Uncategorized

DIY Notitieboekje + mijn favoriete

januari 14, 2014 | by Jiami


note7

Ik moet eerlijk toegeven: ik ben ook zo’n meisje dat van notitieboekjes houdt (heerlijk stereotype bloggergedrag, oh, ik weet het.) Ik hou van lijstjes, planningen en dingen opschrijven. Ik heb een tik om dingen te organiseren – al mijn pennen in mijn etui moeten immers dezelfde kleur hebben. Nog niet gesproken over het feit dat ik maximaal 1 puntenslijper en gum wil om mijn etui netjes en overzichtelijk te houden.

Notitieboekjes zijn zó fijn! Ik kan dingen er netjes op een rijtje door zetten. Dat verheldert de boel. Vandaag deel ik een paar van mijn notitieboekjes. Niet alleen dat – een korte DIY is ook altijd leuk.

Mijn notitieboekjes

note6

Een roze van de HEMA heb ik al een hele poos. Vol met planningen, to-do lijstjes, tekeningen om mijn filmpjes te ‘regisseren’ (zie je die afschuwelijk lelijke tekeningen links? Ideeën die grof gekrabbeld zijn) en gescheurde tekeningen. Maar dit boekje ging ook mee naar Kenia. Allerlei nood-nummers, informatie, uitgave in Kenia en nodige dingen. Een boekje met veel herinneringen. De roze kleur vind ik mooi en met het minimalistische lettertype waarmee ‘notes’ op de voorkant staat: prachtig.

note10

Deze van Modemusthaves vind ik ook heel erg leuk! #NOTETOSELF. Heerlijk met de tijd mee. Deze hebben jullie misschien al voorbij zien komen in mijn ‘NEW IN’-post. Hij is momenteel nog leeg en ik weet niet waarmee ik hem moet vullen, maar dat komt nog wel. 🙂

IMG_6488

Ook deze van Opschrijfboekjes vind ik erg leuk! Hij heeft hele licht gekleurde lijntjes in het boekje (zonder lijntjes schrijf ik schots en scheef). En het is een boekje met goede kwaliteit. Daarnaast vind ik de buitenkant gewoon heel leuk! Hier schrijf ik allerlei ideeën voor webdesign in. Momenteel probeer ik enkele WordPress theme’s te maken en hier schrijf ik aantekeningen in. Eigenschappen per thema, afmetingen, kleurpaletten.. Ik probeer dit meer een design boekje te maken. Code tutorials die ik niet moet vergeten, ideeën die ik niet mag kwijt raken…

note9

Daarnaast komt deze simpele beige-gekleurde ook van de HEMA. Erg simpel, maar ik denk dat als je deze ook met washi tape versiert hij heel leuk is! Hier staat wat gekrabbel in, tekeningen en wat to-do lijstjes. Niet veel bijzonders, haha.

DIY

note

note3

Wat ook altijd een leuk idee is is om je notitieboekje te customizen. Op internet vind je vaak veel leuke DIY’s. Pinterest is de DIY-hemel. Hier staan zo onwijs veel leuke, originele ideeën op. Heel creatief!

Zo zie je vaak ook van die notitieboekjes die met washi tape versiert zijn. Heel schattig. Je kunt zoveel met washi tape. Zo schreef ik laatst bijvoorbeeld hoe je met washi tape je nagels kunt doen. Ik heb een oud notitieboekje gepakt en deze wit geverfd. Wegens gebrek aan normale verf – en nog enkele restjes muurverf, heb ik muurverf gebruikt. Werkt ook prima! Ik wilde graag een mooi, minimalistisch schriftje. Vandaar dat ik alleen een beetje washi tape op de rug van het boek heb geplakt. Simpel maar mooi detail.

diy

washiiii

bron bron

Voor nog wat inspiratie heb ik wel enkele leuke washitape schriftjes voor jullie op een rijtje gezet. Je kunt er vormpjes uit knippen. Op notitieboekjes staat het leuk – maar ook in notitieboekjes. Washi tape is een soort plakkend papier met een patroontje. Hierdoor kun je er makkelijk op schrijven. Voor het geval jij ook zin krijgt om aan de slag te gaan. Mijn washi tape komt overigens van Opschrijfboekjes. Hier verkopen ze washi tape!

Hou jij ook van notitieboekjes? Oh en hou jij ook van washi tape?

