Uncategorized

Diary 15 mei

mei 15, 2014 | by Jiami


IMG_8776

IMG_8760

Onder het genot van een kopje koffie schrijf – eigenlijk typ – ik dit artikel. In een lunch cafétje te Amsterdam. 

Als klein meisje ging ik altijd samen met mijn familie om de week naar een museum. Zondag was de ene week oma-dag en de andere week museum-dag, tenzij daar iets tussen kwam. Stiekem schaamde ik me er voor dat ik naar musea ging. Als ik in de klas vertelde wat ik op een zondag vaak deed, en ik zei ‘Ik ga naar een museum’, werd ik voor saai uitgemaakt. Ik was een ukkepukkig kindje, zo eentje waarvan haar tas bijna even groot is als haar bovenlijf, die dat dus maar niet zei. Maar er zijn stiekem zoveel leuke kindermusea! Echt hoor! Neem NEMO bijvoorbeeld, die kent iedereen wel. Die is geweldig. Het Museon in Den Haag had ook vaak leuke tentoonstellingen. Dat ik bij het Karl Marx Huis in Duitsland ooit afhaakte (ik snapte toen niets van politiek, maar mama is Chinees, dus we gingen er voor haar heen) is dan ook geen wonder. Zat musea die leuk zijn, maar veel is ook helemaal niet geschikt voor kinderen.

IMG_8765

IMG_8764

IMG_4175

IMG_8766 IMG_8769

Rond groep 7 of 8 was de museumfase over. Veel musea hadden we al bezocht en op zondag gingen we andere dingen doen. Afgelopen week begonnen de kriebels weer. Aangezien ik zo vaak in Amsterdam ben laatste tijd bedacht ik dat het misschien geen slecht idee was om een zakelijke afspraak en een museumbezoekje te combineren. Een bezoeker raadde het FOAM museum in Amsterdam aan. Een fotografie museum die ik maar al te graag bezocht.

[iframe http://player.vimeo.com/video/67115692 660 430]

Ik keek naar een prachtige tentoonstelling van onder andere Richard Mosse. Deze had het meeste impact op mij. Een film van het conflict in Congo. Gefilmd met een camouflagedetectie ontwikkelde infraroodfilm. Het beeld had daardoor veel rode delen, heel bijzonder. De camera was vroeger ontwikkeld in samenwerking met het Amerikaanse leger. Ik mocht helaas geen foto’s maken in het museum, heb daarom maar de video ge-embed die ik kon vinden op internet. Zo kan ik jullie toch een beetje ‘meenemen’. Ik vind het best wel bijzonder en heel erg mooi. En de foto’s erbij was ook echt prachtig. Pracht staaltje werk.

De andere tentoonstellingen van andere fotografen waren ook leuk, maar minder mijn ding. Ik ben net weggegaan en zit nu in een lunch cafétje (mijn broodje wordt elk moment bezorgd). Net ging ik zitten en weet je wat me overkwam haha? Vet awkward, maar oké het was wel grappig.

Werknemer: “Kom je hier voor de sollicitatie?”
Ik: “Nee, maar eh…. ik zou wel graag een broodje willen bestellen.” (met een twijfelachtige stem).
Werknemer wordt rood.

Straks ga ik nog langs het PR-bureau, maar ik heb nu nog een hele tijd over. Ik denk dat ik even ga werken in het lunch cafétje aan mijn blog. Ik vind het fijn om af en toe dingen alleen te doen. Zo ook dit museumbezoekje, alleen lunchen en straks ook nog een afspraak. Misschien klinkt het heel eenzaam, maar ik voel me er prima bij. Het geeft me ook weer een kans om te genieten van de wat kleinere dingen. Zo zit ik nu naast het raam en als ik naar buiten kijk zie ik zo’n grote paardenkoets. Genieten van Amsterdam, ik hou van die stad, en de dingen die er gebeuren. Zo heb ik ook enkele foto’s geschoten. Je ziet hierboven een toerist die de weg kwijt was. Stiekem vond ik het wel een grappig gezicht haha.

