Uncategorized

Bezienswaardigheden en tips in Rome

oktober 17, 2016 | by Jiami


IMG_2072IMG_2045IMG_1998IMG_1974

Rome is een stad die mijn hart heeft veroverd. De stad stond al een hele lange tijd op mijn lijstje en eindelijk kan ik hem nu afstrepen. Oké, nog niet helemaal, want een ding weet ik zeker: ik wil terug. Ik heb het gevoel dat ik nog lang niet alles van deze prachtige stad heb gezien en dat ik er nog zeker een week rond zou kunnen dwalen. Vandaag deel ik mijn favoriete plekjes en Rome tips. Een prachtige stad.

Bezienswaardigheden

Dat Rome rijk is aan cultuur, is je vast niet ontgaan. Een stad met een prachtige historie. De Romeinen hebben een helehoop achter gelaten, bizar eigenlijk. Dat dingen als het Colosseum en Forum Romanum nog zo goed staan. Eigenlijk is het gewoon iets wat je gezien moet hebben als je in Rome bent. Eigenlijk net zoiets als de Eiffeltoren in Parijs.

IMG_2111

Plekken als de Trevi fontein, welke weer helemaal is gerenoveerd, zijn tof. Wel enorm druk en echt rustig zitten aan de fontein is net zo onwerkelijk als het tegenkomen van een eenhoorn. Vlakbij de Trevi fontein, vind je ook het Pantheon, een bezienswaardigheid die je ook van je lijstje kunt zetten. Je kunt dit prima combineren en zo een stadswandeling maken om ook de sfeer van de stad voor de rest te proeven.

Wel raad ik persoonlijk aan, om ervoor te kiezen rustig te reizen en niet de druk te voelen om ‘alles te moeten zijn‘. Wij waren een korte tijd in Rome en je moet ook niet alles willen zien. Beter kun je op je gemak en alle rust genieten van de bezienswaardigheden, dan alles in een schema willen proppen.

IMG_2169IMG_2166IMG_2187

’s Avonds is Piazza Navona een prachtige plek om te bezoeken. Het is een erg grotesk en gezellig plein. In de latere uren gaan de sfeervolle lampjes aan en is de drukte iets wat de ambiance verbeterd. Op het plein zelf zul je uiteraard ook veel straatmuzikanten en straatartiesten zien. Maar ook de fontein die in het midden staat is heel mooi. Je kunt op het plein een hapje doen, maar vaak betaal je hier veel te veel en kun je prima in de straatjes erachter wat leuks vinden.

Cultuur

Naast deze wereldbekende wonderen, is het Vaticaan museum ook een must om te bezoeken op het gebied van cultuur. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik persoonlijk best wel een kunst liefhebber ben en me hier sowieso een hele dag kan vermaken. Mocht je niet zo into de kunst zijn, dan blijft het sowieso een must om deze bijzondere plek te bezoeken, maar kun je er ook wat korter blijven. Tip: Bestel trouwens tickets online, dit scheelt een 2 uur lange rij.

Persoonlijk stond Galleria Borghese, erg hoog op mijn lijstje. Dit is een kunstmuseum met werken van grote namen als Rafaël, da Vinci, Caravaggio en Rubens. Van belang is dat je hier een paar dagen/een week van tevoren tickets besteld om te bezoeken. Helaas was ik hier te laat voor en kon ik geen kaartje meer bemachtigen, maar dit is een museum dat ik dol graag opnieuw wil bezoeken.

IMG_2131IMG_2188IMG_2168IMG_2148IMG_2058

Favoriete wijken

Trastevere is een van mijn favoriete wijken! Het is een authentieke en schilderachtige oude volkswijk. In het midden van de wijk heb je de Santa Maria, een basiliek welke je op het Piazza di Santa Maria, plein kunt vinden. Dit plein heeft tal van verschillende restaurants en terrasjes. Ook verder in de wijk vind je een hele hoop sfeervolle winkeltjes, restaurantjes, marktjes of kraampjes. Oprecht een tip om hier eens rond te lopen, heel erg leuk!

In de avond hebben Sophie ons prima vermaakt in de wijk Testaccio. We kregen de tip van iemand uit Rome, welke zei dat dit een heel erg tof gebied was om uit te gaan. Het schijnt een hele hippe wijk onder de Italianen te zijn. Het barst er van allerlei clubs en bars. Sophie en ik hebben ons de hele avond vermaakt op een rooftop. De sfeer was enorm goed en de muziek die werd gedraagd, welke veelal hip hop was, was ook erg goed. Waar in Amsterdam veel uitgaansgegelenheden om 2 uur al sluiten en waar je bijna wordt plat gedrukt, ging het hier tot nog een hoop uurtjes door en had je voldoende ruimte om een paar dansjes te doen.

