Uncategorized

Dagje cultuur snuiven

april 7, 2016 | by Jiami


Excuus alvast voor de overdosis aan foto’s die nu op jullie af worden gestuurd. Hopelijk zit je op een Wi-Fi netwerk of heb je nog een dikke databundel over, ik ben nou eenmaal niet de beste in het kiezen tussen foto’s.

IMG_6998 IMG_6996 IMG_7001IMG_6990 IMG_7000  IMG_6986 IMG_6991IMG_6983  IMG_7007 IMG_7010 IMG_7018  IMG_7023

Als klein meisje kon ik kunstmusea nooit zo goed waarderen – hoewel om de week naar een museum gingen met de familie, was kunst het type dat me niet trok. Inmiddels vind ik het heel erg leuk en kan ik architectuur en kunst enorm waarderen. Zo had ik samen met mijn kunstklas een excursie naar Amsterdam vandaag. Een bezoekje aan het Paleis op de Dam en Stedelijk Museum stonden op de planning. Hoewel ik al zeker een miljoen keer langs het Paleis ben gelopen, ben ik er nog nooit echt ingeweest. Maar wat is dit een prachtig gebouw vol met mythische verbanden en historie. Supermooi!

Het Stedelijk stond eigenlijk al een tijdje op mijn lijstje, dat we daar vandaag heen gingen kwam dus supergoed uit. Afwisselend van Van Gogh tot Warhol, heel veel verschillende werken die er hangen. Heel tof, zeker een bezoekje waard. Vlakbij opent deze week een nieuw museum met een tentoonstelling van o.a. Banksy bij het Museumplein, die staat ook nog op mijn lijstje. Lijkt me heel interessant.

Schermafbeelding 2016-04-07 om 20.41.28

Na ons bezoekje hebben Marenthe, Isolde en ik nog wat gedronken bij de Bagel & Beans en een wandelingetje door de stad gemaakt. Heel gezellig en geslaagd! Wist je dat je bij de B&B koffie kan krijgen in soepkoppen? ZO GROOT. Ik was in de hemel. Fijn. Lekker. Love it. Ondanks de ietwat koude dag – stond echt te bibberen want op de een of andere manier dacht ik dat het wel lekker zou worden – was het behoorlijk goed geslaagd.

Ga jij wel eens naar musea of gebouwen?

 • Liz |

  Helemaal niet erg dat het veel foto’s waren, super leuk om te zien!
  Het Stedelijk Museum lijkt me best interessant!

 • Emma |

  Jaaa, ik vond het zo leuk om je in het Stedelijk Museum even te zien en te spreken! Super toevallig dat je daar ook was! Een tentoonstelling van Banksy lijkt me wel echt geweldig, daar wil ik zeker heen!

 • Anne |

  Wij waren toevallig ook in Amsterdam op tekenexcursie deze week. We gingen naar het Rijks en Stedelijk. Alleen een beetje jammer dat ik van bijde musea maar twee tentoonstellingen gezien heb.

 • Cato |

  Kunst vind ik persoonlijk echt heel erg facinerend. Eigenlijk zou ik veel meer tijd moeten maken om naar musea te gaan dus thanks Jiami voor de reminder,haha!

 • Sonia |

  Leuke foto’s! Ik vond vroeger musea’s ook niet zo leuk maar nu wel :). En ja, die grote soepkoppen van de bagels en beans ken ik. Heeeel lekker 🙂
  Liefs Sonia

 • Emma |

  Wat leuk dat je naar het Stedelijk bent geweest, lijkt me zo gaaf! Herkenbaar trouwens, vroeger had ik echt niets met musea haha. Liefs!

 • Anne |

  Aahhh zulke leuke foto’s! Ik ben ook met mijn klas naar het Paleis op de Dam geweest en we kregen vooral heel veel over de mythes te horen en de Latijnse teksten en de toepassing van de klassieke stijl in het gebouw. Erg interessant als je Gymnasium doet en dus alles leert over de oudheid. Echt heerlijke foto’s en ik wil zeker nog een keer naar het Stedelijk!

 • Iffy |

  Logisch dat je niet goed kon kiezen, wat een super mooie foto’s allemaal!

  XO

 • Rozemarijn |

  Prachtige foto’s! Ik ga best regelmatig naar musea of exposities, voornamelijk door mijn opleiding. Ik studeer namelijk Fotografie, echt een hele toffe opleiding! En omdat je natuurlijk wel wat van de geschiedenis moet leren of inspiratie op moet doen op welke manier dan ook, kan musea daar heel goed bij helpen ;). Liefs

 • Elles |

  Hè, daar ben ik ook geweest! Wel met school want uit mezelf zal ik dat echt niet doen, maar het was wel interessant!
  Liefs,
  Elles

 • Lili |

  Hey! Mooie foto’s heb je gemaakt. Ik was vandaag (of eigenlijk gister als ik dit type) ook op excursie geweest, maar dan naar Artis! Dat was ook heel leuk. Nog even over de ‘break’ ik vind dat je nu gewoon goed upload hoor. Ik vind de tijden wanneer je upload heel fijn! En het zijn ook nog interessante artikelen! Xx Lili

 • Maaike |

  Wauw, prachtige foto’s Jiami!

 • Demi |

  Ik kan kunst de laatste tijd ook zo waarderen, terwijl ik het vroeger echt verschrikkelijk vond om naar een museum te gaan. Leuke foto’s!

 • Jessica |

  Ahh super leuk! Zelf hou ik ook echt van kunst 😀
  Ook mooie foto’s heb je gemaakt trouwens 🙂

 • Nynke |

  Wat een mooie foto’s!! Ben zelf ook helemaal fan van musea. Als klein kind moest ik ook standaard mee naar alle mogelijke museums haha.

 • Lotte |

  superleuk om te lezen!

 • Dounia |

  Musea’s ik kon het ook nooit niet waarderen 😂 Nu vind ik het gewoon geweldig om naar museas te gaan 😻

  Hele leuke artikel jiami ! Ook de foto’s waren zo mooi 😻

 • Hester |

  Haha nice, ik was donderdag ook in Paleis op de Dam, inderdaad heel mooi en kunst en cultuur zijn juist tof!

 • xGraciously |

  Mij stoorde het in ieder geval niet dat er zoveel foto’s waren! Prachtige foto’s heb je geschoten. Xx

 • Laura | Victoria |

  Ik vind musea bezoeken het fijnste wat er is. Vooral kunst en fotografie heb ik het liefst. In Nederland zijn er precies zoveel mooie tentoonstellingen! Gelukkig valt België ook wel mee 🙂

 • Rosa |

  Wat in Amsterdam een fantastische tip is qua musea is Foam Fotografiemuseum Amsterdam. Hele vette exposities van zowel gevestigde fotografen als jong talent. Echt een aanrader. http://www.foam.org

 • Hallo!

  Ik ben Jiami Jongejan, een 18-jarig meisje uit Amsterdam. Op deze blog deel ik mijn liefde voor fashion, reizen en fotografie. ♥

  Archief

  YouTube

  Favourites