Uncategorized

Daily make-up look

oktober 7, 2013 | by Jiami


Hoi! Vandaag laat ik zien wat ik dagelijk voor make-up gebruik. Ik vind het echt heerlijk om elke ochtend weer mijn make-up te doen. Even ontspannen en lekker bezig zijn. Ik moet wel zeggen dat het af en toe verschilt, maar dit is mijn signature look. Laten we beginnen!

IMG_1814

Ik begin met het reinigen van mijn gezicht! Heel belangrijk. Hoe ik het reinig ligt aan mijn huid. Als mijn huid die dag erg slecht is gebruik ik vaak wat meer producten. Momenteel is mijn huid prima. Mijn favoriete gezichtsreiniger op het moment is Lush Let The Good Times Roll. Heerlijk! Dit product is mijn laatste aankopen en kocht ik afgelopen week nog. Het is een product uit de kerstcollectie van Lush.

IMG_1815

Soms gebruik ik nog een tonic of iets anders. Maar omdat mijn huid momenteel in prima staat is vind ik het ietwat overbodig. Ik gebruik momenteel de Biodermal dagcrème. Deze ben ik aan het testen. 🙂

IMG_1816

Nu kan het échte make-up beginnen! Rondom mijn ogen is het vaak rood. Ook bij mijn neus heb ik rode plekjes en op mijn voorhoofd. Deze camoufleer is vaak met concealer. Ik gebruik hiervoor de concealer uit het Inglot Freedom palette. Ik breng hem aan met een Zoeva Bamboo concealer kwast. Zoeva heeft hele fijne kwasten! Deze zijn relatief goedkoop, zeker een aanrader. Ook de concealer vind ik fijn, deze is alleen al bijna op – jammer genoeg.

IMG_1817

Met een stippling brush breng ik een CC cream van Gosh aan. CC cream is een soort BB cream. Ik gebruik liever een stippling brush dan mijn vingers. Met deze kwast krijg ik namelijk een mooier en luchtiger effect. Zo lijkt het natuurlijker en niet zo ‘cakey’.

IMG_1818

De basis is gedaan! Zo zie ik eruit na de concealer en BB cream.

IMG_1819

Af en toe gebruik in bronzer, maar vandaag niet. De laatste tijd ben ik helemaal fan van de peachy- en bruintinten blushes. Op de foto gebruik ik een blush van Gosh. Welke blush ik gebruik verschilt echt heel erg. Blushes zijn mijn favorieten make-up producten. Kwalitatief zijn de blushes van MAC mijn favoriet. Met die blushes doe ik onwijs lang en ze zijn goed gepigmenteerd. Deze van Gosh doet echter ook prima zijn werk.

IMG_1820

Daarna breng ik een highlighter aan op mijn jukbeenderen. Dit doe ik met een fan brush, deze vind ik daar het fijnst voor werken.

IMG_1821

Aan de slag met mijn wenkbrauwen! Ik epileer ze (niet elke dag hoor, haha, maar af en toe) en kam ze door. Daarna vul ik ze in met oogschaduw en een schuin kwastje in een bijpassende kleur voor mijn wenkbrauwen.

IMG_1822b

Ik breng op mijn wenkbrauwbot ook een highlighter aan. Ik vind dat dit een mooier effect geeft.

IMG_1823

Eyeliner! Ik heb het liefste een wing. Benieuwd hoe ik deze wing maak? Ik heb hier ooit een tutorial van opgenomen. Deze kun je hier bekijken.

IMG_1824

Als laatste breng ik mascara aan. Als ik soms nog nepwimpers heb liggen gebruik ik die ook soms. Ik vind nepwimpers namelijk net wat makkelijker en mooier. Het aanbrengen gaat bij mij tegenwoordig ook veel sneller! Heel fijn. Ook breng ik af en toe highlighter aan in mijn binnenste ooghoek, maar vandaag liet ik dat even zitten.

IMG_1825

Na mijn make-up kam ik mijn haren nog even door. Klaar is kees! Ik doe over mijn make-up ongeveer 10 á 15 minuten. Het is vrij casual en niet al teveel poespas. Vergeleken met mijn leeftijdsgenoten draag ik inderdaad meer make-up dan de meeste – maar hey, ik geniet er elke dag weer van om het op te doen. Dat gevoel met die kwasten, heerlijk! 🙂 Een dagje zonder make-up is geen probleem, maar ik voel me altijd net wat mooier met.

Wat is jouw daily make-up look?