Voor diegene die denken dat ik niet naar school moet: op dit moment heb ik even vrij, hihi.

Ik ga genieten van mijn broodje, fijne dag verder lovies! <3 Bezoeken jullie ook wel eens museau? Welke vind jij erg leuk? Oh en hebben jullie nog fijne lunchplekjes in Amsterdam?

Jiami.

Tags:
 • Manon |

  Leuk ik ben ook een keer bij Foam geweest, erg mooi museum!

 • Anna |

  Dit soort blogs vind ik altijd zo leuk om te lezen! Heerlijk hoe je schrijft over de kleine dingen. Vind het ook mooi dat je zegt dat je als je alleen op stap bent, echt de tijd hebt om van de kleine dingen te genieten. Dat vind ik ook altijd. Het leven is soms zo snel en hectisch dat mensen (en ikzelf) daar vaak niet bij stilstaan. Pas als ik echt even tijd voor mezelf heb, realiseer ik me dat soort dingen een stuk beter. Ik vind je zo volwassen voor je leeftijd, en dat bedoel ik echt alleen maar positief! Een inspiratie voor velen.

  • Jiami |

   Ja, precies! Af en toe moeten we er wel even bij stil staan. En dankjewel Anna.

   • Tessa K. |

    Ik ben het helemaal met jullie eens! Ik kan soms ook gewoon heerlijk genieten als ik even alleen ben. Inderdaad de kleine dingen.

    Ik vind het echt erg leuk als je diary’s schrijft Jiami! Ik wil er wel meer lezen 🙂

    • Jiami |

     Om die reactie word ik zoooo blij! Vind diary’s een van de leukste dingen om te schrijven en voel me dan ook echt ‘connected’ met jullie. Twijfelde er wel eens over aangezien niet heel veel bloggers en het dus ook minder goed kan vallen, maar dat is dus niet het geval haha.

 • esmee |

  wat leuk om te zien dat zoveel bloggers hun tijd doorbrengen in amsterdam haha. Maar ik ben nog nooit bij Foam geweest, misschien een leuk idee voor de zomervakantie!

 • Vera |

  Ik ga ook nog weleens naar een museum. Ik heb een keer een tentoonstelling over Coco Chanel gezien, was erg leuk!

 • Alix |

  Ben al best een tijd niet naar een museum geweest, maar Foam lijkt me leuk!

 • Dani ❤ |

  Super leuk jiami!!! Ik bewonder jou echt! ❤❤❤❤❤❤❤❤
  Love you x

 • Eva |

  Wat een leuke diary en wat een mooie Amsterdam foto’s ! Ik vindt zelf het openluchtmuseum heel leuk (alleen dat is buiten en binnen)

  ~ Eva

 • Fleur |

  Heel erg leuk artikel! Ondanks dat ik erg van fotografie hou ben ik nog nooit in het foam museum geweest. Hier wil ik wel heel graag een keertje naar toe!

 • Anna |

  Ik ervaar het ook dat ik alleen kleinere dingetjes beter door heb, bijvoorbeeld het interieur van een restaurant of wat je aan het eten bent enzo. Heel fijn artikel om te lezen 🙂

 • Laura |

  Leuke diary en mooie foto’s heb je gemaakt!

 • Manon |

  Hele mooie foto’s heb je gemaakt, weer een leuke diary!

 • Tessa | Raspberry & Ripped Jeans |

  Wat een leuk spontaan artikel! Leuk om te lezen! Ik ging vroeger ook vaak naar musea!

 • Eline |

  Leuk artikel en ik ging vroeg ook altijd met mijn opa en oma naar een museum. Super leuk!

 • Amelie |

  Amsterdam is echt een van de leukste plekken in Nederland, ik ben echt dol op die stad! Morgen ben ik er weer en ik ga ervan genieten!

