Backpacken in Nicaragua budget en kosten

18 oktober, 2017

Nicaragua wordt gezien als het goedkoopste land in Midden-Amerika om te backpacken en terecht. Het is een erg goedkoop land en vaak verbaasde ik me er zelf ook over hoe goedkoop veel producten en spullen waren. Mocht je willen rondreizen door Nicaragua, bespreek ik hieronder hieronder alles over backpacken in Nicaragua budget en kosten die erbij komen kijken. Dit aan de hand van de kosten van enkele belangrijke uitgave sterk beïnvloeden. Houd er uiteraard rekening mee dat deze prijzen slechts een indicatie zijn.

Overnachten

Over het algemeen zijn de hostels in Nicaragua niet duur. Als je een eenpersoonsbed in een dorm bestelt, zal je rond de $8 en $12 per nacht kwijt zijn. Vaak is dit al een prima hostel. Voor een tweepersoonskamer met privé badkamer betaal je rond de $25 en $30 per persoon per nacht. Het is dus ook erg afhankelijk van waar je slaapt.

Backpacken in Nicaragua budget

Reiskosten

Doordat Nicaragua niet erg groot is, zul je nooit hele grote afstanden moeten leggen. Dit maakt het allemaal een stuk goedkoper. Zogoed als al het openbare vervoer in het land gaat per bus. Uiteraard zijn de prijzen van de bus afhankelijk van de afstand die je aflegt, maar voor een (chicken) bus betaal je vaak tussen de $1 en $3.

Backpacken in Nicaragua budget

Eten/drinken

In de grotere steden zul je zo hier en daar wat straattentjes vinden van mensen die typisch Nicaraguaanse gerechten maken, hier kun je vaak voor $2 – $4 euro al een goede maaltijd krijgen. Veel straattentjes echter zal je niet veel vinden, over het algemeen wordt er toch binnen gegeten. Maar het voedsel dat op de straattentjes verkocht wordt zoals gallo pinto, wordt vaak ook verkocht in eettentjes waarbij je een soort lopend buffet kunt bestellen waar je tussen de $2 – $4 betaalt. Meestal belandde wij in een supermarkt voor een lunch of ontbijt en aten we ’s avonds op straat. Uiteraard is de supermarkt ook een enorm goedkope optie en zul je daar ook niet veel kwijt zijn.

Backpacken in Nicaragua budget

Tours en activiteiten

De tours en activiteiten kunnen een hoop verschil in je budget maken. Uiteraard zijn de prijzen heel uiteenlopend. Huur je bijvoorbeeld een scooter, dan betaal je daar gemiddeld $10 tot $20 per dag voor, surflessen kosten vaak rond de $35 per dag, ga je van de Cerre Negro af boarden betaal je daar rond de $35 voor. Als je zo nu en dan een tour of activiteit doet, vallen deze kosten nog wel mee, maar je begrijpt dat deze kostenpost ook wel behoorlijk kan oplopen.

Backpacken in Nicaragua budget

Wat dat betreft, is backpacken in Nicaragua budget. Oké, reizen is zelden ‘goedkoop’, maar Nicaragua is wel een realtief goedkoop laten. Afhankelijk van wat voor backpacker je bent, kun je uitgaan van een budget tussen de $20 – $30 per dag. Uiteraard is dit ook afhankelijk van jouw uitgavepatroon en wat voor type backpacker jij bent. Ben je een budget backpacker, dan zul je op dit bedrag zitten. Fan van iets meer comfort? Reken dan op $30 – $40 per dag.

2 comments

 1. Comment by Dana

  Dana Reply 18 oktober, 2017 at 15:47

  Handig om te lezen! I will keep this in mind 🙂

  [Antwoord]

 2. Comment by fleur

  fleur Reply 7 december, 2017 at 09:36

  Geweldig land!! mooie foto’s

  [Antwoord]

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go top