Tags:
 • Ting |

  Haha,omg ik ben ook echt iemand die super veel van notitieboekjes houd.Mijn moeder word er helemaal gek van dat ik er zoveel heb.Leuke artikel!! 😆

 • Cynthia |

  Wat leuk! Geeft een heel leuk effect, die washi tape 🙂 Zelf ben ik ook echt notitieboekjes-addicted!

 • Robin |

  Hahaha, ik herken het! Ene notitieboekje voor dit, andere voor dat.
  Leuke Do-It-Yourself! Ga ik zeker doen. Ik heb wel aardig wat notitieboekjes in huis (lichte verslaving, ik geef het toe).

  xoxo Robin

 • Saloua |

  Ooh wat toevallig, ik was gisteren in de Hema en ik zag allerlei notitieboekjes ik moest gelijk aan jou denken. Zelf heb ik er wel 2 liggen geloof ik, maar ik schrijf er maar af en toe in. Washi tape is inderdaad heel leuk, btw mooie foto’s. Xxx Sal

 • Manon |

  Jaaa, ik hou echt van notitieboekjes! Die van mij zijn eigenlijk altijd zwart, dus washi tape is wel een leuk idee! 🙂

 • Anoniempje |

  Hey Jiami
  Sinds kort doet de mobiele lay-out bij mij raar
  Ik kan nu geen artikelen meer lezen op mijn mobiel(samsung)
  ik weet niet of ik de enige ben die hier last van heeft….
  Sws ga ik op de computer jouw artikelen lezen want hij is geweldig!
  Xx :love:

 • eline |

  Haha, echt zo leuk gedaan. Jij bent echt creatief. Ik pak zelf gewoon een leeg schrift als opschrijfboekje. Dus. Ja. Misschien dat ik ooit nog een notitieboekje ga kopen (gaan veel langer mee) en dan koop ik zekerweten een lichtroze/witte. *Dan kan ik deze D.I.Y. doen!!!* :love: :love:

 • Beautydagboek |

  Ja, ik ben fan van notitieboekjes! Ik heb er heel veel, dus ik moet nog veel schrijven om er doorheen te komen 🙂

 • Ashleey |

  Ik houd hier ook heel veel van <3

 • Eline |

  Ja, opschrijfboekjes, ik ben daar ook zo gek op! En ik blijf ze maar kopen 😉

 • Quinta |

  Dit ziet er echt grappig uit! Ik heb ook veel saaie standaard notitiboekjes!
  Ik ga ze denk eens een keer pimpen

  X 😆

 • Kim |

  Wat leuk! Ik heb net van de week een notitieboekje bij de hema vandaan.

 • Manon |

  Leuke notitieboekjes en ideeen om ze op te leuken :)! Ik moet toch ook maar eens van dat washitape gaan kopen!

 • Esmay |

  Ik hou ook echt van notitieboekjes. <3 Die Notetoself is leuk haha.
  Ik wil nu ook een nieuwe en dan restylen.

 • Jeske |

  Ik hou ook zo van notitieboekjes, lijstjes maken etc. Leuk om te lezen!

 • Dionne |

  Super leuk gedaan! Ziet er tof uit!

 • Charlotte |

  Liefde voor notitie boekjes! Ik wil heel graag nog een moleskine aanschaffen. DIY boekjes zijn inderdaad heel leuk om te doen!

 • Kim |

  Ik hou echt van notitieboekjes, ik blijf er ook maar kopen, hoewel er nog veel onbeschreven zijn 🙂

 • Jamie |

  Ik houd van notitie boekjes :love:

 • Anniek |

  Leuke notitieblokjes heb je! Sinds kort gebruik ik het ook redelijk veel, ook vaak om idee

 • lonneke |

  Ah wat leuk! Ik hou echt van die schattige boekjes, super handig!
  VInd die van modemusthaves.com wel erg leuk 🙂
  LIefs Lonneke

 • Nieke |

  Ik ben gek op notitieboekjes, alles wat je maar kan opschrijven! Vind deze ook allemaal heel erg tof. Ik ben verliefd op de boekjes van Moleskine.

 • Fleur |

  Ik heb ook een obsessie met notitie boekjes en dan vooral die van Moleskine. Zo fijn! :love:

 • anna |

  Ik ben ook dol op notitie boekjes! Alleen mag ik ze niet meer kopen van mezelf, omdat ik er toch nooit in schrijf.

