Chiang Khan, hét onontdekte plekje in Thailand

5 oktober, 2017

Chiang Khan, een populair plekje onder de Thaise bevolking, maar daarbuiten? Nee. Chiang Mai kennen we allemaal wel, maar Chiang Khan daarentegen is nog een onontdekte hotspot. Dit stadje aan de Mekong rivier in het Noorden is namelijk wel zeker het bezoeken waard.

Chiang Khan ligt aan de Mekong rivier en het stadje zelf is eigenlijk niet heel erg groot. Het zijn een paar lange straten die parallel lopen aan het water, en aan de overkant van het water vind je Laos. Ondanks dat is dit een modern dorp in tegenstelling tot de omgeving en trekt het dus enorm veel Thaise mensen die op vakantie willen gaan. Hierdoor zijn er een hele hoop hippe bed & breakfasts, hotels en restaurants opgedoken.

Sta ’s ochtends vroeg op en neem een tuctuc of busje om vlakbij de zonsopgang te bekijken. Niet alleen de reis is enorm tof – je zult langs allerlei lokale boeren rijden en het geluid van de kippen ’s ochtends zullen je ook niet ontgaan, maar de zonsopgang hier blijft wel een hoogtepunt. Zo verschrikkelijk mooi! Mocht je nou liever niet de hele reis afleggen in de vroege ochtend, kun je ook naar de boulevard om hem daar te bekijken. Maar eerlijk? Om naar Phu Thog te gaan, is zeker aan te raden.

Chai Kong is een lange straat vol met winkeltjes en koffiebartjes. ’s Avonds zijn er een hoop straat artiesten en je kunt er heerlijk streetfood vinden of juist een lekkere massage nemen. Ga voor een typische Thaise massage en laat je hier lekker verwennen. Een hele sfeervolle straat waar je wel enkele keren door heen kunt slenteren.

Met een bootje kun je een ritje over de Mekong rivier maken en zul je aan de overkant op Laos kunnen uitstappen – wellicht niet het meest verstandige idee als je geen visa hebt, maar het is ergens wel enorm tof om op de rivier te varen en tussen beide landen in te varen. Sowieso is het een hele fijne en relaxede boottocht die zeker de moeite waard is.

Ook zullen de monniken die ’s ochtends erop uit trekken voor aalmoezen je niet ontgaan. Het blijft een bijzonder beeld om al deze monniken te zien, en het is ook heel mooi om te zien hoe alle locals hier aan mee doen. Er zijn een hele hoop monniken die dan door het dorpje lopen en om aalmoezen vragen.

Al met al is Chiang Khan dus zeker een plek om te bezoeken. Een heerlijk sfeervol dorpje waar je de vervelende toeristenmassa niet zal tegenkomen. Omdat het niet heel erg groot is, zou je hier niet al te lang hoeven te blijven, maar een paar dagen is zeker wel leuk om hier te spenderen. Combineer deze stad met de andere prachtige bezienswaardigheden in de buurt, dan is dit ook een heerlijk stadje om even tot rust te komen.

1 comment

 1. Comment by Sharona

  Sharona Reply 26 oktober, 2017 at 15:29

  Hi wat een mooie foto’s!
  ik ga in februari ook naar Thailand en door deze foto’s kan ik niet wachten om ook eindelijk het vliegtuig in te stappen. mag ik vragen wat voor camera jij gebruikt ? Ik heb zelf een compact camera die ik graag wil omruilen voor een systeemcamera maar kan eigenlijk niet echt kiezen.

  Groet,

  Sharona

  [Antwoord]

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go top