Ervaring taalcursus in buitenland, hoe vond ik het?

9 oktober, 2017

Ongeveer een jaar geleden vertrok ik naar Miami. Mijn koffers waren deze keer niet gepakt met het idee ‘goh, lekker op het strand’ (oké, wel een beetje in mijn achterhoofd), maar op de voorgrond stond het idee van de taalcursus die ik zou gaan volgen voorop. Mega spannend! Ik kreeg veel vragen naar mijn ervaring taalcursus in buitenland, dus bij deze een uitgebreid verslag.

ervaring taalcursus in buitenland

De organisatie

Mijn reis was georganiseerd via EF, dit is een organisatie die taalcursussen over de hele wereld organiseren. Naast taalcursussen organiseren zij ook high school exchange years en studiejaren in het buitenland. Er zijn veel organisaties die dit soort reizen aanbieden. Kijk dus vooral welke organisatie bij jou past. Persoonlijk vind ik EF een hele fijne organisatie, de communicatie en de begeleiding vind ik vooral een sterk punt. Alles is van tevoren heel duidelijk en tijdens mijn reis ben ik tegen geen enkel probleem aangelopen. De taalcursussen die zij aanbieden worden gegeven in Amerika, Azië, Europa., Afrika… overal eigenlijk! De taal die je leert is afhankelijk van de bestemming die je hebt uitgekozen.

Je kunt bij de taalcursussen zelf je bestemming kiezen en hierbij ook de intensiviteit van de cursus. Wil je juist veel en intensieve lessen of niet? Deze keuze ligt aan jou. Ik ben voor een normale cursus gegaan, zodat ik ook nog veel van het land kon zien en ontdekken.

ervaring taalcursus in buitenland

Het verblijf

Tijdens mijn verbleef sliep ik op de campus van EF. Deze was gelegen op Miami Beach en achter de campus lag het strand. Het was echt ideaal, je kon letterlijk je kamer uit lopen en je was op het strand. Downtown Miami was wel iets verder en ligt ook echt ‘los’ van Miami Beach, maar de locatie is een van de beste locaties die je kunt hebben.

De campus zelf vond ik ook erg leuk! Ik deelde mijn kamer met 3 andere meiden. Hierbij kun je ook aangeven of je het fijner vindt om met een Nederlander te zitten, of dat je juist graag internationaal wilt gaan. Zo had ik zowel een Duits en Japans kamergenootje, wat ook wel weer heel bijzonder is.

Erg groot zijn de kamers niet natuurlijk, maar an sich is het prima te doen. Je slaapt met z’n allen in de campus, en in hetzelfde gebouw zijn ook de les lokalen. Zet je wekker een kwartier voordat de les begint, spring snel onder de douche en pak de lift naar jouw leslokaal, makkelijker kan het niet.

Daarnaast heeft de campus ook een hoop faciliteiten. Er is een grote ontbijt/lunch/diner zaal waar je terecht kunt voor eten, een zwembad, een chill ruimte en ook nog enkele ruimte om te kunnen studeren. Je leeft soms echt een beetje op de campus, maar tegelijkertijd ligt deze op zo’n goede locatie, dat als je behoefte hebt om er even uit te gaan, dit heel makkelijk kan.

In de video hierboven zie je hoe onze campus er van binnen uit zag.

De lessen

De lessen waren naar mijn mening goed. Je hebt verschillende soorten lessen, zo heb je lessen die je achter de computer doet met het EF leersysteem en welke dus zelfstandig zijn, maar ook klassikale lessen. Bij aanvang krijg je speciale lesboeken/schriften die speciaal door EF zijn ontworpen. Er zit dus inderdaad een lesmethode achter.

Daarnaast kun je ook keuzevakken kiezen die jij interessant vindt. Op die manier krijg je niet alleen les in de taal van het land, maar kun je je ook verdiepen in andere lessen die je aanspreken.

ervaring taalcursus in buitenland

De stad Miami

Miami was mijn eerste keer Amerika en I love it! Tuurlijk, in Miami ben ik ook uitgegaan en dat het daar bekend staat om het bruisende nachtleven kan ik alleen maar zéér terecht noemen. Als je echt een feestbeest bent, is Miami inderdaad een toffe plek om naar toe te gaan. Maar daarnaast vind ik de stad zelf ook erg leuk een bruisend. Erg Amerikaans; alle paspoppen met cupmaat D, hele bubbly mensen die graag een praatje met je willen maken en een frietjes zijn alleen verkrijgbaar in de maten medium en large. Maar juist die dingen, siert het ook wel weer een beetje.

