Sophie en ik gingen met Srps.me weg en het idee daarvan is dat je niet weet waar je heen gaat. Pas als je aankomt op Schiphol, kom je erachter waar je heen gaat. Daar stonden we dan; geheel onverwachts met een boarding pass naar Lissabon. OMG.

En nu, zitten we opeens in Lissabon. Totaal onverwachts, maar wat héérlijk! Gisteravond zijn we aangekomen en zijn we nog even de stad in gegaan. Van Fransen tot Portugezen waar we mee praten, tosti’s eten en heel duidelijk aan uit moeten leggen dat niet alle Nederlanders/Amsterdammers wiet roken. Het standaarddialoog begint namelijk als volgt:

‘Hi where are you from?’ ‘Amsterdam’ ‘Do you smoke weed?’  Vandaag is onze 2e dag hier en na een rondvraag aan wat locals, tips via social media en Google hulp zijn we beland in Belem, een wijkje hier met een hoop musea en een geweldige toren met uitzicht. (Tot onze teleurstelling was alles op maandag dicht, maar dat bederft niet de pret. We luv it!) Echter zeker een aanrader voor als je van culturele dingen houdt, Sophie en ik vonden het in ieder geval zalig.

Vloggend, lachend en kletsend slenteren we de straatjes rond. Het weer is heerlijk en terwijl we ijsjes likkend de straat rond lopen ontdekken we dat Lissabon een geweldige stad is. Barcelona maar dan authentieker en rustiger. Alles is klein en dichtbij, mensen zijn vriendelijk en de sfeer die je proeft smaakt net zo goed als sushi (dat zegt veel).

Wat een heerlijke stad, keep you posted! Sowieso zal ik nog een uitgebreider artikel over onze Srps.me reis schrijven, vlog ik en met mijn camera aan mijn zijde en lichte fotografieobsessie zal ik een hoop plaatjes schieten die ik maar al te graag deel. Ook een artikel met Lissabon tips is coming ya way, als jullie nog tips hebben: let me know!

Liefs,

Jiami

50 reacties op “Dan zit je opeens in Lissabon”

 1. Sincerely Lara schreef:

  Lucky you! Lissabon moet een geweldige stad zijn, een vriendin van mij is er pas geweest en ik merk dat het steeds populairder word. Je kan er blijkbaar ook in de buurt surfen! Staat zeker nog op mijn must-see lijstje.

 2. Jolien schreef:

  Oh ik ben jaloers! Lissabon lijkt me een hele fijne stad. Geniet ervan!

 3. salma schreef:

  hoi,

  het klinkt heel lullig maar je kun je een link geven met een video over uitleg hoe je meer bezoekers krijgt op je blog

 4. salma schreef:

  hoi,

  het klinkt heel lullig maar je kun je een link geven met een video over uitleg hoe je meer bezoekers krijgt op je blog
  :love:

 5. Angela schreef:

  Aahhh super leuk! Geniet ervan Jiami! Hoop ook dat je geen last meer zal heben van je buikgriep! X

 6. Emma schreef:

  Oh gaaf, lijkt me een erg leuke stad! Fijn dat jullie het leuk hebben gehad 🙂

 7. Nienke schreef:

  zo leuk! En mooie foto’s heb je al geschoten! Ik was een paar maanden geleden in Lissabon en vond het vooral de moeite om naar Cascais te gaan!

 8. Essie schreef:

  :p Wat een leuke foto’s zou ook graag naar lissabon toe willen ?

  ? Xjes Essie

 9. Ah wat gaaf! Nu al super leuke foto’s & geniet er lekker van 🙂
  http://www.thoughtsinstyle.com/

 10. Anouk schreef:

  wow ik wist niet dat Lissabon zo mooi was! Nog heel veel plezier daar en ik wacht op de mooie plaatjes!
  Liefs <3

 11. Lotte Kalkman schreef:

  Hee, Morgen is er een marktje in Alfama , schijnt dé markt van lissabon met allemaal leuke spulletjes.

