Travel

Explore beautiful places

IMG_1964IMG_1939IMG_1943IMG_1946

Ik schreef een paar dagen geleden al dat ik in Dali was, een stad in de provincie van Yunnan. Dali is een stadje dat bekend staat om haar minderheden, maar is ook prachtig gelegen. Het ligt nabij het Erhai meer en pap en ik besloten om een dag rond te fietsen om de stad en het meer te verkennen.

Zo gezegd, zo gedaan. Na een ietwat moeilijke communicatie bij de fietsverhuur (ze wilden in plaats van borg ons paspoort tijdelijk innemen, maar dat voelde niet zo chill en ondanks dat ik wel wat Chinees kan, werd het me toch iets te moeilijk om dat uit te leggen en ook hun Engels is niet al te best) hebben we 2 mountainbikes kunnen regelen en hebben we Dali verkend.

Dali is vrij groot, 3.320.000 inwoners om precies te zijn. Maar de echte ‘oude stad‘ van Dali, het centrum waar eigenlijk alles gebeurd is niet zo groot. Deze bevat 135.000 inwoners en de andere mensen wonen eigenlijk in andere steden eromheen die men ook Dali noemt. De ‘oude stad’ vind ik persoonlijk ook het leukste deel van Dali, het deel dat sfeervol is en bruist.

IMG_1918IMG_1931IMG_1938

Al snel fietsten we het centrum uit en waaiden we uit bij het meer. Het meer zelf is qua oppervlakte groter dan heel Amsterdam, bizar! Het is echt een heerlijke plek om even tot rust te komen. Op sommige delen is het wat drukker en zijn Chinezen op straat bezig met het maken van allerlei hapjes en even verder is er bijna niemand te verkennen. Er hangt een heerlijke rustige sfeer en het uitzicht is indrukwekkend. De bergen die je op de achtergrond ziet liggen tegen de Himalaya aan en het is echt puur genot. Enerzijds hangt er op bepaalde delen bij het meer een rustige sfeer en even verder stikt het weer van alle kraampjes en eettentjes.

We verkenden het gebied rondom het meer en fietsten door de buitenwijken (heerlijk om van die oude vrouwtjes op een bankje met elkaar te zien praten, of mensen die op straat met elkaar kaarten) en kwamen langs een hoop landbouw. Mensen die aan het werk zijn en grond waar allerlei verschillende gewassen op groeien, van munt tot rijst.

IMG_1978IMG_1955

Onderweg haalden we nog een ijsje (ik vind de erwtenijsjes heel lekker) en fietsten we via de 3 pagoda’s weer richting de oude stad. De grootste pagoda is 69,6m en de andere zijn 42,19 m. China heeft veel mooi plekjes voor architectuur liefhebbers, en dit is er zeker een van. De pagoda’s zijn erg oud, ze zijn gebouwd tussen 822 – 859 en zien er nog heel goed uit.

Fietsen op vakantie vind ik een van de fijnste manieren om het land te verkennen omdat je dan veel in een keer kan zien en je vaak ook even kan stoppen bij plekken die je interessant of mooi vind en je enorm veel vrijheid hebt. Met mooi weer is het al helemaal fijn en vaak kun je tijdens het fietsen desnoods een praatje maken met de plaatselijke bevolking en daarna weer verder naar het volgende plekje. Ik ben inmiddels een beetje verliefd geworden op Dali, ondanks al de drukte en het getoeter vind ik het een hele fijne stad.

Ik heb nog iets meer dan een weekje hier in China, er zullen nog wat updates komen en ik hou jullie graag op de hoogte. Hoe is jouw vakantie?

lots of love,

Jiami


41 reacties op “Explore beautiful places”

 1. Erwtjesijsjes, dat is nog eens bijzonder, ik heb wel een zwarte sesamijs gegeten bij de plaatselijke Japanner en dat vond ik eigenlijk best lekker;) Wat een mooie foto’s heb je geschoten Jiami, ik droom er bijna in weg op de vroege morgen!

  [Antwoord]

 2. Nicole zegt:

  Wauw he wat een prachtige foto’s. Het ziet er echt prachtig uit daar!

  [Antwoord]

 3. Marloes zegt:

  Wat een prachtige foto’s! Ziet er mooi uit daar! Geniet nog van je tijd in China!

  [Antwoord]

 4. Nynke zegt:

  Wauw wat een prachtige foto’s weer :love:

  [Antwoord]

 5. Suzanne zegt:

  Prachtige foto’s! Om bij weg te zwijmelen.

  [Antwoord]

 6. Anne zegt:

  Wauw prachtige foto’s Jiamj!?
  Veel plezier nog even in China!?

  [Antwoord]

 7. Jis zegt:

  Wauw, wat een prachtige plek…
  Heel leuk om hier over te lezen!
  Liefs, Jis

  [Antwoord]

 8. Dionne zegt:

  Wauw! Wat een prachtige foto’s!

  [Antwoord]

 9. Evie zegt:

  Ik blijf deze artikeltjes top vinden!
  Nog heel veel plezier in China?

  [Antwoord]

 10. Debby zegt:

  Erwtenijsjes! Wat een idee hihi, eens kijken of je die thuis zelf kunt maken! Wat heb je toch een prachtige foto’s weer!

  [Antwoord]

 11. Prachtige plaatjes! Wat een geweldige vakantie heb jij toch, je boft! Geniet nog van je laatste weekje!

  [Antwoord]

 12. Prachtige foto’s! Deze artikeltjes blijf ik geweldig vinden! Nog veel plezier ♥

  [Antwoord]

 13. Stephanie zegt:

  Wat een prachtige foto’s weer! Geniet ervan Jiami! :)

  [Antwoord]

 14. Maaike zegt:

  Wauw, hier kan ik maar een woord over zeggen: prachtig! Ik wou dat ik daar de boel eens kon ontdekken, wat een geweldige vakantie lijkt mij dat <3

  [Antwoord]

 15. Lizzy zegt:

  Wat een prachtige foto’s! Wat kom je op mooie plekken! Zo heerlijk is dat om een land te verkennen! :) Met een fiets is dat vooral erg indrukwekkend!

  [Antwoord]

 16. anna zegt:

  Wat een prachtige foto’s, China lijkt me geweldig om nog eens te bezoeken. En fietsen vind ik ook heerlijk op vakantie, kom je toch op meer plekjes dan met de auto. En lopen duurt zo lang, haha.

  [Antwoord]

 17. Wauw, prachtig! China lijkt me echt indrukwekkend!

  [Antwoord]

 18. Wauw wat een mooie foto’s heb je gemaakt! Heerlijk om zo mee te kunnen genieten van je reis!!

  [Antwoord]

Geef een reactie

social media

about

Jiami.nl is mijn persoonlijke blog waar ik dagelijks blog over alles wat mij bezig houdt. Van kleding en make-up tot reizen en rondjes rennen. Dit trekt maandelijks zo’n 210,000 unieke bezoekers. Naast het schrijven van blogposts verschijnt er ook elke vrijdag een video. Meer info?
© 2015. All Rights Reserved. Build with ♥ by Jiami Jongejan.