6 redenen waarom China het bezoeken waard is

29 juni, 2017

1. Het land heeft zoveel te bieden

Het is groot – ja, écht groot. Hierdoor is China weliswaar soms een beetje moeilijk te bereizen, maar het land heeft wel een heleboel te bieden. De natuur is spectaculair en het land is rijk aan natuur en geschiedenis. Of je nou graag bergen wilt, of naar een waterval, het land het van alles te bieden. Je zult er nooit uitgekeken raken want er zullen altijd nog wel plekken zijn waar je naar toe kunt.

2. Een van de rijkste geschiedenissen

China is een van de landen ter wereld die een eeuwenoude geschiedenis heeft, de verschillende dynastieën, het communistische regime, de oude tradities, het Confucianisme; het gaat maar door. De geschiedenis maakt het land enorm rijk een interessant en heeft vandaag de dag nog steeds haar invloeden. Mega interessant, want er valt hier nog zoveel over te leren.

3. Het lekkere eten – uiteraard

Ja, het eten in China is heerlijk – de keuken is enorm divers en er zit voor ieder wel iets wils tussen. Of je nou voor de wat zachtere smaak van de keuken van Beijing gaat, of juist enorm spicey a la Shenzhen. De noodles die handgemaakt op straat worden, de heerlijk gekruide gerechten of de lekkere jiao zi/dumplings. Niets is lekkerder dan een bordje vers gemaakte noodles van straat. Het kwijl loopt nu al uit mijn mond.

4. Het is totaal anders

Voor ons is China een totaal andere wereld. De mensen, de cultuur; wellicht dat je een cultuurshock zal ervaren, maar zodra deze een beetje weg is gevallen, zul je meer ruimte kunnen geven aan alle gekke gewoontes en deze juist waarderen. Ja, de poepende kinderen op straat zijn ook een beetje vreemd, maar goed, dat maakt het land ook wel weer heel bijzonder.

5. Het volk is enorm lief en vriendelijk

Hoewel de communicatie soms wat moeilijk kan zijn omdat Chinees nou eenmaal geen makkelijke taal is, zul je al snel merken dat Chinese mensen wel erg vriendelijk zijn. Ze zijn bereid je te helpen en zijn vaak ook onder de indruk van het feit dat jij als Nederlander hun land bezoekt.

6. Het is ook nog eens goedkoop

Oké, Hong Kong en Beijing wellicht niet, maar als je het platteland op trekt of de andere steden bezoekt zul je ontdekken dat China helemaal niet zo’n duur land is. Voor 2 euro kan je al vaak avondeten en met zijn tweeën kun al voor 10 euro vaak al een tweepersoonskamer krijgen. Een goedkoop land, is toch altijd wel mooi meegenomen.

Nog niet overtuigd? Lees dan hier meer over China. Ongetwijfeld dat jij ook die reiskriebels gaat krijgen.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go top