Travel

Favourite places in London

Hoi allemaal!

Ik ben verliefd op Londen, ja, ik geef het toe. Afgelopen 2 jaar ben ik er inmiddels al 4 keer geweest en ik kan er niet genoeg van krijgen. De sfeer, de mensen, de stad zelf.. love it! Ik vind het heerlijk om als ik daar kom te proberen om juist de wat minder typische activiteiten te bezoeken. De Big Ben heb ik inmiddels wel gezien en dan is het juist de uitdaging om nog leuke dingetjes te zoeken. Vandaag som ik een paar van mijn favoriete plekjes op – ok, sommige zullen dan nog wel bekend zijn maar dat zijn ze dan ook met een redenen.Wijken

Shoreditch is een wijk die er heel industrieel uit ziet en muren zijn bekladderd met graffiti en muurschilderingen. De sfeer is heel.. apart, zeker het bezoeken waard. Door alle cafétjes en pubs fleurt het de beurt alweer op. Het stikt er van dit soort horecagelegenheden en ook hangt er een artistieke sfeer.

Notting Hill is een wijk waar vaak films worden opgenomen – heel logisch, want loop maar eens door de wijk rond en je ziet gelijk alle leuke huisjes. Het is een buurt met smalle kronkelende straatjes, grote Victoriaanse woonhuizen, huisjes in allerlei pasteltintjes en kinderkopjes. I love it! Door de prachtige omgeving vind ik de stad geweldig, heel fotogeniek en leuk om doorheen te lopen.

Noem Camden het tegenovergestelde van Notting Hill. Deze wijk is heel alternatief en het stikt hier van straatmarken, muziekpodia, pubs en een artistieke en creatieve sfeer. Mocht je hier met een hanenkam rondlopen, 50308 piercings door je gezicht en hoge leren laarzen: niemand kijkt je aan. Zeker een bezoekje waard.

Niet ver van Camden ligt Hampstead, wat ik persoonlijk ook een leuk plekje vond. Weliswaar minder bijzonder en bruisend, maar Hampstead is vooral bekend vanwege de mensen die er hebben gewoond. George Orwell, Jamie Oliver, Sigmund Freund, Piet Mondriaan, Charles Dickens… noem maar op. Het heeft iets weg van Notting Hill, maar dan net een tikje normaler. Je vind er overigens ook een hoop antiek en vintagewinkeltjes.

IMG_0149 IMG_0575 IMG_0970c

IMG_0140

Verblijf

Wij verbleven in The Melita hotel. Een hotel dat op ongeveer 10 minuten loopafstand van het Victoria station is, super fijn centraal! Een heel fijn hotel met een prachtig balkon. Het was een prachtig en fotogeniek plekje en daarnaast was de wijk relatief rustig, ondanks dat je in het bruisende Londen zit. Ideaal. Het ligt in Pimlico en in een straat met allerlei prachtige witte gebouwen. Een pareltje. :) We hebben hier ook ontbeten en werden hier goed verzorgd.

Winkels

Elke keer als ik er weer ben, breng ik een bezoekje aan de Waterstones op Picadilly Circus. De grootste boekenwinkel die ik in mijn hele leven heb gezien. 5 (of 6?) grote verdiepingen en er is zoveel!!! Met mijn zus zwerf ik makkelijk een paar uur door die winkel – en anders ga ik naar het café boven.

Winkelen kun je het beste op Oxford Street doen, een hele lange winkelstraat. Alle winkels kun je hier vinden (sommige zelfs 2x in dezelfde straat) en je bent hier wel even zoet. De echte shop-a-holics kunnen hier sowieso een dagje zoet mee zijn. Kalverstraat is hiermee vergeleken niks.

Mocht je niet zo’n fan zijn van Oxford Street, dan is Covent Garden ook een perfecte plek om te shoppen. Het grenst aan Soho waar ook een hoop winkels zijn waar je sowieso wel slaagt. Love de sfeer hier! Persoonlijk vind ik het net wat gezelliger dan Oxford Street, maar dat is natuurlijk persoonlijke voorkeur.

Harrods is een waanzinnig warenhuis. Het gebouw zelf is prachtig en het assortiment is groot. Zwijmel je graag weg bij Saint Laurent tassen – of sterker nog, koop je ze graag? Dan is dit echt een place to be. Als je niet zo van de luxe merken bent kun je je altijd nog vermaken op de speelgoedafdeling. Nog nooit zoveel barbies in een keer gezien. Not kidding.

