Personal

dear november


Hoi lieverds! Hoe is het? Het is inmiddels alweer november en voor je het weet zitten we alweer in het nieuwe jaar. Samen met Marenthe kwam ik afgelopen week op het idee om in de kerstvakantie naar Londen te gaan. Alhoewel ik eerst zat te denken om 2 weken vrijwilligerswerk te doen in Ghana, heb ik dat idee nu maar even geschrapt. Afgelopen vakanties ben ik een hoop weg geweest en echt tot rust komen kwam er niet van, een paar daagjes weg wil ik wel, maar zo lang sla ik even over.

De geurkaarsen steek ik weer aan, de koppen sterrenmuntthee zijn weer van de partij en ook de warme dekentjes mogen niet vergeten worden. Wellicht hebben jullie gemerkt dat er afgelopen tijd wat meer artikelen online zijn gekomen en ook dat de artikelen al helemaal staan uitgeschreven op de homepage. Dat klopt! Ik heb ervoor gekozen om voortaan wat kortere artikelen te schrijven, maar wellicht wat vaker. Waarom? Ik denk niet dat veel meiden nog ellendelange artikelen lezen. We leven in een maatschappij waarbij alles snel gaat. Het zou me niks verbazen als jij dit artikel op je mobiel leest terwijl je in de trein zit, onderweg ergens naar toe bent of op de wc zit (busted!). Naast het feit dat ik me er zelf prettig bij voel en er meer plezier in heb, geef ik eerlijk toe dat ik langere artikelen zelf ook niet zo bijzonder vind. Prima als een lipstick goed bevalt, maar als ik een review lees vind ik de informatie ‘pigmentatie is matig, kleur is mooi en voor de prijs zou ik hem aanraden’ eigenlijk wel voldoende en vind ik een uitgebreide alinea over pigmentatie overbodig. Niet voor niets dat die artikelen ook het minst werden gelezen.

Zo nu en dan zal er nog wel een langer artikeltje verschijnen hoor, maar op deze manier bloggen geeft mij meer energie. Anyway, ik pak nog een kopje thee en trek mijn warme vest aan. Ben benieuwd wat jullie van de verandering (gaan) vinden. ♥

Lots of love! X


43 reacties op “dear november”

 1. Angela zegt:

  Leuk artikel! Ik vind je lay-out super mooi en ik ben het met je eens, we leven in een snelle maatschappij en kortere artikelen worden vaker gelezen dan hele lange artikelen, bovendien kan je dan sneller werken en soms meer plaatsen dan normaal, leuk jiami!

  [Antwoord]

 2. Emma zegt:

  Snap ik helemaal! Ik vind het ook eigenlijk wel fijn!

  [Antwoord]

 3. Marijn zegt:

  Ik begrijp je helemaal wat betreft de kortere artikelen. Al moet ik zeggen dat ik dit soort artikelen (van die random ‘klets’artikelen) wel heel leuk vind om te lezen als ze iets langer zijn. Maar langd reviews scan in inderdaad vaak, ipv dat ik ze echt lees. Liefs x

  [Antwoord]

 4. Anniek zegt:

  Fijn Jiami, even zo’n update artikeltje! Ik snap je keuze wel, om je artikelen een tikje korter te maken. Gelukkig zijn ze nog niet kort in de zin van ‘2 regels’, je hebt wel echt nog wel wat te lezen. Dat vind ik fijn! Enne, geniet lekker van alle kopjes sterrenmuntthee dit seizoen :)

  [Antwoord]

 5. Ik vind dit soort artikelen altijd erg leuk om te lezen. zeker omdat je schrijfstijl heel prettig is en ik het interessant vind om wat persoonlijke artikelen te lezen :). Ik snap je keuze voor een wat korter artikel en wat vaker iets online zetten. Toch lees ik wel altijd helemaal je artikelen hoor omdat ik zelf wel van uitgebreide posts hou :).

  [Antwoord]

 6. Marlotte zegt:

  Goed dat je je artikelen wat korter maakt, extra leuk dat we dan nog meer artikelen kunnen lezen haha. Wat gaaf dat je misschien naar Londen gaat in de kerstvakantie. Heerlijk!

  [Antwoord]

 7. Ik ben het helemaal met je eens Jiami! Zelf vind ik langere artikels wel leuk, maar ik denk dat meerendeel liever foto’s etc. ziet.
  Xoxo

  [Antwoord]

 8. Odette zegt:

  Goed artikel! Even uitleggen wat je veranderd hebt. Ik zelf vind het leuker wanneer je op een artikel klikt je meerdere foto’s ziet en op de homepage maar 1. Maaar de kortere artikelen vind ik indd ook een heel goed idee!! x

  [Antwoord]

  Elise Reply:

  JAA EEN BOEK!! Dat lijkt me zo leuk een boek over/van jiami!