Rome, een stad waar ik nog dol graag een keer terug wilt. Ik heb het gevoel dat ik er nog lang niet ben uitgekeken en zou dol graag nog wat leuke wijken willen ontdekken. Ook een paar extra musea lijken me heel tof. Onze reis, was geregeld via Holidayguru. Een website waar je voor een heel goedkope prijs een stedentrip kunt boeken. Er zijn allemaal verschillende deals beschikbaar; Rome, Parijs, Venetië, maar ook een Cuba of Bali is mogelijk. Heel tof, als je binnenkort voor een spot goedkoop prijsje, toch even weg wilt. Je hebt dan een vliegticket + hotel dat voor je wordt geregeld. Persoonlijk heb ik het als heel prettig ervaren en krijg je voor een goedkope prijs en prima reisje.

Naar welke stad zou jij nog graag willen?

 • Lindsey Beljaars |

  Wat een prachtige foto’s!!

 • Style Teen |

  Ziet er prachtig uit Jiami! Handige tips, ga ik zeker onthouden voor als ik ooit een keer naar Rome ga. Zelf wil ik graag nog een keer naar Parijs, ben daar nog nooit geweest *shameshame*. x

 • Denise |

  Ik ben ook verliefd op Rome!

 • Rachel Kromdijk |

  wat een prachtige foto’s heb je gemaakt zeg!

 • Florentine |

  Wauw wat een mooie foto’s heb je gemaakt!

 • Marieke Kazen |

  Wat een leuke foto’s! Zo jammer dat ik precies in Rome was toen de Trevi fontein gerenoveerd werd. Zo mooi is het daar !

 • Laura |

  Ik ben twee jaar geleden naar Rome geweest en ben gelijk verliefd op deze stad geworden! Wat een heerlijke sfeer hangt daar toch en wat een cultuur! Haha ik had precies dezelfde gedachte: ‘Ik wil zeker nog een keer naar Rome om daar weer rond te dwalen!’ 🙂

 • Beau |

  Ik vond Rome ook echt een prachtige stad! Mocht je de volgende keer dat je gaat nog een dagje over hebben, is Villa d’Este een Villa Adraina een grote aanrader. Prachtige tuinen en ruïnes. Het ligt in het plaatsje Tivoli op een uurtje van Rome.

 • Eva |

  Wat een mooie, pure foto’s maak je toch altijd!

 • Jolien |

  Zo leuk! Ik hou van Rome!

 • Lydia |

  Rome is echt een geweldige stad!
  Zelf ben ik er 3 keer geweest maar door die prachtige foto’s van jou wil ik zo graag weer terug!

 • Britt |

  Hele mooie foto’s! Ik ben zo blij dat mijn school ons (twee VWO 4) vorig jaar heeft meegenomen naar Rome! Wat een stad zeg en de sfeer die er hangt is echt geweldig. Zeker een stad waar je verliefd op kan worden en waar je volgens mij nooit op uitgekeken raakt!

 • Nynke |

  Wat een mooie foto’s! Ik ben nog nooit in Rome geweest maar het lijkt me zeker een keer leuk ;). Lissabon staat heel hoog op mijn lijstje. En Praag.

 • Larissa |

  Handige tips! Rome lijkt me een hele mooie stad!

 • Yentl |

  Helemaal mee eens!
  Geweldige stad. Vooral voor ons ‘kunstliefhebbertjes’
  Ah wat jammer, Galleria Borghese was echt het gaafste van mijn hele Rome-reis. Geweldig. No words.
  Persoonlijk vond ik het Vaticaan museum ook heel vet. Wel jammer dat foto’s maken in de Sixtijnse Kapel verboden was.. Gotta love Michael Angelo 🙁

  Mooie foto bij de Trevi fontein btw!
  Ik merk wel nu ik weer in Nederland ben, dat ik geniet van de rust op straat. Daarmee bedoel ik : geen selfiesticks, poncho’s en rozen verkopers..
  Daar werd ik zó gek van haha!

  Loves,
  Yentl

 • Myrthe |

  Prachtige stad Rome! Nog een tipje, dat heel erg vaak vergeten wordt, het sleutelgat van de Villa del Priorato. Dat is zo prachtig!

 • Latanya |

  Prachtige foto’s! en een hele goede review van de stad. Ik ben er nu een aantal keer geweest maar ik zit echt te wachten tot ik weer de kans krijg deze prachtige stad te bezoeken!

  x Latanya

  http://www.coconutsnstyle.com

 • Naomi |

  hoii Jiami,
  Ik wil ook graag een blog beginnen maar geen idee waar ik moet
  beginnen kun jij me helpen?

 • Romy |

  Super mooie foto’s! Zelf ben ik ook in Rome geweest en vond het geweldig. Als je ooit nog een keer terug naar Rome gaat, dan raad ik je echt aan om een dagje naar Pompeii te gaan en dan ook de Vesuvius te beklimmen. Dat is namelijk zo ontzettend gaaf!

 • Roos Mook |

  Hi jaimi!!

  Je maakt zoo’nnn mooie foto’s!! WAUW

 • marly |

  Ik ben vorige herfstvakantie naar Rome geweest. En ik vond het ook echt SUPER leuk! Ik vond het ook leuk om jouw mening over de plekken te horen!
  xx

 • Hallo!

  Ik ben Jiami Jongejan, een 18-jarig meisje uit Amsterdam. Op deze blog deel ik mijn liefde voor fashion, reizen en fotografie. ♥

  Archief

  YouTube

  Favourites