Uncategorized

DIY | Sheet masker maken met tissue

april 9, 2013 | by Jiami


Eens in de zoveel tijd vind ik het heerlijk mijn gezicht te verwennen. Maskertje? Yes, gimme. Even mijn ontspan en chill-momentje. Als je het afpakt van mij – wees gewaarschuwd – ik bijt.

Ken jij die sheet maskers? Je weet wel. Die maskers die je op je gezicht kunt plakken – wonderbaarlijk blijven kleven -, lekker ruiken en er na een tijdje gewoon af kunt halen. Die maskers die vaak duur zijn, maar heerlijk. Ja. Van die sheet maskers heb ik vandaag een DIY. Het geheime ingrediënt product? Een tissue. JA! Een tissue!

DIY | Sheet masker maken met tissue

Wat heb je nodig?

 • 1 ei (genoeg voor 2 personen)
 • Een bakje
 • Een tissue, mijne waren op. Ik heb daarom 1 servet gebruikt.
 • Eventueel een (foundation)kwast om het masker mee aan te brengen.

DIY | Sheet masker maken met tissue

1. Het eigeel is overbodig. Die hebben we niet nodig. Hop hop, we splitsen het eiwit en het eigeel. Ben je beginners kokkin? Don’t worry – Appie heeft speciaal voor ons een how-to filmpje gemaakt. Perfect voor de kokkinetjes die niet weten hoe je een ei splitst. Het eiwit bewaar je in het bakje.

DIY } Sheet masker maken met een tissue

DIY | Sheet masker maken met tissue

2. Het eiwit is een heeft een hele rare substantie. Heel jelly-achtig. Op mijn gezicht zie je het aangebrachte masker. Het is erg doorzichtig en het glanst. Het masker is niet waterachtig en plakt redelijk.

DIY | Sheet masker maken met tissue

3. Het masker is plakkerig. Leg snel je tissue of servet erop en plak hem vast. Hij blijft goed zitten! Let op: doe dit écht snel. Je masker droogt snel op. Op de plekken waar je ogen en mond zitten kun je gaten scheuren. Je kunt voor het aanbrengen van het masker ook gaten knippen op de plekken van je ogen en mond. Scheuren vind ik makkelijker. Nu hoef ik niet uit te rekenen waar mijn ogen en mond zitten.

DIY } Sheet masker maken met een tissue

4. Als je servet of tissue uit meerdere lagen bestaat kun je de bovenste laag/lagen er voorzichtig aftrekken. Het is belangrijk dat je een dunne laag overhoudt. Deze foto is apart. Ik lijk een mummie dus lach me niet uit, please, want hey, dit is ook voor jullie hoor. :’)

DIY | Sheet masker maken met tissue

5. Ha, kijk het plakt! Ik heb hierna het onderste gedeelte van het servet dat onder mijn kin uitsteekt er nog afgescheurt.

DIY | Sheet masker maken met tissue

6. Breng nu nog 1 of 2 dikke lagen eiwit aan op de tissue of het servet.

DIY | Sheet masker maken met tissue

7. Ik heb het masker ongeveer 20 minuten laten zitten. Ik kon mijn gezicht moeilijk bewegen. Het masker was erg uigehard. Hierboven zie je het duidelijk. 1 beweging en al die look-a-like rimpels verschijnen.

DIY | Sheet masker maken met tissue

8. Trek het tissue of het servet van je gezicht af en je trekt al het eiwit van je gezicht mee. Geen washandjes of water aan bod. Nee, je hoeft niets af te spoelen! Heel makkelijk.

DIY | Sheet masker maken met tissue

9. Aan de linkerkant op de foto zie je een wittig gedeelte, op dit gedeelte had ik mijn eerste laag eiwit. Vervolgens paste het servet net niet op mijn hele gezicht. Hierdoor werd dit gebied niet bedekt. Aan de rechterkant zie je het gebied waar het servet zat. Helemaal schoon! Geen enkel vuiltje eiwit meer.

