Uncategorized

Dé perfecte beha voor jurkjes

maart 30, 2015 | by Jiami


Een tijdje geleden postte ik deze outfit online. Opvallend was dat er heel veel vragen waren over hoe ik dat nou deed met een open rug. Bij zo’n open rug zie je natuurlijk gelijk je beha. Ik heb serieus ooit een feestje gehad waarbij ik een jurkje met open rug droeg waarbij een klein deel van mijn beha nog uitstak. Tijdens het dansen kwam een meisje met haar haar vast te zitten aan de sluiting van mijn beugel. Heel awkward. Vervolgens had ik haar maar geholpen om haar haar van mijn beha los te krijgen, haha. Vandaag deel ik hoe je dit kunt voorkomen, haha.

Ik schreef een tijd terug al hoe ik ‘dat met rokjes deed‘, je weet wel, van die rokjes die telkens omhoog waaien en iets teveel kunnen onthullen dan dat je eigenlijk wilt. Ik draag daaronder een speciaal broekje of gebruik speciale tape die ervoor zorgt dat het rokje niet omhoog kruipt. De tape die ik daarvoor gebruik is van het merk Magic, dit merk heeft ook speciale plakbeha’s. Ja, precies. Daar ga ik het vandaag over hebben.

IMG_9709 IMG_9711

Ik gebruik de Eve’s bra. Dit zijn 2 losse plakcups. Het setje dat ik heb bevat een luipaardprintje, maar er zijn verschillende soorten. Wit, zwart, lace print en luipaard. Voor ieder iets wils.

Je kunt ze aanbrengen door heel simpel gewoon de cups op je borsten te plakken en deze blijven dan de hele dag zitten (een uitgebreide foto tutorial vind ik dan weer iets te ver gaan, haha – maar je begrijpt vast wel wat ik bedoel). Maak je geen zorgen, het is geen vervelend plak. Je voelt ze al snel niet meer zitten en doordat het plakrandje alleen de zijkant van de cups zit – en dus niet in het midden – doet het ook geen pijn.

IMG_9714

IMG_9720

Ze blijven bij mij makkelijk een hele dag zitten en zonder dat ik er last van heb. Aan het einde van de dag kun je ze er makkelijk af halen. Je hoeft niet bang te zijn dat het té goed plakt waardoor je als een malle moet trekken – nee, je kunt het er gewoon heel makkelijk afhalen.

De beha zit in een compact pakje die ook ideaal is voor op reis. Perfect voor als je in de zomervakantie veel leuke zomerjurkjes wilt dragen en op reis gaat! Na gebruik kun je de beha wassen zoals op de beschrijving staat. Als de wasbeurt voorbij is plakken ze weer en kun je ze hergebruiken.

Ik vind ze in ieder geval erg fijn. Wel moet ik toegeven dat ze niet veel ondersteuning geven, dus mocht je meer van de beha’s met ondersteuning zijn betwijfel ik of het verstandig is. Hetzelfde geldt als je een volle cup D hebt, aangezien dat bij mij niet het geval is kan ik ook niet vertellen hoe de plakbeha dan bevalt. Voor mij is dit een fijne oplossing voor de jurkjes met open rug, zeker een aanrader. 🙂

♥♥♥

De Magic Eve Bra is o.a. verkrijgbaar online en bij de Bijenkorf. Ze kosten €29,99 per stuk.

♥♥♥

Heb jij ervaring met plakbeha’s?

Lots of love,
Jiami

 • liza |

  Jiami, geweldig! En echt perfecte timing, want ik heb volgende maand eindexamengala en mijn jurk heeft een open rug. Helemaal hopeloos waar ik een mooie bh kon kopen voor een jurkje met een open rug haha. Super bedankt! 🙂

 • Anouk |

  Super handig!! En wat een leuk printje! Ik had ook een mega lelijke huidkleurachtig iets haha maar dit is 100x beter

 • Tessa | Raspberry & Ripped Jeans |

  Wat super handig lijkt me dit! In eerste instantie zat ik niet echt na te denken dus ik dacht oh foto’s zouden wel handig geweest zijn, maar dat gaat inderdaad een beetje ver hahah,sorry het is nog vroeg… Maar thanks for sharing! Ga ik een keer proberen! Liefs

 • Pip |

  Super bedankt dat je dit met ons wil delen! Heel fijn voor feestjes. En ik snap het wel van foto’s maken… Lijkt me ook niet prettig.
  XXX Pip

 • Anniek |

  Klinkt als een hele fijne oplossing! Ik vind dat ook altijd zo naar met bijvoorbeeld leuke zomerhemdjes met een laag uitgesneden rug, of inderdaad een jurkje. Fijne tip, thanx!

 • Merel |

  Dit probleem heb ik altijd met shirtjes met een laag uitgesneden rug. Dit lijkt me echt zo handig!

 • bianca |

  Iets te duur!

 • Liset - Beautydagboek |

  Wat handig! Daar zit ik nu ook mee als ik eindelijk eens een leuk cut-outjurkje heb gevonden. Ik ga hem gauw bestellen :).

 • Ivet |

  Wat een ontzettende leuke BH! wat fijn ook dat dit voor veel meiden een oplossing kan zijn voor een open rug! ik heb kledingstukken met een open rug helaas uit mn hoofd moeten zetten. Met mijn 75E is een plak BH helaas geen optie, evenals strapless BH’s trouwens. Gelukkig blijven er genoeg kledingstukken over die wel heel erg leuk staan!
  Liefss

 • Hester |

  Wow, cool! Ik ben benieuwd hoe stevig het zit (ook als je beweegt enzo?) maar als jij erover schrijft en het vaker gebruikt moet het wel werken!

