Dé ultieme plek om te ontspannen in Noord-Thailand

22 oktober, 2017


Mocht je graag even tot rust willen komen in Noord-Thailand, neem dan eens een middagje de tijd om naar het Huay Krating (Mountain) Lake te gaan. Deze plek wordt ook wel ‘klein Zwitserland’ genoemd vanwege de prachtige bergachtige omgeving. Het wordt vooral bezocht door de Thaise locals en is voor hen dan ook een welbekende manier om hun vakantiedag te spenderen.

Kom even tot rust bij de Huay Krating Lake

Je kunt een bamboe huisjesraft huren voor de dag en hiermee met een hele groep op het water dobberen. Doe een dutje op het water, neem een frisse duik en ondertussen wordt er op het huisjesraft ook nog eens een lunch bezorgd. De ultieme manier om even tot rust te komen!

De omgeving hier is prachtig, je dobbert tussen de rustige groene omgeving en de tijd lijkt hier net even stil te staan. Doordat er ook niet veel toeristen komen, is het hier ook nog lekker rustig en kun je perfect tot rust komen.


Bereikbaarheid

Dit meer ligt in het Phu Ruea gebied. Welke ongeveer 12km van de stad Loei af ligt, onderweg naar Chiang Khan. Het is dus prima om het te combineren met een reis met Loei en Chiang Khan op de route. Vanuit Loei kun je de Loei-Phu Ruea Road nemen voor 15 kilometer, daarna zul je een bord tegenkomen op de weg die aangeeft dat het reservaat nog slechts 5 kilometer verwijderd is zodra je naar rechts slaat.

Tijdens mijn rit verbleef ik op de Sirila Farm Tent Camp, vanuit hier was het prima om een dagje te fietsen met het Huay Krating (Mountain) Lake op de route. Een perfect daguitje!

1 comment

  1. Comment by Lindsey Beljaars

    Lindsey Beljaars Reply 23 oktober, 2017 at 12:04

    Oh ziet er tof uit zeg! Ik ben net terug uit Thailand. We hebben hier 3 weken lang een rondreis gemaakt en hebben er mega van genoten. In 6 artikelen op mijn blog heb ik alles uitgebreid beschreven.

    [Antwoord]

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go top