 • Esther |

  Ik ben nog geen notitieboekjes addicted, maar heb wel overal papiertjes liggen met to do en wishlisten.. Hihi

 • Maaike |

  Ik heb ook echt veel te veel notitieboekjes, haha. Die met #notetoself en die schattige vind ik ook erg leuk!

 • Ise |

  Ik heb ook zo’n 5 verschillende notitieboekjes in de la liggen haha. Voor alles weer een ander boekje, heel overzichtelijk.

 • Laura |

  Jaa notitieboekjes zijn onmisbaar! Heb er vandaag weer eentje gekocht toevallig. Die tape vind ik ook echt geweldig. Maakt je notitieboekje net wat gezelliger!

 • Hylke |

  Hey Jiami!
  Ik keek even op je log en zag dat je een DIY had geplaatst! Sinds ik dit artikel heb gelezen ben ik erg fan van washi tape!Zelf ben ik ook een notitieboekjes type… Ik schrijf ze helemaal vol! Superleuk artikel en ik vind jou DIY superleuk!
  Xx Hylke

 • Sophie |

  Wat een leuke boekjes heb je! Met zo’n tapeje eromheen is ook echt leuk gedaan:)

 • Wyona |

  Ik hou echt enorm veel van notitie boekjes. Ik heb zelf nog nooit Washi tape gebruikt.
  Leuk artikeltje :love:

 • Nienke |

  Haha, ik ben het beide! Ik geef vooral in de periode van de schoolspullen veel geld uit aan notitieboekjes. Lekker in de sale notitieboekjes en schriften scoren! Vorige keer had ik 10 euro uitgegeven voor 20 schriften, en in totaal 20 euro. Ik had ook nog 4 collegeblokken gekocht, allemaal voor thuis.

  Omdat ik een aantal ‘kale’ schriften had gekocht, versier ik die altijd met washi tape! Mijn tape komt meestal van Wibra: 3 voor €1! :love:

 • Mariette |

  Aahh cute zeg! Ik hou ook echt van notitieboekjes.

  Liefs, Mariette

 • willemijn |

  i loveee washi tape! en ook van notitieboekjes! :love:
  ik had jou nagels versieren met washi tape idee gedaan!
  het bleef wel vijf dagen zitten! super leuk! 😀
  xx

 • Isabel |

  Een bloggersstereotype, ja. Maar ik hou er ook van. Ik ben niet heel erg goed in organiseren maar het liefst heb ik alles heel erg georganiseerd. Mijn notitieboekje is liefde want ik kan niet al mijn geweldige – ahum – idee

 • Robin |

  Ik kan me gelukkig altijd wel beheersen als het op notitieboekjes aankomt, maar wat zijn er toch leuke boekjes te koop 😀

 • Anna |

  Superleuk! Ik ben ook écht een boekjesmens, al sinds ik het kan vasthouden zonder te laten vallen. 😉 En leuke ideeën met die tape!

 • Sanne |

  Superleuk zoals altijd!! Bij de hema verkopen ze ook washi tape. daar heb ik de mijne vandaan. xx

 • Maureen |

  Aaaah ik ben ook zo erg notitieboekjes verslaafd, hetzelfde geld voor schriften! En ik vind maar nergens washi tape! Zo frustrerend, ik wil ook mijn boekjes pimpen, zo leuk om te doen!En dat met die pennen, die tik heb ik ook! Alles moet ook altijd netjes recht staan en gewoon precies kloppen, dus mijn bureau is altijd netjes geordend, en als je dan naar mijn bureau stoel kijkt.. Nouja die zie je mogelijk niet door de kledingstapel die erop ligt! Zo raar dat ik soms zo geordend en rommelig tegelijk kan zijn, zonder gek te worden..

 • Lize |

  Haha, ook ik heb een hele la vol met notitieboekjes.
  De ene met fictieve verhalen, de ander met outfit-tekeningen, nog eentje met mijn ‘my day was awesome because’ lijstjes. Dan notitieboekje met to do lijstjes, met creatieve hersenspinsels en ga zo maar door. Heerlijk. Elke keer als ik in de stad ben kan ik de notitieboekjes niet weerstaan, mijn moeder begrijpt maar niet wat ik daar nou zo leuk aan vind. 😉
  Hele leuke DIY, zeker één om uit te proberen. Soms heb je van die notitieboekjes die qua grootte en indeling super handig zijn maar waarvan de kaft niet leuk is. Goed idee om dat dan toe te passen!