YouTube – Bloglovin‘ – Twitter – Facebook – Instagram

 • Kiara |

  Zelf draag ik geen make up, vanwege mijn. “Aandoening” , jammer genoeg. Het enigste waar ik tegen kan is lipstift, mascara en eye liner. 🙁 Je daily make-up look is super mooi en staat je perfect! C:

 • Emilia |

  Beauty! Ik vind het nog steeds zo knap hoe jij die wing zo strak en scherp krijgt, mij is dat echt nog nooit gelukt. Leuk artikel en prachtige foto’s ook, heel duidelijk! :love:

 • Simone |

  Heel leuk om te zien hoe je dat allemaal doet! Zijn deze producten ook aanraders? Ben wel benieuwd naar die crème. Ook vind ik het interessant dat je je gezicht ’s ochtends reinigt… Reinig je het ’s avonds niet?

  • Jiami |

   ’s Ochtends en ’s avonds reinig ik het! 🙂 En ja, ik vind alle producten die ik gebruik zeker aanraders.

  • karlijn |

   @Simone: Het is heel goed en best belangrijk om je gezicht ook ’s ochtends te reinigen. ’s Nachts heeft je huid namelijk weer allerlei afvalstoffen naar buiten gewerkt, en daarom moet je die er ’s morgens eigenlijk weer afwassen, samen met bijvoorbeeld de restjes van je nachtcreme als je die opgedaan hebt de avond ervoor.
   En als je make up gebruikt zit dat mooier/egaler en blijft het ook langer zitten wanneer je op een schone huid begint!
   En daarbij is het lekker fris om even wakker te worden met een plens water in je gezicht en een lekkerruikende facewash natuurlijk 😉

   Maar, het is natuurlijk geen vervanging voor ’s avonds reinigen, dat moet je sowieso doen!! Ook als je geen make up draagt wordt je gezicht gedurende de dag vies met stoffen van buitenaf!

 • Simone |

  Oeps mijn e-mailadres staat verkeerd in de reactie 🙁

 • Isabel |

  Leuk om te zien, mooie look!

 • Anniek |

  Ziet er mooi uit! Die bamboo kwastenset van op de eerste foto’s heb ik ook 🙂

 • Lotte |

  Je bent mooi! ♥ Ik vind deze look je heel mooi staan, vooral met die winged liner en de bruine blush. En ik vind dit een prima hoeveelheid make-up voor een meisje van jouw leeftijd hoor, het ziet er gewoon netjes en verzorgd uit maar niet too much.

 • Beautyjuf |

  Wat een mooie foto’s! Je hebt een mooie ‘signature’ look 🙂 Ik ben benieuwd wat je van de dagcrème van Biodermal vindt. Ik gebruik er een nachtcrème van, maar die vind ik iets te vol voor mijn huid…

 • Marjolein |

  Leuk om te zien! Ik vind het wel grappig dat sommige mensen met hun gezicht beginnen en anderen juist met hun ogen!

 • Kelly caresse |

  Wat leuk om jouw daily routine te zien! Mijn routine lijkt erop, ook het reinigen en de dagcreme, dan concealer en soms foundation, poeder, dan blush en highlighter, mijn wenkbrauwen, lichte oogschaduw, eyeliner en mascara 🙂 ik breid de ooglooks uit met oogschaduw afhankelijk van het type dag dat ik heb 🙂

 • denise |

  leuk om te zien,
  mooie foto’s ook!
  liefs,
  denise

 • Femke |

  Echt een heel leuk artikel. Je hebt ook echt een natural look. Die staat je ook heel mooi. En die winged eyeliner is ook leuk. Wat voor soort eyeliner gebruik je? :love:

 • Frances |

  Mooie look! Je maakt ook hele mooie foto’s.

 • Kimberley |

  Leuk om het zo stap voor stap te zien 😀

 • Sophie |

  Mooi naturel, en je maakt er ook prachtige foto’s van zeg!

 • Martina |

  Netjes hoor, nepwimpers vind ik altijd een beetje overbodig !

 • Leonie |

  Wat duidelijk uitgelegd, en zo mooi! Ik vind het ook heerlijk om ’s ochtends even zo met makeup bezig te zijn haha, even lekker rustig je dag beginnen. (:

 • Lonneke |

  ziet er heel erg mooi uit zeg!
  Liefs Lonneke

 • Natasja |

  Mooi! Lijkt heel erg op mijn make-up iedere dag haha. Ik kan niet zonder winged eyeliner, vind dat zo mooi. 🙂

 • Kimberly |

  Wat maak he toch altijd mooie en duidelijke foto’s! 🙂 ik vind je look echt heel mooi! Vooral je wing vind ik mooi! Ik wil dat ook zo kunnen

 • Nieke |

  Hele mooie en duidelijk foto’s en vind je look erg tof. Niet te veel en ziet er heel natuurlijk uit!