  Liefs

 12. Elise schreef:

  Ik ben 2 weken terug ook via srprs.me op vakantie geweest, mijn vriend en ik kwamen terecht in polen, een bestemming die ik zelf niet snel zou hebben gekozen, maar waar ik nu zeker nog eens naar toe wil gaan !

 13. Kiki schreef:

  Aaah je MOET echt naar Mercado di Ribeira! Ligt dichtbij het station en dit zijn Food hallen waar je wel 20 verschillende restaurantjes hebt en alles opeet in een gezamenlijke “kantine” Hier komen veel locals en het eten is geweldig!

 14. Sarah schreef:

  Superleuk! Ik kijk uit naar de vlog haha, have fun! <3

 15. :)) schreef:

  Heyyy,ik ben ook in lissabon. morgen is er een vlooienmarktje in alfama, ik ga er ook naar toe 🙂 superleuk x

 16. Eline schreef:

  Super veel plezier in Lissabon!
  Maak er een leuke vakantie van.
  1 vraagje 🙂
  Moest je dan met je koffer inpakken rekening meehouden dat je naar oftewel een koud land als een warm land heen zou kunnen gaan of kon je dat wel aangeven?

  Xx

  Bente Reply:

  Ze zeggen de gemiddelde temperatuur 🙂

 17. Zita schreef:

  Hehe ik ben nu ook in lissabon toevallig 🙂

 18. Lisa schreef:

  Heyy,

  Ik ben ook met srprs.me naar Lissabon geweest samen met mijn zus. Wij hebben ontdekt dat je heel goedkoop met het openbaar vervoer kan reizen daar. Voor €6,- (even uit mijn hoofd) kan je met de metro en met de tram een hele dag reizen. En het is zeker de moeite waard om tram 28 te nemen naar het kasteel!

  Heel veel plezier nog!

  Xxx lisa

 19. Rosa schreef:

  Ohh, wat leuk! Super mooie plaatjes! Ook lekker weer daar? In Nederland echt totaal niet. Ik kan niet wachten op de vlog!
  xxx

 20. Lisanne schreef:

  Wat een heerlijke plaatjes in dit artikel Jiami! Fijn om te horen dat het zo goed bevalt. Ik kan niet wachten op meer over jullie reis! ?

 21. Isabella schreef:

  Ziet er gaaf uit Jiami! Ik ben gek op Lissabon, jullie moeten zeker ook Sintra bezoeken! Botanische tuinen mèt watervallen en grot gegarandeerd.. 🙂

 22. De foto’s zijn echt heel mooi!! Nog veel plezier in Lissabon.

 23. Tineke schreef:

  Prachtige foto`s, lijkt me erg mooi daar. Veel plezier meid!
  Liefs

 24. Sandra schreef:

  Wat gaaf zeg, echt een prachtige plek!

 25. manouk schreef:

  Ziet er super mooi uit! Ben nog nooit in Portugal geweest 🙂 veel plezier nog! X

 26. Conny schreef:

  Ooooh wat leuk!!! Wij hadden voor Sunsation gekozen en verblijven nu in een super leuk plaatsje op IBIZA!! :love: :love: jammer dat we morgen alweer terug vliegen.

  srprs.me is echt een aanrader! volgende keer ga ik voor 3 steden in 8 dagen.

  Veel plezier!! V

 27. Dita schreef:

  Wauw wat een mooie foto’s! 🙂 Veel plezier.

 28. Danielleeee schreef:

  Wat ontzettend leuk ! Lissabon is prachtig !

 29. Margot schreef:

  Wat leuk! Ik ben benieuwd naar je complete verslag!

 30. Hester schreef:

  Wow, die lensflarefoto: heerlijk! Veel plezier, vrienden van me zitten ook in Lissabon en ik zag op Instagram al dat jullie ze tegen waren gekomen haha, super grappig. Veel plezier nog!