 • Anne |

  Super leuk artikel. Al vanaf ik jong was houd ik duizenden boekjes bij i love it! Ook leuk om terug te lezen wat je er allemaal inschreef :love:

 • Dita |

  Super leuk, ik ben ook dol op notitieboekjes

 • Ikzelf |

  Hoi jiami,
  Bij de Hema verkopen ze ook washi tape!!
  Voor de mensen die het daar willen kopen.

  Groetjes!!

 • lisa |

  Ja idd! veel te veel boekjes en wahi/masking tape! zooo leuk! met je nagels washitapen ga ik even opzoeken! lijkt me leuk! x :$

 • Eline |

  Wat een prachtige notitieboekjes, zo leuk om te hebben 🙂

 • Maud |

  Leuk! Ik heb zelf een hele la vol met volle en lege boekjes. Ze zijn zo handig! Leuke DIY, er kan er altijd wel een bij c=

 • Allicia-Maria |

  Ik <3 notitieboekjes, ik schrijf er haast alles in, planningen tekeningen, blog ideeën, noem het maar op! Ik vind je DIY echt heel leuk! 🙂

 • Sarah |

  Ik vind notitieboekjes ook zó leuk! De 2e is echt heel leuk, mijn favoriet. Ook leuke DIY ideetjes.
  (In je titel moet het volgens mij zijn + mijn favorieteN (of + mijn favoriete notitieboekjes))

 • Suzanne |

  Wauw leuke tips. Ook ik ben zo’n meisje. Haha.

 • Hanna |

  Haha waarschijnlijk inderdaad een blogger dingetje. Ik ben ook gek op deze boekjes! En DIY’s zijn natuurlijk ook altijd leuk!

 • Kim |

  Ik kan nooit genoeg notitieboekjes hebben haha, drama!

 • Bregje |

  Je komt wel erg laat achter Washi tape
  Maar je hebt leuke inspiratie gezocht :love:

 • Bodil Loïs |

  Ik hou ook echt van notitieboekjes; bij Paperchase hebben ze ook erg leuke 🙂

 • Lisanne |

  Super leuk! Ik ga steeds meer van notitieboekjes houden. Ze zijn zo handig en ik vind het fijner om sommige dingen op te schrijven dan op mijn laptop of in mijn telefoon te zetten. Mooi notitieboekje heb jij ervan gemaakt!

 • Denise |

  Aah, ik hou ook van notitieboekjes, ik heb er zelf altijd eentje in mijn tas zitten, naast mijn agenda en mijn dummy waar ik in teken. Het is zo handig en fijn dat je alles op een rijtje hebt staan, zo kun je niets vergeten… en aangezien ik dat nodig heb, hahahaha. :love:

 • Barbara |

  Leuk om te zien hoe mooi zo’n simpel boekje wordt met een stukje washi tape, Leuk gedaan!

 • Fleur |

  Haha, omg zo herkenbaar! Jouw artikelen inspireren me altijd zo erg. lijstjes maken is ook zo leuk! En handig. Alweer een superleuk artikel. Xx fleur

 • Luca |

  haha ik heb ook honderdduizend notieboekjes, vreselijk verslavend gewoon.
  Die washitape klinkt wel echt heel vet. ga ik zeker proberen
  Xx

 • Ilse |

  Oe! Ik ben echt wild van notitieboekjes en washitape. Waar heb je die washitape vandaan gehaald? =D

 • Josie |

  Super leuk Jiami! 😀

 • Fenna |

  Hee
  Een leuk artikel!
  Weet je misschien ook waar je notitieboekjes kunt kopen met verschillende kleuren en printjes op de bladzijdes?
  Groetjes

 • Charissa |

  Oooh dit is zo herkenbaar! Ik ben zelf ook stapelgek op notitieboekjes, stationary, leuke pennen en stiften, agenda’s, noem maar op.. Heb er zelfs een blog over aangemaakt, haha. Ik denk dat veel bloggers zich hier inderdaad in kunnen vinden. Je moet toch iets hebben waar je je inspiratie in kwijt kan? Love it!

 • Hallo!

  Ik ben Jiami Jongejan, een 18-jarig meisje uit Amsterdam. Op deze blog deel ik mijn liefde voor fashion, reizen en fotografie. ♥

  Archief

  YouTube

  Favourites