DIY | Sheet masker maken met tissue

10. Voilá. Je bent klaar.

Na gebruik voelt mijn huid erg zacht. Het voelt niet heel erg gevoed, maar meer als een chill-masker. Hij stinkt wel een beetje, haha, maar de geur is helemaal niet overheersend. Alleen als je erop let. Mijn huid voelt na gebruik ook een beetje ontspannen. Het is geen omg-dit-is-een-wonder-masker, ook geen wat-faalt-dit-masker. Het is een perfect-om-te-ontspannen masker. Daarnaast heel goedkoop, leuk om te maken en perfect voor meer mensen! Met 1 eiwit kun je zeker 2 (misschien wel), 3 mensen blij maken.

Info

Conclusie: Leuk DIY masker die snel, goedkoop en makkelijk is. Plakt wel, maakt je huid zacht, maar voelt niet heel voedend. Ik ben enhousiast!

Geschikt voor: Ik heb een huid met af en toe droge, schilferige en/of rode plekken. Voor de rest is mijn huid vrij normaal en heb ik weinig last van puisten, poriën en onzuiverheden. Als je je hierin herkent is dit masker prima geschikt voor jou.

Beoordeling: ster

Tags:
 • Kelly Caresse |

  Wat wen super toffe do it yourself! De geur van het ei lijkt me minder prettig maar ik geloof wel dat het de huid goed voedt! Op de sheet kan ook honing en yoghurt als masker denk ik! 🙂

 • Tara |

  Oeeeh leuk idee! En makkelijk te maken, want het bestaat uit simpele ingredienten. En lekker budget! Dit masker ga ik morgen ook even testen. Eerst maar naar school en hard leren, want ja ik heb veel repetities deze week 🙁

  xx tara

 • Sanja |

  Onwijs leuke diy! Alleen jammer dat ‘ie niet voedt & een beetje stinkt haha. Ik wil het toch zelf ook een keer proberen.

 • Demi |

  Goede diy 🙂 al werk ik bij maskertjes het liefst niet met ei haha, dat gaat zo stinken ( althans vind ik dan he )

 • Sophie |

  Leuke diy! Ik heb me nooit bedacht om het met een tissue te doen, maar dat is eigenlijk wel handig! Misschien ga ik deze nog een keer proberen. 🙂

 • Ingeborg |

  Wat een leuk idee! Ik ga dit eens uitproberen, alleen dan met wat anders dan ei haha, dat lijkt het me toch net niet.

  • Jiami |

   Ei schijnt goed voor je gezicht te zijn. Het is natuurlijk een raar idee om ’t op te smeren, haha, maar na afloop voelt je huid wel lekker aan. Ik heb nergens last van gehad. 🙂 Je hebt natuurlijk ook het ei haarmasker, ken je die? Die schijnt ook heel prettig te werken.

 • Heleen |

  Haha, ik vind ’t toch een beetje een vies idee om een ei op mn gezicht te smeren :p

 • Milou |

  Haha wat grappig, dit kende ik nog helemaal niet! Maar een eitje in m’n gezicht doe ik toch maar liever niet, haha!

 • Beautydiamonds |

  Handig! Ik heb ook een keer zo’n masker op mijn gezicht gedaan, (maar dan zonder het servet) en dat stonk joh Te erg voor mijn gevoel haha. Ik heb allerlei dingen gedaan om de stank weg te krijgen:) Maar ik had ook het eigeel gebruikt dus voortaan alleen het eiwit misschien!

  • Jiami |

   De geur vond ik persoonlijk best meevallen. Ja, heerlijk is ’t niet, maar het was niet heel ernstig. Hoe beviel het masker met eigeel trouwens? 🙂

 • Sofie |

  Leuk en handig! Het lijkt me niet zo fijn om zo’n plakkerig papiertje op je gezicht te hebben, maar who cares :love:

 • Martina |

  Grappig die foto’s!

 • Keytothefuture |

  Leuke DIY! Ik weet niet of ik het snel zou doen.. Maar de foto’s hebben in ieder geval voor vermaak gezorgd!

 • Lotte |

  Haha, die foto’s! Wel leuk dat je ze erbij hebt gedaan, hoort er nu eenmaal bij. Voor mij is dit masker denk ik niet voedend genoeg, ik heb een onrustige, droge huid met onzuiverheden.