Daarnaast vond ik het heerlijk dat surfen binnen handbereik was, maar je ook heel makkelijk enkele excursies kon doen. Vanuit EF werden er ook meerdere excursies geregeld. Je kunt een stadstour doen, de grote parken in Florida bezoeken of het prachtige Key West bezoeken en daar duiken.

Een leuke stad zorgt natuurlijk voor een nog mooiere en toffe ervaring taalcursus in buitenland. Kies voor een stad die bij je past, de hele vibe van de stad maakt het natuurlijk helemaal af.

Mijn ervaring taalcursus in buitenland

Mijn ervaring taalcursus in buitenland was top! Ik zou het letterlijk meteen nog een keer doen. Doordat je op een campus terecht komt en er medeleerlingen van over de hele wereld komen, die ook allemaal open staan voor anderen, maak je in no time nieuwe vrienden. Die hele internationale vibe vind ik ontzettend tof en maakt de ervaring heel uniek. Hierdoor zul je je ook al sneller ergens ‘thuis’ voelen en niet helemaal alleen.

Daarnaast is de mix tussen de lessen en het ontdekken van een nieuwe plek, heel tof. Je kunt zelf bepalen hoe intensief jij de lessen wilt en hoeveel je dus ook van de omgeving wilt ontdekken. Wanneer je niet studeert, is er nog zoveel om te ontdekken! Je kunt in de omgeving van de stad kijken, in de stad zelf en bovendien leer jij de stad natuurlijk als een ‘local’ te kennen. Je vestigt jezelf daar voor een wat langere periode wat ervoor zorgt dat zo’n stad echt herinneringen bij je achter laat, eveneens alle toffe mensen die er zijn.

Ik zou een taalcursus zeker aanraden! Het is reizen en jezelf verbreden op een andere manier. Je gooit jezelf even in het diepe en maakt kennis met zowel een internationale cultuur dankzij de campus, maar ook met de cultuur van het land waar je naartoe gaat. Het is een beetje alsof je eventjes in het buitenland woont. Prachtige ervaring.

Heb jij ooit in het buitenland een taalcursus gevolgd? Zo ja, hoe is jouw ervaring taalcursus in buitenland?

7 comments

 1. Comment by Veerg

  Veerg Reply 15 oktober, 2017 at 09:27

  Hey Jiami,

  Wat een leuk artikel!
  Heb je ook echt het gevoel dat je de taal veel beter hebt geleerd?

  Knuffel!

  [Antwoord]

 2. Comment by Ine

  Ine Reply 16 oktober, 2017 at 15:23

  Wat klinkt dit leuk! Zelf ben ik hier al enorm lang over aan het twijfelen, maar ik heb de stap nog nooit durven zetten.

  [Antwoord]

 3. Comment by Lololife

  Lololife Reply 22 oktober, 2017 at 10:25

  wat ziet het er leuk uit!!!

  [Antwoord]

 4. Comment by Larissa

  Larissa Reply 22 oktober, 2017 at 12:54

  Ik wil ontzettend graag een cursus met EF doen in het buitenland, maar ik vind het zó ontzettend duur. Dat moet ook wel, uiteraard, om alles te bekostigen, maar momenteel zit dat er voor mij dus nog even niet in. Ontzettend jammer, want ook ik zou het letterlijk nu meteen doen. 😉

  [Antwoord]

 5. Comment by Rianne

  Rianne Reply 23 oktober, 2017 at 15:42

  Gaaf!! Ik heb er ook een tijdje over zitten twijfelen, omdat ik graag Spaans zou willen doen, maar ik vind het jammer dat het zo onwijs duur is! 🙁 Lijkt me wel een hele toffe ervaring!

  [Antwoord]

 6. Comment by Lisanne de graaf

  Lisanne de graaf Reply 9 december, 2017 at 10:49

  Zelf heb ik nog geen cursus in het buitenland gevolgd. Wel volg ik op het moment een taalcursus in Nederland. Dit vind ik erg leuk, maar ik zou het graag in de praktijk willen toepassen. En dat is hier soms nog moeilijk

  [Antwoord]

 7. Comment by Shelley

  Shelley Reply 19 december, 2017 at 11:46

  Hi Jiami,

  Ten eerste: wat een super leuke blog heb jij!
  Ik had een vraagje aan jou: ik had laatst ook contact opgenomen met EF en ik vroeg me af wat jij kwijt was voor jou reis naar Miami.

  Liefs,

  [Antwoord]

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go top