Bezienswaardigheden in Beijing die je moet bezoeken

19 oktober, 2017

Beijing is een stad die vanalles te bieden heeft. Persoonlijk is het een van mijn favoriete steden in China. Het bruist, bevat enorm veel cultuur en voelt ook nog eens ‘authentiek’. Ok, het luchtklimaat is niet optimaal en dat men met mondkapjes rondlopen vind ik niet gek. Maar deze hoofdstad heeft zoveel mooie plekken te bieden, je bent nooit uitgekeken. Mocht je nog wat aanraders zoeken, hieronder een lijstje met mijn favoriete bezienswaardigheden in Beijing.

Bezienswaardigheden in Beijing die je moet bezoeken

Het zomerpaleis

Dit gigantische paleis is een van de pareltjes van Beijing. Dit paleis dat maar liefst 70.000 m² groot is, was vroeger het ‘vakantiehuisje’ van de keizer. Ja, ‘vakantiehuisje’. Het is gigantisch en indrukwekkend – en als ik zou dit paleis gelijk mijn huis maken als ik de keizer was.

Het paleis heeft een prachtig meer, schattige Suzhou inspired straatjes, een enorme flora en fauna en ik blijf het elke keer magisch vinden. Je kunt zeker een paar uur hier spenderen, maar ga er vanuit dat het niet rustig is. Ondanks dat, zeker het bezoeken waard. Ik wil dit ook wel als vakantiehuisje hoor!

De parken

Daar waar wij het Vondelpark al ‘iets’ noemen, zal de Chinees je uitlachen. Beijing heeft verscheidene parken die prachtig zijn. Hier moet je dan weliswaar toegang voor betalen, maar dit is het zo waard. De parken zijn groot en worden geweldig onderhouden. De Chinezen houden ervan om tai-chi te beoefenen of een potje badminton te spelen. Doe gerust wat dansjes mee, geloof me, dat vinden zij geweldig! 🙂

Mijn favoriete park is het Beihai park, welke ook nog eens de Tempel van de Hemelse Vrede in het park heeft. Daar waar de meeste tempels vierkant of rechthoekig zijn, is deze tempel rond. Een opmerkelijk gezicht.

De Verboden Stad

Net als de Chinese Muur is de Verboden Stad ook een hotspot die je niet mag vergeten en een van de bekendste bezienswaardigheden in Beijing. De Verboden Stad is het hoogte gebouw in het centrum. Er mag niets gebouwd worden dat hoger dan dit gebouw is, waardoor je in het centrum alleen maar laagbouw hebt. Heel opmerkelijk!

Persoonlijk vind ik de Verboden Stad vooral een aanrader als je je er in hebt verdiept en/of een gids hebt die je al deze informatie kan meegeven. Het bijzondere hieraan is natuurlijk de hele achtergrond van alle delen van de Verboden Stad zodat alles beter te begrijpen valt. Zodra je hier niet voldoende informatie over hebt, lijkt het een beetje alsof je naar een paar tempels kijkt. Zonde, want het is juist een enorm indrukwekkende bezienswaardigheid.

Combineer een bezoekje aan de Verboden Stad met een bezoek aan het Tiananmenplein. Weliswaar is dit plein niet heel ‘spetterend’, want het is een plein, maar stiekem blijft het toch wel een beetje bijzonder en gek als we nadenken wat er op dit plein wel allemaal niet heeft afgespeeld.

Bezienswaardigheden in Beijing die je moet bezoeken

De Chinese Muur

Dit is zoiets als ‘je moet de Eiffeltoren in Parijs bezoeken’, maar écht, de Chinese Muur is het waard. In mijn ogen toch een heel bijzonder stuk architectuur en elke keer als ik naar Beijing ga, staat deze op het lijstje. Hou er echter wel rekening mee waar je wilt opstappen. Er zijn verschillende opstap plekken van de muur. Zo heb je bijvoorbeeld Badaling, welke verreweg het bekendste is en ik je ervan kan verzekeren dat je kennis zult maken met het begrip ‘Chinezentempo’.

De lama tempel

De lama tempel is een van mijn favoriete tempels in China. Hoewel het wel erg druk is, is de sfeer hier op de een of andere manier heel bijzonder. De lama tempel is een vrij grote tempel waar je zo nu en dan ook een monnik rond ziet lopen. Het feit dat veel Chinezen toeristen ook wierook aansteken en daarbij nog even bidden, maakt de tempel extra bijzonder en geeft het extra sfeer en dynamiek. Bij veel tempels zie je dit veel en veel minder.

De Hutong wijken

Ten zuiden van het Tiananmenplein bevinden zich de Hutong wijken. Deze traditionele Chinezen volkswijken is een van mijn favoriete bezienswaardigheden in Beijing en zeker een must om te bezoeken. De mensen hier eten en leven veelal op straat en deze gezelligheid straalt het uit. ’s Ochtends vroeg begint de drukte al, maar ’s avonds bruist het. Gekleurde lichten gaan aan, al de geuren van het eten, de geluiden van de mensen… prachtig! Struin ’s avonds door de straten en proef het heerlijke street food dat de mensen maken. De Hutong wijken zijn zeker een must!

Al met al heeft Beijing enorm veel te bieden en zijn er een hoop bezienswaardigheden in Beijing. Vooral haar culturele en authentieke kant maakt deze stad zo rijk en uniek. Een stad die je zéker niet over moet slaan in China.

3 comments

 1. Comment by Dana

  Dana Reply 19 oktober, 2017 at 09:35

  Pretty! Zelf ben ik nog niet in Beijing geweest, hopelijk soon 🙂

  [Antwoord]

 2. Comment by Lololife

  Lololife Reply 21 oktober, 2017 at 14:01

  wow dit is zo geweldig

  [Antwoord]

 3. Comment by Lololife

  Lololife Reply 21 oktober, 2017 at 14:02

  wow zo mooi

  [Antwoord]

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go top