 • LAURA |

  Hahaha leuke foto’s! Maar ik ga denk ik toch gewoon voor “normale maskertjes”
  Ik weet niet of je het merk Balea kent? Huismerk van de DM. Die heeft 2 maskertjes voor 45 cent. Het dode zeemasker kun je bijvoorbeeld wel 3 gebruiken (dus 6 maskertjes voor 45 cent :D)

 • 40daystill... |

  Wat leuk bedacht, het klinkt in ieder geval al leuk om te doen haha :p
  xx

 • milou |Shimmer-Pie |

  Ohh wat een super slim idee! Ik heb echt alleen een rauwe ei fobie hahah dat ik zou dta nooit doen! Misschein met iets anders er onder!

 • Yak Man |

  Haha erg leuke diy! 🙂 ik heb dit soort masker wel is eerder gezien maar dan moest je de eiwit wel eerst kloppen.

 • Edith |

  Leuke DIY! Ik hou alleen niet zo van ei dus ik zou m niet proberen.

 • Ilona -Kleedmeaan.nl |

  Leuk idee zeg, eens kijken of je dat ook met andere producten kan doen! 😀

 • Suzanne |

  Wat een handige tip! Bedankt

 • Esmay |

  Wat heb je dit leuk bedacht kind! 😀

 • Laura |

  Hahaha sorry jiami, ik moest toch wel heel hard lachen om je mummy foto 😛 super leuke DIY haha!

 • Charlotte |

  Haha ziet er grappig uit! Toch zie ik mezelf nog niet zo snel ei op mijn gezicht smeren. Don’t know why.

 • Maaike |

  Wat leuk dat je hierop komt!, helemaal zelf bedacht?
  De foto’s zijn in ieder geval leuk, en als mummie zie je er ook leuk uit, iets voor een verkleedfeest?, :p
  Kidding natuurlijk!
  xx, Maaike
  annamaaike van de tinychat :p

 • Nina |

  Hee wat een leuke tip! Ik ben zelf al te lui om een maskertje aan te brengen, laat staan om hem zelf te maken, maar ik vind het wel erg goed bedacht 🙂

 • Helin |

  Dat kende ik al! :))
  het helptwel &&daarna voelt je huid lekkerzacht aan. ^.^
  leukk , ;))

  liefs,helin

 • Helin |

  p.s, je kunt na het maskertjee, alser nogwat eiwit op blijft zitten.Met een warme/vochtige handdoek het wegvegenn. :))

 • Danique |

  Wat een goede tip! Echt leuk bedacht!

 • Hester |

  Toen ik het las dacht ik eerst echt ‘wat gaat dit worden’, haha, maar het klinkt op zich wel goed! Al vind ik het toch ook altijd wel leuk als maskertjes een lekker geurtje hebben, maarja., je kan niet alles hebben ^^
  Het is trouwens ‘het masker’ dus ook ‘dat’ in de zin ‘ Leuk DIY masker die snel, goedkoop en makkelijk is.’ En bij ‘Met 1 eiwit kun je zeker 2 (misschien wel), 3 mensen blij maken.’ is het denk ik logischer als je er gewoon ‘Met een eiwit kun je zeker twee en misschien wel drie mensen blij maken.’ 🙂

 • Maria |

  Lijkt me een fijn masker, alleen ik hou niet echt van die ei geur.. xx

 • Eleonora |

  Super, ga ik zeker eens uitproberen!

 • Miranda |

  Het lijkt mij best een fijn masker 😀 Ik kende hem nog niet ;D

 • Charlotte |

  Dit klinkt leuk en supermakkelijk!
  Ik ga het snel eens proberen.
  Leuke DIY !

 • Myrthe |

  Wat een leuke DIY! Lijkt me wel een gepruts met zo’n tissue, maar ik wil het zeker eens uitproberen.

 • Cynthia |

  Haha, leuk bedacht, al zal ik het zelf niet zo snel uitproberen

 • meral |

  Lijkt me een superfijn masker! ‘k Hou er niet echt van om ei te eten -seriously, kill me , no EGGS-, maar voor op m’n gezicht is het no problemo. :love:

 • Judith |

  Wat een grappige DIY! 🙂

 • Sophie |

  supergrappig! en leuke foto’s, hihi. <3

 • Marije |

  Ziet er leuk uit haha 🙂 Ook zonder make-up ben je trouwens mooi!

