Travel

China update

IMG_1776IMG_1829 IMG_1849 IMG_1865 IMG_1882 IMG_1889 IMG_1896

Na een weekje Beijing vlogen we met het vliegtuig richting de provincie Yunnan om daar verder te reizen. Yunnan staat bekend om haar vele minderheden en er leeft daarom dus ook een hele diverse bevolking wat betreft cultuur. Dali is een stad waar de Bai leeft, een minderheidsgroep die je aan hun kleding kunt herkennen (check deze foto’s). Deze groep leeft van oudsher al in Dali en met een beetje geluk kom je er zo eentje tegen op straat.

Echter is Dali wel behoorlijk toeristischer geworden afgelopen jaren en veel mensen die in Bai kleding rond lopen doen dat voor het toerisme. Dit neemt niet weg dat de stad nog steeds heel erg leuk is. Dit is China zoals je het eigenlijk zou verwachten, mensen op straat, een miljoen eettentjes, de drukte met al het getoeter, de Chinese fietsjes, bezems gemaakt van roet… de sfeer is geweldig hier. Mocht je door het oude stadsdeel van Dali lopen heb je ook nog eens de bergen in de verte, deze bergen lopen tegen de Himalaya en en zijn dus een soort ‘beginsels’ van het berggebied.

IMG_1904
IMG_1907
IMG_1840IMG_1803

De eerste dag dat we aankwamen hebben we 2 uur naar ons hotel gezocht en nadat een heel vriendelijk meisje ons had geholpen en zeker een halfuur met ons meeliep (het was toch verder uit het centrum dan we dachten), mochten we daar niet overnachten omdat we buitenlanders waren. Drama. Gelukkig stikt het van de hotels en hostels en hebben we snel een nieuwe overnachting kunnen vinden in het centrum. Ideaal, want zo kunnen we elke ochtend Xizhou Baba (dit!) aan de overkant van de straat halen. Dit is een typisch gerecht uit Dali en wordt vers op de straat gemaakt. Elke ochtend halen we er eentje, want hoe erg ik ook van noodles hou, noodles als ontbijt elke dag komt ook wel eens mijn strot uit. En daarnaast is het ’s ochtends op straat vaak ook al sfeervol, rustiger dan in de middag of avond maar vergeleken met de straten in ons land heel anders.

Ondanks al het getoeter, de weg waar als je op fiets het echt draait om voor en achter je kijken en alle heuveltjes die je dan weer op en af loopt is Dali een heerlijke stad. Een bruisende stad waar een Chinese cultuur nog leeft, midden op een plateau in de bergen en waar het allemaal op straat afspeelt. Een hele hoop eettentjes (want eten is in de Chinese cultuur is erg belangrijk) en een hoop leuke kraampjes.

We hebben zo’n 3 dagen in Dali en daarna vertrekken we verder, maar ik hou jullie op de hoogte! Ik hoorde dat het weer in Nederland drastisch was dus hoop dat jullie daar niet veel problemen mee hebben. Hoe is het bij jullie?

lots of love,
Jiami


33 reacties op “China update”

 1. Wauw wat bijzonder om zoveel indrukken te kunnen opdoen! China lijkt mij ook zo erg gaaf en vooral indrukwekkend. Geniet nog van je verdere rondreis! En ik begrijp dat je blij word van dat brood, beter dan noodles op de vroege morgen haha

  [Antwoord]

 2. Debora zegt:

  Nou ja, zo erg was het weer in Nederland ook weer niet 😆
  Leuk dat je ons op de hoogte houd van je reis door China!! :love:

  Xx

  [Antwoord]

 3. Mooie foto’s! Wat raar dat buitenlanders niet mochten overnachten..

  [Antwoord]

 4. Djoya zegt:

  beste jiami wat mooi dat je in China bent❤️

  Helaas mag ik nog niet naar China pas op mijn 18e omdat mijn ouders denken dat ik het nog niet snap.

  Ik ben trouwens geadopteerd, en te vondeling gelegd

  Ik vind het ook heel leuk om te zien dat er Yunnan staat en dat je daar best dichtbij bent. Mijn zusje is daar geboren! Zelf wilt ze niet naar China toe en naar haar geboorteplaats willen. Ik ben in anhui geboren? ik zal zelf heel graag contact met je opnemen via mail dikke groetjes djoya?

  [Antwoord]

 5. Sandra zegt:

  Wat een prachtige foto’s zeg! Echt onwijs gaaf!

