Uncategorized

Favoriete apps op het moment #2

januari 13, 2015 | by Jiami


IMG_4402

Mijn mobiel heb ik vaaaaaaak bij mij. Mijn MB gaat er pittig snel doorheen en er zijn momenten zat dat mijn mobiel mijn redder in nood is (oh Google maps, i love you). Vandaag deel ik mijn favoriete apps van de laatste tijd. Want naast Google maps zijn er nog een paar die ik maar al te graag gebruik.

IMG_4411

Blendle trending

Blendle is een website waar je artikelen in tijdschriften en kranten los kunt kopen. Geen hele krant voor € 2, nee, een los artikel uit de krant voor € 0,20. Ideaal. Momenteel zijn ze bezig met een beta versie van de app. Deze kon je een paar dagen geleden downloaden, maar was erg exclusief. Hij was slechts 24 uur te downloaden (ja, haha die heb destijds gelijk gedownload).

MAAR (!!!) het is een beta versie. Op de Blende app website kun je je e-mail alvast achterlaten om op de hoogte te blijven wanneer de app helemaal klaar is en je hem weer kunt downloaden. Ik vind de app handig. Hij is niet erg uitgebreid tot nu toe – je kunt niet alle artikelen van kranten makkelijk doorkijken. Maar hey, het is een beta. Deze is leuk om te onthouden!

Gratis app ♥ Blende app website

IMG_4412 oma

Oma weet raad

Oma weet raad is altijd handig. Als je oma zelf niet bij de hand hebt, is deze app perfect. De perfecte ‘Oma weet raad’ dingetjes. Het spreekt erg voor zich, haha. Daarnaast is de app prachtig vormgegeven. Ook een pluspunt natuurlijk.

Gratis app  iTunes  Android

IMG_4409

Moneywiz

Van huis uit heb ik altijd meegekregen dat het belangrijk is om op je geld en uitgaven te letten. Dingen als ‘nog even een broodje in de kantine’ of ‘onderweg nog even een bakje koffie’ kunnen behoorlijk wat aantikken. Als je al je uitgaven bijhoudt sta je er bewust bij stil hoeveel (of hoe weinig) je uitgeeft. Als je zoiets nog nooit hebt gedaan kan dat behoorlijk shocking zijn, haha. Maar met deze app (die ook is gesynchroniseerd met mijn computer) hou ik alles bij. Hier zit uiteraard een extra pincode op (fijn). Komen gelijk allerlei grafiekjes uit en een duidelijk overzicht.

€ 4,49  iTunes  Android

IMG_6416

Twodots

Ik geef eerlijk toe dat ik nooit heel veel spelletjes op mijn mobiel heb staan. Ben niet zo’n grote ‘spelletjes-speler’, maar ok. Ik ben hier wel een beetje verslaafd aan. Twodots is een spelletje waarbij je dezelfde kleur dots moet verbinden waardoor ze daarna verdwijnen. Zo moet je in elk level in x aantal beurten x aantal van een kleur weg zien te krijgen. Het is een beetje een puzzel spel, maar daar hou ik wel van haha.

Gratis app  iTunes  Android

IMG_6414

Wordbrain

Nog een puzzeltje (ja ik hou van puzzel apps, haha). Hierbij zie je enkele letters en die staan gehusseld. Met de letters die je ziet moet je een woord maken. Maar je mag de letters alleen verbinden als ze naast, boven of schuin tegenover elkaar staan. Typisch een spelletje dat je gewoon eens uit moet proberen.

Gratis app  iTunes  Android

IMG_6423

Moviebox

Met Moviebox kun je allerlei films en series kijken. Deze app is niet verkrijgbaar via een store, maar wel via een ‘omweg’, niet geheel de legaalste manier (vandaar dat ik niet ga uitleggen hoe je hem precies krijgt, daar heb je Google voor), maar ik de app erg handig. Er is een groot aanbod van films en series, fijn.

Wat zijn jouw favoriete apps op het moment?

 • Nicole |

  Erg leuke apps. De meeste kende ik nog niet!

 • Manon |

  Ohhh oma weet raad hebben ze daar een app van joh. Ik heb een boek zo handig ga gelijk de app downloaden!

 • Celeste |

  De meeste apps kende ik nog niet eens zeg! Was ook verbaasd over die oma weer raad app, haha. Maar ontzettend leuk allemaal! Vooral leuk dat je niet die standaard apps laat zien, zoals whatsapp en facebook. Die gebruik je waarschijnlijk toch wel, maar die kent ook iedereen.