 31. Julia schreef:

  Hii,
  Ik ben laatst in Lissabon geweest!
  Op de bovenste etage van het ‘Hotel Bairro Alto’ zit een rooftop bar met een ontzettend mooi uitzicht. Als je voor het hotel staat, zul je niet zeggen dat er een rooftop bar in zit, maar loop naar binnen, neem de lift naar boven en neem een drankje terwijl je geniet van het uitzicht. Owja vergeet niet het typische portugese gebakje te eten! Het winkeltje ervan zit aan de andere kant van het plein (ergens tegenover het hotel)

  Veel plezier!

 32. Carmen Jardin schreef:

  Klinkt als een leuke stad! Veel plezier. Ben benieuwd naar de volgende artikelen over Lissabon!

 33. manoe schreef:

  Wat leuk! Mooie plaatjes!
  Ziet er echt fantastisch uit!
  Ik ben benieuwd naar je vlog ?
  Heel veel plezier!
  xx ?

 34. Vera schreef:

  Heel herkenbaar! Toen ik in Engeland was, was de eerste vraag ook vaak meteen: “Do you smoke weed?” En dan vinden ze het gek als je “Nee” zegt!

 35. BeautyLife schreef:

  Wauw, dat lijkt me echt ontzettend leuk! Ik wil jullie daar nog heel erg veel plezier wensen! <3

 36. Naomi schreef:

  Veel plezier Jiami! Leuke fotos ook!

  x

 37. Loes schreef:

  Ik dacht dat je met Manon zou gaan? Of heb ik dat verzonnen haha

 38. Fleur Sophia schreef:

  Wauw, wat super leuk dat jullie kennis hebben mogen maken met sprs.me! Het lijkt me ook zo leuk om eens met hun weg te gaan! Prachtige foto’s heb je trouwens ook gemaakt.

  http://www.fleursophia.com

 39. Wauw Jiami, hoe cool! Ik ben echt jaloers :p

 40. Josha schreef:

  Wat een mooie foto’s toch weer! sprs.me is zo’n leuk concept!

 41. Wow, Lissabon lijkt me een prachtige stad! x

 42. Oh wow, vrij heftif maar vooral ontzettend spannend en leuk!
  Ik ben van plan dit jaar te gaan sparen, en dan wil ik ook zo’n vakantie gaan doen met een vriendin, lijkt me zo leuk 🙂 Ik vind het idee van Spr.me echt onwijs leuk van ze bedacht.

  Liefs,
  Didem

 43. Fabiënne schreef:

  Hahahahah, ik kom echt net uit Lissabon echt heel erg mooi daar! Wel jammer dat ik jullie dan net heb gemist, ik herken namelijk ook veel van de plaatjes… :love: Nog heel veel plezier!

 44. Susa schreef:

  Wauw, wat leuk zeg! Ziet eruit als een mooie stad. Lijkt me zooo tof of om op deze manier op vakantie te gaan, wil ik ook echt nog eens proberen.

 45. Selina schreef:

  Heey, ik ben nu ook in Lissabon, ik heb jou en Sophie gezien!! Op een plein bij een fontein. Het is echt heel mooi hier en dit is ook mijn 2e dag. Een echte aanrader is de yellow boat nemen! Hele leuke blog en je foto’s zijn echt heel mooi! Doe je er iets mee of heb je misschien een speciale camera als ik vragen mag? Wij gaan Belem zeker nog bezoeken, veel plezier nog! 😀

 46. Wauw, jaloers! Ik ben alweer twee dagen op school 🙁 Geniet ervan!

 47. Tamara schreef:

  Ah wat een leuke post! Lissabon lijkt me erg gaaf!

 48. Jolien schreef:

  Heee Jiami! Ik ben nu ook in Lissabon! Echt een mooie stad! Maar ik was gisteren (dinsdag) bij de toren van Belem en daar was het ontzettend druk, er stond echt een heeeeeeele lange rij mensen die naar binnen wilden. Dus jij hebt nu wel een hele mooie foto zonder al die mensen! Nog heel veel plezier ik hoop dat ik jullie nog zie! Xxx Jolien

 49. Suzanne schreef:

  Heel erg mooi om te zien die foto’s!

next

Q&A - terugval, mooiste outfit & jongensnaam

[google-translator]
sluit