Fashion

De perfecte spijkerbroek


Met mijn 1.58m is het niet makkelijk om een spijkerbroek te vinden die qua lengte precies goed is. Altijd loop ik (ha, woordgrap!) met die kreukels bij mijn enkels of vouw ik de pijpen dubbel om het minder ernstig te laten lijken. Hoewel sommige meiden met precies de goede lengte benen bij de H&M om de hoek met dé perfecte jeans wegkomen, was ik 2 jaar bijna vastberaden van het feit dat een perfecte jeans er voor mij niet in zat en had ik mezelf er zowat van overtuigd dat ‘die kreukels gewoon zo horen’.

Totdat ik mid-zomer 2 jaar geleden echt de perfecte jeans had gevonden voor mijn lengte. High waisted jeans maken mij sowieso dolgelukkig, maar als ik er eentje heb die lekker stretch zit, goed aansluit en dan ook nog een niet snel slijt, ben ik helemaal gelukkig. Bij Topshop ontdekte ik de petite collectie, die wel precies de perfecte broek had. Maatje 34, 36 of 38? Nee, die hebben ze niet. Ze doen het – net zoals veel andere merken – met broekmaten. Zo heb ik zelf W26L28, waarbij de W voor waist staat en L voor length. Zo heb je ook W26L30, die dus qua waist hetzelfde is, maar geschikt voor net wat langere meiden.

Mijn zwarte high waisted joni (naam van het model), kocht ik destijds voor zo’n € 60, niet goedkoop dus hield ik het maar bij 2 spijkerbroeken. Nu, na 2 jaar draag ik hem nog steeds wekelijks met veel plezier en zijn die twee Topshop broeken by far mijn favoriet. Omdat zwart en aubergine een beetje saai werden, en ik graag een ‘normaal’ denim kleurtje wilde, schafte ik 3 paar extra jeans aan waarvan ik wist dat deze perfect zaten en lang mee gaan. Gat in mijn portemonnee, maar van dit soort items weet ik gewoon dat ik veel plezier hebt. Kwaliteit boven kwantiteit.

So happy! Tipje voor als je dus een lengte hebt die niet zo vrouwenstandaard 1.70m is, of je nog een fijne high waisted broek zoekt. Ik heb het vaker over deze broek gehad, maar ik zweer hier echt bij. Zo zo zoooo fijn.


Topshop High Waisted Joni


75 reacties op “De perfecte spijkerbroek”

 1. Maartje zegt:

  Die zijn mooi! Ik ben ook al een tijdje op zoek naar de perfecte spijkerbroek & ik heb hetzelfde probleem. Laatst was ik in een winkel broeken aan het passen toen zelfs de vrouw in de winkel zei dat die kreukels gewoon zo horen. Niet dus! Ik moet maar eens naar de Topshop. :)

  [Antwoord]

 2. Iris zegt:

  Super artikel Jiami! Ik ga denk ik zelf ook een PETITE MOTO Black Joni Jeans aanschaffen, het lijkt me zo fijn met mijn 1,56 m. Nou heb ik een beetje problemen met de waist size want ik weet dat ik een 34 heb (niet qua lengte, alleen qua waist) maar wat voor waist maat is dit dan op de Topshop site? Ik heb mezelf gemeten en volgens mij is mijn taille 63 centimeter. Als iemand mij zou kunnen helpen zou dit erg fijn zijn!

  [Antwoord]

  Nienke Reply:

  Ik zou twee broeken bestellen met de ene maat een 25 en de andere een 26. Zo weet je dus dat je er sowieso eentje goed past. :)

  [Antwoord]

  Ana Reply:

  Neem te klein! Want er zit heel veel stretch in de broeken, ikzelf heb er een zwarte en blauwe en inmiddels is de zwarte terug ‘gekrompen’ maar de blauwe is zeg maar ee beetje uitgerokken, prachtige broeken, maar dat vind ik jammer want ik draag de blauwe veel minder nu!

  [Antwoord]

  Iris Reply:

  Ja maar het is dan zo’n groot bedrag om in een keer te betalen hihi, maar ik heb liever iets te groot dan te klein denk ik dan. Denk je dat 26 mij goed zou passen?

  [Antwoord]

  Iris Reply:

  Ik zie net dat ik echt precies tussen 25 en 26 in zit :( Mijn waist is namelijk 63 cm haha.
  Ik twijfel echt heel erg want sommige mensen vertellen mij dat ze klein vallen en dat ik dus beter 26 kan nemen maar van anderen hoor ik dan weer dat 25 beter zou passen en dat ze nog uitrekken. Iemand een idee?

  [Antwoord]

  Eline Reply:

  Bij waistmaten kun je er meestal gewoon 10 vanaf halen! 36 is bijv 26. (Maar volgens mij is 34 dan weer 25, voor de rest is alles geloof ik -10 van de ‘normale’ maat)
  Je kunt ook even bij de matentabel van Topshop kijken: https://us.topshop.com/cms/pages/static/static-0000009312/static-0000009312.html

  [Antwoord]

 3. Ellen zegt:

  Ik ben zelf dol op de broeken van Mango, maar dit weekend bestelde ik een aantal broeken van Topshop op Zalando en kan niet wachten tot het pakje binnen is, zodat ik ze aantrekken!

