Jiami Jongejan

Jiami Jongejan

Hi! Mijn naam is Jiami Jongejan, ben 16 jaar heb een grote liefde voor kleding, fotografie, hardlopen, goede koffie, programmeren en reizen. Je kunt me weliswaar noemen zoals je wilt; blogger, YouTuber, influencer, entrepeneur… hoe ik mezelf moet omschrijven weet ik ook niet helemaal, maar waar ik wel zeker van ben is dat deze uit de hand gelopen hobby ervoor heeft gezorgd dat ik elke dag heel dankbaar ben en mijn dromen volg.

Het begon allemaal in 2012 toen ik mijn eigen blog startte. Als 9-jarig meisje was ik al bezig met het maken van websites en had ik mezelf aangeleerd om te programmeren. Het in elkaar zetten van een eigen site had ik vaker gedaan en was dus niks bijzonders. Sterker nog, het in elkaar zetten was niet het probleem maar na 2 weken was ik er wel op uit gekeken en wilde ik iets nieuws. In 2012 startte ik mijn zoveelste blog maar ik had er deze keer zoveel plezier in dat ik door bleef gaan en zelfs merkte dat er mensen waren die het lezen (en ja, niet alleen mijn moeder!) Naast het plezier dat steeg, steeg ook het bezoekersaantal.

Untitled-2

In het begin draaide het enkel om bloggen, maar langzaam ontdekte ik ook YouTube. Er ontstond een nieuwe hobby en ben naast mijn blog ook actief op YouTube geworden waar ik wekelijks video’s upload op het kanaal Jiami. Zowel mijn blog als YouTube kanaal groeide en dat werd door verschillende media opgepakt. Zo zat ik aan tafel bij De Wereld Draait Door en schreef ik mijn eigen column (genaamd: Jiami blogt) in het Hoe-Overleef-Ik tijdschrift (alle mediapublicaties kun je hier vinden). Daarnaast werd ik uitgenodigd om te spreken voor TED en voor ik het wist hield ik mijn eigen TED talk en dat terwijl ik normaliter altijd TED talks tijdens de Engels lessen met de klas bekijk.

Er gingen een hoop nieuwe deuren open en zo kwam ik in contact met een media bureau waar ik mee samenwerk. Ik heb samen met hen voor o.a. Nike, Microsoft, Rijksoverheid en de NS gewerkt. Dankzij deze advertentiemogelijkheden is mijn blog uitgegroeid tot mijn eigen bedrijf. In april 2013 won ik de Gouden Apenstaart, de verkiezing voor beste online content voor en door kinderen van Nederland. Vervolgens overhandigde in 2014 Neelie Kroes mij de de ‘European Best Content’ award, die wordt ondersteund door de Europese Unie. Dit houdt in dat mijn website de beste Europese website is die gemaakt is door kinderen. En eind 2014 won ik de award voor ‘Jongere van het jaar’.

 

Ondanks dat ik nog op school zit, vind ik het heerlijk om daarnaast mijn eigen blog en bedrijf te runnen. Zo kom ik op de meest bijzondere plekken tijdens persreizen; van (buitenlandse) Fashion Weeks tot landen als Thailand, spreek ik op verschillende evenementen en help ik met het organiseren van events waar kijkers hun favoriete YouTuber kunnen ontmoeten; gemiddeld trekt zo’n event een paar duizend man. Maar wat toch echt het allerleukste is? Bloggen en video’s maken zelf en de interactie met de kijkers. Want zonder hen was dit allemaal niet mogelijk.

social media

about

Jiami.nl is mijn persoonlijke blog waar ik dagelijks blog over alles wat mij bezig houdt. Van kleding en make-up tot reizen en rondjes rennen. Dit trekt maandelijks zo’n 210,000 unieke bezoekers. Naast het schrijven van blogposts verschijnt er ook elke vrijdag een video. Meer info?
© 2015. All Rights Reserved. Build with ♥ by Jiami Jongejan.