 • melissa |

  Mooie look! aleen vind ik je bronzer te laag aangebracht ..
  Die wing staat je trouwens echt heel goed, je hebt echt poppenoogjes hihi 🙂

 • Esmay |

  You piece of beautiful <3! Ik vind je daily make-up mooi, prima voor overdag. 😀 Ik doe altijd een hele shitload aan make-up hahah!

 • Manon |

  Ziet er mooi uit!!

 • Sylvia |

  Leuk gedaan! Je bent een knappe meid, dus je hebt die make-up helemaal niet nodig, maar de look staat je goed, heel naturel 🙂

 • Suzanne |

  Ah wat ben je toch mooi!

 • femketje |

  leuk met al die foto’s er bij 😀

 • Michelle |

  Super mooi maar niet te overdreven, like!

 • Amy-Denise |

  Hele mooie look! Mijn dagelijkse look is vergelijkbaar met de jouwe. 😀

 • My Linh |

  Mooie look! Het haalt echt de mooiste punten naar voren zonder dat je al te veel moeite hoeft te doen. 😀 Ik doe ongeveer hetzelfde minus de concealer. Lekker simpel, makkelijk én snel. Dat laatste natuurlijk de belangrijkste factor zijnde als je ’s ochtends vroeg de deur uit moet.

 • Marissa |

  Ik doe bijna hetzelfde 🙂 Leuk om te zien!

 • Beautydagboek |

  Dat is een mooie basismake-up, niet te veel inderdaad.

 • Ise |

  Ik maak me ook elke dag op, gewoon omdat het zo leuk is om te doen! Mooie foto’s heb je 🙂

 • Janouk |

  Wat ben je toch mooi!

 • Rianne |

  Grappig dat je zelfs zonder enkele make-up zo’n mooi meisje bent! Als ik zo zie hoe jij je opmaakt, krijg ik echt zin om dat bij mezelf ook zo te doen haha. Al draag ik ongeveer hetzelfde als jou op een gewone schooldag.

 • ellen |

  Echt een hele mooie makeup look! Ik ben nog op zoek naar een goede, fijne concealer en foundation. En eyeliner, met de eyeliner die ik nu heb kan ik dus echt geen winged line maken.. jammer haha

 • isa |

  haaii, echt een mooie make-up look.
  zelf gebruik oogpotlood omdat ik eyeliner te hard vind in mijn gezicht. ik gebruik het liefst ook mascara en dagcreme.
  xxx

 • Lies |

  Heel erg leuk om je dagelijkse routine te zien! Bij mij verschilt het eigenlijk heel erg. De ene dag doe ik concealer, matterende poeder, oogschaduw, mascara, blush en een lipstick/lipgloss op, maar de andere dag doe ik alleen concealer en wat matterende poeder op of juist helemaal niks. Het ligt er bij mij maar net aan waar ik zin in heb om die dag te dragen.

 • Hester |

  Mooie foto’s! Ik doe juist meer met oogschaduw en minder met gezichtsmake-up. Maar het blijft een heerlijk momentje elke ochtend!

 • Nina |

  Mooie look 🙂

 • Jana Vmh |

  Leuk om te zien en alweer heel knappe foto’s!

 • Idwerd |

  Staat je echt mooi! Leuk om te zien wat je allemaal gebruikt.

 • Sharon |

  Beauty! Weetje wat ik echt het allerlekkerste vind in de ochtend? Schone kwasten die net gewassen zijn en nog ruiken naar lekkere babyshampoo. Dan de makeup eroverheen, zit gelijk een stuk mooier 🙂 Ik heb trouwens dezelfde kwastenset van Zoeva als jou, is erg fijn inderdaad! De buffer gebruik ik ook echt elke dag, lekker snel en geen vieze handen – hihi :$

 • nini |

  leuk om je dagelijkse make-up te zien. Zelf gebruik ik niet zoveel (ik mag geen foundation ; bb creme, cc creme enz. ook niet) maarja… het staat je echt heel mooi :kiss:

 • Marije |

  Haha ik doe zo ongeveer hetzelfde als jij! Alleen doe ik niet dagelijks highlighter op.