IMG_0777IMG_0806

Activiteiten

Voor een cultureel feestje vind ik het Shakespeare’s Globe heel leuk. Het Globe Theatre is een theater dat uit de tijd van koningin Elizabeth I komt. Hier werden verschillende stukken van Shakespeare opgevoerd. In 1613 werd het afgebrand, maar in 1997 is het weer herbouwd. De stijl van het gebouw is nog heel ouderwets en er worden vandaag de dag nog steeds stukken opgevoerd, heel leuk om een keer te bekijken en de sfeer van zo’n oud theater te ervaren.

Londen Dungeon is een attractie die ik geweldig vond! Ondanks dat hij behoorlijk overpriced is, is het zeker de moeite waard. Het is een middeleeuws griezelmuseum. Een beetje kennis van de geschiedenis van Londen maakt de attractie nog leuker zodat je het verhaal makkelijker kunt begrijpen. Onderwerpen als de Grote brand van Londen en Jack the Ripper komen allemaal naar boven. Dit allemaal in combinatie met de entertainment van mensen die je laten schrikken, heksenverbrandingen en een boottochtje door de onderwereld.

Een middagje in Hyde Park is een aanrader. Als je Oxford Street uit loopt kom je in het park terecht – dus mocht je moe zijn na het dagje shoppen kun je gerust in een van de strandstoelen zitten die daar staan. Toen ik er destijds ging hardlopen merkte ik pas hoe groot het was, van bloementuinen tot eetcafés aan het water. Een heerlijk park.


Food

Mocht je in Shoreditch zijn, breng dan een bezoekje aan Ozone Coffee Roasters, een beetje een hipster plekje – maar I love it! Goede koffie en ook voor een ontbijtje of lunch zit je goed. Ze hebben een uitgebreide kaart met lekkere gerechten en het plekje is erg leuk ingericht en persoonlijk vind ik het heel onderscheidend van de standaard koffietentjes die ik ken.

Voor een avondmaal ga ik graag naar Nando’s. Onder de studenten in Londen een soort Vapiano in kipversie. Het is ultiem cheap en erg lekker! Als vegetariër kan ik er ook prima terecht, ondanks dat ze bekend staan om hun goede kip. De kip schijnt overigens ook geweldig te zijn (ook maar gehoord van mijn zus, vader, Tara en de PR-vrouw ;). De Nando’s vind je op heel veel plekken in de stad. Waarom is dit nog niet in Nederland?

Dit is een overzichtje van mijn favoriete plekjes in Londen!

Naar welke stad wil jij nog heel graag?

Liefs,
Jiami

 


54 reacties op “Favourite places in London”

 1. Super dat je zo’n leuk overzichtje hebt gemaakt! Ik ben jaren terug een keer met school naar London geweest en ik weet nog dat ik Covent Garden zo tof vond. Het is zeker de moeite waard om een keer heen te gaan. Ik hoop dit najaar weer in London te zitten :).

  [Antwoord]

 2. Daphne zegt:

  Bedankt voor de tips. Ik ga over een tijdje ook naar Londen toe!

  [Antwoord]

 3. Anniek zegt:

  Wat tof dat dat theater van Shakespear, al is het wat opgeknapt natuurlijk, er nog steeds zit! Grappig om me dat voor te stellen terwijl ik er tijdens de les een heleboel dingen over hoor :) Oxford street lijkt me ook echt heerlijk, één groot shopping paradijs zo te horen. En leuk ook, al die verschillende wijkjes, hier moet ik nog maar een keer heen denk ik, jaren geleden was mijn laatste keer :) Fijne week!

  [Antwoord]

 4. Celeste zegt:

  Ah wat super leuk dat je zo’n artikel schrijft! Ik hou ook echt zoveel van Londen. Ben er inmiddels twee keer geweest, maar daar zal het vast niet bij blijven! Eigenlijk hou ik wel van heel Engeland, de taal, de mensen, alles.

  [Antwoord]

 5. Thanh Mai zegt:

  Je hebt echt mooie foto’s gemaakt ❤️

  [Antwoord]

 6. Margot zegt:

  Leuk! Ik ben ooit eens in Londen geweest, maar dat is alweer zo lang geleden.

  [Antwoord]

 7. Nicole zegt:

  Wat een leuke plaatsen allemaal. Oxford Street is echt geweldig. Notting Hill lijkt me ook enorm mooi!

