Kamperen op een actieve vulkaan, het klinkt als iets wat levensgevaarlijk is en allesbehalve leuk. Maar geloof het of niet: ik vond het een behoorlijke toffe ervaring. Nicaragua had me goed verrast.

Léon staat bekend om de vele vulkanen die ze hebben, waarvan Telica een van de bekendere is. Telica is een actieve vulkanen welke 1061 meter hoog is. Het is vanaf Léon ongeveer 30-45 minuten met een auto naar de vulkaan.

Bij de Telica vulkaan is het verstandig om te hiken tot de krater die ongeveer op 1/3 zit, mocht je naar de top willen gaan, zal je waarschijnlijk niet meer terugkomen, dus dat is zeer zeker af te raden ;-). Op het moment dat je de krater op hebt gehiket, zul je niet alleen genieten van het prachtige uitzicht, maar heb je ook nog eens een krater van een actieve vulkaan aan je andere hand. Met een beetje geluk spot je zelfs nog een beetje magma in de krater.


Een hike tijdens zonsondergang is ook een aanrader. Blijf bij de krater tot ongeveer een uurtje of 6, en hike vervolgens (uiteraard met begeleiding en een extra lampje), terug naar beneden. Het is in Nicaragua altijd vrij snel donker, dus zorg er in ieder geval voor dat je op tijd terug beneden bent.

Tijdens mijn verblijf besloot ik om niet alleen de zonsondergang te bekijken, maar ook de zonsopgang en daarbij dus op de vulkaan te kamperen. Een hele bijzondere ervaring! Hoe donkerder het wordt overigens, hoe beter je de magma kan zien. De camping spullen heb ik kunnen regelen bij de tourguide bij wie ik deze tour had geregeld, voor een overnachting, vervoer, alle spullen en eten en drinken betaalde ik $ 70. Niet goedkoop (in Nicaraguaanse termen), maar goed, je krijgt er wat voor terug.

Vlakbij de krater is een grasveldje waar je op kunt kamperen. Lekker oldschool met een Nicaraguaans tintje. Een kampvuur maken om daar vervolgens tortilla’s bij op te warmen en ondertussen een tent opzetten. In dit gebied lopen overigens een heleboel paarden en koeien rond, dus mocht je ’s nachts opeens naar de wc gaan, schrik dan niet als je opeens wordt vergezeld.

Na de overnachting op de vulkaan, kun je ’s ochtends rond een uur of half 6 de zonsopgang vanaf de krater bekijken, zo mooi! in de verte zul je ook een aantal andere vulkanen in de verte zien. Prachtig uitzicht. Zeker een aanrader als je eens wilt kamperen maar dan nét een beetje anders.

3 comments

 1. Comment by Rachel

  Rachel Reply 16 oktober, 2017 at 10:57

  Wat onwijs gaaf zeg! echt zo mooi je foto’s!

  [Antwoord]

 2. Comment by Nynke

  Nynke Reply 16 oktober, 2017 at 16:44

  Wauw, die foto’s!😍

  [Antwoord]

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go top