Dali, een van de mooiste Chinese steden

23 oktober, 2017

Dali, het authentieke China

Een van de meest authentieke steden die ik in China heb bezocht is Dali. Een stad van het China zoals we in films altijd zien; de eettentjes op straat, de drukte die er heerst (maar die nog net niet vervelend is), de Chinese fietsjes, bezems gemaakt van roet… de sfeer is geweldig. Mocht je door het oude stadsdeel van Dali lopen heb je ook nog eens de bergen in de verte, deze bergen lopen tegen de Himalaya en en zijn dus een soort ‘beginsels’ van het berggebied. Een geweldige combinatie van natuur en cultuur dus.

De stad ligt ten noordwesten van de provincie Yunnan, ongeveer 186 km ten noordwesten van Kunming. Dali is gelegen tussen de bergen en centraal gelegen is het Erhai Lake, een enorm meer dat ook zeker het bezoeken waard is. Doordat er maar liefst 25 etnische minderheden in Dali te vinden zijn, maakt het de stad enorm cultuurrijk. De Bai minderheid is hier het meest populair en in het voorjaar zullen hier dan ook allerlei feesten en festivals in de stad zijn. De gewoontes van deze minderheid zorgt ook voor de charme die terug te zien is in het dagelijks leven in Dali.

Dali wordt opgedeeld in twee delen, de oude stad en de nieuwe wijk. De oude stad is naar mijn mening ietwat bruisender en levendiger, daar waar je een heleboel lekkere traditionele gerechten op straat kunt halen en waar de Chinese mensen ook veel rondhangen. Het is afgelopen jaren enorm gemoderniseerd waardoor het allemaal net wat meet comfort is, ondanks de modernisatie is het Dali wel gelukt om toch nog het authentieke China naar boven te halen.

2 comments

 1. Comment by Lindsey Beljaars

  Lindsey Beljaars Reply 23 oktober, 2017 at 11:36

  Wauw, wat een prachtige foto’s!! China staat absoluut op mijn Travel bucketlist!

  [Antwoord]

 2. Comment by Dana

  Dana Reply 24 oktober, 2017 at 13:25

  Prachtige foto’s! Ik wil nog steeds een keer ”echt” naar China. Hopelijk volgend jaar 🙂

  [Antwoord]

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go top