 • Isabel |

  Goeie tip als sheets! Je kunt het natuurlijk met elk (plakkerig) masker doen.

 • Anne-Floor |

  Super slim, echt leuk bedacht!

 • Bee |

  Enorm leuke DIY! Mooie foto’s!

 • Ashleey |

  Heel gaaf bedacht! En werkzaam!

 • Sanne |

  Klinkt goed! Dit ga ik zeker eens proberen! En terwijl hij intrekt, bak ik lekker een eitje van de rest, hahaa!

 • Rosalie |

  Ik heb last van een droge huid met rode plekken, dus dit masker zo geschikt voor mij kunnen zijn. 🙂

 • Lies |

  Wat een leuke DIY! Ik heb wel eens een poriën strip gemaakt van eiwit en keukenpapier, maar het nog nooit als masker gebruikt. Ik ga het zeker eens proberen.

 • Lisette |

  Wat leuk deze DIY, echt iets wat je makkelijk zelf kan proberen!
  Ook super blog! Lijkt het je leuk om elkaar te volgen?

  Love, Lisette

 • Kimberly |

  Deze DIY is leuk!! Misschien ook maar eens proberen 🙂

 • Beautyjuf |

  Haha, wat een ontzettende leuke foto’s! 🙂 Ik vind het een ontzettende leuke DIY. En, helemaal niet moeilijk. Thanks for sharing 🙂

 • Esther - Mango Sorbetto |

  Wat handig! Ik mis alleen de reden om eiwit te gebruiken, wat doet dat voor je huid? (of heb ik daar overheen gelezen?)

 • Manon |

  Wat een grappige DIY! En super leuke foto’s.

 • Evelien |

  Haha wat leuk gedaan, geinige foto’s ook! Toch hou ik het liever bij de kant-en-klare denk ik haha, ik ben zo’n kluns met dit soort dingen!

 • Wendy |

  Leuk! Ik zou alleen niet zo snel alleen ei op m’n gezicht smeren, maar er dan ook nog yoghurt of wat anders voedends bij doen 😉 En ik vind zelf kant en klare maskers handiger, gewoon onder de douche gebruiken!

 • larissa |

  Leuk bedacht! Maar ik zou het niet echt op mijn gezicht willen smeren..

 • Kim |

  Super handig!

 • Maureen |

  Hoe gaaf, nog nooit van gehoord!

 • Anna |

  Klinkt lekker, maar ik vind het toch een beetje veel gedoe (lui, i know). Ik gebruik altijd een kant en klaar masker uit een tube, haha 🙂

 • Lieve |

  Hoi!
  Ik had even een vraagje: bij welke ‘organisator’ heb jij je blog? Want dan heb ik een beetje een idee wat die mogelijkheden daar zijn, want ik ben heel erg op zoek. Alvast heeeel erg bedankt

 • Lisanne |

  Wat een super leuk idee! Lijkt me zeker leuk om eens te proberen!

 • S.T. |

  Wauw wat een leuk masker! Super leuk om te doen <3

 • Janna |

  Dankjewel! Wat een prachtige header heb je, echt heel gaaf! :love:

  Ik hoop dat je nog eens langskomt en wil volgen? x

 • hope |

  kan je het ook uitsmeren met je handen
  see you xxxxx

 • manon |

  ik heb alles over geschreven!

 • manon |

  ik heb alles meteen over geschreven!

 • manon |

  hahahaha
  sorry
  mijn reactie is per ongeluk 2 keer verstuurd
  faal
  xx

 • thirza |

  ik heb vanmiddag het masker uitgeprobeerd het werkt egt mijn huis is lekker zacht en van die geur ruik ik niks

 • roosie |

  ik ga het testen 😆

 • Sacha |

  zoek is op youtube: Split an egg’
  een hele handige manier om een ei te scheiden!
  leuke DIY Jiami <3

 • Hallo!

  Ik ben Jiami Jongejan, een 18-jarig meisje uit Amsterdam. Op deze blog deel ik mijn liefde voor fashion, reizen en fotografie. ♥

  Archief

  YouTube

  Favourites