 • Carin |

  Wat een leuk artikel, zo lekker spontaan. Echt even een kijkje in jouw leven! Like it 🙂

 • Manon |

  Leuk weer om te lezen! Je schrijft zo leuk! Ik wilde wel even zeggen dat je altijd best wel volwassen doet… sorry als ik nu gemeen ben! 🙁 Je bent een leuke meid hoor! :$

 • Manon |

  Je hebt al pittig veel meegemaakt, misschien ligt het daaraan…

 • Claudia |

  Heel goed! Op jouw leeftijd kijken mensen je al snel raar aan als je 1) naar musea gaat, en sterker nog 2) het ook fijn vind om af en toe alleen tijd door te brengen! (eigen ervaring ;p) Volgens mij zit je nu nog in Londen.. Hopelijk krijgen we daar snel wat over te zien/lezen/horen!

 • Nora |

  Eventjes alleen iets doen is leuk he? Als ik ga winkelen, ga ik ook meestal alleen. Ik, de stad, de omgeving, rustig winkelen, kan deugd doen 🙂

 • 7546 |

  Leuk artikel jiami:)
  Xx
  Ps het is trouwens cafeetje;)

 • Robin |

  Super leuk! Ik houd van dit soort artikelen! Ik ga eigenlijk nooit naar musea, terwijl je helemaal gelijk hebt, met dat het niet suf is en juist heel erg leuk! De foto van de toerist zie ik trouwens niet, misschien dat je ‘m bent vergeten, of dat ik gewoon niet zo goed kan kijken 😉 xx

 • De Zuinige Student |

  Leuk geschreven Jiami.
  Ik was ook zo’n kind dat graag naar een museum ging. En nog steeds vind ik het leuk.
  Leuke musea heb je beschreven. Inspirerend.

  Die bediende zal wel heel erg zijn best hebben gedaan op je broodje. Ik heb hardop zitten schateren.

 • Naomi |

  Zit je bij de bagels & beans? Ik herken het aan het kopje (/servies) dat is altijd zo leuk! Verslaving, haha.

 • todayslovely |

  een erg leuke artikel!

 • iiiThinkPink |

  Leuk artikel! 🙂

 • Noa |

  Ik woon in Amsterdam en ik ken letterlijk alle lunchplekjes uit me hoofd!
  Café de Bolhoed is een aanrader! SUPER lekkere bananentaart!

 • Pleun |

  Leuk! Ik ga best vaak met mijn vader naar een museum, maar ben nog nooit naar FOAM geweest. Dus dat wordt waarschijnlijk ons volgende uitstapje 🙂
  Laatst toen ik in Amsterdam was ben ik volgens mij in de zelfde bagels and beans geweest. Hij zit in een boek winkel toch?

  Liefs,
  Pleun

 • femketje |

  leuk om te lezen 😀

 • Emma |

  Leuke diary! En, ik zal het bekennen, ik kom haast nooit in Amsterdam. What a shame, maar ik woon er best wel ver vandaan en op een of andere manier komt er gewoon nooit van, haha.
  Die foto van de toerist die de weg kwijt was is echt leuk! Geniaal.
  Ik bezoek niet zo heel vaak musea, maar pas ben ik nog in het openluchtmuseum geweest en dat was wel leuk! Mooie beelden van het filmpje!

  Xx Emma

  http://lifethingsbyemma.blogspot.nl/

 • Desmain |

  Leuk, zo’n spontaan artikel!

 • Petra |

  Ik ga echt heerlijk vaak naar musea! Heb ook al sinds ik heeeeeel klein ben (Echt 4 jaar ofzo, geen geintje) een museumjaarkaart! Dus dan kost het je ook bijna niks 🙂 Het laatste waar ik geweest ben was het oorlogsmuseum in Overloon en binnenkort ga ik naar zuiderzeemuseum, vind ik zo leuk!

  • Jiami |

   Ja!!! De museumjaarkaart, haha, die hebben wij ook echt non-stop gebruikt. Scheelt zoveel geld. Zuiderzeemuseum en Oorlogsmuseum ga ik onthouden, ben wel in legermuseum in Delft geweest, maar vond die niet ge-wel-dig eerlijk gezegd.