 • Ruth |

  Wat een duidelijke foto’s, het ziet er ook heel gezellig uit 😉 Je look staat je heel mooi, ik gebruik dagelijks ongeveer dezelfde soort producten.

 • Tirza |

  haha ik draag ook meer make-up producten dan mijn leeftijdsgenoten. Nouja, uit m’n oude klas (dit is mijn eerste op de middelbare) droeg ik ongeveer evenveel als iedereen (nou ja, iets meer) maar in mijn nieuwe klas ben ik serieus de enige die make-up draagt. misschien enkele een heel klein beetje mascara, maar ik doe ong. evenveel als jou: concealer, klein beetje wenkbrauwpotlood, oogpotlood, soms doe ik eyeliner, mascara (twee laagjes), bronzer, highlighter, soms blush. o en heeeel soms bbcreme.
  in het weekend (als ik nergens heen ga) vind ik het gewoon leuk om meer op te doen en doe ik ook vaker bbcreme op en soms ook een lichte ooglook.
  oke, ik draag best veel make-up als ik het zo bekijk.

  maarja, het is heel mooi! mooi basic en ziet er supermooi en natuurlijk uit. staat je super

 • Lotte |

  Leuk om te zien! Vooral de ogen maakt een verschil, want je hebt al een hele mooie huid.

 • Fien |

  Jiami, je bent zooo mooo!

 • Sophie |

  Tof om te zien! Prachtige foto’s en mooie look.

 • Daphne |

  Leuk om te zien hoe jij dit alles doet!

 • Jana |

  Leuk om te zien in foto’s 😀 x

 • MySimplySpecial |

  Leuk gedaan zo met die foto’s!

 • Yvet |

  Ziet er echt heel natuurlijk uit ! Ik ga je wing morgen even uitproberen maar wel met oogschaduw anders is mijn blik niet fris genoeg. 🙂

 • Suzanne |

  Mijn dialey look ziet er ook ongeveer zo ook. Ik poeder vaak mijn gezicht nog af.

  Kan je misschien een filmpje of artikeltje maken – ik denk dat filmpje makkelijker is – over het epileren van je wenkbrauwen?

 • Suzanne |

  Ik draag trouwens ook meer make-up dan mijn leeftijdsgenoten.
  Er zijn vriendinnen die nog een beetje achterlopen met dit. Erg jammer want je kunt er net iets beter uitzien met make-up.

 • Amber |

  Heel interessant om te zien hoe mensen zoiets doen. ^_^

 • Mariëlle |

  Hele mooie make-up look! Ik draag zelf ook wel bijna iedere dag wat make-up, maar ik probeer niet te veel op te doen want ja, ik ben ook nog maar 13, haha!

 • Lara |

  heel leuk om te zijn, je gebruikt eigenlijk nog best weinig vind ik, haha

 • Sara |

  Mooie foto’s, en leuk uitgelegd!

 • Ashleey |

  Wat super tof gedaan met die foto’s!

 • Maud Engelman |

  hee, :$
  ik heb een vraagje: hoeveel kost dit in totaal want ik wil graag mijn makeup uitbreiden met wat meer crèmepjes en zo. ( ik heb namelijk meer oogschaduw en zo :p ) alvast bedankt
  xoxo Maud :love:

 • Carmen |

  Je bent zo’n prachtige meid 🙂 Mijn daily make-up look lijkt nogal op die van jou. Poeder jij je foundation niet af, trouwens?

 • Merel |

  He Jiami!
  De stippling brush, is deze van de zoeva bamboo collectie? Ik heb namelijk van wat vriendinnen gehoord dat dit goede borstels zijn en die stippling brush lijkt er wel op!
  X Merel! :love:

 • Tiny |

  Welke bronzer gebruik je het vaakst?
  Want ik zie altijd dat je een mooie bruine kleur op heb! :love:

 • Kate |

  De eyeliner is gelukt! Eindelijk! Dankzij jou filmpje!
  Bedankt! 😀

 • Marlou |

  aaaah,
  door jou blog krijg ik zo veel zin om ook een blog aan te maken!
  Je bent mijn inspiratie!
  Ik hou van je videos en blogposts!

  ♥♥♥

 • Naomi |

  Gebruik je ook primer?
  X

 • Mimi |

  Mooi!! Doe je ook mascara op je onderwimpers? X

 • Hallo!

  Ik ben Jiami Jongejan, een 18-jarig meisje uit Amsterdam. Op deze blog deel ik mijn liefde voor fashion, reizen en fotografie. ♥

  Archief

  YouTube

  Favourites