 • Neeltje | Thoughts in Style |

  Dit is echt handig! Want het ziet er echt stom uit als je bh aan de achterkant uitsteekt haha.
  http://www.thoughtsinstyle.com/

 • Rebecca |

  Ze verkopen ze ook bij de Action (alhoewel ik niet zeker weet of ze ze nog steeds hebben). Daar kosten ze maar iets van vier euro

 • Esther |

  Heel fijn dat je dit deelt! Maar alsnog betwijfel ik of het heel erg chill zit, en het ook daadwerkelijk blijft zitten …

 • Margot |

  Ik heb ook een plakBH liggen, maar ik moet zeggen dat ik ‘m nog niet goed uitgeprobeerd heb.

 • Denise |

  Aaah, hier ben ik al zo lang naar op zoek! Bedankt voor deze geweldige tip! <33

 • Ise |

  Ik heb ooit een wat goedkopere variant gehad en toen ik eenmaal op het feestje was en het warm begon te worden lieten ze los.. klein trauma aan overgehouden dus en nu durf ik het ook niet met duurdere aan haha.

 • anna |

  Super handig dit! Wel jammer dat ze zo prijzig zijn. Na een tijdje zou het plak effect toch wel minder worden, lijkt me?

 • alexa |

  Ze zijn alleen niet aan te raden als je op vakantie gaat naar een heel warm land want dan laten ze los, om uit eigen ervaring te spreken! 🙂

 • Nicole |

  Echt super handig zo een bh! Ik zocht er nog eentje voor onder mijn gala jurk.

 • sandra |

  Ik heb ook al een paar keer van deze plak bhs gehad. En ze zijn inderdaad wel fijn…maar ik mis bij deze het push up effect. Vind je borsten er dan wat plat uitzien bovenop..Heb zelf geen grote cup.dus dan is een beetje extra volume wel fijn;-).

 • femketje |

  oeh die moet ik ook maar eens scoren 😀

 • Naomi |

  Wauw super handig! Als ze iets goedkoper waren zou ik het wel willen proberen. Ik ben namelijk bang dat het te weinig steun geeft voor mij.

  x

 • Jennifer |

  Wat handig om dit te weten, vooral als je zo’n kleding stuk hebt met een open rug. Wel jammer dat ze niet veel ondersteuning geven.

 • Shiralee |

  Dat is toevallig ik was daar net naar op zoek! Top, bedankt. Ik zal eens gaan kijken.

 • Didem |

  Oeeh heel handig artikel, heb ook meteen dat artikel over rokjes dragen gelezen, super goede tips!! Draag zelf niet zo vaak rokjes en jurkjes (geen idee waarom niet..) maar wie weet gaat het deze zomer anders 🙂 Thanks voor je tips!

  Liefs,
  Didem.

 • Julia |

  Tip: bij de H&M heb je ze voor 15 euro! Precies hetzelfde en doen hun werk goed.

 • Jaël |

  Hahaha, ik heb dus 1 keer een plakbh gekocht en ga het nooit meer doen, had de hele tijd het gevoel alsof ik naakt was onder mijn kleding. Maarja natuurlijk is dat voor iedereen anders 🙂

 • Romy |

  Hé! Dat trucje kende ik al. Ik had de bh van Primark maar die bleef helemaal niet goed zitten. Mijn jurkje moest echt strak zitten om de boel op z’n plaats te houden dus ik ga zeker even kijken naar deze xx

 • Frederique |

  Wow! Leuk deze bh! x

 • Nicky |

  Zo een plakbeha lijkt me toch maar niets. Ik zou een hele dag schrik hebben dat ik het zou verliezen, haha!

 • Anne-Lotte |

  Je bent echt m’n redder in nood! Volgende maand ga ik op vakantie en wil ik natuurlijk al mijn zomerjurkjes aandoen, maar dan wel zonder zo’n awkward band op je rug haha. Echt heel handig dit!
  Liefs :love:

 • wendy |

  Deze bh moet er direct komen!! Heb al verschillende dingen uitgeprobeerd maar niets werkt, deze heb ik nog niet geprobeerd, so we try!

 • Anoeska |

  Wat een geweldig goede tip!

 • Eveline |

  hey,

  ik had ook een een jurkje met een open rug en bij de hunkelmoller hebben ze een bh met een plastic band op de rug en dan zie je ook niet dat voel je ook niet maar is wel handig als je een open rug hebt

  xxxx

 • Quinty |

  Kun je ze ook opnieuw gebruiken? Als het niet het geval is vind ik ze een beetje ‘overpriced’. Toch lijken ze mij erg fijn!

 • Chloé | Bits of Blonde |

  Ahh super handig! Ik zie zoveel schattige shirtjes en jurkjes met een open rug op internet en vlak voordat ik het in m’n mandje doe besef ik dan dat het er met een BH natuurlijk niet zo leuk uit zou zien. Goede tip!

 • Vivian |

  Heel handig dit! Ik kom zoveel leuke tops tegen waar ik vervolgens niks mee kan doordat ik dat bh bandje niet wil zien..

 • Renate |

  Wat een goede tip! Ik vroeg het me eerlijk gezegd ook al af haha! Ik kwam pas namelijk een mooi jurkje tegen met een open rug, maar ik heb het niet eens aangepast, omdat ik dus altijd perse een bh aan moet hebben (niet vanwege ondersteuning, want zo’n super grote cup heb ik niet, maar het idee ofzo) dus dan wil ik dit wel is proberen of dit wat is!

 • Merle |

  Je kan ze nu ook bij h&m halen voor 15 euro

 • Hallo!

  Ik ben Jiami Jongejan, een 18-jarig meisje uit Amsterdam. Op deze blog deel ik mijn liefde voor fashion, reizen en fotografie. ♥

  Archief

  YouTube

  Favourites