   • Anne |

    Het Oorlogsmuseum is inderdaad ook heel mooi! Daar ben ik een tijdje geleden ook geweest.
    En wat een supermooie foto’s heb je gemaakt! Precies de “kleine dingen”. <3

    Liefs

    • Petra |

     Het oorlogsmuseum vond ik niet heel erg goed eigenlijk, althans er waren super mooie en indrukwekkende dingen. Maar er was echt veel te veel te lezen, en daar had ik toen geen zin in hehe. In het gemeentemuseum in Den Haag hebben ze sinds een paar maanden echt een super leuke nieuw deel, interactief met Ipad enz. Echt een aanrader!

    • Anne |

     Thnx! Die ga ik onthouden! xx (er was idd wel véél te veel te lezen…)

 • Sophiee |

  Dit soort artikels vind ik echt leuk! Mooie foto’s heb je geschoten. Ik ben niet echt een museau mens;)

 • Janneke | Beautyroad |

  Heel erg leuk artikel! Mooie foto’s ook. 🙂

 • eveline |

  Mooie foto’s pain quotidien is heel lekker!

 • Nuria |

  Wat ben je eigenlijk volwassen voor je leeftijd! Musea hoeven echt niet saai te zijn, net als het lezen van boeken. Ik vind het leuk om zoveel mogelijk kennis te ontwikkelen en veel over mensen te weten te komen. Ik ben best wel leergierig en jij denk ik ook ! Ik vind het trouwens altijd heel fijn om alleen in Amsterdam rond te wandelen, ik word dan altijd zo rustig op één of andere manier. Ik denk omdat het juist zo druk om je heen is! Ohja, hele mooie foto’s heb je ook geschoten. :love:

 • Esther |

  Leuke diary! Ik kom eigenlijk niet zovaak in amsterdam wat ik wel erg jammer vind. En om heel eerlijk te zijn bezoeken wij ook nooit musea’s xx

 • Rianne |

  Ah jouw leventje klinkt zo fantastisch. Alsof het de gewoonste zaak is, ‘even naar het PR-bureau’, op jouw leeftijd :’) Ik volg je nu al zo lang (gewoon al voordat je je blog had zelfs!! hahaha) en ik vind het echt superknap van je dat je dit zo allemaal doet!

  Enne, ik ben maar een paar keer in Amsterdam geweest, het is nogal ver weg voor mij. Museums zou ik zo niet echt heen gaan, maar toen ik met school in Berlijn was heb ik er misschien wel 15 gezien. Allemaal fotografie en kunst museums, heel mooi!

 • Susanne |

  Super tof dat je dat gewoon allemaal in je eentje doet! Vind ik knap 😉 Ik kom nooooooit in musea maar ik zou graag een keer naar Corpus willen, een reis door de mens. Lijkt me super interessant!

 • Veer |

  Jiami ik vind het zo bijzonder dat je dit allemaal doet. Bij ons in de klas kent iedereen je en we vinden je echt te gek. Je bent ons voorbeeld en ik vind het zo bijzonder dat je op zo’n leeftijd al zo veel bereikt hebt! Ik ben zelf bijna 14 en ik kijk altijd heel graag naar je filmpjes en naar je blog. Je hebt echt een hele mooie stijl en ik vind je gewoon te gek! Je inspireert zoveel mensen en je mag echt trots op jezelf zijn! Het is echt grappig want voor ons (mijn klas) ben jij als voor een ander ariana grande is. Ik weet niet of ik het een beetje duidelijk zeg maar misschien begrijp je wat ik bedoel. Je bent echt een hele mooie meid en ik hoop echt dat je steeds verder groeit in alle dingen die je mee maakt. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor. Net las ik je artikel en altijd weet je me te inspireren. Bedankt voor alles wat je doet en ga zo door! (: pss nu heb ik ook zin in een kop koffie!

 • Tessa |

  Wat een gezellige foto’s! Ik word er helemaal blij van 😀

 • Lisanne |

  Ah heel leuk om weer een diary te lezen, Jiami! Ik bezoek maar heel af en toe musea en ik vind dat het ook wel leuk kan zijn, ja! Binnenkort ga ik denk ik naar het Beeld en Geluid museum. Lijkt me een interessant museum! Mooie foto’s heb je trouwens gemaakt.

