als jij. en ik ben trots op jou 🙂 ! ik weet hoe moeilijk het is om dit te bereiken hoe makkelijk het ook voor anderen lijkt 😉 :kiss:

 • Mira |

  Wauw ik denk dat dit voorbeelden zijn van het feit dat je nu echt een goede mindset hebt. Tuurlijk is het niet weg maar je bent je bewust van al dit en dat is het belangrijkste! Ga zo door:)

 • Judith |

  Erg mooi om te lezen Jiami 🙂
  Ik ben trots op je, you go girl!

 • Rosa |

  Stay strong Jiamy!
  Ik hoop dat je nog veel meer meiden inspireert, net als wat je bij mij hebt gedaan.
  :kiss:

 • Marloes |

  Mooi geschreven, mag je erg trots op zijn!

 • Anna |

  Super Jiami, ga zo door! Al die kleine stapjes leiden naar een groot doel: duurzaam herstellen van je eetstoornis en straks een es vrij leven hebben!
  Voor iedereen die een eetstoornis heeft en steun kan gebruiken, kijk ook eens op het forum Ikookvanmij.nl.

 • Sara |

  Heel erg goed gedaan, en dapper dat je dit op internet durft te zetten. Je mag trots op jezelf zijn, ga zo door! :love:

 • Fay |

  Met een grote glimlach lees ik je bericht.. zo ontzettend herkenbaar allemaal en zo fijn dat jij, maar ook ik ondertussen kan kijken naar hoe het WAS en hoe dingen dus daadwerkelijk veranderen als je je moed aanspreekt!!!

 • Josephine |

  Ik ben zo trots op je! Laatst zag ik opeens foto’s terug van vorig jaar en mennnnnn, jij bent zo positief mooi veranderd. Hele mooie overwinningen ennnn hoe was je taart? 😀

  • Jiami |

   Ah dankjewel Joos, bizar wat er in een jaar kan gebeuren hè? Taart was trouwens lekker! Was vlaai, jummie mijn favoriet haha.

 • Catho |

  Ah ik herken me zo in je…
  Ik wil er niet teveel over kwijt op het internet, maar ik kan wel zeggen dat ik ook al 2 jaar tegen die verschrikkelijke ziekte vecht (met opname, verschillende psychologen en diëtistes, …) en er af en toe absoluut geen einde aan lijkt te komen.
  Ik neem regelmatig een kijkje op je blog, en dit is de eerste keer dat ik wat achterlaat, maar ik vond deze post zo herkenbaar, dat ik wel wat MOEST reageren 🙂

  Keep strong! Liefs X

 • Jorinde |

  Hoi Lieve Jiami.

  Ik heb zelf een eetstoornis, en ben nog vollop in behandeling.
  Je inspireert me echt!
  Je hebt zoveel doorzettingvormogen, je bent zo sterk!
  Ga zo door dappere vechter, je komt er wel!

 • Delanghaarkapster |

  Je komt er wel!
  Dikke knuffel

 • Pleunie de Wild |

  Hi Jiami!

  Ik heb je blog vorig jaar wel eens bekeken en vervolgens weer vergeten en vandaag kwam ik er weer op via Cynthia die een foto postte over het London-event. Ik ben flabbergasted! Wauw, wat ben jij ontzettend vooruit gegaan! Wat ontzettend knap van je! Ik vind het ook heel erg knap dat je dit soort posts durft te schrijven. Je bent prachtig, je foto’s zijn mooi, je schrijfstijl is leuk, je bent beeldschoon en je bent pas 14 jaar, nog zo jong! Ik wens je het beste! Ga zo door!

  Liefs,
  Pleunie

 • Danielle |

  Lieve Jiami,

  Wat een ontzettend krachtig artikel zeg.. ik werd er gewoon even stil van.
  Ook ik worstel al jaren met een eetstoornis en ben momenteel keihard bezig om aan mezelf te werken en er weer boven op te komen.. Bijna alle momenten die jij beschrijft herken ik.. Ik vind het echt heel goed van je, en ook dat je dat zo kan delen! Dankjewel!

 • Fatima |

  Heeey wat ontzettend goed dat je je dit bespreek maar durf te maken en er zelf over durf te praten. Je stelt je zo kwetsbaar om, vind ik er fijn om te lezen. Heel mooi hoe je naar deze dingen kunt kijken, inspirerend! 🙂 Ga zo door, je doet het heel goed en wat je bent toch mooi!:)

 • Kristine |

  Ik kwam via via op je blog terecht, die me erg aansprak en ben verschillende artikelen gaan lezen, tot ik dit artikel tegenkwam.
  Ik wil even zeggen: props to you! Heel sterk dat je dit zo op papier hebt weten te zetten en hebt durven delen met je lezers. Het zijn dingen die mensen zonder eetstoornis dagelijks makkelijk afgaan, waar nauwelijks bij stilgestaan wordt, maar voor mensen zoals jij en ik zijn dit soms dagelijkse gevechten met jezelf. Gevechten die soms verloren worden, maar gelukkig zo te lezen veel vaker gewonnen. Het zijn dingen zoals deze die zo ontzettend belangrijk zijn, voor het oog misschien kleine stapjes maar die wel een basis leggen voor een weg eruit. Je bent heel goed bezig 🙂 Door het te doen en voor jezelf (en nog wel naar de buiten wereld toe) te erkennen dat het beter gaat. Ik heb er bewondering voor dat je je zo open en kwetsbaar op durft te stellen, dat toont heel veel kracht. Je bent een mooi persoon en ik weet zeker dat als je doorgaat op de goede weg waar je nu op zit, je alles kan bereiken wat jij wil, wat dat ook mag zijn.

 • Hallo!

  Ik ben Jiami Jongejan, een 18-jarig meisje uit Amsterdam. Op deze blog deel ik mijn liefde voor fashion, reizen en fotografie. ♥

  Archief

  YouTube

  Favourites