  [Antwoord]

 6. Anne zegt:

  Hey Jiami,
  Ik ben ook in China! Ik vind het echt heel bijzonder hier!! We doen een rondreis van drie weken, langs veel highlights. Echt prachtig!
  We zijn al in Sjanghai, Beijing, Xian, Chengdu geweest en we zijn nu in Yangsho. We gaan nog naar Sanya en Hongkong. Waar komt jouw moeder vandaan?
  Veel liefs,
  Anne

  [Antwoord]

 7. Innepinnetjeeuhh zegt:

  Ik had eigenlijk helemaal niet verwacht dat er in China vegetarisch eten was? Is dat er, want ik wil ook heeeeeell graag naar China, en ben vegetarisch! Bij ons was het weer verschrikkelijk, echt drama. Maar gelukkig wordt het zondag (25°) en maandag (29°) lekker weer! Veel plezier nog in China schat! Kusjeeeesss Indy :kiss:

  [Antwoord]

  Jiami Reply:

  Ik geef toe dat het ook wel moeilijk is hoor, maar als je in het Chinees zegt dat je vegetarisch eet of dat je geen vlees eet begrijpen ze het wel en kunnen ze in eettentjes vaak eten zonder noodles bereiden. Maar ik geef toe dat het wel moeilijker is dan in de meeste landen, maar met een beetje Chinees komt dat wel goed. Voor je op reis gaat dus even zorgen dat je weet hoe je dat in het Chinees moet zeggen maar in het Engels begrijpen ze het niet.

  En ja het weer bah, hoop dat het snel weer lekker wordt! X

  [Antwoord]

 8. Anne-Lotte zegt:

  Deze reis lijkt me zo ontzettend mooi! Azië is echt een geweldige plek, mijn moeder heeft er ook gereisd die vertelde echt precies hetzelfde over constant noodles en rijst eten haha. Nog veel plezier!
  Liefs x :love:

  [Antwoord]

 9. Margot zegt:

  Wat maak je toch mooie foto’s! Leuk om zo op de hoogte te blijven van je reis.

  [Antwoord]

 10. Persoonlijk sprak China mij niet zo aan maar door de verhalen van jouw en anderen lijkt het me zo’n land dat je een keer gezien moet hebben in het leven. Daarnaast hoop ik dat ik ooit ook zulke verslagen kan uitbrengen, reizen en mensen plezieren met mijn ervaringen op mijn blog. Mooi artikel Jiami, maak er snel nog zo eentje! ?

  [Antwoord]

 11. Caitlyn zegt:

  China lijkt me prachtig om te bezoeken, maar is een reis die zal moeten wachten tot ik een job heb. De vliegtickets alleen al kosten een fortuin. Wat een prachtige foto”s trouwens!
  xx

  [Antwoord]

 12. suzanne zegt:

  Prachtige foto’s! Lijkt me een unieke ervaring om dit soort reizen te kunnen maken.

  [Antwoord]

 13. Stephanie zegt:

  Wauw, je maakt echt zulke mooie foto’s! Echt prachtig! En geweldig om zo’n mooie reis te kunnen maken, zou ik zelf ook nog wel eens willen doen :)

  [Antwoord]

 14. Carlijn zegt:

  Dat jullie daar niet mochten overnachten zeg……Misschien hebben ze een heel ander beeld over Nederland -_- -_- -_- -_- -_-

  [Antwoord]

 15. ik zeg niet hoe ik heet zegt:

  kijk naar de 9e foto naar het gezicht van die man in de zwarte polo, naast de man met het kale hoofd 😀

  [Antwoord]

 16. anna zegt:

  Wat een prachtige foto’s! China lijkt me zo’n mooi en bijzonder land, echt een ervaring.

  [Antwoord]

 17. Vivian zegt:

  Ik wil zelf ook nog zo graag ooit een keer naar China, vooral de architectuur vind ik echt super mooi daar. Ik vind het leuk dat je ons zo op de hoogte houdt van je reis door China. Je maakt ook zulke mooie foto’s in het donker! Ik ben er nog steeds heel veel mee aan het spelen en oefenen. Veel plezier nog op je verdere reis:)

  [Antwoord]

 18. BySilke zegt:

  Leuk dat je ons weer even een update geeft! Hier is het weer inderdaad om van weg te lopen, dus geniet er maar van! Dat kindje in die buggy, hoe superschattig :)

  [Antwoord]

 19. Anna zegt:

  Geweldige foto’s! Prachtig om dit land zo te zien!

  [Antwoord]

 20. Naomi zegt:

  Ziet er super gaaf uit!

  x

  [Antwoord]

Geef een reactie

social media

about

Jiami.nl is mijn persoonlijke blog waar ik dagelijks blog over alles wat mij bezig houdt. Van kleding en make-up tot reizen en rondjes rennen. Dit trekt maandelijks zo’n 210,000 unieke bezoekers. Naast het schrijven van blogposts verschijnt er ook elke vrijdag een video. Meer info?
© 2015. All Rights Reserved. Build with ♥ by Jiami Jongejan.