 • Jessy |

  Musea bezoeken vind ik juist helemaal niet saai haha! Had ik maar ouders die me vaker mee naar een museum namen. Ik zit op een nogal heel erg culturele school dus we hebben tig uitjes gehad in Amsterdam en mijn liefde voor het stedelijk was daardoor aangewakkerd. De foto’s van Mosse zien er inderdaad heel gaaf uit!

 • Lara |

  Zo’n diary post is heel erg leuk leuk om even over die kleine dingetjes te lezen. Het Foam is idd heel leuk, ik was er deze week ook nog maar dan in een soort pop up gebouw op de keizersgracht met weer andere tentoonstellingen, heel leuk. Wat ik zelf qua fotografen ook altijd heel mooi vind is Vivianne Sassen, ze maakt oa modefoto’s maar eigenlijk van alles, ze heeft nu een tentoonstelling in het fotomuseum van Rotterdam, dus misschien is dat ook nog iets voor je?

 • Laura |

  Ik vind je diary ook altijd zo leuk om te lezen! Ik krijg altijd een beetje het gevoel alsof ik het begin van een boek begin te lezen, krijg er echt een heerlijke leessfeer (is dat een woord?) van. Jammer genoeg ben ik aan het einde van je diary altijd weer uit dat gevoel haha. Genieten!

 • Neeltje |

  Na dit artikel ga ik zeker een keer naar FOAM. Ik vind het leuk om die dairy’s te lezen, het geeft aan hoe eerlijk je bent. Heel leuk Jiami! 🙂

  thoughtsinstyle.wordpress.com

 • Cherissa Blans |

  Wat heb je mooie sfeerfoto’s gemaakt! Echt Amsterdam, ik ben er maar een keer in m’n leven geweest en dat was toen ik naar het concert van Drake ging en daarvoor ben ik alleen even van het centraal station naar de Kalverstraat gelopen en weer terug.. Veel heb ik dus niet gezien maar het viel mij wel op dat het een wereld van verschil is vergeleken met Rotterdam! Verder wil ik tegen je zeggen dat ik persoonlijke berichtjes echt heel erg leuk vind om te lezen, dus blijf vooral lekker zo doorgaan met (spontane) diary’s! Heel veel liefs xx

 • ??? |

  Hi Jiami,
  ik houd echt super veel van vlogs en diarys dus blijf dat maar doen! 🙂
  Ik kom niet vaak in Amsterdam maar ik weet een super leuk restaurantje! De bierfabriek. Het ligt aan het nesz centrum. (Je hoeft er niet perse bier te drinken hoor. Haha) als je binnen komt denk je he? Maar daarna vind je het waarschijnlijk heel leuk!
  Groetjes :p

 • daphny |

  Leeeuk stukje!! Mooie foto’s!

 • Jaimy |

  Wauw leuk artikel jiami!
  xD onze namen lijken op elkaar….
  Jiami jaimy mmmm!
  Haha
  Kijk op: beautyxdiy.blogspot.com
  Nog tips xx..?

 • Masja |

  Ziet er uit als een heel mooi en interessant museum, zou ik graag een kijkje willen nemen 🙂

 • Shirley |

  Ik had dat heel erg met films! Ik ging elk weekend naar de bioscoop en nog steeds vind ik een filmpje pakken altijd erg leuk! Ik heb ook veel museums bezocht, dus heel veel aanraders (waar je nog niet bent geweest) heb ik niet voor je (SORRY!). Ik kom ook niet zo vaak in Amsterdam vanwege school enzo. Ik weet dus ook geen leuk cafeetje (wat een nutteloze reactie is dit toch!) in Amsterdam. Ik vind het ook heel erg leuk dat je dairy’s schrijft! Echt leuk om te lezen!

 • Anoeska |

  Prachtige foto’s!

 • Kim |

  Mooie foto’s heb je gemaakt! Ik vind musea eigenlijk alleen interessant als het niet in Nederland is.. haha. In Engeland bijvoorbeeld heb ik me daar geweldig vermaakt in musea!

