De top bezienswaardigheden in Dali

27 oktober, 2017

Dali is persoonlijk een van mijn favoriete plekken in China. De stad zelf is erg authentiek en de invloeden van de oude Bai-minderheid zijn nog steeds zichtbaar en doordat het gelegen is in de bergen zorgt het er ook voor dat de natuur in de omgeving prachtig is. De mensen hier zijn erg vriendelijk en er hangt een hele fijne sfeer. Wellicht dat als je in de lente een bezoekje brengt, je een festival van de Bai-minderheid kan mee maken en allerlei traditionele dansen en rituelen ziet, zéker een mustsee als je er dan toch bent. Maar zo niet; hieronder een lijstje met top bezienswaardigheden in Dali.

Ontdek de omgeving

Huur een fiets of scooter in Dali en verken het de stad en de omgeving. Dali heeft een prachtige omgeving en je zult al snel bij het platteland uitkomen of meer richting de bergen. Maak onderweg een praatje met de vriendelijke mensen en kijk waar je uitkomt! Langs de oever van het Erhai meer in de buurt liggen talloze kleine agrarische dorpjes waar je het Chinese platteland van dichtbij kunt ervaren. In de stad zijn voldoende plekjes waar je een fiets of scooter kunt huren tegen een lage prijs, en ondanks dat je toch omgeven bent door de bergen is het landschap zelf prima om te berijden.

Bezoek het Erhai meer

Dit gigantische meer dat qua oppervlakte vergelijkbaar is met heel Amsterdam, is zeker de moeite waard. Niet alleen het meer zelf is mooi, maar ook de omgeving is leuk om te bezichtigen. Om het meer zelf zal je ook her en der wat marktjes zien of mensen die eten maken en verkopen. Er zijn, zoals hierboven al vermeld, een heleboel agrarische dorpjes en veel vissers die bezig zijn. Dit grote meer is door haar grootte echt wonderbaarlijk mooi.


Hike de Cangshan Mountain op

Breng een bezoekje aan de Cangshan Mountain. Je kunt hierbij een lange wandeling omhoog maken, van ongeveer twee a drie uur. Mocht je niet zo’n fan zijn van hiken, dan is er ook een mogelijkheid om met een kabelbaan omhoog te gaan. Zodra je boven bent, zul je prachtig uitzicht hebben over Dali, het Erhai meer en de omgeving. Het gebied staat bekend om haar mooie flora en fauna en daarnaast zijn er ook heleboel tempels in deze omgeving, zeker een bezoekje waard.

 

Het stadje Dali zelf

Dali zelf staat vooral bekend om haar authenticiteit. De stad heeft nog een heleboel traditionele invloeden vanuit de Bai-minderheid die vandaag de dag nog steeds in het dagelijkse leven van de mensen terug komt. De witte huizen, hun witte kleren en de eeuwenoude theeceremonies karakteriseren hun oude gewoonten en rituelen. Zo nu en dan zal je ook Chinezen in hun traditionele Bai kleding voorbij zien komen en is het op straat druk van allerlei eettentjes en hotpot restaurants. Verdwaal in de (oude) stad en maak kennis met het prachtige Dali.

Aanschouw De Drie Pagodes

De Drie Pagodes in Dali stammen uit de tijd van de achtste tot dertiende eeuw. De oudste pagode, welke 70 meter hoog is, behoort tot de hoogste van China. Deze pagodes zijn ook niet te missen in Dali en zijn ook zeker het bezoeken waard.

1 comment

  1. Comment by Manon

    Manon Reply 27 oktober, 2017 at 12:35

    Prachtig ik zou daar ook wel echt eens naartoe willen gaan

    [Antwoord]

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go top