Bezienswaardigheden in Gambia die je moet bezoeken

21 juli, 2017

The Gambia, het land dat men ook de de ‘smiling coast of Africa‘ noemt, en terecht. Het stikt er van allerlei vrolijke inwoners en mensen zijn altijd bereid om een praatje met je te maken of iets over hen cultuur met je te delen. Een land waar mensen altijd willing zijn om elkaar te helpen en waar allerlei stammen in vrede met elkaar leven. Het zonnetje schijnt, een hakuna matata sfeer heerst en het is een prachtig land om te bezoeken. Hieronder enkele bezienswaardigheden die zeker het bezoeken waard zijn.

Het Tanji Fishing Centre

In de buurt van Banjul vind je het Tanji Fishing Centre. Het stikt hier van de vissers die met hun boten de zee op gaan. ’s Ochtends vroeg vertrekken ze het water op en tussen 4 en 5 uur ’s middags komen ze met hun kleurrijke boten terug aan wal om het vis te brengen. Met emmers vol vis komen ze terug het strand op en het is heerlijk om door de drukte te kijken hoe iedereen aan de slag gaat. De vissers staan open voor een vriendelijk praatje en vertellen maar al te graag over hun beroep. Enorm interessant!

Ook zijn er een heleboel ‘smoke houses’ vaak de vis wordt gerookt. Uiteraard niet de plek waar het enorm fris ruikt, maar wel

National Museum

In Banjul vind je het The Gambia National Museum, waar je je kunt verdiepen in de geschiedenis van Gambia. Enorm interessant aangezien slavernij hier een grote rol heeft gespeeld en in dit museum hier ook veel aandacht aan wordt besteed.


Een bezoekje aan de Albert Market

De Albert Market is een bruisende markt. Vis, groente, vlees, stoffen… er is van alles te vinden. De markt is enorm kleurrijk en het bruist er van de sfeer. Ergens uiteraard een beetje een chaos, maar dat maakt de markt ook weer zo sfeervol en leuk om te bezoeken. Pas hier overigens wel op met foto’s maken, niet iedereen vindt het hier prettig om op de foto gezet te worden. Vraag het van tevoren vriendelijk en dan kom je vaak veel verder. 🙂

Galloya, het verscholen pareltje

Galloya is prachtig dorpje dat onder handen is genomen van lokale en internationale street-artists. Een klein dorpje waar een heleboel lieve Gambianen wonen die maar al te graag een praatje met je maken en je vertellen over de prachtige street-art werken die in het dorpje zijn. Een klein en heel lokaal dorpje, ietwat verstopt en moeilijk om te vinden – maar als je een paar keer rond vraagt (of in ons geval, de gids die dat deed) kom je er uit eindelijk wel uit. Letterlijk een verscholen pareltje!

Een bezoekje aan Makasutu

Makasutu is een prachtig voorbeeld van een combinatie van toerisme en milieubescherming die hand in hand gaan. In dit prachtige ecologische bos kun je uren verdwalen en genieten van de natuur om je heen. Neem een kanotochtje door het park en voer langs de bossen. Het landschap hier is enorm divers, en dat maakt het prachtig! Sluit de dag af met een hapje en drankje bij de lounge waar de locals eten koken. Heerlijk!

1 comment

  1. Comment by carlijn

    carlijn Reply 23 december, 2017 at 16:03

    wauw echt heel gaaf deze blog!
    geen woorden voor ..

    [Antwoord]

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go top