  [Antwoord]

 9. Noa zegt:

  Neee Jiami jou passie was juist de lange artikels, jij was de enige waarbij ik het tot de laatste letter het artikel uit las.. Jij hield het spannend! Jij had geen schrijf fouten enz. Mascha (Beautygloss) had meer spelfouten en de artikelen vond ik minder goed worden (gewoon mijn mening) ik lees nu haar korte artikelen en juist haar vorige lange artikelen niet. Maar jou passie zit echt in de lange verhalen.. Sterker nog ik vindt dat jij eerder een boek kan beginnen ;P. Bale.. dat jij stopt met de lange artikelen maar gelukkig komen er inderdaad wel meer artikels.
  Liefss Noa X

  [Antwoord]

  anonieeeeem Reply:

  Je zegt over Mascha dat ze veel spelfouten maakt terwijl je zelf “ik vindt” schrijf..

  [Antwoord]

  Noa Reply:

  Ja klopt daarom ben ik zelf ook geen blogger 😉 Het viel bij Mascha gewoon op en dat zei ze ook zelf!

  [Antwoord]

  Elise Reply:

  JAA EEN BOEK! Dat lijkt me zo leuk een boek van/over jiami!

  anonieeeeem Reply:

  Hmm je hoeft echt geen blogger te zijn om ik vind goed te schrijven hoor.. 😉

  [Antwoord]

  Noa Reply:

  Waarom heb je dan commentaar? Dan kan je net zo goed niks zeggen.

  anonieeeeem Reply:

  Waarom zou ik geen commentaar hebben?

 10. Tea zegt:

  Begrijpelijk dat je voor kortere artikelen gaat, volgens mij leest niemand die lange artikelen volledig inderdaad (Behalve diary artikelen :D), fijne keus! Al vind ik persoonlijk het hele artikel uitgeschreven op de homepage wat irritant, vooral als ik door een blog scroll – zo duurt het dan weer net te lang, maar dit is misschien wel persoonlijk.

  [Antwoord]

  Lena Reply:

  Jaa zelf vind ik het ook even wennen dat ik veel meer door moet scrollen! Ik dacht ook dat het aan mij lag maar blijkbaar ben ik niet de enige^-^

  [Antwoord]

 11. Heel begrijpelijk al vind ik klets artikeltjes zoals deze altijd wel heel leuk om te lezen :) X
  http://www.thoughtsinstyle.com/

  [Antwoord]

 12. Lifetimes zegt:

  Interessant om te zien dat steeds meer grote bloggers kiezen voor kortere artikelen. Eerlijk gezegd weet ik nog niet helemaal wat ik er van moet vinden. Jouw artikelen zijn in ieder geval wel altijd heerlijk om te lezen :) Xx

  [Antwoord]

 13. lonneke zegt:

  Ik snap je keuze echt honderd procent!
  Persoonlijk vind ik het ook fijn om (vaker) korte artikelen te lezen.
  Succes met alles weer Jiami!
  Liefs Lonneke

  [Antwoord]

 14. Bella zegt:

  Ja heel fijn, begrijp je helemaal! Weer heel leuk :)

  [Antwoord]

 15. Anne zegt:

  Ik ben blij dat je doet wat goed en fijn voor je voelt Jiami! (Ik moet bekennen dat ik de korte én ellendelange artikelen allemaal van je lees! Vooral persoonlijke artikelen, qua reviews heb je helemaal gelijk.)
  Liefs Anne

  [Antwoord]

  Jiami Reply:

  ❤️

  [Antwoord]

 16. Tamara zegt:

  Leuk artikel! Heel begrijpelijk!

  [Antwoord]

 17. Lizzy zegt:

  Heerlijk he, lekker onder een warme deken liggen met dit weer! En kaarsen zorgen voor meer sfeer! Ik vind de verandering van je blog heel leuk! Je ziet het steeds vaker: kortere artikelen. Ik vind het ook veel prettiger om te lezen omdat het op deze manier interessant blijft!

  [Antwoord]

 18. Minou zegt:

  Heerlijk hoe je zo goed doorhebt hoe alles werkt. Ik ben het met je eens, ik neem de tijd niet meer om een enorm artikel over één lipstick te lezen. Wel voor persoonlijke artikelen, die vind ik zo lekker om te lezen, haha.
  Meer en kortere artikelen vind ik een heel goed idee, een soort online magazine ofzo haha.
  Ik ben al jarenlang gek op je blog en elke keer verbaas je me weer met je ideeën en de uitvoeringen daarvan, chapeau!

  [Antwoord]

 19. Merel zegt:

  Ik snap je keuzes wel! :) Maar hopelijk ga je ooit nog eens naar Ghana, want mijn opa woont daar en het is zo’n belevenis om daar naartoe te gaan!

  [Antwoord]

 20. Perfect initiatief! Tip: afwisselen kan natuurlijk ook tussen kort en lang, wat misschien voor meer diversiteit zorgt op je blog!

  [Antwoord]

Geef een reactie

social media

about

Jiami.nl is mijn persoonlijke blog waar ik dagelijks blog over alles wat mij bezig houdt. Van kleding en make-up tot reizen en rondjes rennen. Dit trekt maandelijks zo’n 210,000 unieke bezoekers. Naast het schrijven van blogposts verschijnt er ook elke vrijdag een video. Meer info?
© 2015. All Rights Reserved. Build with ♥ by Jiami Jongejan.