  [Antwoord]

 8. Ik hoorde gister voor het eerst van nando’s. Nu wil ik daar wel eens wat gaan proeven

  [Antwoord]

 9. Naomi zegt:

  Ik vind covent garden zo schattig! met de kleine winkeltjes, en het lijkt ook gewoon op een tuin. Toen ik er was, waren er ook een paar straatmuziekanten, zo leuk!

  x

  [Antwoord]

 10. britt zegt:

  Super handig dit, want ik ga volgend jaar waarschijnlijk naar londen en ik was al op zoek naar leuke plekjes. :love:
  thanks!!!

  [Antwoord]

 11. Milou zegt:

  Helemaal met je eens! Ik ben dit jaar al vier keer in Londen geweest, en ga volgende week weer (ik werk er o.a.). Ik vind de wijken Whitechapel en Hoxton ook erg leuk. Verder Exmouth market, museum of London, Brick Lane. En ik heb toevallig net een gigapost met aanraders voor eettentjes en koffiezaakjes geschreven die donderdag online komt. Londen is echt een beetje mijn tweede thuis, heb er ook een hele hoop vrienden wonen :)

  [Antwoord]

 12. Deze blog post ga ik bewaren voor als ik ooit een keertje naar Londen ga :)
  http://www.thoughtsinstyle.com

  [Antwoord]

 13. Imke zegt:

  Ik woon momenteel in Londen, en je hebt echt leuke plekjes opgesomd! Notting Hill en Camden behoren tot m’n favoriete buurten.

  Oxford Street daarentegen vind ik echter vreselijk in het weekend, dan moet je echt mensen omver gaan duwen om door de massa te geraken als je er geen 5 uur over wil doen, haha 😉 Shoppen doe ik dan liever in Carnaby Street!

  En jaaa Nando’s <3 Echt geweldig! Prachtige foto's ook trouwens! :kiss:

  Ik heb ondertussen 4 posts geschreven over mijn favoriete plekjes in Londen, mocht je willen kan je ze hier bekijken:
  http://www.pastellics.com/2015/04/these-boots-are-made-for-walking.html
  http://www.pastellics.com/2015/04/warner-bros-studio-tour-london.html
  http://www.pastellics.com/2015/03/primrose-hill.html
  http://www.pastellics.com/2015/03/queen-marys-gardens.html

  Et voilà. Wat is dit een lange reactie geworden, haha. 😀

  XO IMKE

  [Antwoord]

 14. Kim zegt:

  Die Waterstones… daar zou ik uren in kunnen doorbrengen… :-)

  [Antwoord]

 15. Super leuk overzicht Jiami! Krijg gelijk heimwee naar Londen, haha. De meeste plekken die je benoemt heb ikzelf ook bezocht en zijn inderdaad aanraders! Misschien moet ik binnenkort toch maar weer een tripje Londen boeken.. :love:

  [Antwoord]

 16. Twee van mijn favoriete plekken in Londen zijn het British Museum en Camden!

  [Antwoord]

 17. Ik zou Londen ook nog graag eens goed bekijken, ik ben er ooit wel geweest, maar dat was toen maar voor 2 nachten en toen heb ik nauwelijks iets van de stad en bezienswaardigheden gezien, wel jammer, dus daar wil ik zeker nog eens naartoe.
  Maar New York lijkt me ook heel gaaf, dus daar wil ik ook heel graag heen!

  [Antwoord]

 18. Lisa zegt:

  Ik hou ook echt van London, het is één van mijn favoriete steden. Notting Hill is inderdaad een mooi en gezellig plekje, ik vond die huisjes met pastel kleurtjes echt mooi en ik heb toen ook de deur en een andere locatie van de film Notting Hill toen gezien :) And Nando’s is my favourite place to eat when I’m in London <3

  [Antwoord]

 19. Laura zegt:

  Leuke tips! Ik ga van de zomer ook weer heen. Wat een te gekke stad hé?

  [Antwoord]

 20. Rahma zegt:

  Heel handig artikel! Engeland is ook 1 van de enige landen die me echt aanspreekt dat in Europa ligt. Ga hier dan ook waarschijnlijk heen in de zomer! Yeah! Notting Hill wil ik sowieso bezoeken! x

  [Antwoord]

Geef een reactie

social media

about

Jiami.nl is mijn persoonlijke blog waar ik dagelijks blog over alles wat mij bezig houdt. Van kleding en make-up tot reizen en rondjes rennen. Dit trekt maandelijks zo’n 210,000 unieke bezoekers. Naast het schrijven van blogposts verschijnt er ook elke vrijdag een video. Meer info?
© 2015. All Rights Reserved. Build with ♥ by Jiami Jongejan.