Dit zijn de goedkope vakantiebestemmingen Europa

15 oktober, 2017

Vakantie en reizen is een dure hobby. Helaas. Maar dit is uiteraard ook geheel afhankelijk waar je naar toe gaat. Ben je op zoek naar een paar toffe steden die meer budgetfriendly zijn? Hieronder een lijstje met enkele leuke en goedkope vakantiebestemmingen Europa.

Praag

Praag. Een prachtige stad die niet voor niets het Parijs van het Oostblok wordt genoemd. De stad heeft enorm veel sfeer en veel verschillende en toffe wijkjes. Zo heeft het centrum juist iets heel romantisch door alle schattige huisjes, de wijk Karlín is bijvoorbeeld weer heel hip en Vysherad is een erg middeleeuwe buurt. Daarnaast is Praag ook een geweldige stad als je ’s avonds van een feestje houdt. Er zijn veel bars en de grootste club van Europa zit hier, je bent hier wel even zoet! Daarnaast is alles ook nog eens lekker goedkoop. Vermijd overigens wel het centrum, hier zijn de prijzen meer West-Europees. Als je een toffe spot net buiten het centrum vindt, dan ben je vaak veel goedkoper uit.

Boedapest

Een bijzondere stad omdat het bestaat uit het deel Boeda en Pest, maar dit maakt haar juist zo bijzonder en mooi. De grote pompeuze gebouwen die van het communisme afstammen en de prachtige architectuur van onder andere het parlementsgebouw. Verwen jezelf in een van de prachtige badhuizen met thermen en sauna’s, beklim de Eiffel berg of bezoek de typische bar ruins. In Boedapest is voldoende te doen!

Dubrovnik

Kroatië is een prachtig land, en de oude stad Dubrovnik staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst en wordt ook wel eens de ‘Parel van de Adriatische Zee’ genoemd. Dit maakt de stad dus zeker een bezoekje waard voor jouw volgende trip. Daarnaast is het een heerlijke locatie om even te ontspannen op het strand, de stad door te struinen of een ritje omhoog naar de top van de berg Srd, met prachtig uitzicht. Je kunt over de oude stad van Dubrovnik kijken en genieten van het turkoois blauwe water van de zee erachter.

Lissabon

Een nog ietwat minder bekende stedentrip, maar verreweg een van mijn favoriete plaatsen in Europa! De gekleurde huisjes hier, de authentieke tram, het lekkere weer.. Lissabon is heerlijk. Daarnaast zijn er ook nog een hoop historische spots te bezoeken zoals het oude kasteel en de musea. Maar je kunt er ook ’s avonds bij de Pink Straat terecht om een hoop dansjes te doen, het strand op gaan of gewoon door de stad struinen. Voor ieder wat wils.

In Europa zijn dus voldoende toffe goedkope plekken die je kunt bezoeken voor jouw volgende vakantiebestemming. Vakantie hoeft immers niet altijd duur te zijn.

8 comments

 1. Comment by Dionne

  Dionne Reply 15 oktober, 2017 at 09:48

  Aaah ik hou van reizen. Ik wil heel graag een keer naar Lissabon

  [Antwoord]

 2. Comment by Manon

  Manon Reply 15 oktober, 2017 at 10:19

  Ik wil naar alle steden nog naar toe… Dubrovnik ben ik dit jaar geweest, zo mooi is het daar!

  [Antwoord]

 3. Comment by Larissa

  Larissa Reply 15 oktober, 2017 at 12:28

  Ah het lijkt me zo leuk om naar deze steden toe te gaan!

  [Antwoord]

 4. Comment by Marieke | Bluebell Forest

  Marieke | Bluebell Forest Reply 16 oktober, 2017 at 13:59

  Oooh wat wil ik graag naar Lissabon! Die staat echt mega hoog op mijn lijstje, mede omdat het lekker goedkoop is natuurlijk haha. Hopelijk kom ik er as zomer 🙂

  [Antwoord]

 5. Comment by Vera

  Vera Reply 16 oktober, 2017 at 19:05

  oeff, dit is echt zo’n selfmade blog waar ik uren doorheen kan scrollen, love it 🙂
  we want more!!

  [Antwoord]

 6. Comment by Lieke

  Lieke Reply 23 oktober, 2017 at 14:07

  Lovee it so muchhhh!!! Het lijkt me zoo geweldig om een keer naar lissabon te gaan!

  [Antwoord]

 7. Comment by Marlice

  Marlice Reply 26 februari, 2018 at 18:02

  So true. Lissabon is nooit in me opgekomen. Het klinkt geweldig!

  [Antwoord]

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go top