 • Raounak |

  Foam is zo een mooi museum.

 • Laura |

  Vroeger ging ik ook zo vaak naar musea, heerlijk vond ik dat! Ik zou nu ook nog graag gaan, maar helaas is niemand in mijn omgeving geïnteresseerd in kunst en geschiedenis. In ieder geval niet genoeg om met mij mee naar musea te gaan. Ik vind het heerlijk! Vorige zomer ben ik nog in Parijs naar een museum geweest, waar een tentoonstelling was over Napoleon. Ontzettend interessant. En als student mocht ik daar gewoon gratis naar binnen!

 • Merel |

  Leuk! Ik doe ook héél graag dingen alleen. Alhoewel ik musea dan weer liever mét iemand doe. Een meisje uit mijn klas schrijft d’r scriptie over die tentoonstelling trouwens. Over wat kleur met je perceptie van een kunstwerk doet. En de ethische vraag: mag je van zoiets verschrikkelijks een “mooi” beeld maken, waardoor de realiteit van de foto ondergeschikt wordt aan de esthetiek? Superinteressant!

 • zara |

  leuk artikeltje , ik vind dat je echt goed kunt bloggen

 • Annemarie |

  Dit soort blogspots vind ik super leuk om te lezen! (vaker doen!) Ik vind museums ook helemaal geweldig, zeker met kunst. Het is wel super jammer dat er bijna geen mensen van onze leeftijd zijn die nog naar musea’s gaan.

 • Romy | Big Cozy Sweater |

  Musea’s zijn echt geweldig, zelf heb ik een museam-jaarkaart waarmee de entree van bijna elk museum in NL gratis is!

 • Madelein |

  Ik vind het altijd zo leuk als je diaries post! Echt superleuk om te lezen altijd 🙂 je schrijfstijl is ook zo fijn te lezen. En oja ik wil niet betweterig zijn maar het is cafeetje ipv cafétje haha!

 • Elsbet | La Vie Pure |

  Wat een prachtige foto’s!

 • Eline |

  Wat een heerlijke foto’s!

 • Lilia |

  Mooie foto’s heb je gemaakt! Ik ging vroeger echt maandelijks 2 x naar het museum of zo haha, mijn moeder vond het erg belangrijk voor mijn algemene ontwikkeling haha. Ik ben opzich wel blij dat ik toen ik jonger was naar zoveel musea ben geweest, heb nu namelijk echt geen tijd meer… Moet eigenlijk wel een x gaan! xo

 • Noë |

  Ik wil ook gaan bloggen maar ik woon dus hélemaal niet dicht bij Amsterdam dan moet ik zeker 3,4 uur reizen.. Helaas haha

 • Esmee |

  oke, dit is geen lunchplek maar ze hebben hier wel de ALLERLEKKERSTE IJSJES VAN AMSTERDAM het is een kleine ijszaak, “van der linde” genoemd of iets wat er ongeveer op lijkt. Je blogt trouwens echt heel leuk!

 • Mantoe Sylla |

  In Antwerpen (waar ik woon) zijn er zó’n leuke musea’s ! Wat ik persoonlijk het leukste vind is het modemuseum. Ik ben een beetje geobsedeerd denk ik, haha. Volgend jaar (ik weet niet precies waar en wanneer) komt er een tentoonstelling/museum van Dries Van Noten. Daar wil ik zo graag naartoe ! Ik vind je trouwens echt super! Volgens mij ben je echt al bekend in België, haha.

 • Marlou |

  Mijn favo lunchplekje in Amsterdam blijft toch wel Bakker Bart, heel basic, maar oh zo lekker. Vooral de pizzabroodjes zijn heerlijk en je kunt er ook lekker zitten. Nouja, dat vind ik dan. En op de een of andere manier vind ik dat er zo’n chille sfeer hangt. En het ruikt er natuurlijk ook lekker, haha.

 • Hallo!

  Ik ben Jiami Jongejan, een 18-jarig meisje uit Amsterdam. Op deze blog deel ik mijn liefde voor fashion, reizen en fotografie. ♥

  Archief

  YouTube

  Favourites