 • Francis |

  wat een handige apps! Ik ga ze gelijk even bekijken. Vooral de moviebox even zoeken 😉

 • Desmain |

  Wat een handig artikel! Ik ga gelijk Oma Weet Raad downloaden en even op Google zoeken hoe ik moviebox download 😉

 • Dagmar |

  Ah wat een heerlijk artikel! Oma weet raad kende ik nog niet, wat ontzettend handig en grappig! Heel leuke tip!

 • Mehrbod |

  Super leuk en handig artikel! Hoeveel mb heeft Moviebox nodig?
  Want ik krijg over 1 week mijn telefoon weer na 6 maanden (laten maken (samsung galaxy ace)
  En daar kunnen niet super veel apps op. Of weet iemand dit?

  xxxx

 • Liset - Beautydagboek |

  Leuk om apps te ontdekken die ik nog niet ken. Oma weet raad ik straks downloaden, maar ook moneywiz lijkt me handig! Thanks :).

 • Margot |

  Die moneywiz app lijkt me handig!

 • Minke |

  Leuke apps allemaal!

 • Justin | JustinTatipata.com |

  Hey super handige dingen! thanks voor de tips!

 • Tessa | Raspberry & Ripped Jeans |

  Ahh wat een leuke apps allemaal! Ik kende ze allemaal nog niet! Die oma weet raad lijkt me grappig! Wordbrain lijkt een beetje op Ruzzle! Moet je ook eens zoeken 🙂 Liefs

 • Neeltje | Thoughts in Style |

  Wat een leuke apps! Vooral ‘Oma weet raad’ lijkt me een erg leuke maar ook grappige app hihi.
  http://www.thoughtsinstyle.com/

 • Denise |

  Ah, zo leuk dit! Die wordbrain ga ik downloaden. Ik ben hartstikke verslaafd aan woordspelletjes.

 • Doro |

  Oh, Two Dots! Zoo verslavend! Ik zit aan level 113, en het blijft gewoon leuk… En frustrerend soms, haha…

 • Emilia |

  ‘Oma weet raad’ klinkt geniaal! En die app ziet er ook nog eens geweldig uit, daar ga ik zometeen eens naar kijken. Handig artikel. 😀

 • Esmay |

  Dat moneywiz, dat kende ik niet! Handig, die ga ik ook even downloaden. En foei Jiaam, een illegale app!!! Haha, gelukkig heb ik dat niet nodig, want aan Netflix en Popcorn Time heb ik wel genoeg 🙂

 • Raounak |

  De app van Moneywiz heb ik meteen gedownload. Deed het voorheen altijd in mijn notitieboekje, maar dit is ongetwijfeld handiger!

 • Laura |

  Wat een leuke app! Die app ‘oma weet raad’ ga ik ook maar downloaden, lijkt me heel handig:)

  x Laura

 • Manon |

  Ik kende heel veel apps niet, ik wilde moviebox ook erop zetten , maar het lukt maar niet..

  • Kaylee |

   nee klopt het lukt mij ook niet ! Jiami weet je misschien hoe het wel gaat lukken? Verder hele leuke apps xx

 • Naomi |

  Die laatste haha! Ik gebruik alle standaard apps zoals twitter en voor de rest de NS app en de Hydro app.

  X

 • Justine |

  Wat een handige en leuke apps. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ze nog niet kende, maar ik ga ze zeker even uitproberen!

 • Anouk |

  Haha oma raad, dat klinkt leuk!! Ik gebruik netflix, youtube en bloglovin erg veel. Maar whatsapp is mijn mega verbruiker qua internet en batterij, oeps!

 • Yudeska |

  Wauw echt niet de cliche apps die ik had verwacht! Leuk zeg, er zitten wel een paar apps tussen die ik wil downloaden:) :love:

 • Lies |

  Heel erg leuk om te zien! Ik kijk zelf heel erg vaak op de Oma weet raad site, maar ik wist niet dat er ook een app van was. Toch snel maar eens op gaan zoeken haha. Wordbrain lijkt mij ook een erg leuk spel.

 • Daphne |

  Leuke en handige apps

 • Didem |

  Heel leuk artikel 🙂 lekker origineel ik kende er nog geen een echt heel handig ♥

  Love,
  Didem.

 • Lysanne |

  Handige apps! btw je nagellak is echt mooi!

 • Emma |

  Leuk zeg die apps! Niet de overbekende apps, zitten hele leuke en handige tussen! Twodots ga ik een proberen haha. 😉
  X Emma

 • Michelle |

  Moviebox heb ik ook! Super chille app :). Wel oh zo lekker legaal ;).