  [Antwoord]

 4. Kim Phi zegt:

  Aah ik heb hetzelfde probleem! Ik draag zelf de highwaisted jeans van MANGO, die zitten ook echt super, maar heb deze highwaisted topshop jeans vaker zien langskomen! Tijd om er eentje uit te gaan proberen dus :)

  [Antwoord]

 5. T zegt:

  Echt dankjewel! Met mijn 1.60 vind ik ook nooit een perfecte jeans, de kreukels zijn er altijd en dat is niet normaal frustrerend haha. ik denk dat ik het zo maar eens moet testen (:

  [Antwoord]

 6. Eva zegt:

  Ik houuuu van tophshop broeken! Ik droeg ze vroeger altijd, maar sinds ik wat moest aankomen en zo pas ik nu mijn w26 broeken niet meer, en w27 maken ze niet! Er zijn wel w28 broeken maar die zijn weer te groot, zo jammer.. :(

  [Antwoord]

  Tine Reply:

  Oei, dan zit ik ook met een probleem want ik heb normaal een 27 qua maat…
  Trouwens, ik ben 1.80m, maar de broeken in lengtemaat 32 zijn voor mij ook meestal veel te lang, korte beentjes, I guess. Een 30 zou dus ideaal zijn, maar als ze geen W27 zal dat ook niet lukken vrees ik.

  [Antwoord]

 7. Ilah zegt:

  Ik heb deze broeken echt nodig in mijn leven, maar ze zijn zo duur, cry.

  [Antwoord]

 8. Vink zegt:

  Ik ben ook 1.58 en ik ben helemaal fan van de broeken van de Monki! Goede kwaliteit, en voor mij perfect qua lengte!

  [Antwoord]

 9. Isabella zegt:

  Ik ben persoonlijk juist weer vrij lang, een ander probleem (broeken zijn altijd te kort, haha!), maar zag ook dat ze een ‘tall’ collectie hebben bij Topshop! Echt perfect, weer een tip voor de mensen die hetzelfde probleem hebben als ik.
  De broek met gaten staat je trouwens echt super, Jiami!

  [Antwoord]

 10. Ik ben niet zo gek op de “gaten trend”, maar als je eenmaal de perfecte boek aan hebt, wil je die inderdaad niet meer uit doen. Ik heb er nu ook zo eentje :) Ik wil m bijna niet wassen, omdat ik dan moet wachten totdat ie droog is haha (natuurlijk was ik m wel, even voor de duidelijkheid^^)

  [Antwoord]

 11. Emma zegt:

  Ik was inderdaad laatst bij de Topshop en ik zag deze collectie met petite, ben zelf ook 1,58 maar de perfecte broek zat er voor mij niet bij. Ik koop mijn broeken het liefst bij de ZARA of H&M! Ieder zo zijn smaak!

  [Antwoord]

 12. Oeh deze broek klinkt echt super fijn! Ik heb nog nooit een broek gekocht bij Topshop maar ik ga daar zeker even een kijkje nemen als ik weer broeken nodig heb. X
  http://thoughtsinstyle.com

  [Antwoord]

 13. Renée zegt:

  Die broek staat je echt supergoed!

  [Antwoord]

 14. VeerlePlume zegt:

  Ik heb zelf gelukkig nooit problemen met broeken, maar ik kan begrijpen dat het behoorlijk lastig is. Die broek van de foto’s vind ik ook héél tof, een beetje vintage en stoer, echt leuk!

  [Antwoord]

 15. Lysan zegt:

  Wauw waar is die grijze trui van, op de laatste foto? Wat een plaatje!

  [Antwoord]

 16. Irene zegt:

  Ik heb door jou zelf ook al 2 van die broeken in m’n bezit en ze zijn ook prima voor mensen met lange benen! 😀

  [Antwoord]

 17. Nova zegt:

  Waar komt die trui vandaan? It’s so prettyy!😍

  [Antwoord]

 18. Sophie @jiamixteskefan zegt:

  Ik heb vaak precies het omgekeerde, ik heb hele lange benen en bij mij komt een broek vaak niet tot op mijn enkels en zit ik hem de hele tijd naar beneden te sjorren. Bedankt voor de tip! X

  [Antwoord]

 19. Lysanne zegt:

  Dit is ook perfect voor mij denk ik! Ik ben dan misschien wel aardig ‘vrouwenstandaard’ 170, maar met hele korte pootjes haha. Sinds kort had ik de jeans van Gstar ontdekt, heerlijk! Maar wel 2x zo duur als deze van Topshop, wellicht het proberen waard voor me!

  [Antwoord]

Geef een reactie

social media

about

Jiami.nl is mijn persoonlijke blog waar ik dagelijks blog over alles wat mij bezig houdt. Van kleding en make-up tot reizen en rondjes rennen. Dit trekt maandelijks zo’n 210,000 unieke bezoekers. Naast het schrijven van blogposts verschijnt er ook elke vrijdag een video. Meer info?
© 2015. All Rights Reserved. Build with ♥ by Jiami Jongejan.