 • Mandy |

  Leuke apps, de meeste kende ik nog niet! Films kijken op mijn mobiel doe ik overigens nooit (veel te klein scherm, vind ik) maar op mijn laptop kijk ik altijd via Popcorntime!

 • Gwen van Tilburg |

  wauw wat een handige blogpost ! die oma weet raad app ga ik ook maar eens downloaden!
  xx

 • Anna |

  Ohh ik hou van dit soort artikelen! Mijn favoriete apps zijn wunderlist weheartit en tumblr 🙂 Liefs

 • Daphne |

  Wat een handige apps!

 • Isabella |

  Wat een handige apps, een hoop kende ik nog niet! ‘Oma weet raad’ lijkt me super grappig en fijn, die ga ik meteen even downloaden 🙂 En oehh Jiami badass, zomaar een illegale filmapp aanschaffen… Haha, grapje natuurlijk 😉 Liefs

 • Sara |

  Wat super leuk dat er een app is van Oma Weet Raad. Die moet ik ook maar eens downloaden dan. 🙂

 • Joyce |

  Leuk! Movie box lukt jammer genoeg niet om te installeren. 🙁

  Liefs.

 • Amy-Denise |

  Leuke apps! De meeste kende ik nog niet. Ik ben ook groot fan van puzzelspelletjes, al is het soms wel een beetje frustrerend, haha.

 • Maudi |

  Hey,
  Even een totaal ander onderwerp dan dit artikel:
  Ik weet dat je vegetariër bent en ik zou dan ook graag willen weten wat je dan als vleesvervangers gebruikt. Je hebt natuurlijk wel ijzer nodig.
  XX

 • Kiss & Make-up |

  Tof om te zien 🙂 Ik gebruik weinig apps… ben heel saai op dat vlak 😉

 • Elise | The Beauty Suitcase |

  Die Moneywiz app lijkt me super handig, al vind ik hem wel een tikje aan de dure kant!

 • Eilish (artisticstateofmind) |

  Ik kende ze allemaal niet! Die oma weet raad app is echt grappig, haha! Ik ga een kijkje nemen !

 • Miene || Miene Style |

  Leuke apps! Ik kende ze allemaal nog niet. Die van “oma weet raad” lijkt me erg leuk!

  X Miene

  mienestylee.blogspot.nl

 • Saffia |

  Leuk! Ik gebruik Moviebox ook! :p

 • Lifetimes |

  De Moneywiz app lijkt me echt superhandig! Die ga ik maar eens downloaden 🙂 Waarschijnlijk zal ik inderdaad behoorlijk schrikken van de kleine dingen waar ik mijn geld aan besteed. Xx

 • Jeaul |

  Die moneywiz app lijkt me handig!

 • Elisa |

  Oh wat leuk allemaal, ik heb niet zo veel apps, wil ook ni zo veel met me mobiel bezig zijn 🙂 Maar gebruik wel graag instagram, google maps en verder niet echt iets extra’s 🙂

 • Jorein |

  Die oma-weet-raadapp lijkt me wel handig!
  Mijn lievelingsapps zijn denk ik Pinterest en Taalvoutjes (vooral Taalvoutjes is echt geniaal)

 • Anaï |

  Leuk op je apps te zien! Heb ik ook weer wat inspiratie om op mijn telefoon te zetten 😉

 • Hester |

  Jaaa TwoDots is zo leuk, haha! Ook het enige spelletje dat ik af en toe speel. Jammer dat MoneyWiz ook weer geld kost, eigenlijk zou ‘ie namelijk wel ideaal zijn voor mij haha. Blendle vind ik ook heel handig bedacht!

 • Elisabet |

  Welke nagellak heb je hier op Jiami?

 • Ina |

  Leuk artikel! Al vind ik het wel ironisch dat de app om je uitgaven bij te houden ook al bijna 5 euro kost!

 • Judith |

  Welke nagellak heb je op? So pretty

 • Lauraa |

  Haha Oma weet raad lijkt me super leuk! Leuk dat je niet alleen de standaard apps laat zien

 • Anoeska |

  Handige apps, ik heb Oma weet raad meteen gedownload. 😉

 • Hallo!

  Ik ben Jiami Jongejan, een 18-jarig meisje uit Amsterdam. Op deze blog deel ik mijn liefde voor fashion, reizen en fotografie. ♥

  Archief

  YouTube

  Favourites